Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי טויוטה קורולה שנת 2006

מספר שאלות

1. האם לקנות חלפים מקוריים כמו פילטר אוויר ופילטר שמן?

2. האם אפשר לשים מצתים טובים יותר מהמקוריים?

3. האם שמן מנוע ליקווי מולי 10W40 הוא שמן מנוע מתאים?

תודה מראש זיו.

:lol: פעם גנן תמיד גנן:lol:

פורסם
ברשותי טויוטה קורולה שנת 2006

מספר שאלות

1. האם לקנות חלפים מקוריים כמו פילטר אוויר ופילטר שמן?

2. האם אפשר לשים מצתים טובים יותר מהמקוריים?

3. האם שמן מנוע ליקווי מולי 10W40 הוא שמן מנוע מתאים?

תודה מראש זיו.

כמובן איזה שאלה, אח ורק חלפים מקוריים:

פילטר שמן ( הכי חשוב) מקורי

פילטר אוויר מקורי

הפלגים המקוריים הכי טובים, אין יותר טוב מהמקוריים.

נוזל קירור מקורי של טויוטה.

בעניין השמן תבדוק צמיגות שהיצרן ממליץ ותבחר חברה איכותית, ליקווי מולי אחלה חברה,

יש גם קסטרול, וולוולין, מובייל 1, רויאל פרפל.

במוסכים המורשים ישימו לך שמן תוצרת הארץ: פז, דלק או סונול תבחר אתה מה יותר איכותי.

בהצלחה.

פורסם

חלפים מקוריים ניתן להזמין מחו"ל אם יש לך את המק"ט, לדעתי קניית חלפים בחו"ל הרבה יותר משתלמת מבארץ.

לדוגמה- פילטר שעולה בארץ 80 ש"ח ניתן להשיג בחו"ל ב7 דולר. כנ"ל לגבי פלגים-פלג שעולה אצל מוסך יבואן 90 ש"ח יעלה לך 10 דולר.

לגבי הצמיגות-למיטב זכרוני ניתן לשים 5W30. שמן 10W40 הוא אוברקיל. החברות ש kyhs רשם בהחלט טובות ולדעתי עדיפות על מה ששמים במורשה.

פורסם
חלפים מקוריים ניתן להזמין מחו"ל אם יש לך את המק"ט, לדעתי קניית חלפים בחו"ל הרבה יותר משתלמת מבארץ.

לדוגמה- פילטר שעולה בארץ 80 ש"ח ניתן להשיג בחו"ל ב7 דולר. כנ"ל לגבי פלגים-פלג שעולה אצל מוסך יבואן 90 ש"ח יעלה לך 10 דולר.

לגבי הצמיגות-למיטב זכרוני ניתן לשים 5W30. שמן 10W40 הוא אוברקיל. החברות ש kyhs רשם בהחלט טובות ולדעתי עדיפות על מה ששמים במורשה.

צר לי, אך זה לא ממש מדוייק. יש גם את עניין המשלוח שמוסיך לעלות החלקים. בדרך כלל עלות משלוח ממוצעת לארץ מתחילה באזור ה $20. ברור שישנם חלקים שההפרשים בין הארץ לחו"ל הם הון תועפות. אבל כאשר מדובר בסכומים לא רציניים אז זה לא תמיד משתלם. אני הגעתי למסקנה שצריך להזמין כמה פילטרים ביחד על מנת שזה ישתלם. כאשר אתה מחבר עלויות ועובר את ה 75 דולר אז גם מכס נכנס לסיפור וגם את זה צריך לקחת בתור פונקציה. בכל מקרה, אני משיג את הפילטר שמן המקורי בארץ ב 60 שקלים. לכן אני לא מתאמץ. לגבי פילטר אויר, פילטר מזגן. האוטו כבר נוסע כבר כמה טיפולים עם תחליפי והכל בסדר. לגבי נוזל קירור, שוב פעם, צריך להזמין כמה מיכלים שזה יהיה משתלם. אז מה תעשה? תזמין לעצמך כמה מיכלים? מה תעשה איתם בדיוק? נוזל קירור מקורי מחליפים כל 250 אלף ק"מ או 5 שנים בערך.

הנוזל המקורי בארץ עולה משהו כמו 220 שקל פלוס מע"מ אם אינני טועה. אני פשוט קניתי נוזל קירור תחליפי של חברה איכותית וברמה גבוהה ביותר ולא, אני ממש ממש לא מתכוון למים של מקסול מקס של סאסא.

לגבי פלגים, מקורי או לא מקורי בסך הכל יש מספר בודד של יצרניות פלגים בעולם. אז גם אם אתה קונה פלאג באריזה אדומה של טיוטה או פלג באריזה המקורית שלו מהמפעל. כל עוד המספרים תואמים זה אותו הפלאג.

לגבי שמן, משנת 2005 או 2006 טיוטה החליפה את הממלצה שלה לשמן SAE 5W-30 וזה מה שאנחנו ממלאים. סינטטי מלא עושה את העבודה טוב טוב.

בקיצור, הקורולה של קרובי משפחה שלי כבר עם 175 אלף ק"מ ומתפקדת היטב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אתה יכול להשתמש ב5W/30 או ב-10W/30. שניהם בסדר. (ע"פ AUTUDATA).

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

נכון מאוד אבל ממה שאני יודע 10W-30 של רוב החברות הוא מינראלי. 5W-30 הוא סינטטי מלא. לכן אני הולך על 5W-30. מה גם שטיוטה רושמים בפירוש שהשמן המומלץ על ידם לפעולה אופטימלית של הרכב היא 5W-30 אם אין אז אפשר אופציות אחרות שכאמור ה 10W-30 היא אחת מהן.

לא זכור לי אם על ה 10W-30 "המקורי" של טיוטה רשום שהוא סינטטי מלא או חצי סינטטי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
אז מה עדיף? 5/30

510/40

5/30?

לא חושב שיכולתי להיות יותר מפורש.

נכון מאוד אבל ממה שאני יודע 10W-30 של רוב החברות הוא מינראלי. 5W-30 הוא סינטטי מלא. לכן אני הולך על 5W-30. מה גם שטיוטה רושמים בפירוש שהשמן המומלץ על ידם לפעולה אופטימלית של הרכב היא 5W-30 אם אין אז אפשר אופציות אחרות שכאמור ה 10W-30 היא אחת מהן.

לא זכור לי אם על ה 10W-30 "המקורי" של טיוטה רשום שהוא סינטטי מלא או חצי סינטטי.

הכי טוב רויאל פרפל אבל המחיר יקר

השמן הכי טוב בעולם? מי אמר? יש הוכחות? כולם אומרים שהילד שלהם הוא הכי חכם ויפה בעולם אך האם זה באמת ככה? קנה שמן טוב מחברה טובה ואיכותית ואתה תהיה בסדר.

• תוכן חדש...