Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל, זה קילומטראזי מכובד, והרכב שלך הפגין אמינות מוחלטת. טיפולים נטו.

הבעיה הראשונה, זה פשוט בלאי של צלחות בלימה קדמיות, ולא תקלה. צריך פשוט לחרוט את הצלחות והבעיה תיעלם.{העלות היא סמלית}.

הבעיה השנייה, ניתנת אף היא לפתרון בעזרת הצלבת צמיגים קדמיים עם אחוריים. הצמיגים האחוריים פחות "עייפים" ובדרך כלל עם הרבה יותר "בשר" עליהם.[גומי].

תנסה את ההצלבה, בדרך כלל זה מצליח.

האיביזות החדשות מגיעות עם 4 חלונות חשמל, בנוסף לאבזור שתיארת וגם עם מולטימדיה מקורית שנראית ככה:

3SeatIbizaStereo.jpg

• תגובות 145
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
קודם כל, זה קילומטראזי מכובד, והרכב שלך הפגין אמינות מוחלטת. טיפולים נטו.

הבעיה הראשונה, זה פשוט בלאי של צלחות בלימה קדמיות, ולא תקלה. צריך פשוט לחרוט את הצלחות והבעיה תיעלם.{העלות היא סמלית}.

....

בקשר לבעיה הראשונה, הבנתי שעליי להחליף רפידות בלמים, מזה צלחות (שם אחר לאותו חלק?), יש מקום מומלץ לעשות את זה, או לגשת לצ'מפיון.

תודה על ההמלצה על הצלבת הצמיגים, אך אני נוטה לקנות זוג קדמי, הם שחוקים (לפחות אחד- כי השני היה מס' חודשים בבגאג'), וקצת יבשים..

עריכה אחרונה על ידי omar87

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

צלחות זה ה"חלק המבריק העגול" שנראה דרך החישוק. הוא חוטף לפעמים עיוות קל כתוצאה מחימום יתר וגורם לרעידות בעת הבלימה. זה לא רפידות הבלם. וקרוב לוודאי שהם תקינות. חריטת הצלחות הללו תביא בסופו של דבר לביטול הרעידות בהגה.

את העבודה ניתן לבצע בכל מוסך מורשה משרד התחבורה ולאו דווקא מוסכי היבואן. כי במילא על הבלמים אין אחריות מכיוון שזה חלק מתכלה. מפרקים את הגלגלים הקדמיים ואת הבלמים, שולחים את הצלחות לחריטה, מרכיבים הכל בחזרה אחרכך וזהו. כך תוכל להיפתר בקלות מ-300 שקל.

מומלץ להחליף את 2 הצמיגים הקדמיים ולא רק אחד מהם. ואם כבר אז לפחות אחת החברות המוכרות.[PIRELLI GOOD YEAR ועוד...]

ל-ARIK-

מע" המולטימדיה הזו היא מקורית של SEAT ונכון, היא מורכבת בארץ. לפחות זה מה שכתוב בהזמנת הרכב...

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

טוב לאחר שנתיים ו-10 חודשים נשברתי וניגשתי למוסך מורשה מש' תחבורה ולא הלכתי לצ'מפיון!

החלפתי היום רפידות ודרמים קדמיים (צלחות) (לא רציתי לחרוט) לאיביזה 1.4 שלי במוסך א.שלבי בצ'קפוסט חיפה.

החברה' היו יעילים, הסבירו מה הם מרכיבים ואיזה רמה, לקחו 700 ש"ח (תחליפי) כולל מע"מ.. מה אתם אומרים?

עריכה: הרכב עם 66K ק"מ על השעון ואף פעם לא הוחלפו החלקים הנ"ל בגלל זה החלפתי שניהם ולא חרטתי :roll:

עריכה2: הרכב הפסיק לרעוד בבלימה ועכשיו הוא בולם טוב ובשקט :wink:

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

טוב, אז כמו שנהגתי לסכם, אני ממשיך ונותן לכם סיכום לשנה השלישית,

היום 5.1.14 הרכב חוגג 3 שנים על הכביש,

70K KM על השעון.

השנה בוצע טיפול 65000 במוסך מורג נהריה אשר כלל גם קניית חישוק ברזל 15' במקום חישוק אחד שהתעקם קלות מפגיעה במדרכה.

הנה הפירוט:

20150103_153525.jpg

20150103_153643.jpg

אז כמו 1520 שח לטיפול 65000, כולל חישוק ב 200 שקל.

מה עוד???

לפני חודשיים החלפתי צלחות ורפידות בלמים קדמיים חדשים (לא חריטה) תחליפי, לא גרמני, ב 700 שח כולל מע"ם במוסך שלבי בצ,ק פוסט (הבלמים טובים לדעתי, ולא מרעישים, כבר ניסיתי אותם בבלימה פתאומית ב-90 קמ"ש, הצילו אותי מתאונה!!).

לפני שבועיים קניתי 4 חישוקים קלים 15 אינץ של חברת GTR SPORT (שקר סיני כלשהו) ב-1000 שקל!

זהו בגדול, הרכב מפגין אמינות מצויינת, הייתי מסכם שלוש שנים ואומר שהרכב מעולה למי שמחפש רכב אמין וזול, שעושה את העבודה שלו בלי תלונות.

הרכב גם זריז וכיפי לנהיגה למרות מנועו הקטן יחסית 1.4.

ירידת ערך: הרכב נקנה ב 70K חדש, היום נמכר ב 50K +- לדעתי מחיר הוגן, יותר שמרה על מחיר מאשר התחרה שלה הצרפתייה CLIO III,

עד כאן.

• אהבתי 1

פורסם

תנסה למכור ב50 אלף ש"ח עם ההצפה שיש בשוק ועם מכוניות חדשות ב50-60 אלף ש"ח (כי אנשים לא מבינים את ההבדל בין פחטו לבין קליאו או איביזה) ונראה אם תצליח, אגב הקליאו שווה היום בסביבות 47 אלף ש"ח. לא הרבה פחות מהאיביזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

גם לי יש את הרכב המדובר,גרסת SC 2010 מנוע 1.4, 85 כ"ס.

זה באמת רכב מצויין ואמין ללא שום בעיות,אבל גם לא נסענו בו יותר מדיי,במשך 4.5 שנים (עד היום למעשה) סה"כ 41,000 כי היה לי גם רכב מהעבודה.

הנה הטיפולים שעבר:

שנה ראשונה - 4,500 ק"מ טיפול בצמפיון מוטורס 650 ש"ח (שמן,מים למגבים ועוד כמה שקרים שלהם).

כעבור שנה וחצי- ללא טיפולים כלל כי באמת שאין צורך - 17,500 ק"מ - החלפת שמן ופילטר שמן במוסך ליד הבית 350 ש"ח.

כעבור שנה נוספת בערך- 30,000 ק"מ-החלפת צמיגים מקדימה 1100 ש"ח (כוכב יאיר וכאלה).

כעבור שנה (בשבועות האחרונים) 40,000 ק"מ - טיפול קטן במוסך רון אוחנה בתל אביב,החלפת שמן,פילטר,מגבים,ועוד כמה בדיקות - 650 ש"ח.

בנוסף לכך בימים האחרונים החלפת מצבר עצמאית - 400 ש"ח.

בקרוב כנראה יוחלפו צמיגים מאחור.

סה"כ: רכב על הכביש 4.5 שנים, נסע 41,000 ק"מ ועלות האחזקה סה"כ הייתה :3150 ש"ח

מה שכן לא כל אחד יודע להסתדר עצמאית אז לפעמים לא נורא לשלם יותר ולא לבזבז זמן או סתם לקבל כאב ראש.

הרכב מאוד מומלץ ואמין ללא שום מחלות מוכרות,זה רכב פשוט מאוד...

עריכה אחרונה על ידי ITSIK86
פורסם
טוב, אז כמו שנהגתי לסכם, אני ממשיך ונותן לכם סיכום לשנה השלישית,

היום 5.1.14 הרכב חוגג 3 שנים על הכביש,

70K KM על השעון.

לפני שבועיים קניתי 4 חישוקים קלים 15 אינץ של חברת GTR SPORT (שקר סיני כלשהו) ב-1000 שקל!

זהו בגדול, הרכב מפגין אמינות מצויינת, הייתי מסכם שלוש שנים ואומר שהרכב מעולה למי שמחפש רכב אמין וזול, שעושה את העבודה שלו בלי תלונות.

עד כאן.

היי,

טיפול 45000 לסקודה פאביה 1600 אוטומט עלה 600 שח במוסך מרינה הרצליה.

מאיפה השגת גאנטים כאלה זולים? אני רוצה גם...

Kia Niro 2017

פורסם (נערך)
היי,

טיפול 45000 לסקודה פאביה 1600 אוטומט עלה 600 שח במוסך מרינה הרצליה.

מאיפה השגת גאנטים כאלה זולים? אני רוצה גם...

1. חשוב לציין שהטיפול הינו טיפול גדול 60 אלף, ולא 65K כמו שהוזכר (הרי עושים טיפול כל 15K),

כן זה הג'אנט:

לצערי לא תוכל לקנות באותו מחיר כי המאייסטרו מוכר אותו ב 1700 שח!!

אני קניתי מחבר שיש לו פירוקייה ומדי פעם נופלים בידיו מציאות !45217839.jpg

פורסם

תודה,

אני ימתין מעט ואחפש מציאות.

בסך הכול אני לא מחפש גאנט מיוחד אלא רק נאה ובעל מידת 15, ה 14 המקורי קטן לטעמי והייתי רוצה מעט גבוה יותר.

Kia Niro 2017

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

טוב היום עברנו טיפול 75K ק"מ במוסך שלבי בצ'ק-פוסט (טיפול ראשון לא בצ'מפיון :lol:.

הוחלפו שמן מנוע קסטרול כמובן, ומסנן שמן מקורי. 150 שח עבוד השמן, 200 שח עבור הפילטר + עבודה.

עד כאן.

עריכה: לדעתי צריך לשנות את הכותרת ל" שלוש שנים ו- 75K ק"מ עם האיביזה החדשה!".

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

טוב חברים.

אני מעדכן שוב.

כמו שראיתם בהודעה האחרונה שלי, עשיתי כבר לאיביזה טיפול 75K.

היום אני עם 78800 על השעון, ופתאום אני מקבל סימן של שוודי על התצוגה (ומתחתיו כמה יש לי לנסוע עד הטיפול הבא, 1200 ק"מ) , מחשב את זה במהירות ומגלה שהטיפול הבא יהיה ב 80K ק"מ ולא ב 90 כמו שהיה אמור להיות !!!

עד היום עשיתי טיפולים כל 15 אלף, בדיוק מתי שהשוודי הופיע. למה הוא עכשיו הופיע? מאוד מעניין.

למישהו יש תשובה?

פורסם

יש מצב שהוא מתוכנן על כל 20K?

אולי עד היום במורשה איפסו אותו, וכיון שלא ביצעת את הטיפול במוסך היבואן לא איפסו.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

עד היום עשיתי טיפולים כל 15 אלף, בדיוק מתי שהשוודי הופיע. למה הוא עכשיו הופיע? מאוד מעניין.

למישהו יש תשובה?

יש ב VCDS אפשרות לאפס את ה SRI ולקבוע לו את אורך המחזור לפי KM ובתוך טווח של ימים. את האיפוס האחרון ביצעת לבד בשיטה של הסוויטץ והכפתור? או בתוכנה? דרך אגב, נחמד לראות שהאיביזה שלך שורדת יפה , אצלי הלכה משאבת מים אחרי שנה ומנוע חשמלי של הגג פנוראמי אחרי שנה וחודשיים. :roll:

• תוכן חדש...