Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אטמור \ חימום מים ללא דוד.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז קניתי דירה מקבלן, כידוע (או שלא) בבנינים מרובי קומות לא ניתן להתקין דודי שמש.

בגדול מה שאני מקבל מהקבלן זה דוד חשמלי. כמובן שיש אופציה לשדרג.

הרעיון של להיות תלוי בהדלקה של הדוד ותיכנון מוקדם של זמני מקלחת לא קורץ לי במיוחד כנ"ל לא התקנה של חימום מים ע"י גז מאחר ואין לי כרגע סיבה להתחבר לגז (מתכנן כיריים חשמליים \ אינדוקציה).

האם למישהו יש נסיון עם חימום מים ללא דוד לכל הבית? בארץ החברה בערך היחידה שנמכרת היא אטמור (לכל הבית - דגם 905), שזה יצור מקומי, ראיתי גם דגם של חברה גרמנית בעלת שם עולמי בעלות כפולה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין לי נסיון עם מחמם מיים שאינו שמש או חשמלי. מכל מקום - היתה לאחרונה כתבה באחד המוספים הכלכליים שציינה שהגז הוא פתרון יקר במיוחד לחימום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חימום לנקודה מסוימת בעזרת אטמור זה פתרון סביר, אבל לכל הבית זה כבר יותר בעייתי. אני מקווה שישנו את החוק וגם בבניינים מעל 8 קומות הקבלנים יחויבו למערכת סולארית.

פורסם

הבעיה עם מערכת סולארית בבנינים גבוהים אינה קשורה לגובה אלא ליחס בין שטח הגג לצריכת המים החמים. לכן חוק כזה יהיה בעייתי. בבניין שבו אני גר רק 4 הקומות העליונות מקבלות מים חמים ממערכת סולרית, שאר הגקומות מדוד חשמל - וזאת לפי החלטת ועדת בינוי ערים שנתנה את ההיתר בגלל שטח גג שאינו מאפשר התקנת קולטים שיספקו מים לכל הבניין.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
חימום לנקודה מסוימת בעזרת אטמור זה פתרון סביר, אבל לכל הבית זה כבר יותר בעייתי. אני מקווה שישנו את החוק וגם בבניינים מעל 8 קומות הקבלנים יחויבו למערכת סולארית.

אתה יכול להרחיב? כי בחו"ל זה פיתרון די נפוץ לפי מה שהצלחתי להבין.

הדגם של אטמור:

http://www.atmor.co.il/pd49_Home-905-.aspx

והדגם הגרמני הוא של Stiebel Eltron.

יש להם הספק של 12Kw לאטמור ולדגם הגרמני מ-18Kw עד 24Kw.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אנחנו שיפצנו את הדירה לא מזמן, וחיינו 11 שנה במצב של דוד חשמלי, זה די מבאס צריך להדליק דוד מראש חצי שעה ואז הוא מספיק רק לכמה מקלחות ובחורף הדוד מתקרר מהר בקיצור על הפנים.

העפנו את הדוד ובמקומו הנחנו חימום על גז, מה אני יגיד לך ההחלטה הכי טובה שעשינו בחיים.. תמיד יש מים חמים, לא צריך לתכנן מראש, כמה שאתה רוצה ורותח כל הזמן.. פשוט פתרון מדהים.

בדירה החדשה שרכשתי מקבלן אני מקבל דוד שמש וחשמלי ועדיין הוספתי הכנה לחימום על גז במידה ומאלו לא תבוא הישועה.. לא זול אבל שווה כל שקל לדעתי, במיוחד אם יש לך ילדים קטנים.

אבי

פורסם

זה בגלל שאתה לא רגיל לדוד שמש טוב.

עם דוד שמש טוב - כמות ההכנה שאתה צריך למקלחת (בארץ) היא ברוב המקרים 0.

כמובן שאין על הנוחות של חימום בגז. מים רותחים חבל על הזמן בכל זמן נתון. אי אפשר להשוות שום פיתרון מבחינת איכות ממה שאני התנסתי לגז.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מתעלק על השרשור ושואל- מה עלות המערכת בהנחה שהיא כוללת את הבית כולו? מה העלות בהנחה שהיא כוללת רק שתי מקלחות?

ואיך זה עובד בכלל?

פורסם

היה לי אטמור בדירות הקודמות ועדיין יש בדירה של ההורים.

בעקרון לא רע, הבעיה היא בימים הקרים במיוחד, אז החימום בא על חשבון הזרם ויוצא שלחימום חזק הזרם הופך לממש חלש (על מנת לחמם את המים יותר הזרם נחלש בשביל שהמים ישארו יותר זמן במכשיר).

פורסם

ליביו אני מדבר על הפתרון האולטימטיבי, מתחילים מדוד שמש\חשמלי ומוסיפים את החימום בגז על היציאה של הדוד הנ"ל.

מה שאמור לקרות זה שאתה תנצל את כל המים החמים שבדוד ואוטומטית ברגע שהטמפרטורה תתחיל להיות מתחת למה שאתה מגדיר, אצלנו בבית זה 45 מעלות, החימום בגז ידלק בצורה יחסית כדי לווסת את הטמפרטורה למה שאתה מבקש, ככה אתה מנצל את הקולטי שמש, במידה ותכננת מקלחת מראש זה יצא קצת יותר זול אם הדלקת את החשמלי, ובמידה וחסר לך כי אתה רוצה מקלחות רצופות או מקלחת ספונטנית באמצע הלילה עדיין יהיה לך את הנוחות של מים רותחים.

מבחינת עלויות, אצלנו זה מחובר ל2 מקלחות במקביל כשזה הפתרון חימום היחיד וזה "מחזיק מים" בכיף שני אנשים מתקלחים בו"ז מים רותחים, מעל ל2 מקלחות צריך לבדוק אולי ההספק לא מתאים.

צריך לקחת בחשבון שיש לפרוס נק' גז שתהיה מחוץ לדירה, ונקודת חשמל מחוץ לדירה וכמובן הצנרת עצמה.. זה עלות מסויימת.

המחמם עצמו, אל תתפסו אותי במילה אמור לעלות סד"ג של כ2-3 א"ש, פחות או יותר כמו דוד סטנדרטי.

פורסם

אתה באמת צריך מערכת עם גיבוי משולש בשביל המקלחת? האם העלות הנוספת מוצדקת אם ממילא יש דוד שמש עם גיבוי חשמלי? לדעתי צורך המתנה קצרה למקלחת (15 דקות) אינו מצדיק את עבודות התשתית והוצאה של אלפי ש"ח להתקנת מערכת נוספת.

פורסם

צריך? לא באמת.. זה בעיקר עניין של נוחות.

ספציפית עבורי אני גם ככה מקבל מהקבלן בדירה החדשה דוד שמש + חשמלי, מבחינת נוחות אני מעדיף להשקיע עוד 3-4 א"ש ולקבל גם את הנוחות בגיבוי על גז.

בשבילי אישית הדוד שמש הוא נחמד, אבל אני גם ככה מגיע הבייתה בשעות מאוחרות מאוד, וכפועל יוצא כמעט חצי מהשנה הדוד שמש בכלל לא רלוונטי בשבילי, חימום על חשמל הוא נחמד, אבל יש לו בעיקר את המגרעות שלו כמו הספק מסויים וכו', ואם הייתי מתלבט בין חשמל בלבד לגז בלבד הייתי בוחר שוב ושוב בפתרון הגז.

אבי

פורסם

לא מבין את הבעיה ואת הצורך בהכנה מוקדמת למקלחת.

דוד חשמלי של חברה טובה + טיימר ויש מים חמים בכל שעה שתירצו.

אם אין לך צורך בהרבה מים חמים דוד 60 ליטר גם לא יתפוס הרבה מקום וגם יתחמם מהר.

במידה ותצטרך מקלחת בפתאומיות תצטרך להמתין 20 דק' מה כ"כ בעייתי בזה אין לי מושג.

פורסם

לדוד 150 ליטר אפשר להתקין "מאיץ" ולקבל מספיק מים למקלחת תוך 15-20 דקות.

• תוכן חדש...