Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

הי חברים,

טויוטה הציעו לי לבטח את הרכב דרכם (מוסך מורשה יבואן חדרה) ביטוח חובה וביטוח מקיף. מדובר בטויוטה קורולה 2008 רובוטית.

המחיר שהציעו לי הוא לא רע בכלל.

האם מישהו ניסה/מכיר ויכול לתת איזו חוות דעת עליהם? ייתרונות וחסרונות בביטוח מול מוסך מורשה יבואן.

פורסם

הם הציעו ביטוח שכולל גרירה, כיסוי לשמשות ללא השתתפות עצמית, כיסוי לרדיו דיסק במקרה גניבה.

הגנה משפטית עד 30000, גבול אחריות לצד ג עד 600,000 ש"ח,

השתתפות עצמית במוסך הסדר טויוטה 750 ש"ח.

במקרה תאונה רכב חליפי במוסך הסדר מפתח תמורת מפתח.

הרכב יחשב כאובדן כללי כבר בנזק מעל 50%.

פטור מתשלום כינון במקרה תאונה בהסדר.

תיקון בחלפים מקוריים בלבד.

מקיף: 2170 ש"ח, במקרה שלי כיון שהותק הביטוחי שלי הוא של כשנתיים וחצי: 2960 ש"ח.

ביטוח חובה: 1835 ש"ח

פורסם

AIG הציעו לי עכשיו הצעה זולה יותר.

אצלהם אבל ההשתתפות העצמית במוסך טויוטה היא 1150 ש"ח

והשתתפות לצד ג: 990 ש"ח

מקיף: 2600 ש"ח לכל נהג מעל גיל 24 + 250 ש"ח תווי קנייה

חובה: 1634 ש"ח.

פטור כינון.

לא ראיתי אצלהם התחייבות לחלקים מקוריים.

מה דעתכם על AIG?

אגב, מה התשובה למיהו הנהג העיקרי? האם זה לפי מי שנוהג ברכב יותר זמן? האם זה לפי מי שנוהג יותר ק"מ ברכב?

פורסם

מנסיון aig חברה טובה ואמינה אבל לפעמים יקרה בפרמיה.

אין כמעט משמעות להישתתפות העצמית מפני שמוסכים מורשים מתמרצים לקוחות לתקן אצליהם בכך שהם מחזירים לך חלק מההשתתפות העצמית אני ראיתי את זה בלא מעט מוסכים מורשים.

ושאלה אחרת מי היא החברה המבטחת דרך טויוטה

how it's like to drive :twisted:

פורסם

החברה המבטחת בטויוטה היא נח סוכנות לביטוח, לא יודע אבל עם איזו חברת ביטוח בתכלס הם עובדים. אבדוק את זה מחר.

הבעיה שלי היא עם הנהג העיקרי, לא ברור מה ההגדרה המדויקת.

פורסם
החברה המבטחת בטויוטה היא נח סוכנות לביטוח, לא יודע אבל עם איזו חברת ביטוח בתכלס הם עובדים. אבדוק את זה מחר.

הבעיה שלי היא עם הנהג העיקרי, לא ברור מה ההגדרה המדויקת.

נהג עיקרי זהו מונח שרירותי, האם זה קריטי לתעריף הביטוח? בכל מקרה זה מישהו שהרכב משמש אותו באופן קבוע אבל יכול להיות שעוד מישהו משתמש גם זמן דומה הכוונה למי הרכב משמש בשבילו 100% מהזמן והוא מישתמש בו ליום יום

how it's like to drive :twisted:

פורסם

המחירים של AIG בדרך כלל גבוהים יותר משאר החברות (אני בודק את זה כל שנה)

מעבר לזה יש להם תמיד דרישות למיגונים מיוחדים כאילו מדובר על רכב יוקרתי והוא לא.

פורסם
נהג עיקרי זהו מונח שרירותי, האם זה קריטי לתעריף הביטוח? בכל מקרה זה מישהו שהרכב משמש אותו באופן קבוע אבל יכול להיות שעוד מישהו משתמש גם זמן דומה הכוונה למי הרכב משמש בשבילו 100% מהזמן והוא מישתמש בו ליום יום

השאלה איך קובעים מי הנהג העיקרי במקרה של בעל ואישה, שאין לאף אחד ימים קבועים. לפעמים אצלו ולפעמים אצלה.:)

זה לא קריטי לתעריף הביטוח, אבל שמעתי שהרבה חברות ביטוח מפילות "תביעות" בגלל העניין הזה.

פורסם

נח עובדים פחות או יותר עם כל החברות העיקריות, אני ביטחתי דרכם אצל מנורה.

לפני חודשיים עשיתי אצלהם ביטוח דרך טויוטה ובדיוק בימים אלו הפעלתי אותו.

בנתיים אני מרוצה מאד. המחיר היה אטרקטיבי (גם אם לא הכי זול), אני מעודכן על הטיפול בתביעה באופן שוטף, יש להם קשר רציף עם המוסך והם עזרו לי לאתר את צד ג' (תאונת פגע וברח). היתרון הגדול שאני יודע שבכל בעיה אני פונה לסוכנות רכב ואין אופציה להתחמק וזריקת אשמות, כך או כך הם צריכים לתקן ושישברו בעצמם את הראש אם זה במסגרת האחריות או הביטוח.

אני קיבלתי פחות או יותר את אותם תנאים:

"חדש תמורת ישן"

כינון ללא תוספת פרמיה בטיפול במוסך הסדר

רדיו דיסק עד 1200 ש"ח

השתתפות עצמית 1883, מוסך הסדר 750 + 50% נהג צעיר

השתתפות עצמית על ירידת ערך 1.5%

ללא השתתפות עצמית מעל 10,000 ש"ח

אובדן גמור החל מ50%

נזק צד ג' עד 600,000 ש"ח

הגנה משפטית עד 30,000 ש"ח

מנוי שירותי דרך, גרירה ורכב חלופי

שמשות

פורסם
AIG הציעו לי עכשיו הצעה זולה יותר.

אצלהם אבל ההשתתפות העצמית במוסך טויוטה היא 1150 ש"ח

והשתתפות לצד ג: 990 ש"ח

מקיף: 2600 ש"ח לכל נהג מעל גיל 24 + 250 ש"ח תווי קנייה

חובה: 1634 ש"ח.

פטור כינון.

לא ראיתי אצלהם התחייבות לחלקים מקוריים.

מה דעתכם על AIG?

אגב, מה התשובה למיהו הנהג העיקרי? האם זה לפי מי שנוהג ברכב יותר זמן? האם זה לפי מי שנוהג יותר ק"מ ברכב?

אני מבוטח ב- AIG זו השנה השנייה. להפתעתי, הם נתנו לי את אחת ההצעות הזולות (הזולה ביותר אם אני מנטרל כל מיני חברות קטנות ומעוררות חשש). לצערי נאלצתי להפעיל בחודש שעבר את הביטוח עקב תאונה, אבל לשמחתי נתקלתי בשירות יוצא דופן.

קודם כל, גם לי היתה לכאורה בעיה של "נהג עיקרי", כי אני ואשתי משתמשים פחות או יותר בשווה. למרות שאשתי נרשמה בסוף כמשתמשת עיקרית ואני עשיתי את התאונה, הסוגייה הזו בכלל לא עלתה.

שנית, הרכב נגרר ממקום האירוע למוסך מורשה (שעל זה התעקשתי כשחתמתי על הפוליסה) והוצעה לי מונית למקום העבודה (לא ניצלתי את זה, העדפתי להיות עם המכונית בשעותיה הראשונות הקשות במוסך :wink:).

למוסך נשלח שמאי בזמן סביר, וקיבלתי רכב חלופי תוך כשעה וחצי (מאזדה 3 די חדשה). הרכב היה במוסך זמן ממושך, שבמהלכו התקשרו מ- AIG לוודא שהכל בסדר איתי ושמטפלים בי.

ולסיום, אחרי שהרכב שוחרר מהמוסך, התקשרו שוב ביוזמתם כדי להודיע לי שיעבירו לחשבוני סכום בהתאם לירידת הערך של הרכב (בניכוי השתתפות עצמית).

לא, אין לי כל קשר או מעורבות ל- AIG. רק חיפשתי מאז הזדמנות לשבח את אופן ורמת הטיפול שלהם. אני מקווה שאני לא מקרה חריג ושככה מטופלים כל המבוטחים שלהם :-)

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

בדקתי מול טויוטה, חברת הביטוח היא שומרה.

לאחר משא ומתן, מקיף יעלה לי 2300 ש"ח.

ההצעה הכי טובה שקיבלתי.

כנראה שאסגור איתם היום :)

פורסם

באסה, בסוף זה 2500 ש"ח כי אין לי מספיק עבר ביטוחי..

מחכה שהסוכן הקודם ישחרר אותי כדי שיהיה אפשר להפיק פוליסה חדשה.

• תוכן חדש...