Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא נעים .קרה לי מקרה דומה בכביש 6 .

אני נוסע בכביש 6 - 110 קמ"ש , רואה מאחורה משהו נצמד ועוקף אותי - עד כאן הכול בסדר .

הוא התחיל את העקיפה ובזמן העקיפה בא רכב ונצמד אליו מאחורה . הוא מלחץ בשביל לפנות את הנתיב השמאלי מתחיל לחתוך אותי תוך כדי שהוא מתייצב לנתיב הימני שלי וגורם לי לבלום . אני צופר לו , הוא מתחיל להאיץ ואני גם ואז הוא לוחץ על הברקסים וגורם לי לבלום חזק - מין משחק על זה שצפרתי לו .

אנשים חולים נוהגים בכביש .

זה בד"כ גם אנשים שמנסים לעקוף ב-110 קמ"ש רכב שנוסע על 109 קמ"ש בנתיב שלידו.

במקום להאיץ טיפה ולסיים את העקיפה בצורה בטיחותית הם דבוקים לספידומטר.

אם זה היה בירידה בקטע שבין נחשונים לבן שמן היית מגלה שהרכב שלך נניח מגיע ל-111 קמ"ש ואז הוא "נתקע" בעקיפה, כי ייהרג ובל יעבור שהספידומטר שלו יראה מעל 110.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

stio,

כל מה שהיית צריך זה לצאת מהרכב וללכת לעברה.

אם באמת היתה לה בעיה (התבלבלה בדרך למשל) אז היית יכול לעזור לה ולבקש ממנה להתקדם לפני כן.

ואם באמת עשתה זאת בכוונה, היא היתה שמה גז מיד כשהיית יוצא ומפנה לך את הדרך :-D

יעיל בהרבה מקללות וצפירות.

פורסם
זה בד"כ גם אנשים שמנסים לעקוף ב-110 קמ"ש רכב שנוסע על 109 קמ"ש בנתיב שלידו.

במקום להאיץ טיפה ולסיים את העקיפה בצורה בטיחותית הם דבוקים לספידומטר.

לפעמים יש לזה גם צד שני. כשאני נוסע 90 בימני [כביש החוף, שלושה נתיבים] והרכב שלפניי נוסע 80 קמ"ש, אני בוחר לצאת לעקיפה. הבעיה היא שלהרבה אנשים יש רפלקס "לא תעקוף אותי". כשהם רואים שאתה עוקף אותם לאט, אז באופן אוטומטי הם מאיצים. אחרי שאני מאיץ עד 110 (!!) ומשלים את העקיפה הרכב שנסע 80 [וכבר הספיק להגיע ל-100] חוזר למהירות שלו. בפעמים הראשונות שזה קרה לי חשבתי שאני לא שם לב. ניסיתי זאת ברכב עם בקרת שיוט. כיוונתי אותה למאה קמ"ש והתחלתי לנסוע. בכל פעם שניסיתי לעקוף רכב לאט, תמיד הנהג/ת היושב בתוכו האיץ איתי כ-20 קמ"ש נוספים. אנחנו חסרי התחשבות גם בתת-מודע.

נ.ב. תנסו ותיווכחו בעצמכם.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

זה קורה כניראה כי לנהגים בארץ יש נטייה לעקוף בכל מקרה.

כלומר אם הנהג נוסע 100 והנהג לפניו נוסע באותה המהירות אז הנהג הראשון יצא לעקיפה ומיד אחרי שהוא יסיים לעקוף

הוא ילחץ על הבלם על מנת להאט. המצב הזה יגרום גם לנהג הנעקף להאט ואז כניראה גם הוא יצא לעקיפה וכך שוב ושוב :?.

פורסם
לפעמים יש לזה גם צד שני. כשאני נוסע 90 בימני [כביש החוף, שלושה נתיבים] והרכב שלפניי נוסע 80 קמ"ש, אני בוחר לצאת לעקיפה. הבעיה היא שלהרבה אנשים יש רפלקס "לא תעקוף אותי". כשהם רואים שאתה עוקף אותם לאט, אז באופן אוטומטי הם מאיצים. אחרי שאני מאיץ עד 110 (!!) ומשלים את העקיפה הרכב שנסע 80 [וכבר הספיק להגיע ל-100] חוזר למהירות שלו. בפעמים הראשונות שזה קרה לי חשבתי שאני לא שם לב. ניסיתי זאת ברכב עם בקרת שיוט. כיוונתי אותה למאה קמ"ש והתחלתי לנסוע. בכל פעם שניסיתי לעקוף רכב לאט, תמיד הנהג/ת היושב בתוכו האיץ איתי כ-20 קמ"ש נוספים. אנחנו חסרי התחשבות גם בתת-מודע.

נ.ב. תנסו ותיווכחו בעצמכם.

בוודאי, זה נקרא באנגלית dumb and dumber.

ויודע מה? 10 קמ"ש זה הפרשי מהירויות סבבה לעקיפה, זה אומר שבכל שנייה אתה עובר 2.7 מטרים יותר מהרכב הנעקף.

גם אם נניח זה אוטובוס, תוך בערך 15 שניות אתה אמור לסיים עקיפה.

ואם זה לא מספיק ברור שאתה לא שייך לקבוצה שתיארתי, אתה בעצמך אומר שאתה מעלה מהירות כדי לסיים את העקיפה בניגוד לדביל התורן בנתיב השמאלי שתיארתי קודם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

עם כל התחשיב - המרחק האבסולוטי של עקיפה כזו יהיה למעלה מחצי קילומטר: מעבר לאורך הרכב צריך להביא בחשבון גם את היציאה לעקיפה ואת החזרה ממנה שמוסיפה עוד די הרבה שניות, וב-100 קמ"ש אתה עובר 27 מ' בשניה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל המהירות האבוסולוטית לא מעניינת אלא הפרש המהירויות (הרי בזמן שאתה מתקדם 27 מ' לשנייה הרכב השני מתקדם 24.3 מ' לשנייה).

עקיפה בהפרש של 10 קמ"ש הבדל לא לוקחת חצי קילומטר.

סתם בשביל הקטע 500 מטרים שלפי דעתך נדרשים לעקיפה, בהפרשי מהירויות של 10 קמ"ש (2.7 מ' לשנייה) יוצא זמן של 185 שניות, 3 דקות לעקיפה פשוטה.

לא עומד במבחן המציאות.

חוצמזה למה שעקיפת רכב פרטי (נניח הנחה מחמירה אורך 5 מ') תיקח 500 מטרים? נניח שאתה שומר מרחק כחוק זה 27 מטרים, אתה עוקף וחוזר לנתיב הימני כשאתה עם מרחק של 27 מטרים נוספים, סה"כ יוצא 60 מטרים לכל הסיפור, 22 שניות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
ספריאל המהירות האבוסולוטית לא מעניינת אלא הפרש המהירויות (הרי בזמן שאתה מתקדם 27 מ' לשנייה הרכב השני מתקדם 24.3 מ' לשנייה).

עקיפה בהפרש של 10 קמ"ש הבדל לא לוקחת חצי קילומטר.

סתם בשביל הקטע 500 מטרים שלפי דעתך נדרשים לעקיפה, בהפרשי מהירויות של 10 קמ"ש (2.7 מ' לשנייה) יוצא זמן של 185 שניות, 3 דקות לעקיפה פשוטה.

לא עומד במבחן המציאות.

חוצמזה למה שעקיפת רכב פרטי (נניח הנחה מחמירה אורך 5 מ') תיקח 500 מטרים? נניח שאתה שומר מרחק כחוק זה 27 מטרים, אתה עוקף וחוזר לנתיב הימני כשאתה עם מרחק של 27 מטרים נוספים, סה"כ יוצא 60 מטרים לכל הסיפור, 22 שניות.

מה שאתה כותב נכון רק לעקיפת רכב נייח, או אם מערכת הייחוס שלך היא הרכב הנעקף. אם מערכת היחוס שלך היא הכביש עליך להוסיף למרחק העקיפה את המרחק שהרכב הנעקף עובר במהלכה, וזה יכול, במהירויות גבוהות להגיע לחצי קילומטר ואף יותר (בתלות במהירות הרכב הנעקף - או העוקף - והפרש המהירויות בין כלי הרכב.

במהלך 22 שניות, במהירות 100 קמ'"ש הרכב הנעקף עובר כ-600 מ', וכיון שהרכב העוקף צריך לעבור מרחק זה + מרווח לפני עקיפה + מרווח אחרי עקיפה + אורך הרכב הנעקף אתה מגיע לכ-800-1000 מ' לעקיפה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
איפה כתוב בחוק שצריך לשמור מרחק של 27 מטרים?

תקנה 49 לתקנות התעבורה:

49. (א) לא ינהג אדם רכב בעקבות רכב אחר אלא תוך שמירה על ריווח המאפשר לעצור בכל עת את הרכב ולמנוע תאונה, בהתחשב במהירות הנסיעה של שני כלי הרכב, במצב הדרך ובמצב הראות והתנועה בה.

(ב) בלי לגרוע מן האמור בתקנת משנה (א), לא ינהג אדם רכב בעקבות רכב אחר הנוסע לפניו באותו נתיב אלא אם כן הוא שומר על מירווח זמן של שניה אחת לפחות כדי לעבור, במהירות נסיעתו אותה שעה, את המרחק שבין שני כלי הרכב.

במהירות 100 קמ"ש הרכב עובר 27 מטרים בשנייה.

מה שאתה כותב נכון רק לעקיפת רכב נייח, או אם מערכת הייחוס שלך היא הרכב הנעקף. אם מערכת היחוס שלך היא הכביש עליך להוסיף למרחק העקיפה את המרחק שהרכב הנעקף עובר במהלכה, וזה יכול, במהירויות גבוהות להגיע לחצי קילומטר ואף יותר (בתלות במהירות הרכב הנעקף - או העוקף - והפרש המהירויות בין כלי הרכב.

במהלך 22 שניות, במהירות 100 קמ'"ש הרכב הנעקף עובר כ-600 מ', וכיון שהרכב העוקף צריך לעבור מרחק זה + מרווח לפני עקיפה + מרווח אחרי עקיפה + אורך הרכב הנעקף אתה מגיע לכ-800-1000 מ' לעקיפה.

לא מעניין המרחק האבסולוטי, אם מתייחסים למרחק אבסולוטי אז נתייחס גם למהירויות אבסולוטיות (100 קמ"ש במקום 10 קמ"ש הפרש), הפתעה, התוצאה נשארת אותו דבר פשוט הכפלת את כל המקדמים.

אתה לא יכול מצד אחד להתייחס למרחק אבסולוטי אבל למהירות יחסית.

אחרי שהכפלת הכל, קיבלת שעדיין זמן סביר בהחלט לעקיפה זה 22 שניות בהנתן הפרש המהירויות המצוין.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

עקיפה בצומת על קו לבן

כנראה שצריך להאריך את גדר ההפרדה ב-66.

פורסם

אין מילים. נהג מונית חוצפן ועבריין בצורה כל כך בוטה וביודעין עוד לא ראיתי.

מספר הרכב שלו מצולם בשניות הראשונות.

פשוט לנסוע, בלי חשבון באדום מלא.

[video=youtube_share;plVRYBNSe5s]

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...