Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא הבנתי למה לא עברת לנתיב השמאלי?

אם כבר נשארת בנתיב הימני זה היה ברור שהם ינסו להשתלב, למה לא הורדת רגל מהגז ונתת להם?

כמה נסעת 40-50 קמ"ש? זה לא שנסעת 100 קמ"ש.

הנתיב השמאלי היה תפוס, לא ראית את זה בסרטון?

תסביר בדיוק למה אני צריך לעצור בכדי שמישהוא שנכנס לנתיב שלי אמור לתת לי זכות קדימה לפי החוק ולהמתין עד שיהיה אפשר להשתלב

ביג פוט, ברמת העיקרון אני מסכים איתך לחלוטין - אתה צודק!

מצד שני, יש להיות צודק ויש להיות חכם ועל הכביש לפעמים צריך להיות חכם ולאו דווקא צודק.

אחזק אותך ואומר שגם אני לא הייתי עובר שמאלה אלא ממשיך בנתיב הנסיעה שלי ומאפשר במידת הניתן לרכבים

להשתלב.

הנתיב השמאלי היה תפוס ואני לא אדחף ויבלום מישהוא אחר בגלל שנדחפו לי !

מה אתה לא רואה את זה בסרטון?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האמת שהסרטון האחרון הוא לא כזה ביג דיל, למרות שלא מובנת הסיבה למה המאזדה שלפני הסוואנה עצרה. זו לא נסיעה מהירה בבין עירוני שמישהו מתפרץ לך לנתיב והוא היה ממש רחוק מהצלם כשהוא נכנס למרות שבתכלס היה צריך להמתין. הצפירה היתה מיותרת לדעתי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
הנתיב השמאלי היה תפוס ואני לא אדחף ויבלום מישהוא אחר בגלל שנדחפו לי !

מה אתה לא רואה את זה בסרטון?

לא אמרתי שהיית צריך לעבור נתיב, אפילו אמרתי שאני אישית לא הייתי עובר.

מה שכן אמרתי ולא בהקשר ישיר למקרה שלך זה שלא תמיד זה שהצדק איתך על הכביש זה הדבר העיקרי והיחיד.

פורסם
האמת שהסרטון האחרון הוא לא כזה ביג דיל, למרות שלא מובנת הסיבה למה המאזדה שלפני הסוואנה עצרה. זו לא נסיעה מהירה בבין עירוני שמישהו מתפרץ לך לנתיב והוא היה ממש רחוק מהצלם כשהוא נכנס למרות שבתכלס היה צריך להמתין. הצפירה היתה מיותרת לדעתי.

דעתך נחמדה, הכביש המוצג בסרטון הוא בעל מהירות של 70 קמ"ש, כאשר אנשים חצופים נכנסים בכוח לנתיב ובולמים אותך במקום להמתין דקה הם צריכים להבין שהם מפריעים לתנועה וזה גם אחד השימושים לצופר

פורסם

סוגיית "book" קלאסית. החוק היבש בעד מה שנראה בסרטון, אך האם נהיגה לפי הספר זו הדרך הנכונה במקרה הזה? לא ממש.

נהג שמתנהל נכון וצופה את המתרחש, היה עובר לשמאלי. קצת פחות גז והשתלבות אחרי הפיקנטו והכל זורם בצורה נפלאה, לפחות בשמאלי.

אני משתדל לעבור לשמאלי (אם המצב מאפשר) כשאני נתקל ברכבים שמנסים להשתלב, או לכל הפחות מאט את המהירות בכדי לאפשר להם להשתלב בבטחה.

דעתך נחמדה, הכביש המוצג בסרטון הוא בעל מהירות של 70 קמ"ש, כאשר אנשים חצופים נכנסים בכוח לנתיב ובולמים אותך במקום להמתין דקה הם צריכים להבין שהם מפריעים לתנועה וזה גם אחד השימושים לצופר

רואה? אתה כבר מכיר את מה שהולך בצומת הזה. למה לא לשלוף את ה countermeasures (במקרה שלך, להשתלב שמאלה או להאט קצת)?

פורסם

הנתיב השמאלי היה עמוס עם שיירה גדולה של רכבים ולא התאפשר בשום רגע נתון לעבור אליו מבלי לגרום למישהוא לבלום, אתה טוען שצריך להידחף ולהפריע למישהוא אחר בשביל לתת למי שנדחף והפריע לך להשתלב לתוך הנתיב.

פורסם
סוגיית "book" קלאסית. החוק היבש בעד מה שנראה בסרטון, אך האם נהיגה לפי הספר זו הדרך הנכונה במקרה הזה? לא ממש.

נהג שמתנהל נכון וצופה את המתרחש, היה עובר לשמאלי. קצת פחות גז והשתלבות אחרי הפיקנטו והכל זורם בצורה נפלאה, לפחות בשמאלי.

אני משתדל לעבור לשמאלי (אם המצב מאפשר) כשאני נתקל ברכבים שמנסים להשתלב, או לכל הפחות מאט את המהירות בכדי לאפשר להם להשתלב בבטחה.

רואה? אתה כבר מכיר את מה שהולך בצומת הזה. למה לא לשלוף את ה countermeasures (במקרה שלך, להשתלב שמאלה או להאט קצת)?

נכון מאוד, אני נוסע שם יום יום ואף פעם לא יוצא מצב כזה שנדחפים לנתיב שלך, הם ממתינים בסובלנות כמה שניות ואז משתלבים אחריך, הפעם החליטו להידחף בכוח ולהפתיע את הנהגים ובשביל זה העלתי סרטון שמהווה לכל חברי הפורום איך לא להשתלב לנתיב ועד כמה זה מפריע

פורסם
אני לא הבנתי למה לא עברת לנתיב השמאלי?

אם כבר נשארת בנתיב הימני זה היה ברור שהם ינסו להשתלב, למה לא הורדת רגל מהגז ונתת להם?

כמה נסעת 40-50 קמ"ש? זה לא שנסעת 100 קמ"ש.

כי זה לא פתרון, אפילו לא תיאורטי, מה הוא אמור לעשות כשהנתיב (לפי דבריו כאן זה בדיוק המקרה) השמאלי מלא?

ואם הוא רוצה לנסוע על 50 קמ"ש ולא על 70 כפי שמתיר הכביש? האם מקומו בנתיב השמאלי?!

סליחה?

חוקי תנועה זרים לך?

מישהו שמשתלב לנתיב נסיעה חייב לתת זכות קדימה גם אם לא בא לו כרגע.

אתה באמת רוצה שכל אחד שמשתלב מימין לא ייתן זכות קדימה, אתה תעבור שמאלה ובכך "תתקע" את הנתיב השמאלי?

זו אחת הסיבות שכל פעם שאני יוצא מירושלים הנתיב השמאלי מתקדם יותר לאט מהימני.

בדיוק בגלל התנהגות כזו.

"אני לא הבנתי למה לא עברת לנתיב השמאלי?" --> בבקשה תחזור לבי"ס לנהיגה.

יוצא לנו להסכים הרבה לאחרונה, +1 :mm_yeah:

באמת שתסלח לי אבל אתה מדבר שטויות.

לא היה פה מקרה של אי מתן זכות קדימה, הרכב הלבן נתן להם להשתלב וע"י כך גרם לעיכוב התנועה.

נהג הטרנזיט ממש לא נדחף וממש לא לקח את הזכות קדימה, הוא השתלב לכביש בלי להפריע לאף אחד, בכל מקרה הבחור היה עוצר גם בלי קשר לנהג הטרנזיט.

אף אחד לא דיבר על "לתקוע" את הנתיב השמאלי הוא היה יכול כבר בתחילת הסרטון לעבור לנתיב השמאלי ולחסוך לעצמו את הברקס וגם את הצפירה המיותרת הזאת.

תסתכל בסרטון איך התנועה בנתיב השמאלי זורמת ואף אחד לא "תוקע" אותה, מה שהוא עשה זה פשוט ללכת עם הראש לקיר ואז להתעצבן על האוויר.

אני ממש מרחם עליך שכל פעם שאתה יוצא מירושלים הנתיב השמאלי מתקדם יותר לאט מהימני, ב99% מהמקרים זה קורה בגלל נהגים שפשוט נוסעים לאט ולא בגלל אנשים שעוברים נתיב.

לא רלוונטי לחלוטין, ואם נניח יש שם פקק, הכל עומד, האם מותר לאלה שבאים מימין לפנות ולהשתלב בלי לתת זכות קדימה?

אולי אתה באמת צריך לחזור לקרוא את החומר לתיאוריה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מה שאני מנסה להסביר שכבר בהתחלה של הסרטון רואים את הרכבים מגיעים לנתיב השתלבות וזה ברור שהם ישתלבו לנתיב הימני.

אתה גג הייתה על 20 קמ"ש וגם הרכבים בנתיב השמאלי, היה לך מספיק מקום ומספיק זמן להאיץ ל30-40 קמ"ש ולעבור לנתיב השמאלי בלי להפריע לאף אחד.

אם אתה לא יודע איך לעבור נתיב בלי להפריע לנהגים האחרים אז אין לי מה להגיד לך, מה שאני ראיתי פה זה סיטואציה שהייתה יכולה להימנע בלי שום בעיה אם הייתה נוהג בצורה שונה, וגם בלי להפריע לאף אחד אחר.

כי זה לא פתרון, אפילו לא תיאורטי, מה הוא אמור לעשות כשהנתיב (לפי דבריו כאן זה בדיוק המקרה) השמאלי מלא?

ואם הוא רוצה לנסוע על 50 קמ"ש ולא על 70 כפי שמתיר הכביש? האם מקומו בנתיב השמאלי?!

יוצא לנו להסכים הרבה לאחרונה, +1 :mm_yeah:

לא רלוונטי לחלוטין, ואם נניח יש שם פקק, הכל עומד, האם מותר לאלה שבאים מימין לפנות ולהשתלב בלי לתת זכות קדימה?

אולי אתה באמת צריך לחזור לקרוא את החומר לתיאוריה.

אני ראיתי בסרטון רכב שמאט ונותן לרכבים להשתלב ונהג טרנזיט שהשתלב לנתיב בלי להפריע.

אתם סתם מגזימים ומדברים על דברים לא קשורים.

פורסם

אתה מתעלם מזה שלא רואים בצילום מה קורה במראה השמאלית של המצלם ופשוט מניח שאין שם אף אחד.

נהג ישראלי טיפוסי, תמיד מניחים שאין אף אחד בשום צד.

להתעסק ב"יכלת לעבור נתיב" זה מטומטם לחלוטין, זו אותה חשיבה של "נעבור מדרכה כי יש שם ערסים".

במקום להלחם בעבירות התנועה אתה מחפש איך אתה מסתדר מסביבן.

כפי שאמר נדב, חזרה לספרי התיאוריה.

ולכל מי שטוען שהסיטואציה יכולה הייתה להמנע לא מבין את משמעות המשפט בעברית.

את הסיטואציה כפה נהג המסחרית! מה שאתם מציעים לעדי המצלם זה לקבל את המצב ולשבור איתו את הראש.

זה לא נקרא למנוע את הסיטואציה, והמשפט הזה פשוט לא נכון בעברית.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה יודע מה היה המיקום המדויק של הקוואליר בכל אותן שניות?

אל תניח, תדע.

אתה לא יודע ומניח, כמו שאמרתי, זו הנהיגה הישראלית הטיפוסית, תמיד מניחים שאין אף אחד בצדדים מבלי להסתכל.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...