Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה שוב ה"כמעט תאונה" / "כמעט שפשוף" / "כמעט הלכה מראה":

בעת נסיעה על כביש 65 ליד הכניסה לעפולה, רכב החל להיכנס לנתיב הנסיעה שלי ללא איתות. מכיוון שהייתי ס"מ מפגיעה העדפתי לא לגעת בבלמים, להסיט את הרכב לנתיב פניה ימינה, לעקוף את המכשול ולחזור חזרה במהירות האפשרית - בקיצור בוצעה התחמקות.

[video=youtube;x_Uvo0U3-t8]

הדבר המעניין ביותר שנתקלתי בו עד כה:

רכב מסוג מיצובישי אטראז', עם מצלמת DVR מימין למראה המרכזית (!!!) תוקע את הנתיב השמאלי במשך קילומטרים בכביש הסרגל.

לנהג: מומלץ שתריץ את הסרט של עצמך מהתאריך והשעה הנ"ל כדי שתראה כמה מכוניות עקפו אותך מהימין. לא רק לך יש מצלמה...

פורסם (נערך)
הנה שוב ה"כמעט תאונה" / "כמעט שפשוף" / "כמעט הלכה מראה":

בעת נסיעה על כביש 65 ליד הכניסה לעפולה, רכב החל להיכנס לנתיב הנסיעה שלי ללא איתות. מכיוון שהייתי ס"מ מפגיעה העדפתי לא לגעת בבלמים, להסיט את הרכב לנתיב פניה ימינה, לעקוף את המכשול ולחזור חזרה במהירות האפשרית - בקיצור בוצעה התחמקות.

[video=youtube;x_Uvo0U3-t8]

הדבר המעניין ביותר שנתקלתי בו עד כה:

רכב מסוג מיצובישי אטראז', עם מצלמת DVR מימין למראה המרכזית (!!!) תוקע את הנתיב השמאלי במשך קילומטרים בכביש הסרגל.

לנהג: מומלץ שתריץ את הסרט של עצמך מהתאריך והשעה הנ"ל כדי שתראה כמה מכוניות עקפו אותך מהימין. לא רק לך יש מצלמה...

לא פעלת כמו שצריך בסרטון הראשון. צפירה היתה כבר צריכה להגעת בשניה 0:08, לפי הצורה שבה הוא נהג, היית צריך לצפות את האפשרות שהוא הולך לסטות.

עריכה אחרונה על ידי UniqueZ

פורסם

ראיתי עוד קודם שהוא מתקרב לקו בצורה אופיינית לסטייה, אך אני לא צופר סתם כי אולי יקרה משהו. אחרת הצופר יעבוד שעות נוספות. רק כשהיה ברור שיש פה סכנה, פעלתי.

פורסם
לא פעלת כמו שצריך בסרטון הראשון. צפירה היתה כבר צריכה להגעת בשניה 0:08, לפי הצורה שבה הוא נהג, היית צריך לצפות את האפשרות שהוא הולך לסטות.

אם הוא לא היה צופה את הנהג השני, הוא היה מופתע.

לפי צורת הנהיגה ללא בלימה והתנועה החלקה, לא רק שהוא צפה, הוא גם ידע בדיוק מה צריך לעשות.

פורסם

אני לא הבנתי למה לא עברת לנתיב השמאלי?

אם כבר נשארת בנתיב הימני זה היה ברור שהם ינסו להשתלב, למה לא הורדת רגל מהגז ונתת להם?

כמה נסעת 40-50 קמ"ש? זה לא שנסעת 100 קמ"ש.

פורסם

זה כן ברור הם נסעו 20-30 קמ"ש ושאר הרכבים בכביש אולי הספיקו להגיע ל40-50 זה לא שהם נסעו 100 קמ"ש.

גם נהג הטרנזיט לא זה שגרם לו לבלום או להתעכב אז הצפירה הייתה ממש מיותרת, אם לא שמת לב הם נסעו בערך באותה מהירות.

זה הרכב מקדימה שבלם בגלל הגיפ ואז נתן לעוד רכב שעמד שם להשתלב ובלם למהירות אפסית, בקיצור אם אתם מחפשים אשמים אז לפי דעתי הנהג של הרכב הלבן אשם בסיפור.

פורסם
אני לא הבנתי למה לא עברת לנתיב השמאלי?

אם כבר נשארת בנתיב הימני זה היה ברור שהם ינסו להשתלב, למה לא הורדת רגל מהגז ונתת להם?

כמה נסעת 40-50 קמ"ש? זה לא שנסעת 100 קמ"ש.

סליחה?

חוקי תנועה זרים לך?

מישהו שמשתלב לנתיב נסיעה חייב לתת זכות קדימה גם אם לא בא לו כרגע.

אתה באמת רוצה שכל אחד שמשתלב מימין לא ייתן זכות קדימה, אתה תעבור שמאלה ובכך "תתקע" את הנתיב השמאלי?

זו אחת הסיבות שכל פעם שאני יוצא מירושלים הנתיב השמאלי מתקדם יותר לאט מהימני.

בדיוק בגלל התנהגות כזו.

"אני לא הבנתי למה לא עברת לנתיב השמאלי?" --> בבקשה תחזור לבי"ס לנהיגה.

פורסם

באמת שתסלח לי אבל אתה מדבר שטויות.

לא היה פה מקרה של אי מתן זכות קדימה, הרכב הלבן נתן להם להשתלב וע"י כך גרם לעיכוב התנועה.

נהג הטרנזיט ממש לא נדחף וממש לא לקח את הזכות קדימה, הוא השתלב לכביש בלי להפריע לאף אחד, בכל מקרה הבחור היה עוצר גם בלי קשר לנהג הטרנזיט.

אף אחד לא דיבר על "לתקוע" את הנתיב השמאלי הוא היה יכול כבר בתחילת הסרטון לעבור לנתיב השמאלי ולחסוך לעצמו את הברקס וגם את הצפירה המיותרת הזאת.

תסתכל בסרטון איך התנועה בנתיב השמאלי זורמת ואף אחד לא "תוקע" אותה, מה שהוא עשה זה פשוט ללכת עם הראש לקיר ואז להתעצבן על האוויר.

אני ממש מרחם עליך שכל פעם שאתה יוצא מירושלים הנתיב השמאלי מתקדם יותר לאט מהימני, ב99% מהמקרים זה קורה בגלל נהגים שפשוט נוסעים לאט ולא בגלל אנשים שעוברים נתיב.

פורסם

ביג פוט, ברמת העיקרון אני מסכים איתך לחלוטין - אתה צודק!

מצד שני, יש להיות צודק ויש להיות חכם ועל הכביש לפעמים צריך להיות חכם ולאו דווקא צודק.

אחזק אותך ואומר שגם אני לא הייתי עובר שמאלה אלא ממשיך בנתיב הנסיעה שלי ומאפשר במידת הניתן לרכבים

להשתלב.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...