Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ושוב, בפעם האחרונה, אתה הדגשת שמדובר באזור כפר קאסם ואנשים שנוסעים לישוב הזה. בתגובה ענו לך אחרים וגם אני שנוהגים ככה בכל הארץ. איך אנחנו (למעשה נראה לי רק אני וeowyn כתבנו משהו בהקשר הזה) הובלנו את הדיון למקום של גזענות? כי שאלנו למה היה חשוב להדגיש שמדובר בתושב כפר קאסם? הדגשת שהערבים הם נהגים יותר גרועים מהיהודים על גבי שנייים שלושה פוסטים, אז על מה הכעס שלך? על זה שהצלחנו להבין את כוונתך כראוי? שאלתי אותך לפני ולא ענית - למה בסרטון המקורי היה חשוב לך לכתוב שמדובר באנשים שנוסעים לכפר קאסם? למה לציין פשוט את מקום הצומת לא היה מספיק?

שיב לב לדרך בה אתה מתנסח:

אני בתור מביא הידיעה, לא יצרתי את הגזענות הזו, הנהגים הם אלו שיצרו אותה. הם בחרו

לעבור באדום, הם בחרו לזגזג בטירוף (זה טירוף מוחלט ולא בדיוק זגזוג קלאסי של פקק

אין צורך להתווכח עם סטטיסטיקה (עוד פעם, זו המציאות) ,נהגים ערבים מעורבים הרבה יותר (בצורה לא פרופורציונאלית לאוכלוסיה, 14% נהגים, 42% מההרוגים) בתאונות קטלניות

אני כתבתי נהגים בכפר קאסם - זו המציאות, שמסוכן מאוד לנהוג שם ובמיוחד בשעות הלילה ואתם מיד קישרתם לערבים.

לא אנחנו "מיד קישרנו". זה בדיוק מה שאתה בעצמך כתבת, גם במשפט הראשון שצוטטתי פה וגם בתיאור הסרטון עצמו בו הסברת שמדובר בנהגים שנכנסים לישוב ערבי (כן, לא כתבת את המילה "ערבים" אז לא ברור שהכוונה היא אליהם). הניסיון שלך לכתוב כל פעם שרק ציינת שהוא מכפר קאסם, ואנחנו הסקנו את השאר הוא מגוחך. כמה יהודים אתה מכיר שגרים בכפר קאסם? האם לא ידוע לך או לשאר אזרחי ישראל שמדובר בישוב ערבי? לא מובן לך שכשאתה כותב "אנשים שנוסעים לכפר קאסם" אוטומטית זה מתפרש כ"ערבים"?

לא מבין למה אתה מנסה להתמם. אתה חושב שהם עבריינים - סבבה, זכותך, למרות שגם הסטטיסטיקה לא מוכיחה פה הרבה. כל מה שאמרו לך בתגובה הוא שני דברים קטנים: 1)אנחנו (הנהגים האחרים פה) נתקלים בהתנהגות זהה לחלוטן בכל כבישי ישראל. 2) לא היתה סיבה מהותית להדגיש את זה שמדובר באנשים שנוסעים דווקא לכפר קאסם. היה מספיק לציין את מקום \ שם הצומת, בדיוק כמו שכנראה שלא היית כותב בסרטון אחר "אנשים שפונים לרעננה" או משהו דומה. זהו.

לגבי הויכוח על תוכן הסרטון עצמו - אין פה מה להכיר. אתה נוסע לאורך כל הסרטון בנתיב השמאלי, כי אתה יכול. אני לא יודע מה קורה בצד הימיני של הרכב. וזה גם לא מעניין. אני יודע שיש קטעים שרואים בסרטון שהימין לפניך ריק ואתה עדיין נשאר בשמאל.

אגב, טענת גם שהנתיב הימני היה "תפוס לכל אורך הנסיעה על ידי אופנוע". כלומר נסעת במקביל לאופנוע בזמן שאתה בשמאל והוא בימין. ככה עושים עשרות אלפי נהגים בישראל, שצורם להם לראות מישהו לפניהם, אז הם עוברים לנתיב השמאלי ונוסעים במשך קילומטרים ארוכים במקביל לזה שלימינם, ולא מבינים שאפשר להאט או להאיץ ולהשתלב בחזרה בימני.

כן, את נהג הטנדר היה רצוי להוריד מהכביש. זה עדיין לא הופך אותך ללא עבריין, עם כל התרוצים שלך. זה עדיין לא הופך את ההדגשה שלך בסיפור שמדובר בתושב כפר קאסם לרלוונטית למשהו פרט לזה שרצית להדגיש שמדובר בערבי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ועוד פעם, המוח שלך מדגיש את העובדה שכתבתי "כפר קאסם", בכל וידאו אני כותב את שם העיר, כמו שכתבתי "ראש העין" כך גם כתבתי "כפר קאסם", אין מטרה מיוחדת בלהדגיש (זה רק מה שאתה מדמיין) שהערבים נוסעים בצורה פרועה.

אתה לקחת את העובדה שכתבתי "כפר קאסם" בתור משהו גזעני - לא אני.

לא היה לי "חשוב במיוחד" להדגיש את השם "כפר קאסם", לך נוצרה ההרגשה שהיה לי חשוב במיוחד, אתה זה שהדגיש את זה, לבדך.

אני כתבתי, כהרגלי, ללא שום מטרה מיוחדת - את שם העיר. אתה תפסת את "כפר קאסם" כמשהו ששייך למערב הפרוע ואחר כך אתה אישית הראשון שכתב את המילה "ערבי" בכל הדיון הזה (גם אם בהקשר של "למה הדגשת כפר קאסם"). מבין?

האנטי גזענות הזו שאתה מנסה להתהדר בה, היא בדיוק הגזענות היחידה שיש בכל הדיון הזה. לא מאמין? תחליף את "כפר קאסם" ב"ראשון לציון" בפוסט המקורי וראה לבד, שאין שום קשר לגזענות, שום נסיון להתוות סטריאוטיפים מסוימים, אלו שאתה רמזת שקיימים מלכתחילה.

ואם אתה לא מאמין, עשיתי בשבילך את העבודה, תגיד לי, איפה הגזענות פה, אם לא בראש שלך ושל הצדקנים האחרים:

"בכל יום, אלפי נהגים תמימים אשר עובדים ב"פארק בלה בלה" ברחובות, נתקלים בעבירות תנועה מסכנות חיים של נהגים הנוסעים לכיוון ראשון לציון. המשטרה קיבלה עד היום מאות טלפונים בנושא, היא מודעת היטב למצב - אך לא עושה דבר בנידון.

המצב בשעות היום נוראי, אך בשעות הלילה - פי כמה: אין ספור נהגים נוסעים מראשון לציון ולתוך ראשון לציון - עוברים באדום מלא, ביודעין (פשוט כי אין להם כח לחכות לירוק), עם משאיות עמוסות ורכבים פרטיים במהירות מטורפת (מעל 100 קמ"ש).

כבר היו בצומת הרבה תאונות, אבל זה רק עניין של זמן עד שמשאית תמחק משפחה שלמה ואז המשטרה תגיד שלא היה לה זמן, כסף וכח אדם להתעסק ב"זוטות" כאלו, ככה זה שהמשטרה מעדיפה להעסיק אלפי שוטרים, חוקרים ובלשים שעסוקים כל היום ברדיפה אחרי שתילי מריחואנה ועבירות דומות - הרי זה קל וחסר כל סיכון."

זה אגב, אחלה ניסוי פסיכולוגי ותפיסתי בתחום הגזענות.

ממליץ לך לקרוא מחדש את הדיון.

פורסם

עזוב, באמת שזה מגוחך.

כשכתבה לך Eowyn שכך מתנהלים גם תושבי ראש העין, כתבת לה את זה:

באמת? משחקים ככה על הכביש, חותכים במהירות במרווח של 4 מטר מאחורי משאית

ועוברים 3 נתיבים ב3 שניות?

לא נראה לי..

גם אני אוהב העדפה מתקנת ,להרגיש ליברלי, שוויוני וצודק כאחד האדם אבל אם זה לא נכון אז אני מעדיף לא להגיד את זה.

לפעמים זה נראה כאילו סתם מתחשק להרבה אנשים פה לכתוב ולהטיף אך לא באמת לרדת לעומק העניין.

זה נחמד להסכים אחד עם השני ולצקצק, אבל חבל, הפלצנות והצדקנות הזו סתם הורסת את האווירה בפורום.

כלומר, שוב, הדגשת את זה שמדובר במשהו שמאפיין את האוכלוסיה הספציפית הזו, בניגוד לאוכולוסיות של ישובים אחרים.

די, רד מההפוך על הפוך הזה שאתה מנסה לעשות. זה לא עובד, ולמה זה טוב? כתבת שמדובר בכניסה לישוב ערבי, כשאני ועוד 2-3 אנשים כתבו לך שזה קורה בכל מקום אז גם כתבת את מה שכתבת בציטוט שהבאתי (כלומר שאצל בני הדודים זה מוגזם יותר), ולאחר מכן גם התעצבנת והסברת שסטטיסטית הם אחראים על יותר תאונוות ושהם אשמים ביחס שלך כלפיהם כי הם נוהגים איך שנוהגים. סגנון הכתיבה שלך ברור כשמש, ומה שלא היה ברור אולי בהודעה הראשונה התברר בעזרת הציטוט הזה וציטוטים נוספים, שכבר ציינתי ואין לי כח להביא בפעם השניה השלישית.

אתה לא גזען? סבבה, חסוך את הויכוחים על האם יהודים הם נהגים טובים יותר מערבים. כשכתובים לך שמה שרואים בסרטון, רואים בכל מקום אחר בארץ, אל תפרוץ בנאומים על זה שאצלם זה גרוע יותר וזהו, ואל תאשים את מי שחושב ככה ב"צדקנות". תראה את השרשור הזה לעוד שלושים אנשים והם יגידו לך שמהכתוב עולה דבר אחד: היה חשוב לך להדגיש שתושבי כפר קאסם הערבים הם נהגים פחות טובים ויותר עבריינים, בפרט מתושבי ראש עין הסמוכה.

ואם אתה רוצה ללכת את המשחק הפסיכולוגי שלך שלב אחד קדימה - אז בבקשה: כתבת את מה שכתבת על מי שנוסע לכיוון ראשון. בתגובה כתבה לך Eowyn שזה מאפיין גם תושבי רחובות. היית רץ להאשים אותה בצדקנות? האם היית כותב את כל מה שכתבת בציטוט שלך שהבאתי?

ואגב, התשובה לשאלות שהעלת בציטוט היא "כן". אתה מוזמן לראות את מה שכתבתי בשרשור על הנדחפים בפקק, בפורום הכללי. אתה תראה שנאי מתאר שם התנהגות כזו של אנשים בהשתלבות מכביש החוף לכביש 5.

פורסם
תורם את חלקי הראשון (והמאוד לא משמעותי) לשרשור...

אתמול נסעתי אחרי משאית זבל, פתאום נפלה ממנה אבן גדולה ונאלצתי לתמרן (אם תקשיבו ממש טוב תשמעו את הקללה...:hihi: ).

xB8MlPsGIwc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

עלית עליה עם אחד הגלגלים השמאליים? דווקא נראה שהיית יכול לעבור מעליה, מאחר והאבן כבר איבדה מהתנופה שלה והפסיקה לדלג.

בכל אופן, מזל ששמרת מרחק גדול כדרוש ממשאית.

קרה נזק?

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם
עלית עליה עם אחד הגלגלים השמאליים? דווקא נראה שהיית יכול לעבור מעליה, מאחר והאבן כבר איבדה מהתנופה שלה והפסיקה לדלג.

בכל אופן, מזל ששמרת מרחק גדול כדרוש ממשאית.

קרה נזק?

ייתכן שאתה צודק אבל החשש שלי היה שהאבן תמשיך לקפוץ ועקב כך תהיה פגיעה בטמבון הקדמי, כך שהעדפתי לא לקחת סיכון. לשמחתי לא נגרם נזק.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

דביל שלא יודע להשתמש במראות, סוטה לנתיב שלי ב-120 חצילים לשעה בכביש מהיר וכמעט גורם לתאונה:

http://www.youtube.com/watch?v=Bo1ZlJwuYdA דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

לא ברור איך הוא הגיע למצב הזה:

http://www.youtube.com/watch?v=G12Vlbvg1cQ דרך יוטיוב
פורסם

צר לי, אבל אתה הדביל. לא עוקפים מימין, בודאי לא לפני יצירת "קשר עין" עם הנעקף. וזה בלי להתיחס למתנחלים משמאל (הרושם שלי הוא שמדובר במישהו שהתיאש מהמתנה לפינוי הנתיב השמאלי והחליט לעקוף מימין).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

א. תודה. גם אני אוהב אותך.

ב. הכביכול עבירה שאני ביצעתי שהיא עקיפה מימין באה בדיוק מהסיבה של כל מתנחלי השמאל (והקורולה בינהם) שמבצעים עבירה (שלצערי לא נאכפת מספיק) ולא חושבים אפילו לחזור לימין ולאפשר לעקוף אותם כמו שצריך וגורמים לאחרים להיהפך לעבריינים בגללם.

ואם כבר החליט להיכנס לימין, מדוע לא לאותת? מדוע לא להסתכל האם במקרה יש שם מישהו?

ג. מהסתכלות בווידאו אפשר לטעות ולחשוב שהווידאו צולם באנגליה ולא בישראל. כולם נוסעים בשמאל.

ד. איך אתה מציע שאצור קשר עין עם רכב שנמצא בנתיב השני ואני מאחוריו?

פורסם

בפוסט שלי התיחסתי לבעית המתנחלים משמאל, ובתחילת הסרטון גם אתה שם.

בכל מקרה - בכמה וכמה דיונים על התנהגות נהגי הדו"ג התיחסתי לנושא ההפתעות שהם מזמנים לנהגי ה"פחיות". בכל מקרה - אתה התחלת את העקיפה מתוך השטח המת שלו (מאחורי העמוד הימני אחורי) בדיוק כאשר הוא החל לתכנן את הסטיה (זה יוצא 2-3 שניות לפני שהחל לסטות, בדיוק הזמן שבו מציצים במראות). ומעבר לכך - גם די נצמדת אליו בזמן העקיפה.

אייל, בכמה וכמה סרטונים שהעלית ההתנהגות שלך מסוכנת, במיוחד הרבה מאד הדחפויות בין מכוניות הנוסעות במקביל. אמי ממליץ לך לעבור קצת על הסרטונים שלך וללמוד איך לא נוהגים.

לגבי יצירת קשר - הבהוב בפנס וצפירה קלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בפוסט שלי התיחסתי לבעית המתנחלים משמאל. ובתחילת הסרטון גם אתה שם.

אני שם מכיוון שבדיוק סיימתי עקיפה של משאית שנסעה בנתיב הימני ומייד לאחר העקיפה חזרתי כפי שהחוק דורש לימני.

נצמדתי אליו? רכבתי במרכזו של הנתיב. אני לא רוכב בצידו הימני של הנתיב אלא במרכזו בעיקר משום שישנם חוצפנים שעוקפים את רכב הדו גלגלי שרוכב כך באותו הנתיב ומסכנים אותו. כבר היה לי אחד כזה שהקפיץ לי את הלב בעבר.

ובנוגע לסיפא של דבריך, אני אשמח אם תתן לי דוגמא קונקרטית בסרטונים שהעליתי. אפילו בפרטי.

פורסם

אייל, זה לא שנהג המכונית הוא בסדר (הוא לא מאותת וכו'), אבל תראה איך זה נראה מהזווית שלו:

נתעלם רגע מזה שכולם בנתיב השמאלי. הוא מתכנן לעבור ימין, ומסתכל במראה. במקרה הטוב הוא רואה שאתה מאחוריו ובמקרה הרע הוא לא רואה אותך. הוא מתחיל לעבור ימינה, רוב הסיכויים שהוא אפילו כבר לא מסתכל במראה תוך כדי. נניח שהוא כן מסתכל, הוא קולט שגם אתה שברת ימינה, אבל התגובות שלו לא מספיק טובות למהירות הנסיעה והוא ממשיך עוד קצת, עד שמתיישר בחזרה לשמאל.

מבחינתו, אתה הפתעת אותו. זה לא מצדיק את המעבר שלו ימינה ללא איתות, אבל תמיד בסיטואציה כזו צריך לזכור שנהג ממוצע לא מסתכל במראה בתדירות גבוהה מספיק ולכן חייבים להיות מאוד זהירים במצב כזה. שינויים תכופים או מהירים מאוד של נתיב הנסיעה, בטח כשאתה קרוב לרכב שלפניך, מסכנים אותך, ולא משנה איך תסובב את זה (גם בתור נהג מכונית ולא רק בתור רוכב דו"ג).

פורסם

הדוגמה היא שאתה חושב שאנשים בפחיות רואים את מה שאתה רואה וחושבים מה שאתה חושב.

שתדע שאנחנו לא.

יש כאלו שדואגים לראות את האופנוען ויש כאלו שלא., כי הרוב לא רואים אותך.

במקרה הספציפי הזה לגמרי היית צריך לאותת לו עם האורות כדי שיראה תנועה במראה ויידע שאתה שם ואז לעקוף (אם כבר מימין) באמצע הנתיב ולא צמוד אליו.

במיוחד לא בחלק שבבנייה בין יקנעם ליגור, שכרגע הוא בעייתי מאוד.

באופן אישי אין לי שום דבר נגד אופנוענים אבל כשאופנוען מופיע איפה שאתה לא מצפה לו או עושה שטויות שאתה לא יודע איך הוא ימשיך אותן, זה גם מפגר, גם מסוכן וגם מעצבן מאוד כי בעצם הוא נתון לחסדיי, ואני לא יודע מה לעשות בעצם כדי לא להרוג אותו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...