Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קצת מניו יורק:

כאשר רמזור שמאלה מהבהב באדום - מותר לפנות שמאלה לאחר עצירה ומתן זכות קדימה לרכב הבא ממול - לרכבים ממול יש ירוק.
בסרטון שבו ה CX30 על המדרכה - אני בנתיב השתלבות (הגעתי מימין) משולב עם נתיב רוכבי אופניים. ככה זה מסומן.
קווי נתיב צפופים (בסרטון עם ה RAV-4) - נתיב השתלבות ליוצאים מתחנת הדלק. היא נמצאת במרכז הכביש בין הנוסעים מזרחה לנוסעים מערבה כדי "להרוויח" את הנהגים בשני הכיוונים.

עריכה אחרונה על ידי G-רפי
  • מבאס 2
פורסם
  • אהבתי 2
  • לא הבנתי... 1
  • מבאס 5

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

בתאונה עם המשאית נראה כאילו הבן אדם שמצלם נוסע בצמיגי לינג לונג, הוא בולם, יש חריקת צמיגים - אבל שום דבר לא קורה.

גם זמן התגובה שלו דורש שיפור, הנהג בנתיב לידו הגיב שניה וחצי (!!! )מוקדם יותר, זה המון זמן בתרחישים כאלו.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 14 דקות, EliC25 כתב:

גם זמן התגובה שלו דורש שיפור, הנהג בנתיב לידו הגיב שניה וחצי (!!! )מוקדם יותר, זה המון זמן בתרחישים כאלו.

חולק עליך פה, זמן התגובה שלו נראה סביר למדי- הוא התחיל לסטות כמעט מיד אחרי שהרכב בנתיב הימני אליו הגיב. 

לרכב בנתיב הימני לא הייתה ברירה אלא להגיב, מה שלא מחייב המציאות שיקרה לרכב בנתיב השמאלי. זמן התגובה שלו פה הוא הגיוני בעיניי. מהרגע שאורות הברקס (סביב שנייה 9) נדלקו, עברה פחות משניה עד תחילת הסטייה של המצלם. 

*אם הוא היה צריך להבין שיצטרך לעצור בכל מקרה בעקבות התאונה (ולסייע) או לא, אני משאיר מחוץ לדיון.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כשיש יותר מדי משאיות בימין ונתיבי השתלבות - זה מצב שנהג מיומן צריך להסתכל על התמונה הכללית ולחשב מה הוא עושה לפני שהוא מתקרב לבלאגן הזה. תאונה לא קלה לשני הפרייבטים.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

שלושה, כולל המצלם. והסמי ומשאית החלוקה. אני מקווה שלסמי יש ביטוח טוב.

יש איזה הסבר להתנהגות הסמי?

אני בספק אם לנהגי הפרייבטים היתה דרך כלשהי לחזות את התנהגות הסמי.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, sperial כתב:

יש איזה הסבר להתנהגות הסמי?

image.thumb.png.6a3d03f3d49937e70318596324aea48c.png

זה נראה שיש משאית (באדום) שעומדת בצד הדרך. המשאית הקלה (כתום) לא שמה לב ונתקעת בה (לא נראה לי שהספיקה לסטות) וגורמת לסמי (כחול) לסטות גם.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

בתור אחד שנוסע על הכבישים מהירים המון, במהירות, זאת תאונה שמדגים עד כמה אנשים לא מרוכזים/מבינים מה קורה מסביבם ! מתוך 7 רכבים (3 משאיות ו-4 רכבים פרטיים) רק אחד ראה את הנולד באמת, הטויוטה אוריס שנמצא מצד ימין של רכב המצלם, והצליח לעצור !! והנהג הסמי פשוט נסע מהר מדי, עדיין ניסע את המקסימום.

2026-06-17_22-47-47.thumb.jpg.9c039551b0cba8f295389a36234a6768.jpg 

התאונה התחילה פה, ואם הנהג/ת פח אשפה של קורולה ושל רכב המצלם היו "קצת" ערניים יותר, היה אפשר להמנע מפגיע הלא פשוטה של הנוסע ליד הנהג/ת של סוזוקי אלטו!

2 נתיבים מתמזגים עם 2 נתיבים של כביש מהיר, בצילום אתם רואים שלט ששני הנתיבים הימניים מתמזגים ל-1, ובדיוק שם הפולטריילר הראשון רוצה לפנות ימינה, אבל בדיוק יש משאית שרוצה לצאת, ויש לו שלט עצור, אז מבצע עצירה מוחלטת, כי לא יכול לפנות, ונותן זכות על דעת עצמו למשאית הקטנה שעומד בעצור !!!! המשאית הקטנה לפני הסמי, לא הבין את הסיטואציה, אולי בכלל רצה להצמד להכי ימין כי הנתיב שלו מתמזג, הסמי רואה יותר מוקדם, ומנסה מוקדם יותר לעבור נתיב, המשאית הקטנה גם מנסה לחזור שמאלה מאוחר מדי, ואז הסמי פוגע בו

2026-06-17_23-35-57.thumb.jpg.01750cd6733ddc4fa5554c1faa69c234.jpg

נהג האלטו מגיב טוב, אבל לצערו נהג קורולה הטמבל אם היה מבין את הסיטואציה , היה לו מספיק מקום משמאל לעבור צמוד לגדר, ואז גם נהג האלטו היה ניצל מתאונת צד לא פשוטה, אבל הטמבל של הרכב המצלם גם לא היה באירוע, היה נכנס בו מאחור, רוב הסיכויים...אבל עדיין עדיף !!!

עכשיו השאלה היותר מטרידה, איך $%#$#% בכלל יש אופציה לפנות ימינה, או לצאת שם לכביש מהיר ?????? לפי דעתי תשובה של מישהו מפייס לא תלושה מהמציאות!

2026-06-17_23-02-28.jpg.98a4fab6a09e106997743453dc204e24.jpg

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 3
  • מבאס 4
  • מעניין 3
פורסם

תיקון קטנטן:

האוטו הלבן הקטן בסרט זה שברולט ספארק.

נראה לי אם היה אלטו, הנזק לרכב היה יותר גדול.

פורסם

הסרטון בן כמעט שנה אם לא יותר.
קטע הכביש הזה כבר בסלילה ושינוי תוואי כמה חודשים, אין יותר יציאה/כניסה לכפר קאסם מכביש 5 אלא רק ממחלף אבן העזר ובהמשך הרחוק יותר מצומת 444/5

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מעבר באדום שיכל להסתיים רע מאוד

נהג הסיאט לא חשב לעצמו שיש סיבה שהמסחרית עצרה.

נהג מסחרית:

להמתין 10 שניות ולתת ל2 נהגים להשתלב כדי שאוכל לפנות לרחוב הצר שהם יצאו ממנו - 👎👎👎

להדחף, לעמוד מול תמרור מה שיאלץ אותי גם ככה לעשות רוורס אחר כך, לחסום 2 נתיבים ושדה ראייה לכל התנועה ולעכב אותי ואת כולם ב2 דקות - 👍👍👍👍

• מבאס 6
פורסם
לפני 31 דקות, EliC25 כתב:

מעבר באדום שיכל להסתיים רע מאוד

נהג הסיאט לא חשב לעצמו שיש סיבה שהמסחרית עצרה.

כמו לנהוג בעיניים עצומות.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...