Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וצהריים טובים.

אינני רואה את עצמי כמומחה תעבורה, אבל במקרה הזה אני באמת חושב שיש צורך לשנות את התימרור בצומת מסויים, ואסביר.

בתרשים המצ"ב, רואים צומת, בו כל ארבעת הכבישים הם חד סטריים.

מלמטה ומלמעלה מגיעים אל הצומת, ואין תמרורי עצור/ זכות קדימה, ומשמאל מגיעים אל הצומת, ושם יש תמרור עצור.

בפועל, אף אחד לא עוצר בעצור, ואפילו לא מאט, והרוב לוקחים את זכות הקדימה לעצמם.

האמת שאני רואה את ההגיון בכך- מי שבא משמאל ממשיך ישר לכיוון השני של הצומת, בעוד אלה שבאים מלמעלה ומלמטה מאיטים גם כך, כיוון שהם פונים. המצב כיום הוא ששני הרכבים שבאים מלמטה ומלמעלה, "רבים" בינהם על מי ייקח את זכות הקדימה.

בנוסף, בקצה הקטע השמאלי, לפני הכניסה לצומת, יש מעבר חצייה. נגיד שגם ככה הנהג האט ברוב המקרים לפני המעבר, אבל כאשר המעבר פנוי, הנהגים ממשיכים לתוך הצומת מבלי לעצור או להאיט.

גילוי נאות- אני מגיע אל הצומת מלמטה.

שאלתי היא- למי אפשר לפנות בהצעה לשנות את התימרור בצומת, לתת את זכות הקדימה למי שבא משמאל ולהציב תמרורי זכות קדימה מלמעלה ומלמטה. האם לעירייה? (ר"ג)? משטרת תנועה?

האם נוטים להקשיב לאזרח הקטן שאכפת לו או שהם מקבלים מלאנ'תאלפים מכתבים דומים וגורסים את כולם?

אשמח לשמוע את דעתכם על הצומת.

תודה ושבת שלום

תרשים צומת.doc

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

גם אני הדיוט בנושא הנדסת תנועה, אבל בכל זאת כמה הערות

1. יש שיקולים של שדה ראיה, עומסי תנועה בכבישים השונים וכו' - ואלה נתונים שאינם מצויים בידך.

2. אני מניח שתמרור ה"עצור" משמאל מוצב לפני מעבר החציה ונועד לתת אפשרות חציה בטוחה. אם נהגים אינם מתיחסים לתמרור הרי שהבעיה כנראה בהצבה לא מספיק בולטת שלו המצריכה תיקון.

3. לבאים מ"למעלה" ומ"למטה" אין שום סיבה לריב - לבאים "מלמטה" יש זכות קדימה ברורה שכן הם פונים ימינה, בועד שהבאים "מלמעלה" פונים שמאלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מאמין שיש יותר מידי מה לעשות חוץ מלהיזהר, לפחות בחיפה.

מקרה דומה:

חבר של המשפחה, מורה נהיגה, שם לב לצומת ארוכה, שבשנייה שנהיה אדום לכלי הרכב, יש כבר ירוק להולכי רגל. כלומר מי שעבר בצהוב כאשר יגיע למעבר החצייה אנשים כבר יחצו את הכביש.

הוא פנה לעירייה, מדדו ובדקו והגיעו למסקנה שהוא צודק,

מה עשו עם זה בפועל? כלום..

פורסם

1. יש שיקולים של שדה ראיה, עומסי תנועה בכבישים השונים וכו' - ואלה נתונים שאינם מצויים בידך.

שדה הראייה למי שבא משמאל זהה לשדה הראייה של מי שעולה או יורד לכיוון הצומת.

2. אני מניח שתמרור ה"עצור" משמאל מוצב לפני מעבר החציה ונועד לתת אפשרות חציה בטוחה. אם נהגים אינם מתיחסים לתמרור הרי שהבעיה כנראה בהצבה לא מספיק בולטת שלו המצריכה תיקון.

התמרור מוצב אחרי מעבר החצייה (אחרי= מיד אחרי), משני צידי הכביש. גם פרה עיוורת חולת אסטמה תראה את התמרור.

3. לבאים מ"למעלה" ומ"למטה" אין שום סיבה לריב - לבאים "מלמטה" יש זכות קדימה ברורה שכן הם פונים ימינה, בועד שהבאים "מלמעלה" פונים שמאלה.

אני ואתה יודעים זאת, רוב הנהגים שאני נתקל בהם שם לא יודעים או שיודעים, מתעלמים ונכנסים לצומת בלי להסתכל מסביבם.

.....

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

חבר חשב לכביש הגישה לרחוב שלו, היה חסר תמרור עצור, הוא שלח מכתב, וכעבור שבוע היה שם תמרור עצור.

1. אני לא יודע למי הוא שלך, אבל היום בערב אפגש איתו, ואשאל אותו בדיוק, ואז אעדכן.

2. אני חושב ש "להוריד" תמרור עצור, זה הרבה יותר קשה מ "לשים".

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הכיכר בנמל יפו, שבסמוך למיומנה, הכי מסוכנת. אם באים מיהודה הימית צריך להיכנס לאט עד כדי מתן זכות לרכב שעדיין לא נכנס לכיכר.

הסיבה שמרחוב יהודה מרגוזה - רחוב כמעט מקביל - ישנה ירידה די תלולה ובעצם כדי לעבור את הכיכר כמעט ולא צריך להפנות הגה.

ו-95% מהנהגים לא מתייחסים לכיכר בכלל ויורדים את הירידה בלי להוריד מהירות.

לדעתי חייבים להציב שם באמפרים ותמרור עצור, למרות שזה נשמע חריג.

• תוכן חדש...