Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי פג'ו 205 שנת 1998 עם 85000 ק"מ בלבד ( יד ראשונה) שמשרת אותי אוטוטו 15 שנה עם כמעט אפס תקלות .

אני עומד לקבל רכב "מודרני"בן 6 שנים לערך עוד כחודשיים שלושה ואני מתלבט מאוד מה לעשות עם הרכב הנאמן שלי.

הטסט והביטוחים נגמרים עוד כחודש כנ"ל גם יש צורך בטיפול שנתי שגם הוא לא חינמי. כלומר אם אני מעביר אותו טסט, עושה טיפול שנתי וביטוחים אגיע בערך לשווי הרכב. זאת בהנחה שלא תהה שום צרה משמעותית

ראיתי שהמחירון במקרה הטוב 6800 שקל. במחיר הזה נראה לי ששווה להחזיק את הרכב אפילו סתם ( אולי רק להעביר טסט)ובהזדמנות לתת למישהו אפילו מתנה.

כיצד אתם הייתם נוהגים?

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נסה למכור את הרכב או אם אתה כל כך נדיב שמוכן לתת את הרכב למישהו במתנה - לך על זה (שיקולים שלך בלבד כמובן).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תמכור אותו איך שהוא בכמה אלפים, ככה כולם מרוויחים.

אם יש חבר משפחה צעיר זו יכולה להיות מתנה נחמדה כרכב ראשון.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אני יודע כיצד אני הייתי נוהג. הרכב היה נשאר אצלי.

ה205 בעיניי היא פנינה מוטרית ובקרוב גם נוסטלגית,וכשמוסיפים למשוואה את נתוניי הרכב שלך הרי זה רק משובח יותר.

כמובן השאלה הפיננסית לגבי כדאיות אחזקתו היא שלך בלבד להתמודד איתה ,אבל זו דעתי בכל אופן.

Gn'f'R

פורסם

אם הרכב נראה טוב חיצונית הייתי משאיר אותו, במיוחד אם הוא במצב טוב וק"מ נמוך, בשוק המשומשות אנשים לא יודעים להעריך מציאות כאלה.

פורסם

ה 205 היו מכוניות מוצלחות. אני זוכר איך בצבא היו קורעים אותן והן היו דווקא די אמינות וחזקות.

רכב כזה הייתי שומר, פי אחת וכמה שאתה הוא היד הראשונה שלה. אם יש לך איזה חבר טוב שגר במושב או בקיבוץ ויש לו שטח איכסון אתה יכול אפילו לאחסן אותה. תקפיא את הרשיונות. רכב ישן יכול לעמוד עד שנתיים בלי לחדש את טסט. הכמה אלפי שקלים הללו לא ישנו את חייך לכאן או לכאן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
ה 205 היו מכוניות מוצלחות. אני זוכר איך בצבא היו קורעים אותן והן היו דווקא די אמינות וחזקות.

רכב כזה הייתי שומר, פי אחת וכמה שאתה הוא היד הראשונה שלה. אם יש לך איזה חבר טוב שגר במושב או בקיבוץ ויש לו שטח איכסון אתה יכול אפילו לאחסן אותה. תקפיא את הרשיונות. רכב ישן יכול לעמוד עד שנתיים בלי לחדש את טסט. הכמה אלפי שקלים הללו לא ישנו את חייך לכאן או לכאן.

מחזק,לדעתי ה5000 שח שתשיג,לא ישנו את חייך,אבל מכונית נהדרת כמו ה205 במצב שמור זה משהו שעוד תגתעגע אליו.

Porsche 944 turbo

פורסם
י

כיצד אתם הייתם נוהגים?

הקפאת רישיונות,

טיפול מונע לרכב, כסוי של הרכב ואיפסון שלו,

עד אשר תחליט שוב להשמיש אותו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

הקפאת הרכב עד לסטאטוס אספנות במידה ויש איפה להעמיד אותו. אם אין, למכור לאספן ידוע שיתן לרכב את תשומת הלב הנדרשת.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
מחזק,לדעתי ה5000 שח שתשיג,לא ישנו את חייך,אבל מכונית נהדרת כמו ה205 במצב שמור זה משהו שעוד תגתעגע אליו.

אין לכם מושג אפילו כמה אתם צודקים, לא במאה, לא באלף, אלא במיליון אחוזים!

היו לי 2 205, אחת הייתה שנת 99, קניתי אותה מיד 1(!) עם 100 אלף קילומטרים, הרמה הכי מאובזרת שהייתה לרכב, קודנית מקורית לחלוטין שהייתה מובנית בדשבורד ליד ההילוכים, מקורית מהמפעל, מזגן מקורי מהמפעל ולא אלכס אורגינל שמורכב בארץ, ג'אנטים מקוריים, כיסאות כמו של GTI, עם תמיכה ממש מהצדדים והכול. (חבר הפורום אוראל[RS] יכול להעיד על הרכב בצורה אישית:wink: )

אני זוכר בזמנו שהמוסך מורשה של פג'ו אמר לי שב99 הם הגיעו ככה, כי זו הייתה האחרונה של הדגם או משהו כזה.

בקיצור ולעניין, מכרתי אותה סתם כי רציתי להתקדם לרכב עם שנתון מתקדם יותר, ואתה לא מבין איך אני מתגעגע אליה, רכב מצויין! אמין, חסכוני, ואפילו חזק וזריז יחסית.

אם יש לך אפשרות - תשמור אותה ואל תמכור.

מתן - שמתגעגע ל205 הצרפתייה הישנה שלו כול פעם שהוא עולה ליפנית האוטומטית עם השנתון המתקדם שלו :cry::mm_cry:

פורסם
אני עומד לקבל רכב "מודרני"בן 6 שנים לערך עוד כחודשיים שלושה

באיזה רכב מדובר? אולי ימליצו לך כאן דווקא להיפטר ממנו :)

גם לי יש זכרונות נהדרים מה-205 של אמא שלי, שהיתה המכונית הראשונה שנהגתי בה בקביעות.

פורסם

כמה אפשרויות:

1. כמו שאמרו פה - להקפיא רשיונות (חשוב! כדי שלא ייווצר חוב אגרות), לבצע טיפול מונע לפני אחסון (פרטים בפורום אספנות) ולאפסן ל15 שנה הקרובות עד 1.1.2028=אספנות. רק אם יש לך הרבה סבלנות. ותקווה שב2028 מדינת ישראל עדיין תהיה קיימת וניתן יהיה להשיג בנזין במחיר הגיוני :roll:

2. למכור, וכמה שיותר מהר. יותר קל למכור רכב עם טסט מאשר בלי.

חסרון: אתה נשאר חודש-חודשיים בלי רכב.

3. להעביר טסט, לעשות ביטוחים ולמכור רק כשתקבל את הרכב ה"חדש".

מייד אחרי המכירה תוכל לקבל החזר יחסי מלא עבור ביטוח החובה (יש לציין שסיבת הביטול היא מכירה)

לגבי צד ג' - זה לא מעוגן בחוק כך שכדאי לוודא מראש עם הסוכן שלך שהוא ישיג לך החזר יחסי מלא לאחר המכירה.

לגבי טיפול - הח' שמן ומסנן אוויר כמה כבר תעלה...

אם יש טיפולים יותר יקרים על הפרק אז תשאיר אותם כבר לקונה.

בכל מקרה קח בחשבון שה"שוק" על הפנים היום ורכבים לא נמכרים תוך יומיים.

הרכב הזה יימכר רק אם יבוא קונה שמחפש 205 ויידע להעריך רכב שמור 100%. אולי מישהו קצת יותר מבוגר מילדים בני 20 שבדרך כלל קונים רכבים בתקציבים האלה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
כמה אפשרויות:

1. כמו שאמרו פה - להקפיא רשיונות (חשוב! כדי שלא ייווצר חוב אגרות), לבצע טיפול מונע לפני אחסון (פרטים בפורום אספנות) ולאפסן ל15 שנה הקרובות עד 1.1.2028=אספנות. רק אם יש לך הרבה סבלנות. ותקווה שב2028 מדינת ישראל עדיין תהיה קיימת וניתן יהיה להשיג בנזין במחיר הגיוני :roll:

אם נכון מה שאומרים והמצב ימשיך כמו שהוא היום בשנת 2024 יתחיל סופה של מדינת ישראל. לא נורא, מקסימום הוא יעשה סרט של מקס הלוחם בדרכים עם 205 משופרת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אוטו מדהים! יש כזה לחמותי מודל 1998 , ראשונה מהיבואן, 105 אלף ק"מ

(40 אלף ק"מ בארבע שנים האחרונות מאז שנולדה הנכדה הראשונה ), מטופלת ומתוחזקת טיפטופ.

אני אומר its a kipper , ואם לא, תשלח הודעה בפרטי ועוד חודשיים לאחיינית שלי החיילת תחכה הפתעה ליומולדת!

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...