Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב- ניסאן טראנו דיזל 2.7 טורבו ידני מודל 97

לפני יומיים באופן פתאומי החל גמגום וכיבוי מנוע בעת עצירה מוחלטת של הרכב .

מנורת הcheck engine נדלקת לפני התופעה ולרוב נעלמת בעת נסיעה.

משאבת סולר הוחלפה לפני כשנה והאוטו נוסע ללא בעיות מאז.

אני תמיד מתדלק באותה תחנה ועד היום הכל היה תקין , בהתייעצות טלפונית עם המוסכניק שמטפל באוטו כבר שנים הוא אמר שיכול להיות שהסולר מהתחנה שמילאתי אחרונה (לפני שבוע - מאתיים ק"מ))היה מהול מידי , הציע שאלך לתדלק בתחנה אחרת ואראה אם ישתפר. מאחר והיה חצי מיכל מילאתי מלא בתחנה אחרת ונראה שהתופעה השתפרה עד שאחרי 15 דקות של נסיעה ועצירה ברחובות קטנים התופעה נעלמה.

בערב הנעתי והתופעה חזרה שוב , כל עוד נוסעים וולא עוצרים לחלוטין האוטו לא כבה. אחרי עשרים דקות של נסיעה התופעה נעלמה שוב.

במידה ואכן הבעיה היא סולר מהול מתי זה צריך לעבור . האם יש דרך לרוקן את המים ? האם יתכן ומים נשראו במערכת או בפילטרים ?

יש רעיונות ממה עוד תופעה כזו יכולה לנבוע ?

אודה על העזרה

פורסם

לפי תיאור הבעיה, יתכן מאוד שתידלקת סולר מהול בחומר שלא מתערבב טוב כגון מים ששוקע בתחתית המיכל ומידי פעם נשאב ומשבש את מערכת ההזרקת סולר.

הייתי מציע לך לרוקן את כל הסולר שתידלקת לתוך ג'ריקנים נקיים, תשמור אותו בצד, תחליף מסנן סולר ותתדלק סולר חדש ובדוק מה קורה, אם הבעיה נשארה אז יתכן שנגרם הנזק מהסולר או שהבעיה כלל לא בסולר אלא ברכיב תקול.

לכן כדי לבודד את הבעיה והחשד בסולר תרוקן אותו ותשמור אותו כי יתכן והבעיה לא נמצאת בו ותוכל להחזירו ולהשתמש בו.

פורסם

תודה רבה , אני אנסה את הפתרון שהצעת .

דרך אגב התחנה החשודה היא טן בכפר סבא , תידלקתי שם ב 24 באוקטובר , זו תחנה שאני מתדלק בה סולר באופן קבוע

ועד כה לא הייתה בעייה,

מישהו אולי נתקל בבעיה דומה אחרי שתדלק שם ?

פורסם

מנסיוני בררך כלל , אבל לא תמיד , הבעיה נובעת מהווסת האלקטרוני של המשאבה . הוא נמצא בתוך מכסה המשאבה בחלק הגבוה שלה .

אני לא חושב שזה קשור לאיכות הסולר .

פורסם

עדכון לאחר בדיקת דיאגנוסטיקה.

בחיבור למחשב הרכב נמצאה התקלה cranck st נאמר לי שהחיישן RPM בקדמת המנוע תקול (החיישן מקורי ולא הוחלף מעולם)

המחשב מראה RPM 0 וכשנותנים גז הוא התעדכן לRPM הנכון , ובבו בזמן נורת התקלה הצהובה דלקה ואז כבתה, התקלה נראית רנדומלית כלומר זה לא קורה כל הזמן.

ההתנגדות של החיישן הראתה 1.7 אום.

האם תקלה בחיישן זה יכולה לגרום לכיבוי רכב בעצירה לעיתים (בערך פעמיים עד חמש בעשרים דקות נסיעה בתוך העיר) ?

תודה

פורסם

לפני החלפת החיישן יש לבדוק את צמת החוטים שלו ואת הקונקטור ושוב לבדוק בעזרת מחשב את הקריאה שלו.

לנסות לנקות את המגעים בקונקטור ולכווץ מעט את הפינים שיהיה מגע חזק יותר אם לא עוזר אז להחליף חיישן.

פורסם

שאלת הבהרה , ממחקר שטחי שעשיתי אני מבין שיש סנסור cranckshaft וסנסור camshaft שהם אינם זהים.

הסנסור שנמצא בקדמת המנוע (כלומר בכיוון הגרילר) הוא ה cranckshaft ?

והוא זה שאחראי לדווח למחשב על RPM נכון ?

פורסם

עדכון : הסנסור הוחלף באחר ואכך הבעיה נפתרה , למעשה כשבדקנו את הסנסור התקול מסתבר שבמהלף הזמן עם. החיכוך בגוף המנוע הבידוד של החוט נפרם וואחד החוטים נגכ במנוע ברופן רנדומלי ושיבש את הסנסור.

הגיע הזמן לחדש את הבידוד של כל החוטים .באיזור המנוע...

תודה על העזרה חברים.

• תוכן חדש...