Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 132
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מרטינס, נשבע לך ביקר לי מכל, שבכל פעם עד עצם היום הזה, בה עצר לידי נהג בפקק והסביר לי שזה המצב, או לכל הפחות ביקש להשתלב בצורה כלשהי (אפילו סימן עם הידיים) ולא פשוט נדחף, נתתי לו לעשות את זה.

אני יכול לספר לך שאני במצבים כאלה גם בדרך כלל פשוט לפניה הבאה ועושה פרסה, רק בשביל לא להדחף.

כנ"ל.

ויותר מזה כשאני מתבלבל אני לא נוסע עד סוף התור ומבקש להיכנס אני עושה את זה בנקודה שבה הבנתי שטעיתי.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
ההבדל הוא שאני לא יוצר את הסיטואציות האלו. ברצינות, אתם חיים בכזה עיוות של המציאות שאתם לא מסוגלים להבדיל בין התוקפני והאגרסיבי לבין מי שצריך לבחור איך להגיב לזה? אני מבין שהתגובה היותר נראת לכם לאגרסיביות היא איפוק והשפלת המבט. זכותכם. בין זה לבין להפוך אותי לזה שיוצר את המצב הבעייתי מלכתחילה עובר איזה גבול, לא?

חבל על המאמץ שלי, כנראה שכשחותיכם אותך אחרי שאתה מחכה בפקק רבע שעה, מר רועי, אתה יוצא למי שעושה את זה עם סוכרית גומי וקפה חם, שיהיה לו יותר נעים על הדרך. ובטח כשזה קורה בקולנוע, אתה מזין את העוקף לסרט הבא על חשבונך.

לא אני מחליט שאחרים הם "מנוולים", אלא המחוקק, לפי סטנדרט בינלואמי מאוד פשוט, שתקף בכל מדינה מתורבת פחות או יותר. תמרור עצור, אור אדום, מעבר חצייה אלו לא המצאות שלי. לא אני גרמתי למפקדי משטרת התנועה הארצית להצהיר שגנבת פקקים היא תופעה חמוה שהם מתכוונים להלחם בה. לא אני מבלה 99% מהנסיעות שלי בלצפור למי שנמצא לפני, כי אני בטוח שאני יודע יותר טוב ממנו איך לנהוג. תראה את הטענות שאנשים כאן מעלים.. "אולי הבן אדם מאחורי ממהרי לבית חולים". אולי.. אז זו סיבה לדרוס הולכי רגל או לעבור באדום? אם הוא ככ נסער שהוא לא מסוגל לנהוג, שיקח מונית. די לנסות לתרץ בריונות ודי להתקפל מולה.

זה בדיוק מה שגורם לאנשים להתנהג ככה יותר ויותר.

הבאת הדברים להקצנה לא משרתת את הטיעון שלך, אף אחד לא מדבר כאן על מעבר ברמזור אדום, ודאי לא אתה שמביא מי שמצפצף לך מאחור עם פרצוף של עבריין, אז צא מהסיפורים האלו על המחוקק שאגב לא מינה אותך לעשות כלום בענין למעט הגשת תלונה אזרחית. גם התחושה הזו שלך שמשמעותה בבסיס הוא מה שידוע כ"לא לצאת פרייאר" ותו לא, לא תביא לשום דבר חיובי חוץ מאשר לסיכוי הולך ומתגבר לסיטואציה אלימה, כזו שלרוב מאוד מתחרטים עליה, אבל כמעט תמיד זה גם מאוחר מדי. מה שלא הצלחתי להסביר, כנראה בשל קיצור דברים שיצא מהנחה שאין צורך בהארכתם, היא את העובדה שבחלק גדול מהמקרים אנחנו דנים בסיטואציה המוכרת בגני הילדים כ"הוא התחיל" ובתחושה הסובייקטיבית שלנו שמתעלמת מהשתלשלות ענינים, או פרוש לא מדויק ונכון של מצבים שנראים לנו באופן טבעי ככאלו בהם אנחנו הצד הצודק. הצורך הזה שלך כמו גם של אחרים ל"הראות" לאחר איך צריך להתנהג, הוא לא רק חסר תועלת הוא גם מאוד מסוכן. והעובדה שיש אנשים ש"לא מוותרים" כמוך, לא מביאה להרגעת התנהגות עבריינית או חסרת אחריות בכבישים, לרוב להיפך וחבל שרק המחשה מעשית לכך, כמו המקרה המתואר כאן בפתיחה מביאה לאותם "גיבורים" את התובנה הזו וגם זה לא לזמן רב כנראה.

ותוספת מאוחרת מעט אבל מתבקשת לדעתי, מסקרנת הדרך בה אתה רוצה ל"חנך" את העבריינים האלו לטעמך, לצאת אליהם עם לום ? להתנהג באופן ש"יעלה להם את הטורים" בתקווה שיירגעו ? להכניס להם אגרוף מרסק לסתות ? באמת מסקרן.

פורסם
הבאת הדברים להקצנה לא משרתת את הטיעון שלך, אף אחד לא מדבר כאן על מעבר ברמזור אדום, ודאי לא אתה שמביא מי שמצפצף לך מאחור עם פרצוף של עבריין, אז צא מהסיפורים האלו על המחוקק שאגב לא מינה אותך לעשות כלום בענין למעט הגשת תלונה אזרחית. גם התחושה הזו שלך שמשמעותה בבסיס הוא מה שידוע כ"לא לצאת פרייאר" ותו לא, לא תביא לשום דבר חיובי חוץ מאשר לסיכוי הולך ומתגבר לסיטואציה אלימה, כזו שלרוב מאוד מתחרטים עליה, אבל כמעט תמיד זה גם מאוחר מדי. מה שלא הצלחתי להסביר כנראה בשל קיצור דברים שיצא מהנחה שאין צורך בהארכתם, היא את העובדה שבחלק גדול מהמקרים אנחנו דנים בסיטואציה המוכרת בגני הילדים כ"הוא התחיל" ובתחושה הסובייקטיבית שלנו שמתעלמת מהשתלשלות ענינים, או פרוש לא מדויק ונכון של מצבים שנראים לנו באופן טבעי ככאלו בהם אנחנו הצד הצודק. הצורך הזה שלך כמו גם של אחרים ל"הראות" לאחר איך צריך להתנהג, הוא לא רק חסר תועלת הוא גם מאוד מסוכן. והעובדה שיש אנשים ש"לא מוותרים" כמוך, לא מביאה להרגעת התנהגות עבריינית או חסרת אחריות בכבישים, לרוב להיפך וחבל שרק המחשה מעשית לכך, כמו המקרה המתואר כאן בפתיחה מביאה לאותם "גיבורים" את התובנה הזו וגם זה לא לזמן רב כנראה.

מצטער, לא הבנתי את המשפט הראשון שלך, חוץ מאולי ה-"הבאת הדברים להקצנה". אני לא מקצין בסיפורים שלי, לא המצאתי פה שום דבר שלא קרה\ קורה כל יום פחות או יותר.

כל ההרצאה על "גני הילדים" היא מאוד מרשימה, אך גם לך אני יכול לחזור ולומר את מה שכבר אמרתי: לא אני החלטתי שיש לאפשר להולכי רגל לעבור בבטחה ולא אני החלטתי שיש לעצור ב-"עצור" או ברמזור אדום. אין כאן שום דבר סובייקטבי, ודי לנסות "להבין" ערסים, או לנסות להוכיח לי שכל המאה בהמות שראיתי היום נוסעים בנתיב הנגדי, כדי לחתוך פקק, בעצם היו בדרכם לבית החולים. מה בכלל יש לחפש ולתרץ או לפרש ביסטואציה בה כ-30% מהנהגים בכל רגע נתון בוחרים להיות עבריינים באופן מודע? אתה יכול לנתח את התחושות שלי עד מחר, אני מניח שאצלך ואצל האחרים פה לא מתקבל על הדעת שעבריינות פשוט מפריעה למישהו, לא כי הוא מרגיש פראייר, אלא כי הוא סולד ממנה ומה שהיא מייצגת.לא כל סיטואציה בחיים דורשת ניתוח מעמיק וניסיון חסר טעם "להבין" את האחר. אין פה איזה סיפור נוגע ללב, זה לא ריאלטי. זו מדינת ישראל, בה להיות בהמה זה הסטנדרט, שבדרך כלל גם זוכה לאהדה מרוב הסובבים. אני כמובן לא אשכנע אותך שהבהמיות לא נעלמת מהכביש לא בגלל אנשים כמוני, אלא דווקא בגלל אנשים כמוך, כי כשחותך הפקקים מצליח לעשות זאת ב99.9% מהמקרים, דווקא מי שלא נותן להכנס, כמוני, נתפס כחריג, וזה גורם ליותר ויותר אנשים להיבן שזה בסדר וכך צריך לנהוג, ואין בעצם סיבה לעמוד בתור. תנסה רק לחשוב על מה היה קורה לבן אדם כזה, אם הוא לא היה מצליח להדחף לתחילת התור יום - יומיים ברציפות. איזו מוטיבציה היתה לו להמשיך לעשות את זה? אני מבין שהפחד משתק, ושלימדו את כולנו מגיל 0 לתרץ את הפחד בכל מיני משחקי מילים מתוחכמים פחות או יותר. כן, גם אני לא אתעסק עם הרבה מאוד אנשים, וכתבתי כבר שהפרזתי בתגובה שלי כאן, וברוב המקרים אחרי שצופרים לי אני פשוט נוסע, אבל ברמה העקרונית, עצם זה שגם הנורמטיבים חותכים בכל פקק אפשרי, זה לחלוטין תוצרשל "בגרות" לכאורה שאנשים כמוך מגלים, והלגטימציה שכל עבירה מקבלת כתוצאה מכך.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

סתם נזכרתי פתאום בשירשור שפתחתי עקב בריונות שמופנית כלפי מי שנוהג במהירות חוקית בכביש בן נתיב אחד :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=419479&highlight=martines

והתגובה שהשאיר לי כאן בפורום מר ibiza2010 בהודעה פרטית בעקבות זה :

"סע בימני יא חתיכת אידיוט ותפסיק ליהות "לפי החוק" כי בסוף מישהו יכנס בך מאחורה"

רק כדי להראות שגם אם אתם נהגים זהירים שמשתדלים לא לנהוג לאט מידי ולא מהר מידי, תמיד יהיו כמה בריונים שירצו להרוג אתכם רק כי גרמתם להם לנסוע לאט יותר ממה שבא להם.

פורסם
עם כל תגובה שלך אני יותר ויותר משתכנע שאתה מהצופרים. בזכות ממהרים כמוך

תעשה טובה לכולנו ותמנע מניתוחי אופי של אנשים שמעולם לא פגשת כי זה גורם לך לכתוב שטויות שלא מבוססות על כלום, תתרכז בעניין במקום לרדת לניתוחים אישיים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הנקודה היא פשוטה ותמציתית: זה לא שווה את זה. אתם לא יכולים לחנך אף אחד על הכביש, רק להיות קורבן (של המשטרה או של הנהג השני, תלוי כמה טוב הלך לכם). זה בפירוש עימות שאי אפשר לנצח בו, ולכן עדיף להמנע ממנו.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
לא יכול שלא להסכים יותר.

אני בנאדם מאוד מתחשב בכביש, עוצר להולכי רגל, אם מישהו מנסה להשתלב אני עובר לשמאלי כדי שיהיה לו יותר קל וכדומה, אבל אין דבר שאני שונא יותר מאלו שחושבים שהם יותר טובים ממך ולהם מגיע לעקוף את התור. אני פשוט לא נותן להם לחתוך עד כמה שאני יכול. ואם כולם היו כמוני הם היו מפסיקים בסוף כי זה פשוט לא היה משתלם להם.

ושלא תטעו, לא מדובר פה במשחקי אגו, אין לי בעיה עם אנשים שעוקפים אותי או חותכים אני מתעצבן, אולי נותן ציפצוף קטן, אבל לרוב מתעלם. אותי זה פשוט מחרפן כשאתה עומד בתור לפנות, ובתור יש 10 מכוניות אבל 15 מכוניות הגיעו לפניה לפניך. פשוט תפסיקו לתת להם להידחף.

כל מילה בסלע. אין דבר יותר מעצבן שאתה עומד חצי שעה בתור בפניה ומישהו מחליט שהוא יותר חשוב או יות רממהר מכולם ומחליט לעקוף את כל התור ולהדחף בפניה. הלוואי והאכיפה בנושא היתה יותר חזקה. בעצם, הלוואי והתופעה כלל לא היתה קיימת. אבל על מי אני עובד, כל עוד אנשים ימשיכו לאפשר לאותם נדחפים להדחף, התופעה המעצבנת הזאת תימשך.

פורסם
תעשה טובה לכולנו ותמנע מניתוחי אופי של אנשים שמעולם לא פגשת כי זה גורם לך לכתוב שטויות שלא מבוססות על כלום, תתרכז בעניין במקום לרדת לניתוחים אישיים.

כי כשאתה תוהה אם אני טיפש, שואל אם אני מרגיש מושפל כשחותכים אותי, או מנסה להוכיח לי בעזרתם של אחרים שאני עסוק במשחקי כבוד (למרות שאני כותב פעם אחר פעם שכבוד הוא לא הנושא כאן), אתה לא מנתח את האופי שלי בכלל, נכון?

אני באמת לא מבין את העניין של לחסום רכב עם נהג ממהר\חוצפן.

אני בנאדם מאוד נורמטיבי שלא מחפש היתקלויות מיותרות אבל אני אומר לך קבל עם ועדה- אם אני ממהר למקרה חירום ונתקל במישהו כמוך על הכביש- אני מנגח אותך ואת רכבך לקיבינימט.

שים לב למה שאתה כותב, שים לב שהמילה הראשונה אצלך היא "ממהר", שים לב שהסברת לי שאין לך בעיה להכנס בי ולגרום לתאונה אם אתה ממהר מספיק, שיב לב שארבע פעמים כתבת שיש הצדקה לבריונות על הכביש. כן, אני לא מכיר אותך. רק רואה מה אתה כותב פעם אחר פעם. אני לא מדמיין סיטואציה בה אני "מנגח" מישהו יחד עם הרכב שלו קיבינמט. אתה כן. כאן ההבדל ביננו ובגישה שלנו לחיים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

האמת שהיום עם כל האדרת הפשע וההזדהות שלנו (גם אם נכחיש זה אי שם בתת מודע) למה אתם מצפים.

כמה מהילדים שלנו משחקים GTA על כל התכנים שלו כמה מאיתנו רואים את ילדי האנרכיה.

ומול כל זה בתי המשפט שסירסו את המשטרה ושוטר שאמור לחשוב פעמים לפני שהוא שולף את האקדח מחשש שהוא יהרוג

איזו נבלה סרוחה שגונבת את הפיאט אונו של השכנה של אחד מאיתנו.

לגבי הבחור שלנו פותח השרשור אני מניח שעשיתה משהו מעבר שהרגיז את אותו אדיוט (לא שאני מצדיק אותו) אבל אם הוא הגיע למצב שהוא משקיע מאמץ לחסום אותך ועקב אחריך היה מעבר לסתם להאט.

ובסופו של דבר ההתנהלות שלך הזויה ולא מובנת (למרות שאם נשקפה לך סכנה טוב עשית שברחת זו ההגנה הכי טובה)

ולבסוף תקשיב לעצות ופנה למשטרה

פורסם
הנקודה היא פשוטה ותמציתית: זה לא שווה את זה. אתם לא יכולים לחנך אף אחד על הכביש, רק להיות קורבן (של המשטרה או של הנהג השני, תלוי כמה טוב הלך לכם). זה בפירוש עימות שאי אפשר לנצח בו, ולכן עדיף להמנע ממנו.

+אינסוף

שרשור באורך חמישה עמודים של ויכוח, כשרועי סיכם את זה בשתי שורות בצורה הטובה ביותר. זה lose lose situation, ורק אדם לא חכם יכנס למצב שבו הוא יכול רק להפסיד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

^

ניקו פ.

המסקנה הייתה רשומה כבר בעמוד הראשון...

אבל כמו בכביש, כל אחד מרוכז בעצמו בלבד.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
פותח השרשור מתכוון להמשיך לתת לכם להתכתש פה או שסוף סוף הוא יאות לעדכן אותנו בהתפתחויות?

נראה לי שהבחור מהטנדר הצליח להגיע אליו :-D

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

• תוכן חדש...