Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בבוקר אני נוסע לי לתומי ברחוב לוין בראשל״צ בדרך לשער ראשון בצריפין. לאחוריי נדבק נהג מסחרית ישנה, כשאני אומר נדבק אני מתכוןן שהבחור היה כלכך צמוד שכשהאטתי לקראת באמפרים הוא נאלץ לבלום בלימת חירום. הבחור הלחוץ מפנה את ההזדמנות שבה הנתיב הימני (שבו חונות מכוניות בדר״כ) לכדי רווח של 2-3 מכוניות בערך (ואז נסגר שוב בגלל עוד מכונית חונה וחותך אותי לקראת רמזור, כמעט נגרמה תאונה.

ברמזור הבא כבר עמדתי לפניו. בהתחלה חשבתי להיות קטנוני ולעשות דווקא ברמזור על מנת שלא יספיק לעבור אותו, בסופו של דבר החלטתי שאני לא משחק במי ילד יותר קטן ונסעתי, הוא הספיק לעבור וגם עוד כמה מכוניות אחריו.

בשביל הנוסע לכיוון שער ראשון, אחרי כל הפניות, כשהוא נסע אחריי כבר התחלתי להבין שיעד הנסיעה המקורי שלו לא מעניין אותו יותר. הוא סימן לי לפתוח חלון, לא פתחתי. הבחור העמיד את הרכב שלו באלכסון בכביש, כשגם ככה יש פקק בכניסה לבסיס ומאחורינו גם הספיק להתמלא ברכבים. יצא בפוזה מאיימת מהאוטו והתחיל לדפוק לי על דלת הנהג. את המעבר היחיד שהיה לי להשתחל בו חסמה דלתו הפתוחה של הנהג הזה. אני נתון במצב שאין לי לאן לסוע, ערס עצבני דופק על הדלת ועוד בחור שכנראה קשור אליו עומד ליד הדלת השניה.

החלטתי לסוע דרך הדלת הפתוחה שלו ולהמלט משם, וכך עשיתי.

בקיצור, אני לא יודע למה אני מספר, או אם פעלתי בצורה הגיונית. אני יודע שהייתי במקום לא נכון והיוויתי חיץ בין נהג מופרע על הכביש ליעד שלו. מהנהגים האלו שהפתרון היחיד לדעתם הוא באלימות.

מה יהיה עם המדינה שלנו? למה הכל צריך להפתר בשבירת עצמות ורצח?

מי יודע איזה סכין היה שולף האדון הזה לקראת אותו חייל שרק רצה להגיע לבסיסו? שהאט לפני במפר ובכך עצבן את אותו נהג מסחרית?

אני מתאר לעצמי שעכשיו תבוא תביעה כי הם צילמו את המקרה. ייתכן שטוב שעשו כך. אני לא הצלחתי להוציא את מספר הרכב שלו. בחלק הראשון הוא נצמד אליי כל כך שלא ראיתי את המספר, ואחרכך מרוב כל החיתוכים והעקיפות שהוא ביצע גם לא הספקתי לרשום את המספר.

סעו בזהירות והזהרו מבריונים, אלו שהפסיקו להרביץ לילדים בבית הספר כעת תוקפים נהגים בכבישי ישראל.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 132
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האוטו שלך ישן למיטב ידיעתי, היית מביא בלימת חירום פתאומית וזהו .:-D

כל יום שומעים על מקרי אלימות כאלה אבל לא הבנתי כ"כ למה הוא התחיל ב"מרדף".

פורסם

אני מקווה שהתקשרת למשטרה מיד אחרי זה. לא הבנתי דבר אחד, היה לו סכין? או חשבת שעלול להיות לו סכין.

היית מתקשר למשטרה (אחרי הבריחה כמובן), ואומר שיש מישהו עם סכין שמנסה לפגוע בך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש כל כך הרבה סוגי בריונים בכבישים, שזה מפחיד. גם אני פעם כמעט הלכתי מכות, עם מישהו שלא אהב את זה שלא נתתי לו לחתוך את הפקק ברבע שניה האחרונה. לפני כמה ימים צלצלתי למשטרה כי נהג לפני החליט לנסות לדרוס הולכי רגל, כי לא התאים לו לעצור במעבר חציה (הוא נתן גז כשאנשים היו באמצע המעבר!). גם אני כמעט נדרסתי פעם בסיוטאציה דומה. לאלימות פה יש כ"כ הרבה היבטים ופנים, שזה מדהים.

הכי טוב כמובן להמנע מריבים עם ערסים כאלו. לך תדע כמה רחוק הוא מוכן ללכת. וגם אתה במקרה תדפוק לו מכות, ולא הפוך, לך תוכיח שהוא תקף אותך.

אבל העיקר שהוא לא נסע מעל המהירות המותרת, לא? הרי זו העבירה היחידה שלמישהו איכפת ממנה בכבישי ישראל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

רגע, היית על מדים?

יצאת מזה נקניק, טלפון אחד למשטרה "אני חייל במדים ויש פה משאית שמנסה להרוג אותי כנראה" היו מקפיצים לשם עשרים ניידות, מג"ב ומ"צ. הוא בטח לא היה יוצא מזה בזול..

בכל אופן, תירגע, יהיה בסדר.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לא היה זמן במיוחד להתקשר למשטרה, כי העסק האלים התחיל בחסימה שלו את הרכב שלי. זו פונטו 99, לא התכוונתי לגלות בכמה מכות החלונות האלו יעמדו. חוץ מזה שבמסחריות האלו סביר להניח שיש איזה לום או כל דבר אחר שמשמש אותם. לא יודע ולא מנסה לגלות גם.

החברים שלו צילמו, אני מניח שתוגש איזה תלונה. אני אמסור את גירסתי. אני לא דואג, קרו לי מספיק מקרים שבהם ניסו לתקוף אותי, לא התכוונתי להיות עוד שם בעיתון שמספרים שהמשטרה חוקרת אירוע כזה או אחר. לרכב עצמו אני לא דואג, דווקא שרד את זה יפה. שפשוף צבע בדלת ימין והפח התעקם בדלת ימין. כל השאר ללא שריטה.

פורסם

לא כ"כ הבנתי - הדלת שלו הייתה פתוחה ופשוט נכנסת בה עם המכונית? מה היה הנזק של הרכב המסחרי? אם הוא לא יכל לסגור את הדלת, אז הוא בהחלט קיבל את מה שמגיע לו. לדעתי, גם העובדה שהיה לו עד למעשה, לא תוכל לכפות על השאלה "למה יצאת מהמכונית לעבר הנהג השני?".

בכל מקרה, טוב עשית שנטשת את הזירה.

פורסם

קודם כל עשית מצויין!

אני הייתי עושה בדיוק את אותו הדבר במקרה שכזה.

זה חוכמה גדולה לומר בלימת חירום, להתקשר למשטרה והכל גם אולי נכון, אבל כשדופקים לך על החלונות אין זמן למשחקים. מלחמה יכולה להסתיים בסכין, אקדח, עצמות שבורות ואולי אפילו תיק במשטרה (במקרה הטוב שתצליח לנצח את שניהם). במה שעשית המחיר היחידי יהיה כנראה כסף.

המלצה חמה - לך למשטרה, תאר להם את האירוע ותגיש תלונה, ככה כשהחברים יגיעו לתבוע אותך יהיה לך גיבוי.

יש סיכוי שהם ינסו לאתר את ריכבך ולגרום לו נזקים - עדיף שתחנה במקום מואר ורצוי מצולם, אם ניתן להחביא אותו - גם טוב.

ודבר אחרון - כנראה שעשית משהו שעיצבן אותם, אולי פתחת מהר, אולי בעצמך חתכך אותו (הרי יש מצב בסיפור שלך שפתאום עקפת אותו ולא פירטת איך ומתי). שם לב גם שאתה נוהג כשורה.

עדיך לאבד רגע בחיים מאשר את החיים ברגע...

פורסם

מדינת ישראל נהייתה מסוכנת לגמרי.

לפני כמה שבועות הלכתי לאכול גלידה בלילה, סיימתי נכנסתי לאוטו ויצאתי ברוורס.

הייתה איזשהי מיצובישי פג'רו שחורה שחסמה את כל התנועה, יצאתי ברוורס נעצרתי ו"חסמתי" עוד כמה מאחוריי.

אחרי כמה דקות בחורה (בלונדינית יפהפייה, יש לציין) יוצאת וצועקת עליי שאני חוסם את כל התנועה, פרחה היא לא הייתה וניבולי פה לא היו, עצבנות כן.

אחרי זה ההוא במיצבוישי מבין שהוא חוסם את הדרך, מה שלא הבנתי שהבחור מחפש לריב וחמום מוח,

הוא יוצא מהמיצובישי מתקרב למכסה המנוע שלי ואומר לי מטומטם ומרים את הידיים, נכנס למיצובישי וזז.

כמובן ששניה אחרי זה התחלתי להתעצבן ולצפצף לכל עבר.

האיש היה מבוגר ולא צעיר.

החכמה היא שגם אני חמום מוח , אבל אני חכם ויודע מתי צריך לעצור גם שאתה מלא עצבים.

מישהו יכול להסביר ליצרניות היפניות שהמכוניות שלהן שמשווקות בישראל נהפכו לערסמובייל?

פורסם

על מנת להשלים את החור בעלילה. אחרי שהוא שהוא חתך אותי בגסות עקפתי אותו, לא בגסות (הרכב שלי מאיץ

מהר יותר) על מנת שלא יעכב אותי ברמזור, לא חתכתי אותו כי אם היה מחליט להכנס בי הנזק שהוא היה משאיר לי היה עלול להיות גדול מדי, בלי קשר לא התכוונתי לחתוך ולעשות שטויות.

הנזק לדלת שלו: הדלת נפתחה לכיוון השני (או שיש לומר נפתחה ״עד הסוף״ ב180 מעלות) הפלסטיקה שעל הצד הפנימי של הדלת קיבלה נזק רציני, והיא זו שעשתה נזק לצד דלת הנוסע שלי. אני די בטוח שתלשתי שם משהו מהמקום אבל לא התעמקתי. ראיתי הרבה פלסטיק עקום צמוד לחלון שלי וזה הספיק לי כדי להבין שנעשה נזק.

למשטרה לא התקשרתי. גם כי אין לי פרטים, גם כי בפעם האחרונה שהתלוננתי על יציאת נהג לכיוון הרכב שלי כאשר הם היו אז 4 אנשים וניסו בבירור לפתוח לי את הדלתות, המשטרה הודיעה לי בעקיפין שכל עוד לא הצליחו במזימתם אף אחד לא מתכוון לבצע מהלך.

אני מניח שבקרוב יפנו אליי כי להם יש מספר רכב שלי (אותו בחור נוסף שעמד וצילם) ואז אמסור את גירסתי.

אם אתם בכל זאת ממליצים פניה למשטרה אולי זה מה שאעשה

פורסם

הייתה חייב להתקשר למשטרה מייד.

גם לנסוע לתחנה ולהגיש תלונה.

עכשיו ? זה כבר כמעט מאוחר מידי ... אתה מחכה שהם יתלוננו ?! מה הקשר בכלל ???

פורסם
לפני כמה שבועות הלכתי לאכול גלידה בלילה, סיימתי נכנסתי לאוטו ויצאתי ברוורס.

הייתה איזשהי מיצובישי פג'רו שחורה שחסמה את כל התנועה, יצאתי ברוורס נעצרתי ו"חסמתי" עוד כמה מאחוריי.

אחרי כמה דקות בחורה (בלונדינית יפהפייה, יש לציין) יוצאת וצועקת עליי שאני חוסם את כל התנועה, פרחה היא לא הייתה וניבולי פה לא היו, עצבנות כן.

למה הייתה צריך לצאת מהחניה אם גם כך הכביש היה חסום ?

במה אתה שונה בהתנהגותך מההתנהגות של נהג המיצובישי ?

למה שאנשים יאשימו אותך בחסימה (הבחורה) אם החוסם זה המיצובישי ? אולי בגלל שאתה חסמת יותר ? אולי כי חסמת את כל הכביש ולא רק נתיב אחד ?

חוזר על השאלה - מה ההבדל בהתנהגות שלך להתנהגות של נהג המיצובישי ???

פורסם

יש לי שאלה אחרת ותענה לי בכנות-

האם נסעת כמו צב-כלומר האצת אחרי 5 שניות שהרמזור התחלף לירוק באיטיות,נסעת 30 במקום של 50 שבאמת בטוח ואפשר לנסוע שם 50 ללא יכולת של הרכב לעקוף?

האם בלמת בלימות פראיות לפני פסי האטה או שצפר לך שתאיץ קצת התחלת לבלום במטרה להציק לו?

אין סתם מקרים לטנגו צריך שניים.

רועי

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

לדעתי התנהגת בטיפשות.

זהית שהבנאדם מתנהג בצורה מסוכנת עם ההצמדות לאחוריך וכד'

קבלת חיזוק לכך כשהוא עקף אותך ועוד..

מה פתאום עקפת אותו בחזרה? אל תתמם! היית עסוק בלהוכיח ולנצח מישהו שכבר ברור לך שנמצא בסוג של מאבק איתך.

במצבים כאלה מוותרים ותופסים מרחק, לא ממשיכים במשחק. תן לו להרגיש טוב ושחרר אותו...שילך לה000ין

המקרה היחיד שנכון לעקוף זה כאשר יש דרך מאוד ארוכה לפניך ולפער המהירות של הרכבים יש משמעות.

חוץ מזה, המקרה לא קשור לפורום רכב. בכלל. זה יכל לקרות ברכב, אבל גם במדרכה או בתור לקולנוע, וואטאבר...

יש בעיה גדולה בחברה הישראלית. אין לי כוח להרחיב, אבל יש לנו תמהיל מסוכן של מתחים/חוסר שליטה עצמית/אי כיבוד הזולת ועוד שממאיסים את המקום.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...