Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על הספורט ליין ולא על הפרו קיט

לפני שאני מתקין את הקפיצים על הבולמים המקוריים של הרכב רציתי לשאול כמה שאלות:

קראתי שאנשים שהתקינו בצורה הזו התחילו להם קרקושים ותקתוקים או שהרכב עושה רעש בסיבובים

אפשר לפתור את זה?

זה קשור להתקנה?

או שזה אמור להיות ככה כשזה על בולם מקורי?

במידה ויש רעשים לאחר התקנה איכותית אפשר לפתור אותם ללא עלות גבוהה?

האם צריך עוד חלקים מלבד מה שבא עם הקפיצים?

חייב לעשות כיוון פרונט אחרי ההתקנה גם אם הרכב היה בכיוון פרונט ונמצא תקין?

אם כן ,זה חייב להתבצע באותו זמן של ההתקנה או 100-200 ק"מ לאחר ההתקנה?

הלכתי לכיוון פרונט לא מזמן והרכב היה ישר ולא היה צריך כל כיוון

מדובר בGTI MK5 עם בולמים מקוריים וקפיצים במצב מעולה שעברו מעט ק"מ

תודה למי שיכול לעזור

על השם משתמש הזה יש כ4 אנשים שונים ו4 מכוניות שונות.

פורסם

יש לי את הפרו על הלאון כבר שנתיים, ומי שמכיר את הקריות אז הכול שבור כאן. ולא אין קירקושים ולא הלכו לי בולמים עד היום.

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

פורסם

הספורט ליין לא מומלצים בכלל על בולמים מקוריים.

הם בעלי הנמכה של כ50 מ"מ ואתה תגמור את הבולמים שלך מהר מאוד.

עדיף את הפרו קיט על בולמים מקוריים.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

שלום ג'וני, לפי הגדרות היצרן קפיצי פרו קיט מיועדים להנמכת הרכב ברמה סבירה שיתאים לשימוש יומ-יומי.

ההנמכה שמקבלים בהתקנת קפיצי פרו קיט היא כ-35 מ"מ.

בנוסף אייבך מציינים במפורש שבולם מקורי מתאים לקפיצי הפרו קיט.

קפיצי ספורט-ליין מיועדים לשימוש על משטחי אספלט איכותיים - יותר מתאים לתנאי מסלול. ההנמכה שלהם היא כ-50 מ"מ - ואין שום אזכור לזה שהבולם המקורי אמור להתאים לקפיצים האלה.

**לגביך העסק שונה, כי הרכב שלך מגיע עם כיול מתלים שונה, בולמים שונים והוא נמוך יותר מגולף סטנדרטית.

בגולף GTI MK5 אייבך מציעים ר-ק את קפיצי הספורט ליין וההנמכה שתקבל היא :

20-25 מ"מ קדימה

20 מ"מ אחורה

ממליץ בחום דרך אגב :)

בנוגע לשאלות שלך על התקתוקים ואי אילו סיפורים ואגדות - לא קשור להתקנה, קשור לאי ההתאמה של הקפיץ לבולם. זה פשוט לא מיועד לעבוד ביחד, ואם בנאדם מחליט לעשות את זה שייקח בחשבון שהוא "משכנע" את המערכת לפי תפיסת עולמו..אבל אין לזה שום היגיון - מלבד אולי היבט עיצובי. אני באופן אישי לא בקטע.

אני מקווה מאד שעזרתי לך, שיהיה בהצלחה.

דן.

פורסם

1. יהיו לך רעשים ותקתוקים ואין דרך לפתור את זה, בדר"כ זה מינורי ולא מפריע.

2. לא צריך לעשות פרונט אם עושים את ההתקנה כמו שצריך.

3. זה אומנם יקצר את חיי הבולם אבל לא בצורה משמעותית. שים לב שבאירופה נהוג להחליף בולמים אחת ל-120,000 ק"מ

ובארץ לא מחליפים עד שהאוטו מגיע לגריטה/מתפרק.

4. הסט-אפ הזה של קפיצי ספורט ליין של אייבך על בולם מקורי נפוץ בארץ ובחו"ל וכולם מרוצים עד הגג.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

הזמנתי גם קפיצי אייבך של ספורט ליין ל-206 XS וכרגע אני לא מתכוון להחליף את הבולמים המקוריים.

האם יש צורך לעשות שיפוץ סרן אחורי לאחר התקנת הקפיצים, כפי שהומלץ כאן בשרשור אחר?

במידה ואני ארצה להחליף את הבולמים, מהם הבולמים המומלצים שמותאמים לקפיצי אייבך?

סליחה שאני מתפרץ, פשוט חבל לפתוח נושא דומה.

Peugeot 206XS

פורסם

שמעו חברה איני מתיימר להבין הכי טוב הכי הרבה והכי עמוק, ברור שיש דברים שאני עדיין צריך ללמוד.

אבל באמת אני לא מצליח להבין מדוע להתקין צפיץ קיתוני על בולם מקורי? אגב בארץ דוחפים כל מה שהולך.

אם הבן אדם רוצה התנהגות בבקשה בולמים מתאימים עם קפיצים מתאימים!

אם זה רק להנמכה שהיא יופי, זה לא לפורום הזה.

אגב לדעתי בבטיחות לא משחקים, ומי שבאמת רוצה לנסוע איכותי ולא לשמוע כל מיני רעשים ולא לדאוג לבעיות בנסיע ישקיע מה שצריך או לא יתכרב.

אם היצרן לא ממליץ, מה זה אומר? אך אתם מתיימרים להחליט במקום היצרן?

מה כל אחד פה מהנדס רכב מינימום?

שים פרו קיט וגמור סיפור והכי טוב שים קוילאובר, זה יקר כן, אבל לפחות יש לזה תועלת כלשהי.

חבל שאנשים פה מאשרים דברים לא תקניים ובטיחותים שאם הזמן יגרמו לבעיות לבעל הרכב.

פורסם

אז אל תכתוב שטויות.

אז ככה זו פעם ראשונה שאני מתקין על בולם מקורי ולא אפטרמקרט בגלל שהבולמים שלי במצב מעולה,

1 ההתקנה לקחה כמה שעות טובות עמדתי ליד האנשים שפירקו והרכיבו כי אני אחד שלא סומך על אף אחד

לא כל אחד יכול לעשות עבודה שכזו שימו לב.

2 חובה לעשות כיוון פרונט מיד אחרי ההרכבה של הקפיצים החדשים לסוע כ200 ק"מ ואז לעשות שוב כיוון פרונט ולבדוק שכל המכלולים יושבים במקום .

לי אמרו שאחרי ההרכבה לסוע 200קמ +-ואז לעשות כיוון התברר שזה לא נכון.

3 אין שום רעשים משום מקום ואם יש זה לא תקין בניגוד למה שמישהו רשם פה.

4 ההרגשה היא לא של שבירת עמוד שדרה כמו שמתארים וחושבים אלא טיפה יותר קשה , שיגיעו הבולמים המקוריים לסוף שלהם אני ארכיב בולמי אפטרמקט איכותיים ואז הנסיעה תהיה רכה יותר, הבולמים המקוריים של הGTI MK5 פשוט מעולים וגם קצרים ככה שהספורט ליין יושבים מעולה בניגוד לרכבים אחרים שזה לא יושב בדיוק במקום ואז יש רעשים

על השם משתמש הזה יש כ4 אנשים שונים ו4 מכוניות שונות.

פורסם

MIT5, גם אני לא כ"כ מסכים עם מה שאתה אומר.

קודם כל, אמרו פה שלפי הוראות יצרן מומלץ להחליף בולמים כל 120,000 ק"מ ולבחור פה אין אפילו 60,000 ק"מ. אז איפה הבעיה כאן?

חוץ מזה שהסט אפ הזה (ספורטליין על בולמים מקוריים) נפוץ מאוד על שלדת הMK5, אני ראיתי מלא שרשורים של אנשים שהחליפו לקפיצים האלו ונשארו עם הבולם המקורי ולא דיווחו על בעיות, רעשים, קרקושים ועוד. SEATCUPRA, VORTEX וכו' מלאים בשרשורים כאלה.

פורסם

נכון, אני טועה, זה מה שרציתם לשמוע?! אין לי בעיה עם זה.

רשמו פה שאייבך לא ממליצים? אז אני הולך עם אייבך

בנוסף כשתשמע בדיוק למה זה לא מומלץ, אתה תבין כמה זה נכון.

לא מעניין אותי חיי הבולם, מה שמעניין הוא התנהגות הרכב.

ועוד ועוד ועוד....

סיפורים זה טוב, אבל יש עובדות ותיאוריות.

ככה שאני תמיד שוכח שאני בישראל, על כן, אני לא יתווכח, את ה2 סנט שלי אני הוספתי.

פורסם

רעשים וקליקים יכולים להופיע גם חודש אחרי ההתקנה ולא ישר.

לפעמים זה בא והולך. לפעמים יש פעם ב קליק מהקפיץ.

אחרי ההתקנה רכבים עלו על רמפה כדי לעבור כיוון פרונט וחלקם לא היו צריכים, גם לא אחרי 1000 ק"מ...

מנסיון שלי אין פה שחור או לבן...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

לי יש לאון TSFI והתקנתי רק קפיצי אייבך על הרכב, הדגם ספורט ליין אני נוסע איתם כבר שנה ואני מאוד מרוצה.

קח בחשבון שזה מנמיך בין 45-50 מ"מ זה קצת מגביל נניח בכניסה לחניון במפים, בקיצור קח בחשבון שהרכב יהיה נמוך מאוד.

• תוכן חדש...