Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגזין הגה נסגר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוודאי שזוכרים.

"ברכב"היה מגזין הרכב הראשון בארץ עד 81'.

ב 81' הוקם מגזין טורבו שהיה המגזין המודרני הראשון, מה שסימן את סופו של "ברכב" שהמשיך עד תחילת 84' ואז נסגר.

"טורבו" הציג גישה שונה לחלוטין מזו של "ברכב", שכללה מבחני דרכים השוואתיים, סיבובי בכורה במכוניות חדשות ומדריך לקניית מכוניות חדשות שידע להיות ביקורתי כשצריך.

גם רמתם של הכותבים, שהיו כולם צעירים, היתה גבוהה לעין שיעור, ורובם המשיכו עוד הרבה שנים הלאה בעיתונות הרכב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
באותה נשימה שמזכירים את "טורבו" צריך לזכור גם את "ברכב".

מישהוא זוכר?

זמי שלום רב !

אני זוכר את ברכב, ויש לי, מספר חוברות מצומצם של "ברכב" ששמרתי עד היום, ולתקופה ההיא הם היו חוברות מעולות יותר מ"טורבו ,ומהגה "(שכבודם במקומם מונח, ושיסלחו לי דני פרמנצקו ורוני אהרונביץ)

שמיועדות יותר לחובבי הספורט המוטורי ולחידושים בשוק המכוניות החדשות, חומר מקצועי, לא היה ניתן ללקט וללמוד מהם.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
באאוטו מוטור אונד שפורט היו מעמידים אותו בפינה על הצטדקות כזאת. אתה לא יכול לראות מתי ואיפה הוא נשבר בשטח - אין כתבה.קונה המגזין מצפה בדיוק את זה ממבחן.

חיימי, זו לא פעם ראשונה שאתה כותב תגובה מתנשאת בסגנון שמרמז שאתה יודע טוב מכולם, כי באירופה עושים את זה אחרת, וכאן בארץ כולם לא ברמה.

אבל בשביל ההשכלה שלי - תראה לי מבחן של אוטומוטור אנד ספורט שבו שברו באופן מכוון רכב בשטח. מגזין רכב לא שובר מכוניות במכוון. זה יותר מדי יקר.

אסף.

פורסם

צר לשמוע על סגירתו של המגזין, אכן הזמנים משתנים וגם הפרופילים הכלכליים משתנים ולכן אנו מקבלים את הידיעה בצער.

אני הייתי מנוי על מגזין "טורבו" ואח"כ על "אוטו" , כשנודע לי שבמגזין "הגה" תהיה פינה למועדון החמש, זנחתי את "אוטו" ועברתי ל"הגה"

נהנתי לקרוא את הכתבות ושמחתי שיש כתבה, לפחות אחת, העוסקת ברכבי אספנות.

עתה מש"הגה" נסגר ונתחיל לקבל את מגזין "אוטו, האם העורכים והבעלים של אוטו יכבדו את ההסכם שהיה לנו עם "הגה" וישלבו מאמרים על רכבי אספנות ?? - בהחלט לא נראה לי, מעולם הם לא ספרו את הקהל העוסק ברכבי אספנות הוא היה קהל יעד קטן ובעבר הם לא כתבו מאומה על הפעילויות של המועדון, לכן עתה למה שיחרגו ממנהגם, ולכן צר לי על כך שמגזין שהייתה לנו במה בו נעלם ואצל מחליפו לא נוזכר כלל.

זהו נגמר עידן מועדון החמש במגזין שהופץ אל מחוץ לכותלי המועדון.

מצא משה

פורסם

תרשו לי נקודת מבט אחרת, כעיתונאי במקצועי וגם כמי שכתב את מדור מועדון החמש ב"הגה" ז"ל במשך שנה ומשהו.

ברור שמגזין שיוצא פעם בחודש כבר לא רלוונטי בימינו, לא משנה מה יהיה כתוב בו, כי את כל מבחני הדרך וחוות הדעת והתשובות לשאלות הטכניות אפשר לקבל בפורומים למיניהם ממגוון אנשים בעלי ניסיון מעשי, שעדיפים על המומחה הכי גדול בארץ שנהג במכונית זו או אחרת יום וחצי. וזה נכון לא רק בתחום הרכב.

לדעתי אתה מפספס את עצם המטרה של ירחון כגון מגזין הגה, אוטו, בלייזר, מנטוק ודומיהם.

הם נועדו לספק חוויית קריאה. "עונג של שבת". לפתוח את האריזה, להחזיק את דפי הכרומו ביד, לדפדף בהנאה בשעה של שקט במרפסת. הם לא נועדו להתחרות באינטרנט ובשפע המידע שזמין ברשת.

ברור שבאתרים השונים המידע יותר מעודכן. מי שמחפש סיבה לחסוך את ה-30 שקלים בוודאי ימצא אותה. האם אתה כגולש בפורום היית נהנה לקרוא מגזין רכב ישראלי? כל עוד התשובה חיובית, המגזין רלוונטי כי זו מטרתו. לצערנו השוק בישראל קטן מדי בשביל להחזיק שני מגזיני רכב, נקווה שהוא גדול מספיק כדי להחזיק לפחות אחד.

צר לי מאוד על "הגה" ועל הצוות המסור שלו, שקרע את התחת בשכר זעום וגם זה לא הספיק.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

האינטרנט, ובמיוחד קארספורום, בתחומו כמובן, גילה לנו עשרות משתמשים בעלי ידע עצום, מה שהפקיע את הבלעדיות ממגזיני הרכב.

ברור שמגזין רכב הוא מוצר פנאי נטו, ובעצם כל העיתונות המודפסת הינה מוצר פנאי, אף אחד לא קורא עיתון יום על מנת לדעת מה מתרחש במדינה.

לפחות רווח לי כשקראתי שאיש מעובדי הגה לא יפוטר.

פורסם
חיימי, זו לא פעם ראשונה שאתה כותב תגובה מתנשאת בסגנון שמרמז שאתה יודע טוב מכולם, כי באירופה עושים את זה אחרת, וכאן בארץ כולם לא ברמה.

אבל בשביל ההשכלה שלי - תראה לי מבחן של אוטומוטור אנד ספורט שבו שברו באופן מכוון רכב בשטח. מגזין רכב לא שובר מכוניות במכוון. זה יותר מדי יקר.

אסף.

התגובה שלך היא מסוג העיתונות הצהובה - קודם כל קובעים עובדה שאין לה רגלים, אח"כ בונים עליה בדיוק את מה שאתה מאשים אותי בתוספת מנת ציניות לעניים.

איפה אמרתי " באופן מכוון " ? לא מכוון , אבל הקורא רשאי ללמוד על גבול מגבלות היכולות כפי שמצהיר היצרן - ומה קורה לרכב באותן גזרות מעטפת.זה תפקידו של המגזין/תכנית 5th gear וכו' - שעושים כך,- אם במסלולי שדות תעופה ואם בסהרה/אפריקה. הקורא לא רוצה ללמוד בעצמו, על חשבונו ברכבו, אחרי שאולי עשה מקח טעות.

אני לא מאשים, ברור שכאן אין מספיק מכירות לתקציבים כאלה ואם אתה רוצה דוגמאות למבחנים שכן עושים כך - טרח וקרא לבד.

פורסם

אתה מבקש לראות מתי ואיפה הוא נשבר בשטח - איך עושים זאת בלי לשבור?

וכיוון שאני אינני איש העולם הגדול, ביקשתי שתראה לי מבחנים שבהם כן שברו מכוניות כדי למצוא את המגבלות. כי אני לא מצאתי לבד.

(עריכה)

אני לא רוצה להיכנס להתנצחות כאן - אני מרגיש שזה מה שיקרה אם הדיון הזה יימשך לכיוון זה. אני רק מנסה לומר שגם עיתוני הרכב הגדולים בעולם לא מראים לקורא איפה הרכב נשבר. ואני מכבד עיתונאי שכותב שהיבואן הצהיר שהרכב לא מיועד לשטח, ובוחן אותו ככזה. הלקוח-הקורא, לא ירכוש אותו כרכב שטח.

אסף.

פורסם

לצערי מצאתי כי דווקא המגזנים שהיו אמורים להיות ה-"אורים ותומים" של תחום הרכב והתרבות המוטורית

הפכו להיות מייזמים כלכלים גרידא, ופעמים רבות על חשבון האינטליגנציה וגבו של הקורא.

מגזינים כמו "טורבו" ו-"מוטו" בשנותיהם הראשונות כינסו קומץ של משוגעים לדבר חדורי אמונה ומוטיבציה

והזכירו לי במידה מרובה את התוכנית טופ-גיר, שעיקרה בידור קל וקריצה משמעותית בנושאי רכב.

במשך השנים הצורך ברווח כלכלי עיסקי גבר על שיקולים אחרים וראינו הרבה יותר פירסומת מפולחות

הייטב מכתבות תוכן מענינות.

מאבקי האגו והכוח בין הדמיות המרכזיות, משעשעות ככל שהיו, גרמו לפיצול ומחנאות כשכל צד מנסה

לכסות ולהאפיל על המתחרה, תוך רמיסה של כל חלקה טובה.

והתוצאה מגזינים פושרים, שאינם מספקים את הסחורה האמיתית, נותר לי רק לקוות ואולי קצת להתגעגע

שדווקא בריק שנוצר יקומו שוב כמה חברה נועזים שיחזירו עטרה ליושנה, את אדווארד לאלפא, את מאיר

לאוכף ה-BMW ואולי דווקא אז תיפרח שוב עיתונאות רכב נשכנית, אמיתית, ומעניינת - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

והתוצאה מגזינים פושרים, שאינם מספקים את הסחורה האמיתית, נותר לי רק לקוות ואולי קצת להתגעגע

שדווקא בריק שנוצר יקומו שוב כמה חברה נועזים שיחזירו עטרה ליושנה, את אדווארד לאלפא, את מאיר

אל תשכח את ב. מיכאל והאונו....

פורסם
אל תשכח את ב. מיכאל והאונו....

לא חושב שלעיתונות רכב ישראלית מקורית יש עתיד. אין מספיק תפוצה.

מה שיכול להיות העתיד הוא מישהו שייקנה זכיון לתרגם מגזין אירופאי. משהו על המודל של ניישונל ג'יאגרפיק העברי.

פורסם
לא חושב שלעיתונות רכב ישראלית מקורית יש עתיד. אין מספיק תפוצה.

מה שיכול להיות העתיד הוא מישהו שייקנה זכיון לתרגם מגזין אירופאי. משהו על המודל של ניישונל ג'יאגרפיק העברי.

מצטער אבל אני לא מסכים איתך, יש כאן דור שלם שצמא לידע מוטורי ומתעניין בנושא, ורק צריך

מגזין מעניין, שיסחוף אותו אחריו-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אני חושב שאחד ההבדלים הגדולים בין עיתונאות מודפסת לכל מה שמופיע באינטרנט, הוא איכשהו אורך החיים. באינטרנט, בגלל כמויות המידע הרבות כל כך, מרפרפים, אולי קוראים, ועוברים הלאה.

הנה, אפשר אפילו כאן לראות כמה אנשים ששומרים גליונות ישנים... המגזינים בכל זאת נותנים חיים יותר ארוכים למילה הכתובה. ואכן, בהחלט, במגזין יש משמעות גם לצד היצירתי שבכתיבה לא רק לתוכן נטו. בגלל זה אנחנו זוכרים את ב.מיכאל והאונו טורבו שלו, את אדוארד אטלר, טל שביט, ואת רוני אהרוניביץ. יסלחו לי עוד כמה שאני זוכר את כתיבתם אבל לא את שמם, כמו אותו חבר מערכת טורבו שהיה כותב מחו"ל על רכב 4 על 4 (נו, מי עוזר? מגיע גם לו איזכור.. אולי גלבוע משהו?)...

עצוב שהשוק הישראלי באמת קטן מדי, ולעולם הקוראים לא יכולים להחזיק מגזין בקנייתו או במינוי, והמגזין תלוי במפרסמים, והמפרסמים בארץ... מה אני אגיד לכם, יותר חשובה להם השליטה והונאת הציבור מאשר עיתונאות הוגנת...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
לצערי מצאתי כי דווקא המגזנים שהיו אמורים להיות ה-"אורים ותומים" של תחום הרכב והתרבות המוטורית

הפכו להיות מייזמים כלכלים גרידא, ופעמים רבות על חשבון האינטליגנציה וגבו של הקורא.

מגזינים כמו "טורבו" ו-"מוטו" בשנותיהם הראשונות כינסו קומץ של משוגעים לדבר חדורי אמונה ומוטיבציה

והזכירו לי במידה מרובה את התוכנית טופ-גיר, שעיקרה בידור קל וקריצה משמעותית בנושאי רכב.

במשך השנים הצורך ברווח כלכלי עיסקי גבר על שיקולים אחרים וראינו הרבה יותר פירסומת מפולחות

הייטב מכתבות תוכן מענינות.

מאבקי האגו והכוח בין הדמיות המרכזיות, משעשעות ככל שהיו, גרמו לפיצול ומחנאות כשכל צד מנסה

לכסות ולהאפיל על המתחרה, תוך רמיסה של כל חלקה טובה.

כל עיתון וכל מגזין הוא עסק כלכלי בסיכומו של דבר.

טורבו, אוטו ומוטו מתחילת דרכם חיו מפרסומות, בעיקר של יבואני רכב.

כשגילו יבואני הרכב את כוחם הצרכני של המגזינים, התחילו להפעיל לחצים על מנת "לרכך" את הביקורות, ולכן הצוות המוביל עזב את טורבו והקים את אוטו.

גם במוטו היה מוסף שכלל ביקורות על כלים חדשים, וגם שם בלחץ היבואנים אט אט "התקפל" המוסף.

האמת שלא היו שום מאבקי כוח בין הדמוניות המרכזיות; כשהוקם אוטו בתחילת 86' , שלא היה אלא טורבו משודרג, נותר אטלר עורך טורבו ללא כתבים מצד אחד, ולחץ מבעלי המגזין "להפשיר" את היחסים עם יבואנים שסירבו לפרסם בו.

לכן כצעד ראשון נעלם המדריך לקניית מכוניות חדשות, ולאחר מכן בוצעו כמה מבחני דרכים די מקוריים שייעודם היה החזרת הפרסום של יבואנים סוררים.

כשראה אטלר את הבדלי האיכיות בין המגזינים, החל לתקוף את אהרונוביץ אישית, למרות שהצד השני שמר על דממה תקשורתית מוחלטת.

אטלר נתבע למשפט פלילי בו נגזר עליו עונש מאסר על תנאי וקנס כספי, ובעצם זה היה סופם של טורבו וקוואטרו שבא אחריו.

בעידן האינטרנט קשה לראות מי יקום ויבנה מגזין, גם כך מה שמעניין את הקוראים היום זה "יונדאי מכרה 27 מכוניות יותר ממזדה" או "בפוקוס החדשה מותקנת מערכת מולטימדיה תלת מימדית עם מסך 27'".

• תוכן חדש...