Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה- אבל שאני אבין- בשביל מה לי לעבור לשמן 50 במנוע חדש שתוכנן ל5W40? הרי את הרעש אין לנו בטמפ' העבודה אלא רק בהתנעה- שמן כזה יהיה אוברקיל למנוע לדעתי כי המעברים לא תוכננו לצמיגות הגבוהה הזו בארץ.

אם כבר ההילבטות שלי הייתי אם לקחת שמן שיזרום מהר יותר לראש (75CS) ויקצר אז זמן החיכוך וישמור על המנוע מאשר שמן של כ91CS (ואני לא רוצה לחשוב על 20W50!)

אני לא יודע מדוע פיאט מיתעקשים על שמן סמיך יחסית למרות שמרגישים כאילו המשאבה מיתקשה לייצר לחץ שמן מיד בהתנעה- לדעתי הם חייבים ליבדוק העניין ולהמליץ לפחות על שמן 0W40. אני אקנה את השמן של קסטרול אדג' 0W40 ואעדכן בעוד כשבוע.

ותגידו- אם אני פותח ומפרק את ראש המנוע תוך כדי שאני מסמן את המיקום המדוייק של השיניים של הטיימינג, האם אני אוכל להרכיב בחזרה בידיוק באותו המקום? והאם חייבים להחליף אטם ראש +שיוף או משהו?

כי אני צריך לעשות טיימינג וחשבתי אולי לפרק את הראש, לנקות ביסודיות את הכל וליראות עם יש בעיה בראש ואז פשוט לעלות על גרר ושהמוסך ירכיב הכל + הטיימינג החדש.

מדבר על החלק הזה- מה התוספת מחיר שהמוסך יכול לבקש מעבר לעלות טיפול הטיימינג?

images?q=tbn:ANd9GcRQUJSOe1IxKTBphvnM_ks7LhzFLpjvHgfYo-Bn1dEenQWGi4g4mA

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מדוע ההתייחסות המיוחדת ל-"אצלנו בארץ". הטמפ' בקיץ בדרום-מרכז איטליה (המקום שבו מייצרים חלק מהפונטו ואת הבראבו) דומה לטמפ' בתל-אביב. פיאט משווקים למדינות חמות עד טרופיות נוספות (לדוגמא - סינגפור ואוסטרליה) ולמיטב ידיעתי ההמלצה שלהם היא ל-5W40 בכל מקרה. בכל הפורומים שבדקתי בהם, ההמלצה היא ל-5W40 וראיתי בכמה מקומות התייחסות ל-0W40. אבל לא לשמן 50 ובטח לא שמן מינרלי.

בכל מקרה - לפני שתחליף לשמן אחר, שים לב שהתופעה חולפת עם החלפת השמן ואז חוזרת לאחר זמן מה - תבדוק מדוע השמן שלך מאבד מתכונותיו כל כך מהר. אולי חודר לשמן מזהם חיצוני (בנזין/גריז/אבק)?

פורסם

ניראה לי שהסיבה שהשמן איבד מתכונותיו לאחר כחצי שנה קשורה יותר לשמן שהיה בו לפני ההחלפה, לכן אני שוקל להחליף קודם את השמן ואז ליראות אם הבעיה ניפתרה, הלוואי והיה לנו אפשרות לבצע בדיקות מעבדה לשמנים ולדעת אחת ולתמיד מה שמים לנו במוסכים המורשים ומה השפעתם על המנוע!

אני אעשה טיימינג + טיפול 60K עם הקסטרול 0W40 אדג' ואז אראה האם הבעיה ניפתרה.

שים לב שבפורומים של פיאט בחו"ל לרוב אין התייחסות לבעיה דומה כי אצלם גם השמן המקורי זמין וגם החלופות האכותיות זולות יחסית והם לא דוחפים שמנים עלומי שם תוצרת המוסכים המורשים!

אין לי בדיקות מעבדה ואיך להוכיח את השפעת איכות השמן שהיבואן דוחף לנו והאם הבעיה הנ"ל שמשותפת לכל הגרנדאים כמעט בארץ קשורה אליה...

לך תוכיח ליבואן.... ואין לי שוב כוח להיתווכח עם המצצדים בשמנים תוצרת הארץ שהם אכן עומדים ברמת האיכות הדרושה שיצרן הרכב דורש!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
ואין לי שוב כוח להיתווכח עם המצצדים בשמנים תוצרת הארץ שהם אכן עומדים ברמת האיכות הדרושה שיצרן הרכב דורש!
אז בא אני אגלה לך מכנה משותף חדש: ליקווי מולי, של, אגיפ I-SINT, פז ודלק. כל השמנים הללו לא עברו באמת את מבחני התקינה המקובלים אשר משום מה מוטבעים עליהם ותסיק מזה מה שנוח לך.
פורסם

חחחח לשים את החברות הגדולות והידועות הנ"ל באותה שורה עם פז ודלק-חחחחחחחחחח

ולהבדיל מפז - אולי לחלק אין את האישור מAPI אבל לכולם יש את האישור מיצרני הרכב שהשמן עונה לדרישותיהם- להבדיל מהנוזל כחול לבן שמכניסים לך למנוע. עצוב שזה המצב בארץ.

תיבדוק כאן שגם אגיפ וגם של מאושרות- להשוות שמן ששמים בלמבורגיני בשמן שדוחפים אצלנו במורשה- שיא המקצועיות של הצרכן הישראלי!

http://eolcs.api.org/brandSearchResults.aspx

ותיראה כאן את הLM החמוד שגם אושר ע"י מרצדס (כנ"ל לגבי יצרנים אחרים)

http://bevo.mercedes-benz.com/bevolisten/229.5_en.html

BMW:

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=478346

עכשיו תביא לי את האישורים של דלק ופז! LOL

כל השמנים הנ"ל משוווקים בכל העולם ויש ללך ביקורות גולשים+בדיקות מעבדה להוכחה- מה יש לך לגבי השמנים בארץ?- את המדבקה הצבעונית?

- ואני מאוד מיתפתה לכיוון RP כי אני צריך רק 3 בקבוקים (3*85 שקל) והמחיר דיי קרוב לקסטרול 4 ליטר 190 ש"ח, הסיבה העיקרית זה התוסף של RP שנישאר רק ב5W40 שפשוט מבריק את פני השטח של החלקים וכך מוריד בלאי עתידי. איזה פוליש קטן למנוע יהיה פינוק חביב אחרי הטראומה מהנוזל הישראלי.

פורסם

מאיפה האובססיה של פיאט (ורק שלהם) עם ה-Selenia? לממשלת מלזיה יש מניות בפיאט? פיאט שותפה בחברה (שהיא חלק מתאגיד הנפט Petronas אולם נמצאת באיטליה)? למה אין להם רשימה של שמנים מאושרים אחרים?

השיקולים כנראה זרים, לדוגמא בפרארי מומלץ שמן פנזויל המיוצר על ידי Shell - חברה שמשתפת פעולה עם חטיבת הפורמולה אחת של היצרן. משום מה המוצרים של פנזויל טובים למנועים החקלאיים של פרארי, אבל לא למנועים הספורטיביים והעדינים של פיאט פנדה.

פורסם
ולהבדיל מפז
פז עברה בהצלחה את מבחני התקינה של הקונצרן הגרמני, אם תבקש יפה ממרק הוא אפילו יביא לך את המסמך שמאשר זאת.

תיבדוק כאן שגם אגיפ וגם של מאושרות
הסדרה הספציפית i-sint של אגיפ אינה נמצאת שם.

ותיראה כאן את הLM החמוד שגם אושר ע"י מרצדס (כנ"ל לגבי יצרנים אחרים)
עד כמה שזכור לי פיאט ומרצדס זה לא אותו יצרן.

מה יש לך לגבי השמנים בארץ?
ניסיון מוכח בשטח, כל רכב שמטופל במוסכי היבואן כנראה מקבל שמן שכזה. מנועים נגמרים הרבה לפני בגלל איזו תקלה במערכת משנית כמו קירור לפני שהם מתפגרים משמן מנוע ישראלי. חוץ מזה שמדובר על חברות אנרגיה גדולות -יחסית- וכנראה שאפשר לסמוך על התוצרת שלהם כמו שאתה סומך על ליקווי מולי לצורך העניין.
פורסם

לפז יש מעל 5 מוצרים של 5W40 סינטטי מלא + את הגירסה המיוחדת בשביל היבואן של פיאט שהם לא מוכנים לתת מידע עליו!

אז איזה מהם עברו את מבחני התקינה של הקונצרן הגרמני? השמנים היקרים של פז או הזולים ללא הנתונים שמוכרים במוסכים?

בקיצר- כל אחד שיעשה מה שטוב לו, אני לשמנים הישראלים שיש במוסכים לא חוזר גם אם יהיה בחינם!- ובמציאות מדובר בהבדל של שקלים בודדים אז בכלל...

וחבל עוד ליטחון את הנושא הזה.

אני אקנה או את הRP ב255 ש"ח או את הקסטרול אדג ב190 ש"ח - לא סגור על זה.

שבוע טוב ומועדים לשמחה!

"ותיראה כאן את הLM החמוד שגם אושר ע"י מרצדס (כנ"ל לגבי יצרנים אחרים)"

התחכמות יפה- זה להוכחה שמה שLM מציינים על האריזה תקף גם בשטח, וכל בדיקה של LM קיבלה שבחים בבדיקות מעבדה אז חבל ללכלך סתם. תמשיך ליקנות שמנים ירודים לרכב שלך שיהיה לך לבריאות!

עם כל הכבוד- גם עם אני אשים שמן עלוב ב50 שקל במנוע הוא לא יגמר מהר כל כך- רק תקבל מנוע רועש, צריכת דלק שעלתה (לך תוכיח נתון שמישתנה מנהג לנהג), אכילת שמן ועוד ועוד.

אין לך סיכוי ליתבוע את היצרן השמן ולא את המוסך ולא תוכל להוכיח כלום- את הנזק תשלם אתה בעצמך!

ל-ALÞћÃ : האם יש שינוי בצריכת הדלק לאחר המעבר לקסטרול?

פורסם
ניסיון מוכח בשטח, כל רכב שמטופל במוסכי היבואן כנראה מקבל שמן שכזה.
בגלל זה יצא לפיאט ולאלפא שם כזה רע במיוחד בארץ? לא דוגמא טובה.

פיאט נעולים על ה-Selenia שלהם. כנראה משיקולים עסקיים ולא רק הנדסיים. לכן אין המלצת יצרן לשמנים אחרים. נראה נבון במקרה זה, שלא ניתן להשיג את השמן שיצרן ממליץ עליו, להשתמש בשמן שנוסה וקיבל ברכה לשימוש במנועים מתקדמים מקבילים.

מעניין אם במקרה של ישראל, שבה אין להשיג את מוצרי פטרונס, יש ליבואן אישור של פיאט להשתמש בשמן חליפי של פז.

פורסם

אגב, גם על מכוניות לנצ'יה ישנות אפשר לראות מדבקה שאומרת שהיצרן ממליץ על השמן הנ"ל בשביל תפקוד תקין של המכונית. "הרומן" של האיטלקיות עם השמן הזה נמשך מעל ל 30 שנים אחורה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

האומנם יש לי רכב שונה משלך , אך גם אצלי הייתה תופעה של רעשים מכנים בבוקר\התנעה לאחר שרכב חנה המון זמן.

הלכתי למוסך המורשה , השתמשתי בתוספי מנוע וכו'. זה הסתדר בידיוק לכמה שבועות .

עד שמצאתי את הפיתרון אולי ממש במקרה, עברתי לשמן סינטטי מלא 5W-30 , השינוי מורגש באופן מידי. והאוטו מניע גם לאחר כמה ימים בהתנעה חלקה וללא שום רעש .

נסה את המלצתי , אין חכם כבעל נסיון ;)

יפני זה הכי אחי

פורסם

היתרון בשימוש בשמן שהיצרן ממליץ עליו הוא רק בכך שאפשר להיות בטוחים ב 100% שזה שמן שעומד במלואו במפרט אותו דורש היצרן, בלי קשר לסיבות הכלכליות \ הנדסיות שהובילו לשימוש בשמן מתוצרת X או Y.

hwgeek, לא הייתי יוצא בכזו נחרצות נגד מוצרים תוצרת הארץ (כי אחרי הכל זה בערך מה ששוכן בקרבי 90% ואף יותר מהרכבים בארץ) אך אני בהחלט יכול להבין את הסתייגותך משימוש בהם כאשר פנאטים מחפשים את "הטוב ביותר". במקרה הזה אני בהחלט מצדיק רכישה של מוצרים מחו"ל מחברות גדולות ומוכרות.

לכל שמן שתעבור להשתמש בו הייתי מציע לבצע החלפה חד פעמית לאחר חצי שנה \ 5,000 ק"מ ולאחריה לחזור לשגרת טיפולים רגילה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר - תודה, אני לא רוצה להישמע ממש נגד השמנים בארץ, אבל כל פעם שמשווים את מה ששמים במוסך (לא את הטופ של פז/דלק) למותגים ידועים בעולם כמו אגיפ,של,LM,מוביל וכו' זה פשוט מטריף אותי! מה גם שהמחיר שהמוסך גובה על השמן הוא כמו השמנים המובילים שציינתי- אז למה?? , מה גם שקראתי פוסטים שהמוסכים ממש מתעקשים לשים רק את השמן שלהם ורק בכוח מצליחים ליגרום להם לשים שמן כמו קסטרול וכו'- לדעתי מצב זה בלתי מיתקבל על הדעת.

אל תבינו אותי לא נכון- רוב הסיכויים שלפז או דלק ישנם שמנים טובים והם עולים בהתאם, אבל מה שמטריד אותי זה השמן שהיבואן עיצב לעצמו ועליו אין שום מידע וכל פניה נענתה בשלילה-"שמן זה בלעדי ליבואן XXX ולא ניתן לקבל עליו מידע"

אני בתור לקוח רוצה לקבל שקיפות מה מכניסים לי למנוע ועל מה אני משלם- וכל עוד אי לי את הטיפה מידע ואני צריך רק ליסמוך עליהם בעיניים עצומות - אז ממש לא!.

עכשיו לגבי החלפה לאחר שינוי השמן- צודק ונכון, רציתי לעשות זאת אחרי ההחלפה לLM כי חשבתי להשתמש ב5 ליטר פעמיים (2.6L מקס כולל המסנן) אבל ביגלל שבפעם הראשונה המוסך מילא עודף שמן כ3 ליטר נישאר לי רק 2 ליטר ולא יכולתי לבצע החלפה נוספת וגם התקציב לא משהו כרגע(סטודנט).

עכשיו יש התלבטות אחרונה:

1)לנצל את ה2 ליטר שיש לי כרגע של הLM וליקנות שוב מיכל 5L וככה יהיה לי לעוד 2 החלפות, וגם לא אצטרך להחליף שוב בעוד מס' חודשים כי השמן זהה למה שיש כרגע(הפיתרון החסכוני ביותר- הבעיה זה האם עדיין קיים כי הסגול החדש חצי סינטטי).

2)ליקנות שמן בצמיגות זהה שיהיה פחות סמיך וליראות את ההשפעה(וולולין סינט 5W40 בכ190 שקל)

3)להיתפרע וליקנות RP 5W40 למרות המחיר השערורייתי-3*85 שקל=255 שקל, בעיקר ביגלל הSYNERLEC שיבריק את המשטחים שאולי ניזוקו עד עכשיו.

4)ללכת על צמיגות נמוכה יותר 0W40 של קסטרול אדג' FST ב190 שקל.

• תוכן חדש...