Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי רבים מחבריי בחרו באופציה הזו ועזבו/עוזבים את ישראל.

אין טעם להתכחש לעובדה שהירידה היא נושא מרכזי בכל שיחה בחוגים מסוימים, שהם לאו דווקא הנחשלים בחברה.

אני יכול להעיד רק על תחום הרפואה שאני עוסק בו, אף אחד מאיתנו לא רעב ללחם, אבל כשאתה שומע על רמות השכר הממוצע לרופאים או רופאי שיניים בצפון אמריקה או אוסטרליה הרצון לקפל את הפקלאות הופך לעז מאוד. שלא לדבר על כך שבמקומות האלה השכן העו"ד לרוב לא מסתכל לך עם טלסקופ לכיס.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קצת דיכא אותי הסיפור של בנצי, גמני רוצה להגר לקליפורניה אבל הרעיון של לחיות במוד של מהגר לא חוקי, מרתיע אותי.

אין לי אופציה לרילוקיישן או דוקטורט או אפילו מאסטר.

מה עושים ?

פורסם

mystopp, איני יודע באיזה תחום של הרפואה אתה עוסק, אבל הרופאים בארה"ב ממש לא מלקקים דבש. הביטוח הממשלתי (מדיקייר\מדיקייד) מצמצם באופן חד את התשלומים תמורת לא מעט שירותים, וגם חברות הביטוח פועלות באופן דומה.

מעבר לכך - לרופאים יש הוצאות עצומות על אחזקת המרפאות, ביטוחים מקצועיים, כח אדם (מחזיקים פקידים שכל תפקידם הוא לנהל את תביעות הביטוח של החולים, וכן כל מיני מסייעים שהממשלה מקדמת כדי לקצץ את עלויות עבודת הרופאים). נסה לבדוק, למשל, מה קורה בתחום רפואת הנשים והיילוד. יש אזורים בהם קשה למצא רופא נשים, כיון שעלות ביטוח הסיכונים המקצועיים הפך את המקצוע הקשה.

הזה ללא אטרקטיבי.

וכל זה כמובן נופל על כתפי אנשים שמגיעים לסוף לימודיהם עם חובות של מאות אלפי דולרים (הלואות סטודנטים) ויש להם תקופת הכשרה נוספת שאורכתכמה שנים בשכר נמוך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
mystopp, איני יודע באיזה תחום של הרפואה אתה עוסק, אבל הרופאים בארה"ב ממש לא מלקקים דבש. הביטוח הממשלתי (מדיקייר\מדיקייד) מצמצם באופן חד את התשלומים תמורת לא מעט שירותים, וגם חברות הביטוח פועלות באופן דומה.

מעבר לכך - לרופאים יש הוצאות עצומות על אחזקת המרפאות, ביטוחים מקצועיים, כח אדם (מחזיקים פקידים שכל תפקידם הוא לנהל את תביעות הביטוח של החולים, וכן כל מיני מסייעים שהממשלה מקדמת כדי לקצץ את עלויות עבודת הרופאים).

אני עוסק ברפואת שיניים, המצב בארץ מבחינת בירוקרטיה ועבודה מול ביטוחים זהה אם אתה עובד במגזר הפרטי (והתגמול במגזר הציבורי גרוע יותר) והתשלום המתקבל נמוך במאות אחוזים בהשוואה לארה"ב, קנדה או אוסטרליה. וגם אני משלם סכום יפה מאוד תמורת ביטוח אחריות מקצועית

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
קצת דיכא אותי הסיפור של בנצי, גמני רוצה להגר לקליפורניה אבל הרעיון של לחיות במוד של מהגר לא חוקי, מרתיע אותי.

אין לי אופציה לרילוקיישן או דוקטורט או אפילו מאסטר.

מה עושים ?

מתחתנים עם אמריקאי/ת - אולי כבר מאשרים בארה"ב , איחוד משפחות כללי..

ואם אני לא טועה , יש גם אפשרות להגיע עם כסף בסכום די גדול ולקבל ויזה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
*****אף אחד מאיתנו לא רעב ללחם, אבל כשאתה שומע על רמות השכר הממוצע לרופאים או רופאי שיניים בצפון אמריקה או אוסטרליה הרצון לקפל את הפקלאות הופך לעז מאוד.

נכון, אני מדבר על חבר'ה בגילאי 35-40 עם ילדים ומשכורות יפות מאד, אלה שלכאורה אמורים כבר להיות עמוק בנחלתם ותאנתם.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
אני עוסק ברפואת שיניים, המצב בארץ מבחינת בירוקרטיה ועבודה מול ביטוחים זהה אם אתה עובד במגזר הפרטי (והתגמול במגזר הציבורי גרוע יותר) והתשלום המתקבל נמוך במאות אחוזים בהשוואה לארה"ב, קנדה או אוסטרליה. וגם אני משלם סכום יפה מאוד תמורת ביטוח אחריות מקצועית

בעקבות הפוסט שלך ערכתי חיפוש קצר לגבי עלויות ביטוח מקצועי בארה"ב. מסתבר כי רפואת שיניים היא מהמקצועות הזולים ביותר - הפרמיה עולה פחות מ-$2000 בשנה. במקצועות "מסוכנים" ומדינות "יקרות" כגון מילדות בפלורידה זה יכול להגיע ל-$100,000-200,000. אני מדבר על פרמיה שנתית.

אני בכלל לא מדבר על ההשקעה העצומה הדרושה לקבלת רישוי במדינה זרה - מבחנים קשים בשפה זרה ואפילו עלות של נסיעה לחו"ל על מנת להבחן.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני תוהה אם אתה חושב שאתה מחדש לי משהו, בהתחשב בכך שאני מגיע מהתחום.

אגב, אני משלם סכום דומה על ביטוח אחריות מקצועית ומרוויח בערך 200 אחוז פחות משכורת מרופא אמריקאי. אתה גם מוזמן לבדוק מה עלות פרמיית הביטוח לרופאים שעוסקים באותן פרוצדורות "מסוכנות" בקליניקה הפרטית בארץ, אולי תופתע.

פורסם

זה בדיוק העניין - אין לי מושג מה הפרמיה בארץ. גם אין לי מושג כמה מרויח רופא שיניים בישראל - הן בעבודה פרטית והן במערכת הציבורית.

דבר נוסף - די הופתעתי מהכיסוי הנמוך בפוליסה האמריקאית - סדר גודל של $100,000 לתביעה. תמיד חשבתי שהאמריקאים נוהגים לפסוק פיצויי ענק בכל תביעה (גם כאשר הרופא כלל לא התרשל והנזק קטן) - הרי הרופא הוא האיש העשיר והרע והפציינט הוא המסכן.

פורסם

100K לתביעה באמת נשמע נמוך, אבל לדעתי באינטרנט לא ניתן לקבל פירוט מלא של הפוליסה.

בארץ השופטים מאוד אוהבים לפסוק לטובת הפציינט פיצויים גם כשהם אינם באמת מגיעים לו, בין היתר בגלל שהם יודעים שאת הסכום הולכת לשלם חברת הביטוח.

פורסם

THE-ONE - אין כמו הצליל של שריקת המקדחה של רופא השיניים על הבוקר. :cry:

פורסם

להגר למדינה זרה, בלי ויזה מתאימה ולחיות בפחד מהרשויות ולחפש את הקמצוץ של הסיכוי שבו תצליח הוא ממש לא מתאים לכל אחד.

אני בהחלט שמח בשבילך שהדברים הסתדרו בצורה הזו.

אני מאוד יכול להבין אנשים שעבורם הכלכלה היום יומית בישראל הייתה קשה מדי ובחרו לנסות את מזלם מעבר לגבול, גם אם זה לכמה שנים ולחזור.

אין לי צל של ספק בכלל שאם הייתי מגיע לאותה סיטואציה זו הייתה אחת האופציות הראשונות שהייתי שוקל.

בנוגע לאנשים מבוססים שחיים ברמת חיים סה"כ טובה ורוצים עוד דונם ועוד גינה ועוד אוטו ועוד ועוד, לזה אני פחות מתחבר בסופו של דבר גם להיות לעצם היותך יהודי או ישראלי בגולה יש את המחיר שלו לדעתי.

אבי

פורסם

אני מאמין בחשיבה כלכלית, בארץ מאוד קשה לפעול מחוץ לקופסא, המדינה קטנה וכל אחד הוא גאון.

כל הזמן אני מוצא אחלה השקעות, יש פה יותר הזדמנויות ממשקיעים.

בית בפאלם ספרינג 74K$, מושכר ב1100 בחודש.

משכנתא? שמת 10K מקדמה, ההחזר החודשי יהיה באיזור ה500 בכל חודש.

אתה בעלים של נכס שמשלם את עצמו, לך 30 שנה קדימה, אין משכנתא, יש פנסיה.

עכשיו כאשר יש לך השקעות עם מאזן חיובי שכזה, מה הבעיה לקחת עוד משכנתא אחרי שנה? ועוד אחת...

מצבי הכלכלי לא מזהיר, ביצעתי בחירות לא נכונות בנוגע לשותפים עסקיים ולמדתי, לא בעיה.

בארץ אפילו ההזמנות לעשות את מה שאני עושה עם אמצעיים כפולים מאלה העומדים לרשותי לא קיימת.

אתה מדבר על החזר של 18% בשנה, שזה מאוד יפה. השאלה היא אם זה יהיה עקבי, ואם תמיד יהיה שוכר.

בכל מקרה, בארץ זה לא אפשרי משום ש: (א) צריך מקדמה של 30%; (ב) להבדיל מארה"ב, שם אם לקחת הלוואה ואתה מחזיר אותה - יש לך CREDIT RATING טוב וירצו לתת לך עוד, בישראל יש תקרה לכמה יתנו לך גם אם אתה GOOD PAYER. אגב, בארה"ב עד שלא לקחת הלוואה והתחלת להחזירה, בעצם אין לך דירוג אשראי, כך שבאופן אבסורדי כדי ללותת - אתה צריך קודם ללוות (למשל לרכוש רכב באמצעות מימון, אפילו שאתה יכול בלעדיו) :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...