Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים מה שלומכם ! :-D

לאחר שקראתי את מבחני הרכב של מערכת קארספורום ברוח הרטרו, התעוררה בי שאלה, לה לא מצאתי תשובה חד משמעית.

כולנו מכירים סרטים הוליוודיים מודרניים אשר יוצרו בשנים האחרונות, אשר עלילתם מתרחשת בשנות ה 30, 40, 50 של המאה הקודמת.

לרוב ניתן לראות בסרטים אלה רחובות שלמים של מכוניות\ משאיות\ אוטובוסים כמו שהיו קיימים באותה התקופה.

כמובן שבסרטים בהם העלילה מתמקדת בגיבור אחד שנוסע במדבר עם מוסטנג שלבי 1964, אכן ניתן לשכור את מכונית האספנות ולבסס עליה את הסרט, אך מה קורה במקרה ומוצגת בסרט העיר ניו יורק של שנות ה-40 ועל המסך ישנן עשרות אם לא מאות של מכוניות הנוסעות על הכביש.

מאיפה באות כל מכוניות האספנות הללו ?

האם יש תעשייה הוליוודית מיוחדת שמייצרת דגמי מכוניות רטרו במיוחד לסרטים המציגים תקופות מוקדמות יותר ?

תודה לעוזרים בפתרון הסוגייה וגמר חתימה טובה לכולם !

זמין 8)

פורסם

אל תשכח גם, ששם סצנת האספנות מפותחת ברמות שאתה אפילו לא מדמיין לעצמך, והם יכולים למצוא שם כל רכב שרק ירצו.

אם אתה זוכר, בסרט "איים אבודים" מילאו רחובות שלמים פה בארץ ברכבי אספנות.

אז אפילו כאן, בארצינו הקטנטונת, עם התרבות המוטורית הפחות מפותחת שלנו, הדבר אפשרי.

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

פורסם

כן אבל עדיין - למלא רחוב בתל אביב או רחוב בניו יורק לדוגמא, זה שני דברים שונים.

מה גם, ישנם סרטים שבהם הורסים רכבים כאלו.

פורסם

^ KILLERBINN - אכן ! אבל ממה שאני מבין ממך שמדובר ברכבי אספנות אמיתיים אותם שכרו , זאת אומרת שאין תעשייה מיוחדת שמייצרת רכבים כאלה.

או שאולי זה בעצם שילוב של השתיים, מצד אחד שוכרים מכוניות אמיתיות ומדללים בעזרת רפליקות כדי ליצור רושם של "הרבה" לחובב הקולנוע ?

זמין 8)

פורסם

לא רק בהוליווד.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=447457

יש גם תפאורה באולפנים של רחובות שלמים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

^ אכן כבוד לארצנו הקטנה, אך שאלתי מתמקדת בעניין כמות המכוניות.

לעיתים נראה גיבור הסרט, בו העלילה מתרחשת בשנות ה- 30, מטייל על מדרכות השדרה החמישים בניו יורק , כאשר כל השדרה מלאה במכוניות נוסעות, עומדות ברמזורים , פונות, צופרות, משאיות פורקות סחורה - כאילו חזרנו בזמן .

האם אכן כל כמות המכוניות הזאת אלה מכוניות אספנות שכורות ? :puzzled:

זמין 8)

פורסם

לדעתי לא, למרות שטכנית אין בעיה לעשות זאת.

למרות הריבוי של מכוניות האספנות שם, לדעתי עיר סואנת זה בהדמיות מחשב.

כמות של מספר מכוניות / מרדף וכו אין בעיה לעשות עם מכוניות אספנות, אפילו לא כולן שכורות, חלקן רכוש האולפנים.

כבר ראיתי סרטים עם הדמיות מחשב עם דינוזאורים, ראיתי חלליות מתקיפות את מנהטן, אני מניח שאפשר לעשות חמשה שה מכוניות אספנות בשדרה החמישית-שית.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

^ לדעתך התייר העקשן לא ימצא בהוליווד מפעל המייצר רפליקות מגניבות של מכוניות אספנות מהמאה הקודמת- חבל :-(.

דווקא היה יכול להיות מעניין הדבר ! :-o

דעתו של רב הפורום הייתה מועילה מאוד בסוגייה זו- נמתין בסבלנות עד צאתו של יום הכיפורים :wink:.

זמין 8)

פורסם

מידע אישי,

יש סוכנויות שאתה רושם את הרכב שלך בהן ואם יש צורך ברכב הספציפי לטובת סרט, הם משכירים אותו ממך.

כבר חתמתי...

פורסם

^ בסופו של דבר אני חושב שמגוון המכוניות בסרטים זה בעצם שילוב של מכוניות אספנות שהשכירו אותן וטכנולוגיית מחשב.

חבל, דווקא חשבתי שאולי יש איזה מפעל "סודי ביותר", שמנוהל על ידי אחיו משוגע המוטוריקה של סנטה קלאוס , המייצר רפליקות מדוייקות של מכוניות אספנות . :-P

זמין 8)

פורסם

אולי יש כזה מפעל. כמה קשה לייצר בודי כפול כמה עשרות כדי לשים על שלדות מודרניות ולהמשיך להשתמש בהן למשך כמה עשרות שנים בסרטים?...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...