Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Stuttgart vintage license plate

idob
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

או בשפת הקודש: לוחית רישוי וינטאג׳ של שטוטגארט, גרמניה.

שלום לכולכם,

מקווה שזה לא נשמע קצת הזוי, אבל הסיפור שלי הוא כזה:

בזמנו ירשתי מסבתי ז״ל חיפושית 1959, שנראה שנרכשה בשטוטגארט, גרמניה, בשנת 1959, כאשר היא ובעלה רכשו אותה, חרשו איתה את אירופה, ואח״כ - הביאו אותה באונייה, למיטב זכרוני, לארץ.

יש לי תמונה היסטורית שלהם עם הרכב, עם לוחיות הרישוי האובאליות הלבנות משטוטגארט, כאשר ניתן לראות את הספרות בלוחית, ותהיתי לגבי 2 דברים:

1. האם נראה לכם שאפשר לייצר 2 לוחיות אובאליות כאלה עם הספרות המקוריות של הרכב.

2. האם ניתן, בעזרת דוד בגרמניה, להתחקות קצת אחרי עברה של המכונית בגרמניה, לפי מספר השילדה למשל, במובן של: היכן נרכשה, טופלה וכיו״ב, סתם בשביל הסקרנות?

אגב, על מכסה המנוע מאחור מוטבעת פחית ברזל עליה כתוב: Auto Greger Dachau.

לא יודע מה המשמעות, אבל נסיון להתחקות אחר מידע בגוגל לא העלה דבר, מלבד שדאכאו, שלימים שימשה כמחנה ריכוז (שלא נדע!), נמצאת כ 20 ק״מ צפונית למינכן, כמדומני.

תודה מראש למגיבים,

עידו.

פורסם
או בשפת הקודש: לוחית רישוי וינטאג׳ של שטוטגארט, גרמניה.

שלום לכולכם,

מקווה שזה לא נשמע קצת הזוי, אבל הסיפור שלי הוא כזה:

בזמנו ירשתי מסבתי ז״ל חיפושית 1959, שנראה שנרכשה בשטוטגארט, גרמניה, בשנת 1959, כאשר היא ובעלה רכשו אותה, חרשו איתה את אירופה, ואח״כ - הביאו אותה באונייה, למיטב זכרוני, לארץ.

יש לי תמונה היסטורית שלהם עם הרכב, עם לוחיות הרישוי האובאליות הלבנות משטוטגארט, כאשר ניתן לראות את הספרות בלוחית, ותהיתי לגבי 2 דברים:

1. האם נראה לכם שאפשר לייצר 2 לוחיות אובאליות כאלה עם הספרות המקוריות של הרכב.

2. האם ניתן, בעזרת דוד בגרמניה, להתחקות קצת אחרי עברה של המכונית בגרמניה, לפי מספר השילדה למשל, במובן של: היכן נרכשה, טופלה וכיו״ב, סתם בשביל הסקרנות?

אגב, על מכסה המנוע מאחור מוטבעת פחית ברזל עליה כתוב: Auto Greger Dachau.

לא יודע מה המשמעות, אבל נסיון להתחקות אחר מידע בגוגל לא העלה דבר, מלבד שדאכאו, שלימים שימשה כמחנה ריכוז (שלא נדע!), נמצאת כ 20 ק״מ צפונית למינכן, כמדומני.

תודה מראש למגיבים,

עידו.

הי,

האם יתכן ומדובר ב Auto Gruber ? אם כן אכן בדכאו נמצא הקישור הבא: http://www.auto-gruber-dachau.de/

אני אנסה לבדוק האם ניתן להתחקות אחר הסטוריה של רכב בשטוטגרט, אבל זה עשוי לקחת קצת זמן.

דביר

BMW R75/6 1976 מקסים לאחר שיפוץ, AUDI 100 GL 1974 בתחילת שיפוץ ופיאסטה MKII 1986 יפה.

פורסם
הי,

האם יתכן ומדובר ב Auto Gruber ? אם כן אכן בדכאו נמצא הקישור הבא: http://www.auto-gruber-dachau.de/

אני אנסה לבדוק האם ניתן להתחקות אחר הסטוריה של רכב בשטוטגרט, אבל זה עשוי לקחת קצת זמן.

דביר

ראשית, תודה על העזרה, דביר!

שנית, מדובר חד משמעית ב Auto Greger Dachau, וכראייה, צירפתי צילום של הלוחית הספציפית מהחיפושית שלי, בדף הפייסבוק של מועדון החמש.

בקשר לזמן... עם פולקסוואגן משנת 59 (ועוד אחת ״מודרנית״ משנת 1989), זמן זה מצרך שחייב להיות לך! :-)

פורסם

בזמנו נימרוד הוציא תעודת לידה לחיפושית של סבתא שלו דרך

VW גרמניה, שווה להתייעץ איתו.

לא מצאתי את השירשור של נמרוד אבל מצאתי את זה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=304090&highlight=%D7%AA%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%AA+%D7%9C%D7%99%D7%93%D7%94

לגבי הלוחיות, אם יש לך תמונה לא בעייה לייצר כאלה כל עסק לשלטים יוכל לעזור לך.

- רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
בזמנו נימרוד הוציא תעודת לידה לחיפושית של סבתא שלו דרך

VW גרמניה, שווה להתייעץ איתו.

לא מצאתי את השירשור של נמרוד אבל מצאתי את זה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=304090&highlight=%D7%AA%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%AA+%D7%9C%D7%99%D7%93%D7%94

לגבי הלוחיות, אם יש לך תמונה לא בעייה לייצר כאלה כל עסק לשלטים יוכל לעזור לך.

- רן

רן, כמו שחברנו עזאם עזאם, עם הכבוד כבוד, אמר: אני מודה מודה מודה!

רפי זיגובסקי הוא חבר, ונזכרתי שכבר נתקלתי בשרשור תעודת הלידה בעבר.

אשמח מאוד לבצע את התהליך!

בנוגע ללוחיות הרישוי, אתה מתכוון לעסק לשלטים בארץ? שלטים, או לוחיות רישוי?

מדבר מנסיון, או השערה? כי ראשית, צריך שתהיינה בידיי לוחיות אובאליות כאלה, שלמיטב הבנתי לא מייוצרות כבר משנות ה 80.

יודע להמליץ על עסק כזה במרכז?

ושוב - תודה תודה תודה! :-)

פורסם

אם תעלה תמונה יהיה יותר קל לייעץ, כעקרון כל עסק לשלטים מוטבעים

יוכל לחתוך פח זהה לפח לוחית הרישוי ולהטביע כל מה שתרצה, המחיר עלול

להיות טיפה יקר-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

הלוחיות האובליות בצבע לבן עם כיתוב שחור נקראו מספרי zoll

והם ניתנו לתקופה מוגבלת למכוניות שנרכשו ללא מיסים ויועדו לייצוא

פורסם

רן, הנה דוגמא ללוחיות כאלה מאיביי:

http://www.ebay.com/itm/PAIR-OF-GERMAN-LICENSE-PLATES-HAUPTZOLLAMT-HANNOVER-VINTAGE-OVAL-SHAPE-/290774597891?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43b3844103

בקשר לייצור לוחיות כאלה - הייתי שמח לו הייתי מגלה שניתן לייצר כאלה אותנטיות חדשות בגרמניה, גם עם ה"בול" של העיר הרלוונטית (סמל נשר וכיו"ב...)

ואלון - תודה לך ששפכת עבורי אור נוסף על הנושא.

הבנתי שה ZOLL מיועד לייצוא, אך חידשת לי במובן שלוחיות אלו ניתנו לרכבים שנרכשו ללא תשלום מיסים, מאחר וייועדו מראש לייצוא מחוץ לגבולות גרמניה.

שוב תודה ושנה טובה,

עידו בירקנפלד.

פורסם
דווקא במחיר סביר, אולי שווה לרכוש ולהתאים, או לבקש מהמוכר לייצר אחת במיוחד

על פי מפרט...רן

אז זהו, שהמוכרים הם אנשים פרטיים שמוכרים לוחיות ספציפיות ישנות שנמצאות ברשותם מאז, או התגלגלו לידיהם.

אני בספק גדול אם קיים בכלל מכון רישוי בגרמניה, שברשותו עדיין המבלטים, ובעיקר הלוחיות האובאליות המיוחדות.

• תוכן חדש...