Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אנחנו משפחה צעירה אשר מתעתדת להתרחב בשבועות הקרובים בילד נוסף (בע"ה) כך שנהיה זוג פלוס שני ילדים.

כלומר, שני כיסאות תינוק מאחורה.

כיום יש לי סופר מיני (דייהטסו סיריון מצויינת שנת 2007 אשר לצערי לא עונה יותר על הדרישות) ואני מחפש מכונית גדולה יותר אשר תשמש כמכונית "הראשית" בבית.

אני מעוניין לקנות מכונית בתקציב של בין 55K ל 65K בת שלוש (2009 מחברת ליסינג).

ראיתי כי ניתן לקנות טויוטה קורולה, מזדה 3, I30CW, פורד פוקוס, בתקציב המדובר, אך שמתי לב כי בתוספת תקציב יחסית לא גדול (עד 10K ובהנחה וזו הוצאה לטווח של כמה שנים, בחישוב, ההוצאה היא קטנה יחסית) ניתן ל"שדרג" את חווית הנהיגה למכוניות מסוג פורד מונדיאו, מאזדה 6, טויוטה אוונסיס וכו'.

השאלה למעשה, בהנחה והמכונית תשרת אותנו בשמונה השנים הקרובות לפחות, ובהנחה וסביר כי נגדל בעוד ילד אחד לפחות, האם כדאי לקנות משפחתית מקבוצת הקורולה ודמותיה או המונדיאו ודומותיה.

בשיקולים שלי, אופן "הזדקנות" הרכב, צריכת דלק, בטיחות וכו'.

אשמח לעצות,

יונתן

פורסם

1. עם שני ילדים בהחלט אפשר להסתדר עם סופרמיני, אך משפחתית תהיה כמובן יותר נוחה.

2. לא הייתי ממליץ לך על מאזדה 3, לפחות לא בגרסת הסדאן, כיון שספסל האחורי מאוד לא נוח (ויהיה לא נוח לטפל בילדים היושבים בו), וכיון שתא המטען יחסית קטן ומאידך עם פתח הטענה יחסית צר.

3. אם תקציבך מוגבל אין צורך ברכב משפחתי גדול ("מנהלים" במקומותינו), האחזקה תהיה יותר יקרה, מציאת חניה יותר קשה ואין שום בעיה להסתדר עם 3 ילדים ברכב משפחתי סטנדרטי. גם כך הוצאות המשפחה יגדלו משמעותית עם כל ילד נוסף. אישית הסתדרתי עם 3 ילדים צעירים גם בסופרמיני במבנה סדאן (אקסנט מהדור הראשון).

ובכל מקרה - שיהיה הרבה מזל טוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם בא לך לפנק את עצמך קחי רנו סניק, רצוי מנוע 2.0. תהני מכל העולמות (רק שימי לב שהאמינות לא בשמיים).

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

מונדיאו רכב מאוד נוח ומרווח אך עם זאת צריכת הדלק תעלה מ1/10 בממצוע במשפחתית ל1/8 ברכמב גדול.

אני הייתי קונה את מכונית המנהלים.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

כל אחת ממכוניות "המנהלים" שציינת וישנן דוגמאות נוספות מהקבוצה כגון הסקודה סופרב המצויינת ולדעתי בשנת 2009 היא גם הטובה בקבוצה, תיתן לך יותר מרכב משפחתי, בכל פרמטר שתבחן, שהוא בבחינת טיב הרכב, להבדיל מפרמטר של עלות כוללת של הרכב במשך שנות השימוש שלך בו.

דהיינו מבחינת טיב הרכב- רכב מנהלים יהיה מרווח יותר, בד"כ בעל תא מטען גדול יותר, איכותי יותר, מאובזר יותר, בטיחותי יותר, בעל ביצועים עדיפים יותר בד"כ, שקט יותר, נוח יותר וכן הלאה וכן הלאה.

דהיינו מבחינת עלות כוללת- עלות רכב מנהלים תהיה גדולה יותר, אולם כאמור ברכבים משומשים הפער קטן יחסית (אולם ממילא גם ברור כי לא מדובר בתוספת כסף שנזרקת לפח, דהיינו כשתמכור את הרכב כמשומש תקבל בהתאמה מחיר גבוה יותר מרכב משפחתי), ירידת הערך בחלק מהמקרים תהיה גבוהה יותר מרכב משפחתי של אותו יצרן, עלויות הטיפולים והתיקונים יהיו בחלק מהמקרים גבוהה יותר מרכב משפחתי של אותו יצרן, צריכת הדלק תהיה ברוב המקרים גבוהה יותר מרכב משפחתי של אותו יצרן.

בסה"כ בטווח המחירים של הרכבים שציינת, התמורה שתקבל מרכב מנהלים לעומת העלות הכוללת, שתהיה בסה"כ לאחר כמה שנות שימוש קצת יותר גבוהה ברכב מנהלים לעומת רכב משפחתי, משתלמת מאד לדעתי. בנסיבות אלו אני הייתי בוחר ברכב מנהלים.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

סקודה סופרב OUT OF BUDGET.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

השיקול צריך להיות עלות מול צרכים.

אין ספק שרכב "מנהלים" (משפחתית גדולה) יפנק את המשפחה. בכל זת כתבתי מה שכתבתי בהודעה 2 בשרשור כיון שבין השיטין ברור לי שמדובר בזוג צעיר שאינו משופע בעודפי כסף, ולכן, לדעתי, עדיף לו להתפשר על רכב יותר קטן וזול שיספק את צרכיו ויאפשר לו לנתב סכומים משמעותיים לצרכים יותר חיוניים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברכות על הצאצא הצפוי ובהצלחה. תינוק זה אומר גם כיסא בטיחות, עגלה ותיק גדול לכל מקום רק בשבילו. סופר מיני לא תספיק, מינימום משפחתית קומפקטית. המנהלים / משפחתיות גדולות הן כמובן פינוק מבחינת נוחות ותא נוסעים מרווח, אבל צריכת דלק בעייתית במושגים של היום

פורסם

ג'וני - הרשה לי לחלוק עליך. גידלתי שני תינוקות בסופרמיני (רנו 14 ובהמשך שקודה פיבוריט), ושלושה ילדים בסופרמיני מאורכת (אקסנט) - ולא היתה שום בעה, כולל ירידה לאילת עם עגלה ומזוודות לכל הפמיליה ל-3 ימים. לכן אני אומר שאפשר להסתפק באקסנט או ריו או מאזדה 2 (4 דלתות) או כל רכב אחר בגודל זה. כמובן שמשפחתית תהיה יותר נוחה ומרווחת, אבל ש-קקיולי תקציב יכולים לגבור כאן על הנוחות.

פורסם

קודם כל, תודה רבה לכל המגיבים,

אכן נראה כי שוק המנהלים הוא מת ולכאורה ניתן להשיג "עסקה טובה יותר" בקנייה, אבל לאורך זמן, נראה כי העסקה תהיה יקרה יותר מבחינת עלויות תחזוק.

לכן, בהנחה וארצה לשמור על התקציב המדובר, 60K ומאחר, כפי שסיפרתי הרחבת התא המשפחתי כרוכה בעלויות נוספות :-) ,

מקטגורית המשפחתיות, האם עלי לדבוק ביפניות/קוריאניות, או האם לדעתכם ניתן לתת "צ'אנס" למכוניות אירופאיות מבחינת אמינות.

אני עכשיו שוקל, קורולה, I30CW, מאזדה 3, פורד פוקוס (אני לא מחשיב אותה כאירופאית).

האם שווה להכניס למערכת השיקולים את הצרפתיות? פיג'ו/סיטרואן ורנו?

פורסם

בוודאי, תוך שימת לב ולימוד החומר כפי שמופיע בפורום יותר מפעם אחת.

שיהיה בהצלחה ובשעה טובה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

קורולה דגם 2008-גיר רובוטי שנוחות הנסיעה איתו שנויה במחלוקת.

מאזדה 3-מכונית עם ספסך אחורי קטן מאוד.

פוקוס-כבדה מאוד,משפיע על ביצועים וצריכת דלק.

פג'ו-רכב מאוד נוח,תבדוק שהתא מטען מספיק לך(כנ"ל C4).

יונדאי I30-אוטו בסדר,לא מצליח להעלות אף חיסרון.

פורסם

מנסיון של המשפחה 2 ילדים החל מסלקל לשניהם עד לבוסטר וסלקל קורולה 07/08 הייתה ללא בעיות

ואפילו מישהו ישב באמצע לנסיעות של שעה+ והיה לו נח.

עכשיו יש לו I30 09/10 רגילה ורק אחד מילדים עכשיו על בוסטר

ומבחינתו I30 עדיפה בהרבה מהקורולה הן באיבזור והן בנהיגה.

לפי השיקולים העתידיים שלך לדעתי I30CW תעשה את העבודה.

כל השאר לא היה לי נסיון,

בהצלחה ושנה טובה :)

404

פורסם

שני ילדים בסופרמיני לא פשוט. במיוחד אם מדובר בתינוקות על כיסאותיהם המגודלים ועוד עגלה מפונפנת שצריכה להדחס לתא-המטען, כמה תיקים, כמה שקיות קניות והעסק הופך לדחוס למדי. פעם זה עוד הלך - שהיינו ילדים וזה היה מזמן, ההורים שלי, אני ואחי טיילנו בכל הארץ ברנו 4, אבל מי שמע אז על מושבי בטיחות וגם לא היה צריך לדחוס עגלה לתא המטען.

מניסיון שלי - קורולה 09 (זהה לזאת המדוברת), מכונית די גדולה ומצויינת מבחינת המרחב הפנימי ל-4 ואפילו ל-5 נפשות. מאזדה3, צפופה יותר, אבל גם מספיק טובה. לא ממש התאהבתי באף אחת מהן ולא לא אוכל אישית להמליץ עליהן.

מניסיון של אחרים - I30CW עולה על שתיהן כרכב משפחתי.

מבחינת תוצרת אירופה - היתרון הוא שבשל ירידת הערך הדרמטית ברוב המותגים - אתה מקבל שנתון מתקדם, מאובזר ולעיתים בטיחותי יותר. החיסרון הוא במוניטין נמוך יותר שביטויו ירידת ערך מהירה (פחות משמעותי בשבילך כיד שניה) וככל הנראה אמינות נמוכה יותר בחלק מהדגמים.

במכוניות 5 דלתות תבדוק באמת שתא המטען מתאים לך. רכשתי כעת פיאט בראבו המתגאה באחד מתאי המטען הגדולים ביותר מבין המשפחתיות קצוצות הזנב ועדיין השלדה של עגלת התינוק דורשת פירוק אחד הגלגלים על מנת להכנס בשכיבה (בטויוטה היא נכנסת בלי פירוק). מצד שני הגישה לתא המטען נוחה יותר מאשר במכוניות סדאן וכמובן התמרון במרחב עירוני ובחניות קל יותר, גם זה שיקול.

פורסם

אתה יכול לקנות ג'אז הברידית חדשה, לשלם 50% עכשיו (כ58-60 Kש"ח) ועוד 3 שנים לשלפ את ה50% הנוספים או תוכל למכור ולעבור שוב לחדש.

ליסינג בלון גם אפרי. נגיד על אוטו של 120K אתה נותן 24K, משלם כל חודש 1000-1200 ש"ח ועוד 30-36 חודש תמכור ותעבור שוב לחדש. יש חברות שיתחייבו על מחיר מחירון אני חושב. את זה תוכל לעשות עם כל רכב חדש (בדרך בנקים). יש לך אחריות, ועולה לך + - אותו דבר. אם אתה נוסע הרבה, קח אוטו חסכוני והחיסכון בדלק עובר לתשלום החודשי של האוטו.

אוטו מליסיג, כמו כל משומש אחר, יכול להיות ברכה, אבל יכול להיות כאב ראש. אם תרצא עסקה עוד יותר טובה (כלכלית) חפש אוטו שלא מעבד בצורה דרסתית את מחירו. או אוטו 2011 או 2012 מיד 1 "כמו חדש". הבעל הראשון כבר ספג הירידה החזקה ה1. בסופו של דבר, אם תקנה ב60K משומש, כמה אתה חושב יהיה שווה בעוד 3 שנים (יד 1 ליסינג)?. משלמים על ה ירידת ערך.

בהצלחה עם הרחבת המשפחה,

דוד

אנו נוסעים בסופר מיני מנוע 1.0 עם ילדה ותינוק. טיולון/עגלה קטן, תיק תינוק בינהם. תיקים ברצפה מתחת לרגליים של הילדים אם צריך. לטיולים ארוכים, צ'ימיגג או דומה על הגג. עלות תחזוקה (דלק טיפולים, וכו = מאוד זול). חניה בכל מקום.

• תוכן חדש...