Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אורות חנייה - יש בהם צורך?

LifeOverIP
שימו לב! השרשור הזה בן 4103 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

פונטו גרנדה 2008, הופיעה לי הודעה לבדוק את אורות החנייה, בדקתי, ואכן לא עובדים.

1. בשביל מה צריך את אורות החנייה? לחנייה?

ביום יום דולקים האורות הרגילים, כאשר צריך אז האורות הגבוהים, וזה הכל.

למה בדיוק משמשים אורות החנייה?

2. כיצד ניתן לבטל את ההודעה המופיעה על ה Dashboard בליווי סימן קריאה צהוב (מבלי לגשת למוסך מורשה).

לפחות בינתיים, עד אשר אחליף את הנורות, אם בכלל.

3. היכן ניתן לרכוש מגיני שמש לחלונות, מסוג הבד המתלבש על כל החלון כמו כפפה (מבפנים ומבחוץ)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

יש בהם צורך כי הם נועדו לסמן מיקום של רכב עומד בלילה כשיש בכך צורך בנוסף יש בהם צורך כי ככה החוק קובע.

כדי לבטל את ההודעה פשוט החלף את הנורות בנורות מתאימות.

לגבי שאלה שלוש אני לא גר בארץ ולכן אני לא מעודכן בזה.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש בהם צורך כי הם נועדו לסמן מיקום של רכב עומד בלילה כשיש בכך צורך בנוסף יש בהם צורך כי ככה החוק קובע.

.

בדיוק.

אם תשאיר רכב בצד הדרך בלילה עם אורות רגילים, המצבר יגמר לאחר כמה שעות.

עם אורות חניה יש סיכוי טוב שהרכב יהיה מואר כל הלילה.

בכל הרכבים, גם בכאלו בהם סגירת סוויץ' מכבה את האורות הרגילים קיימת אפשרות להשאיר אורות חניה דלוקים כאשר מנוע כבוי ומפתחות מחוץ לסוויץ'.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פונטו גרנדה 2008, הופיעה לי הודעה לבדוק את אורות החנייה, בדקתי, ואכן לא עובדים.

1. בשביל מה צריך את אורות החנייה? לחנייה?

ביום יום דולקים האורות הרגילים, כאשר צריך אז האורות הגבוהים, וזה הכל.

למה בדיוק משמשים אורות החנייה?

2. כיצד ניתן לבטל את ההודעה המופיעה על ה Dashboard בליווי סימן קריאה צהוב (מבלי לגשת למוסך מורשה).

לפחות בינתיים, עד אשר אחליף את הנורות, אם בכלל.

3. היכן ניתן לרכוש מגיני שמש לחלונות, מסוג הבד המתלבש על כל החלון כמו כפפה (מבפנים ומבחוץ)

בכל 27 שנותי כנהג מעולם לא השתמשתי באורות חניה.

אורות חניה נועדו רק לדבר אחד-לעלות את הסיכוי לעוד ריג'קט בטסט ולתת עבודה לחשמליה שצמודה למכון(כי מי יתרוצץ בשביל החלפת מנורה ב 10 ש"ח) כי רק שם באמת הם נבדקים. ושיהיה למכוני הרישוי עוד משהו להתעסק איתו ולמכור בנוסף ל"אפוד זוהר" ו"פח".

אגב מעולם לא ראיתי רכב עומד או נוסע שדולקות לו אורות חניה.

זה אותה גברת כמו ה"פסים זוהרים" שלדעתי יעילים מספיק לזיהוי רכב בחושך במידת הצורך ללא ריקון המצבר.

לאחרונה התחילו לבדוק גם גלגל ספר משום מה ולתת "תעודת תקינות".(לפני חצי שנה זה לא היה קיים, כל פעם "חידושים והמצאות" כמיטב הדימיון של פקידי משרד התחבורע :-D ) לא שזה רע, כן?...:wink:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בניגוד לפסים זוהרים אורות חניה זה משהו שמחוייב בתקינה בכל המדינות, כך שהתגובה שלך לא רצינית. אגב, שימוש בפסים זוהרים בוטל החל ממודל 1996.

זה שאנשים לא מפעילים אותם, לא אומר שהם מיותרים.

אני כן מפעיל אורות חניה, אם אני נאלץ לעמוד בצידי כביש חשוך.

יש גם אנשים, שלא מאותתים, אז לפי דעתך גם פנסי איתות מיותרים?

גם גלגל ספייר חייב להיות תקין.

אם יהיה לך פנצ'ר ולא יהיה גלגל ספייר, אתה תתקע עם האוטו שלך במשך חצי יום באמצע הכביש ותהווה סכנה לאחרים.

אם יהיה גלגל ספייר, אתה תסע משם אחרי רבע שעה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

אגב מעולם לא ראיתי רכב עומד או נוסע שדולקות לו אורות חניה.

זה אותה גברת כמו ה"פסים זוהרים" שלדעתי יעילים מספיק לזיהוי רכב בחושך במידת הצורך ללא ריקון המצבר.

:wink:

כי מייצרים את המכוניות בכל העולם במפרט שידפוק ספציפית את נהגי ישראל...

לאורות חנייה יש כמובן שימוש מוגדר כמו שכבר הסבירו.

המדבקות הזוהרות זה כבר סיפור אחר, המצאה מטומטמת.

את הגרביון השחור והמטופש הזה ששמים על החלונות האחוריים קונים בתחנות הדלק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בניגוד לפסים זוהרים אורות חניה זה משהו שמחוייב בתקינה בכל המדינות, כך שהתגובה שלך לא רצינית.

זה שאנשים לא מפעילים אותם, לא אומר שהם מיותרים.-זה בניגוד ל"חוקי השוק" מה שאין לו ביקוש אמור להיעלם אלא אם כן "המימשל" כופה זאת על האזרח,עיין ערך "רשות השידור". :-)

אני כן מפעיל אורות חניה, אם אני נאלץ לעמוד בצידי כביש חשוך.-כמה פעמים זה יוצא לך אלא אם כן אתה נתקע כל שני וחמישי ב"כביש חשוך".

יש גם אנשים, שלא מאותתים, אז לפי דעתך גם פנסי איתות מיותרים?-אין קשר-חוסר איתות זה חוסר בתקשורת עם הנהגים האחרים וזה מסכן את חייך וחיי הסובבים אותך בכלל לא בר השוואה,חוסר איתות בפניה או סטייה מנתיב זו עבירה על החוק בניגוד ל"אי הפעלת אורות חניה" וזה מסכן חיים ורכוש.

גם גלגל ספייר חייב להיות תקין.

אם יהיה לך פנצ'ר ולא יהיה גלגל ספייר, אתה תתקע עם האוטו שלך במשך חצי יום באמצע הכביש ותהווה סכנה לאחרים.

עם יהיה גלגל ספייר, אתה תסע משם אחרי רבע שעה.

א.אני לא צריך את משרד התחבורה שיגיד לי מה החשיבות של גלגל ספר תקין באוטו (כמו שאני לא צריך אותו ע"מ לדעת מה חשיבות אלמנטים נוספים כגון תקינות בלמים ,בולמי זעזועים, פליטת מזהמים נמוכה וכו' אך אני מבין שלא כולם כמוני ולכן נושא זה נבדק בטסט ובצדק).

ב.בשנה האחרונה היו לי 3 פנצ'רים ובאף מקרה לא החלפתי גלגל :-P

יצאתי מהמקום אחרי רבע שעה ללא החלפת גלגל(בשביל זה המציאו קומפרסור חשמלי).8) ולא...לא נדפק הצמיג עד הפנצ'ריה ,נסע כמו גדול.

יום טוב ונסיעה בטוחה.

ניצן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

גם אורות חנייה זה תקשורת בין נהגים- לסמן שאתה עומד בצד הדרך מרחוק. יש מצבים של מזג אויר סוער במיוחד שמחזירי האור (שקיימים רק מאחורה) לא יעזרו, למשל.

בכל העולם משתמשים באורות חנייה ואם הרישיון נהיגה שלך הוא בין לאומי (והוא כזה) אתה צריך לדעת לתפעל את הרכב עפ"י הכללים המקובלים בכל העולם ולא רק מה שהולך במדינה מוכת הקומבינות הזאת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כי מייצרים את המכוניות בכל העולם במפרט שידפוק ספציפית את נהגי ישראל...-לא ,את נהגי כל העולם

יותר חשוב שיוחזר שעון חום המנוע למכוניות.מהדבר הדבילי הזה שנקרא "אורות חניה".

אני חוזר, שאם היצרנים לא היו מחויבים ע"י הממשלות לייצר את השטות הזו שאף אחד, אבל אף אחד לא משתמש בה, אז הם היו מורידים אותה ,כמו שהורידו את שעון חום המנוע,באמת ,מכוניות מהשנתונים האחרונים הפסיקו להתחמם,ראשי מנוע כבר לא "הולכים" במכוניות חדישות: x.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

אף ממשלה לא מרויחה כסף בגלל אורות חנייה. ברוב המכוניות אלה נורות תקע מסכנות שעולות 10 ש"ח בערך.

איך אתה כזה בטוח שאף אחד בעולם לא משתמש בזה?!

את שעון חום המנוע הורידו וגם אני חושב שזה מעשה מפגר לחלוטין, אבל זה לא קשור אחד לשני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אורות חנייה זה תקשורת בין נהגים- לסמן שאתה עומד בצד הדרך מרחוק. יש מצבים של מזג אויר סוער במיוחד שמחזירי האור לא יעזרו, למשל.

בכל העולם משתמשים באורות חנייה ואם הרישיון נהיגה שלך הוא בין לאומי (והוא כזה) אתה צריך לדעת לתפעל את הרכב עפ"י הכללים המקובלים בכל העולם ולא רק מה שהולך במדינה מוכת הקומבינות הזאת-עם זה אני מסכים, בד"כ הקומבינות לרעת "האזרח הקטן"(שוב עיין ערך "רשות השידור") הקומבינטורית הכי גדולה זו המדינה על חשבונך ועל חשבוני(מצלמות המהירות כבר הזכרתי?-אהה עכשיו תגידו שחשוב לדפוק נהגים שהשתוללו בדרך לעבודה על 110 בכביש שמותר 90 עם רכב "ללא שעון חום מנוע" ש 50 אחוז מערכו זה מס למדינה כי הם עברייני תנועה ומסכנים את כולם אפילו שבכביש אפשר עם רכב "ללא שעון חום מנוע" לנסוע על 130 מבלי להרגיש כלל ומבלי לסכן אף אחד) .

גם אתה וגם בוקי שני מתיפיפים.

עם יד על הלב מתי לאחרונה השתמשתם שניכם באורות חניה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אף ממשלה לא מרויחה כסף בגלל אורות חנייה. ברוב המכוניות אלה נורות תקע מסכנות שעולות 10 ש"ח בערך.-תכפיל את זה במיליונים ובמאות מיליונים ברכבי העולם,זהו עסק כלכלי שכל מדינה מרויחה ממנו בעקיפין.

איך אתה כזה בטוח שאף אחד בעולם לא משתמש בזה?!-כי אף אדם נורמלי לא רוצה שיתרוקן לו המצבר זה למה,אפילו שהן לא צורכות זרם גבוה הן צורכות ומרוקנות את המצבר!! קפיש??

את שעון חום המנוע הורידו וגם אני חושב שזה מעשה מפגר לחלוטין, אבל זה לא קשור אחד לשני.

נכון ,שעון חום מנוע לא קשור אך זה סתם מעצבן ,וזו הזדמנות להוציא קצת קיטור :-P

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

מה הקשר בין קנסות מהירות שמתאימים לסטנדרטים של שנות ה50, למס מופרז על רכב חדש ולאורות חנייה, ראבק?!

רוצה לדעת מתי השתמשתי בפעם האחרונה באורות חניה? כשיצאתי להשתין ועמדתי בשוליים בכביש חשוך. כיביתי את הרכב והלכתי לחפש לי איזה שיח להשקות. אורות חנייה נשארים דולקים אוטומטית כשמכבים את הרכב אבל לא את האורות. זה לא דורש מאמץ מיוחד להדליק אותם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה הקשר בין קנסות מהירות שמתאימים לסטנדרטים של שנות ה50, למס מופרז על רכב חדש ולאורות חנייה, ראבק?!-הקשר הוא שהאזרחים צריכים לשלם על כל מיני חוקים תקנות ומיסים של השילטונות אשר לא תמיד עומד מאחוריהם היגיון בריא או צדק(בד"כ לא).אם תחשוב קצת לעומק תראה שיש קשר עקיף.

רוצה לדעת מתי השתמשתי בפעם האחרונה באורות חניה? כשיצאתי להשתין ועמדתי בשוליים בכביש חשוך. כיביתי את הרכב והלכתי לחפש לי איזה שיח להשקות. אורות חנייה נשארים דולקים אוטומטית כשמכבים את הרכב אבל לא את האורות.

עוד מעט תקבל נו נו נו מבוקי(לא נאה :-) ),עברת עבירה:"העמדת רכב שלא לצורך בשוליים תוך סיכון ...בלה...בלה")

ולא...,ה"צורך" שלך זה לא נחשב "צורך" בעיני משטרת ישראל.:lol:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

קודם כל אני עדיין לא רואה את הקשר בין הדברים השונים, כי יש לאורות חנייה סיבה הגיונית לקיומם.

דבר שני, מה הקשר לעבירה שעברתי ולאורות חנייה? לא יכול להתאפק ולא מתחשק לי להרטיב את הריפודים :-D

עצרתי בצד עם אורות חנייה כי זה יותר הגיוני מאשר להשאיר רכב בלי אורות בכלל באמצע הלילה בשולי הדרך, גם אם זה ל5 דקות.

תאורתית, נניח ויש לך תקלה ואתה חייב להעמיד את הרכב בצד הכביש (וזה כבר מותר בחוק אם אתה שם גם את המשולש הזוהר). נראה לך הגיוני להשאיר רכב בשולי הכביש במקום בלי תאורה בכלל?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4103 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...