Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב, לאחר כימעט יומיים של עבודה, כןכן אני לא סתם אומר יומיים אני מדבר על כימעט 30 שעות.

שבהם שוייפו המבנים של המידים, שוייפו המיבנים של הרמקולים האחוריים כימעט לחלוטין

בנייה מחדש עם השפכטל עץ. שיופים ועוד שיופים

מדובר לפחות ב4 שכבות של שפכטל עץ, עם זמן המתנה לייבוש, ועם המון נייר שיוף

הגימור של השפכטל, יצא מעל ומעבר להבנתי, פשוט מושלם

ואז הגיע השלב של הצביעה,

עשיתי את ההמלצה שקיבלתי, 50% צבע, 25% מדלל, 25% לקה,

הגימור יצא פשוט מבחיל, פשוט מגעיל.

אז יצרתי עוד שיכבה, שוב.. יצא כל כך מגעיל שלא הסכמתי לחבר את הרמקול אליו.

אז שייפתי את הצבע עם נייר0, וניסיתי שוב..........

כמובן, שוב התאכזבתי

כניראה הלאקה נותנת לצבע קשיחות ובגלל זה הוא מאבד את ההאפקט של "צורה חלקה"

בכל אופן, אני נואש ואין לי פיתרון, המבנים ממש מוכנים מכל הבחינות, פלאגים הלחמות סקוצים הכל.

רק הצביעה מתעקבת כי אין לי פיתרון, אפילו הסכמתי ללכת לפחח בשביל לקבל חוות דעת על צביעה אצלו, ופיתרון

הוא אמר שאם הוא ישתמש בצבע תנור, הצורה שלי תתנפח בגלל שהיא לא בנוייה לצביעה אגרסיבית (יחסית).

הלכתי לרפד, כשראה את המבנה אמר לי לשכוח מהרעיון אפילו, וגם אחרי כל העבודה השחורה וכל השיופים.. להתפשר על גימור של ריפוד ? (אני באמת לא יודע אם זה רלוונטי)

שוב..... מיואש מתמיד, אם למישהו יש פיתרון קסמים, או אפילו פיתרון בתשלום, רק תפנו אותי לבן אדם !

שוב אני מזכיר, המבנה של הרמקולים הקידמיים עשוי מאפוקסי,ומצופה דבק שפכטל.

המבנה של הרמקולים האחוריים עשוי מעץ MDF אולי 5 מילימטר, מצופה שפכטל עץ.

המבנים כימעט מושלמים מבחינת הגימור של השפכטל(הרבה שיופים)

הבעיה- צביעה שתצא עם גימור אם לא זהה, לפחות דומה!

--): מיואש :(--

הגימור האיכותי והחלק ביותר אמור לבוא עם 2-3 שכבות של צבע מט רגיל ועליו שכבה או שתיים של לכה.

לאחר 2-3 שכבות של צבע רגיל מט, מומלץ לשייף את המבנה באמצעות נייר שיוף מים לגימור חלק להחריד.

לגימור טוב יש אופציה נוספת:

קיים צבע לק-שחור שאיתו צבעתי בעבר פגושים (ואני מזכיר לך שמדובר ברכב שעמד בשמש) ולא נצפו איתו בעיות לאורך שנה וחצי - יש לו גימור מעולה והוא לא יקר !

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה על התגובות נתחיל מזה!

1. שכבת לאקה מעל הצבע מט, לא תיצור לי את אותה הבעיה עם התחממות יתר ?

יש לך ניסיון עם ציפוי לאקה בתוך רכב ?

2. מהזה נייר שיוף מים ?

3. לק שחור ? זה נשמע מעניין, מה הסיכוי שיש לך תמונה להראות לי ?

והאם הוא מבריק כמו לק ?, מאיפה אני רוכש ומה אופן העבודה איתו ?

שוב תודה רבה לכל העוזרים, אני באמת על סף ייאוש, אני בכלל ציפיתי להתעסק עם הבנייה של המחשב נייד

ולא לחזור 4 צעדים אחורה ! :(

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

צבע לק שחור לדעתי הוא דיבר על צבע שמן.נייר ליטוש מים זה נייר אם החיספוס הכי נמוך שיש בד"כ בצבע כחול או ירוק.פעם השתמשתי במשחת פחחות לרכב אכן היא עמידה לסדקים אבל ממש לא קל לעבוד איתה היא מתיבשת ממש מהר (לגימור איכותי תשתמש בקצת סבון לאחר מריחת המשחה).

במקום להתעסק אם צבע לעץ תנסה צבע שמן אני חושב שהוא נותן גימור מספיק יפה.

פורסם

צבע שמן נחשב לצבע שעמיד בחום ?

נייר ליטוש מים = נייר ליטוש רגיל מידה "0" ?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

צבע שמן בד"כ עמיד לחום אבל תלוי בריכוז של השמן לעומת המדלל גם הברק שלו מושפע מכך.

נייר ליטוש 0 נראה לי שכן אבל אני לא בטוח ב100%

פורסם
צבע לק שחור לדעתי הוא דיבר על צבע שמן.נייר ליטוש מים זה נייר אם החיספוס הכי נמוך שיש בד"כ בצבע כחול או ירוק.פעם השתמשתי במשחת פחחות לרכב אכן היא עמידה לסדקים אבל ממש לא קל לעבוד איתה היא מתיבשת ממש מהר (לגימור איכותי תשתמש בקצת סבון לאחר מריחת המשחה).

במקום להתעסק אם צבע לעץ תנסה צבע שמן אני חושב שהוא נותן גימור מספיק יפה.

לא ולא.

צבע שמן הוא צבע שמן.

הצבע שדיברתי עליו הוא צבע שחור ל-ק (ויש לו גם את הריח המסריח של לק) - הוא מעולה בתור גימור ומחזיק מצויין בחום ובחוץ.

בנוגע לצביעה:

אין צורך להשתמש בצבע לעץ (שנספג). צבע שמן יעשה את העבודה !

נייר ליטוש מים הוא נייר 400 או 800 או 1200 או 2000 (ויש עוד סוגים באמצע. ככל שעולים במספר, הגימור יותר חלק. פחחים משתמש ב 1000-2000)

עם נייר ליטוש מים, כשמו כן הוא, יש צורך לעבוד עם מים. רצוי צינור זרם מים חלש או בקבוק מים. הגימור פשוט מדהים, חלק לחלוטין. יש לשטוף ולייבש היטב לפני צביעה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על האינפורמציה, פעם ראשונה ששמעתי על דבר שכזה.

אם אכן הניסיון הנוסף שלי יכשל (מה שנראה לי) אכן אנסה ליישם אותו

הנייר ליטוש מים הוא אכן משהו נפוץ ? או שצריך להגיע למקום ספציפי בשבילו?

וצבע לקה, מהיכן ?

המשתמש עזב את הפורום.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, לאחר מספר שבועות שהיני מנסה להתגבר על תופעת התחממות הצבע,

ולאחר מספר המלצות של מספר חומרים

כגון, גימור לאקה, ספריי צבע, וורנית לעץ, לאקה אקרילית, לאקה "שקוף" בסיס מיים.

מסתבר שאין פיתרון מעשי, משום שהחום בתוך הרכב, ועוד צמוד לשמשה, זה סרט מסתבר.

אם למישהו בכל זאת יש עוד הצעה, שרואה בה אחת יותר אמיתית ממה שהצגתי כרגע, שירגיש חופשי לתרום

בכל אופן, הפיתרון המעשי היחיד שעולה לי בראש כרגע.

זה ליצור דופן בנקודת מגע עם השמשה.

זאת אומרת, המבנים של עגולים. ויש להם מיקום קובע ברכב, חשבתי לצרף לנקודת "נשיקה" של העיגול עם השמשה, איזה ספוג אולי, או אפילו סוג של גומי דק, ולהדביק על המבנה, כדי שהגימור של הצבע לא ייהרס

מה דעתכם בנושא ? האם זה נשמע לכם ריאלי לעשות דבר שכזה ? או שזה יהרוס את כל הקונספט ויראה "לא לגיטימי", עבדתי על המבנים האלה אולי פעמיים נוספות מאז, בשביל ניסיונות שכשלו, כל עזרה והמלצה תעזור.

תודה מראש..

דרך אגב, גם בעל מקצוע בתשלום שמוכן לעשות את הגימור של הצבע למבנים, יתקבל בברכה

בתנאי שאכן יעמוד בתנאים הקשים של החום ברכב!

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

עם כל הכבוד, לבוא ולהגיד שבד יותר יפה מצבע שחור מבריק, זה לא לגיטימי בכלל

דבר שני כמובן וכמובן שבד לא יתן גימור יותר יפה על מבנה מצורת עיגול, אלה אם כן זה בד בשילוב של תפר, אני לא תופרת ואיני מעוניין ברמת גימור נמוכה שכזו.

דרך אגב, גם לבד יש בלאי כשהוא בה במגע עם שמש ברמות שכאלו, בדיוק כמו שצבע נמס, בד יכול להתעוות.

תודה על ההצעה..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
עם כל הכבוד, לבוא ולהגיד שבד יותר יפה מצבע שחור מבריק, זה לא לגיטימי בכלל

דבר שני כמובן וכמובן שבד לא יתן גימור יותר יפה על מבנה מצורת עיגול, אלה אם כן זה בד בשילוב של תפר, אני לא תופרת ואיני מעוניין ברמת גימור נמוכה שכזו.

דרך אגב, גם לבד יש בלאי כשהוא בה במגע עם שמש ברמות שכאלו, בדיוק כמו שצבע נמס, בד יכול להתעוות.

תודה על ההצעה..

מצטרף לדעתו של m&t .

הכוונה היא לבד אקוסטי, וכפי שאתה יודע, אפשר להציב אותו על כל משטח עץ

(שלא הודבקה עליו פורמאיקה) הגימור פנטסטי, והעמידות טובה מאד, (אפילו עם הקירבה

לשמשה) כמובן, שמודבק בדבק מגע (לא ספריי דבק) מתוח ומהודק ע"י סיכות "ח"

בשדכן יעודי.

אם תרצה, אוכל לעזור לך.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

דבר ראשון, בד לא מתקרב לגימור שבתמונה, ובטח ובטח לא מתאים לרכב. (אימפרזה).

דבר שני, להשים דבק מגע, בשילוב עם בד, קיבלת עיוותים בבד, לא יודע איזו בנייה עשית בסיגנון הזה, אך אני אומר לך מניסיון שיהיו לך עיוותים לאחר זמן קצר

דבר שלישי, אם אני כבר מתפשר,ומוכן לעשים סיכות במבנה שלי, (מה שמבחינתי מאוד מאוד לא מושלם)

אז בטח שאני כבר אשים את הרעיון של הפס-גומי הזה, שימנע את החיכוך עם השמשה.

PICT2103.JPG

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

מיק מיק, אתה משוגע???? :lol::-D:-D

מה זה המידים האלו?? (מעניין איך זה נשמע !!)

לטעמי, לפני שאתה בונה, כדאי לך לבדוק את הקירבה לכרית האוויר,

וכן, את שדה הראיה.

ועוד שאלה, בדקת אפשרות של בניה בפיבר בתוך הקורה?

שלומי

פורסם

טוב אני מבין שאני צריך לתת קצת רקע, ולא לקפוץ למים...

הרכב של השכרה, אין לי אופציה של עבודה עם פיבר בתוך הקורות,

חוץ מזה שהיני אוהב לעבוד ולהנות מהיצירה העצמית שלי, ופיבר לא נראה לי שהולך להיות באחד מהפרוייקטים שלי בגלל שהינו מסרטן.. ואיני יודע עד כמה שימוש בחומר מסוכן כזה יכול להועיל לי, בשביל שניים וחצי בניות.

-

המידים נשמעים על הפנים, יותר נכון בקושי נשמעים, בגלל העובדה שעד היום לא מצאתי שום מקום בארץ שמוכר סלילים, או מחזיק סלילים, או מכיר מישהו שאכן יש לו סלילים, או מייבא סלילים, אז אין לי עדיין קרוס אובר לכל אלמנט, משמע המידים חתוכים רק למטה בצורה מינימלית, ואינם חתוכים למעלה, או במידבאס.

ולכן הנמכתי את כל הפרונט שלי בצורה דראסטית, (לא שומעים אותם).

כרית האוויר אכן מהווה בעיה, לא למיד, אלה למחשב נייד, ולכן סידרתי לעצמי פגישה מחר עם אחד מהבוחנים של סובארו, (קומבינות) שיעבור על הרכב ועל ההתקנה,וכמובן ישקול את האפשרות של ניטרול כרית האויר, או מיקום אופטימלי עבור הבנייה של המחשב, ויעשה מדידות של אספקת חשמל בשביל השימוש במחשב+מגבר חדש, ואם יהיה צורך בשידרוג או החלפת אלטרנטור..

בכל אופן הגעתי למסקנה שחתיכת גומי מאחורה, אכן תפתור את הבעיה הקשה שלי, ובקרוב אני יעשה להם גימור מחדש- כן כן מחדש בפעם החמישית, והעלה תמונות עם הגימור+גומי .

תודה לכל העוזרים ומעלי הרעיונות, באמת היה קשה לי להתחיל בכלל את הפרוייקט בלעדייכם...

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

קומבינות, אההה !!!

1.אם המידים כ"כ על הפנים, למה לטרוח?

2.סלילים אתה יכול ללפף לבד (ממש כמו שבונים ספק כוח)

3.למרות שמערכות החשמל ביפניות יציבות בד"כ, הייתי ממליץ לך לחבר מייצב מתח

עבור המחשב.

שלומי

• תוכן חדש...