Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להרכיב נורות לד לנורות האיתות, בשביל צריכת חשמל נמוכה. אל תתווכחו איתי על הנקודה הזו אם אפשר -ואני לא בטוח שאפשר..

הבעיה היא שבגלל שנורות לד צורכים כל כך מעט חשמל, האוטומט של האיתות מרגיש כאילו נורה שרופה, והוא מאותת מהר.

האם מישהו יודע אם יכולה להיות לי בעיה בטסט עם נורות תקינים אבל מהבהבים מהר, או ששוטר /בוחן תנועה יחליט לבדוק אותי בגלל זה.

פורסם

אני הייתי מנסה לשים נגד הספק גבוה במקביל לנורות הלד כדי להשוות את ההתנגדות של הנורות למנורה סטנדרטית.

לא ניסיתי דבר כזה אף פעם אבל אם זה אפשרי אני בטוח שחברי הפורום יחזקו את דברי.

פורסם

אבל הנגד צורך את החשמל שרציתי לחסוך, ולכן לא אעשה זאת.

ולכן אני מוכן להשלים עם הבהוב מהיר, אבל מנסה לברר אם יש בזה בעיה.

בעיקרון צדקת, הוספת נגד מהווה את הפיתרון הפופולרי, ויש נגדים למכירה בדיוק למטרה זו!

ולא אמורה להיות לי בעיה שאז לא אדע אם נורה שרופה, כי נורות לד מחזיקות זמן רב מאוד. מספיק פעם בשנה לבדוק.

פורסם

הוא ביקש לא לשאול כדי שהוא לא יענה - "כלום".

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

חשבתי שאתה רוצה לשים לדים בוינקר רק מבחינת יופי, אבל כדי לחסוך חשמל זה נשמע לי מיותר.

טסטר שיראה וינקרים מהבהבים מהר, ישר יחפש מנורה שרופה ברכב, וסתם תמשוך את תשומת הלב שלו לרכב.

נראה לי שמהירות גבוהה של וינקר יכולה לבלבל את הנהגים האחרים בכביש, וזאת עילה להכשלה בטסט.

פורסם

אפשר להבין שימוש בנורות LED בשביל אורות הבלם - כי הן נדלקות מהר יותר מנורות רגילות. אפשר להבין שימוש בהן לאורות הדרך - כי בשימוש נכון הן מספקות אור עדיף. צריכת הדלק בעת הדלקת אורות הדרך, למשל, עולה בכ-1%, כך שלכאורה אתה חוסך בכל 100 ק"מ של נסיעה בערך 60 אגורות (נניח עבור רכב שעושה כ-8 ל' ל-100 ק"מ) אם תסע עם לדים במקום עם נורות רגילות (לדים מבזבזים כעשירית מצריכת החשמל). בכל מקרה, בשני המקרים החלפה לנורות לד מספקת יתרון בטיחותי.

אבל להחליף נורות איתות ללד בשביל לחסוך בחשמל? בהנחה ואתה מפעיל את האיתותים למקסימום 1% (בהגזמה) ממשך הנסיעה, זה אומר שתחסוך בהחלפה הזאת בערך 0.6 אגורות לכל 100 ק"מ של נסיעה, או בערך 12 שקלים לכל אורך חיי הרכב (נניח כ-200000 ק"מ). עכשיו תזכיר לי כמה עולות לך הנורות הללו?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אוקיי.

הפרש צריכת החשמל כ-70W.

זה אולי יחזיר את עצמו במשך חיי הרכב, ואולי לא. בגלל שאכן נורות איתות פועל פחות זמן, ועולות יותר.

זה נכון שזה לא חוסך כמו אורות בלם למשל, או אורות רגילים מאחורה, שאותם כבר החלפתי מזמן. הם גם זולים יותר, כי יש יותר מבחר באור לבן מאשר אור כתום.

בקטנוע 50 סמ"ק אתה יכול אפילו לשמוע את השינוי בצליל המנוע בכל פעם שהאיתות נדלק/נכבה.

עכשיו אני בודק את העניין התיאורטי של וינקרים לד. כאילו שכל חברי הפורום כבר החליפו את מה שאפשר להחליף לנורות לד, בכמה אגורות מאיביי.

אבל מי שהולך לקנות נורות בלימה באיביי, שימו לב להעדיף צ'יפים של "5050" ושיהיה 1W לד על כל 5W רגיל. כך נראה לי, למרות שנורת לד אמורה להפיק פי שמונה אור מהלהט הרגיל. זאת אומרת בצ'יפים הפשוטים יותר של לד, צריך כ-60 לדים בנורת ברקס, וזה מה שיש לי. היה אפשר 18 לדים של "5050". או אחד של CREE, שעולה 6$ לזוג. שאותם הזמנתי שלשום בשביל אור חזק ברוורס, בגירסת ה-7W.

פורסם

האם מישהו יודע אם יכולה להיות לי בעיה בטסט עם נורות תקינים אבל מהבהבים מהר, או ששוטר /בוחן תנועה יחליט לבדוק אותי בגלל זה.

לא תעבור כך טסט.

פורסם

נראה לי שמהירות גבוהה של וינקר יכולה לבלבל את הנהגים האחרים בכביש, וזאת עילה להכשלה בטסט.

איזה שטויות.

בינתיים יש 2-3 תגובות לעניין (רוני אחד מהם). האם יש עוד מי שיודע.

פורסם

אתה יכול לבנות או לקנות ממסר אלקטרוני שיחליף את הממסר המכני של המאותתים בכדי לפתור את בעיית האיתות המהיר.

על איזה רכב מדובר ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אוקטביה 2005.

לא יודע כמה רחוק ללכת להשקיע, כמה עולה ממסר אלקטרוני? (או זה משהו שאפשר באיביי?)

אני כן אוהב את זה שעם וינקר לד זה נדלק ונכבה במכה, ולא לאט כמו עם דימר. זה נראה לי יותר בולט, ובאיתות זה צריך להיות כמה שיותר בולט.

פורסם

הפיתרון לרכב שלך הינו קצת מסובך מזה שחשבתי, ברכבך ממסר האיתות הינו חלק אינטגרלי ממפסק אורות מצוקה או חלק אינטגרלי בלוח השעונים לכן אני מציע שתרד מהנושא אלא אם אתה מתכוון להשקיע 200-300 שקלים.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה מרק על בדיקת העניין!

לפי הידוע לנו עכשיו, עדיין לא קיבלנו תשובה לגבי טסט, ואני אלך לטסט בקרוב עם הנורות שכבר יש לי, שמספיקים לצד אחד, ואראה אם יכשיל. כמובן שיהיו איתי נורות מהסוג העתיק, להחלפה.

פורסם
תודה מרק על בדיקת העניין!

לפי הידוע לנו עכשיו, עדיין לא קיבלנו תשובה לגבי טסט, ואני אלך לטסט בקרוב עם הנורות שכבר יש לי, שמספיקים לצד אחד, ואראה אם יכשיל. כמובן שיהיו איתי נורות מהסוג העתיק, להחלפה.

אתה רציני בזה שאתה רוצה לחסוך הספק של איזה 100W [וגם נראלי שאני מגזים בהספק הזה] ולשפר את הצריכת דלק בכלל זה?

לא יותר פשוט לנפח אוויר בלחץ הנכון ולנסוע רגוע?

• תוכן חדש...