Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

second order band pass

mikmik
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(כן כן , אני יודע שהנושא עבר פה כמה וכמה שאלות, אך לאחר ניסיונות שימוש האופציה חיפוש

לא העלתי יותר מידי חומר, לפחות לא כזה שנוגע לשאלותיי, וכמובן לאחר חיפוש מעמיק ב FAQ.)

1. נתחיל מזה, למישהו יש מקום מומלץ לרכוש ממנו קבלים,סלילים במידות הגיוניות לצורך יצירת SECOND ORDER 12DB/OCTAVE BAND PASS ?

2. שאלה הבאה, קבל עם נתון של 50V יכול לעמוד באיזה הספק בדיוק ?

3. האם הקבלים מתחממים מעבר למצופה ? אם מיקומם יהיה במקום ללא איוורור זה יהיה פאטאלי ? (מקום קטן מאוד ללא איורור , קחו בחשבון.)

4. אפשרי להכין BAND PASS לשני אלמנטים בעלי התנגדות של 4 אוהם, ולחשב אותם בנוסחא כ2 אוהם (הם יושבים במקביל, יש בעיה עם זה ?)

5. אם הגעתי לנתונים של קבל: 1.8, האם זה אפשרי לרכוש מידה שכזו ? או שאין לי מה לדאוג ויש מידות מכל הסוגים וכל המינים ?, אותה שאלה לגבי הסלילים כמובן ...... ?

6. אם למישהו יש שמץ של מושג כמה אחוז מההספק (בשיעור) נאבד בתהליך, אשמח לקבל מושג .. אפילו קטן.

וכמובן שעברתי קצת על חומר באתרים בחול, אך כניראה שלא הצלחתי להבין מהם הכל..

תודה מראש לכל העונים!

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב אני מבין שאני הראשון פה שרוצה קרוס בסגנון SECOND ORDER BAND PASS

..... או שאין לכם תשובה לכל שאלותי ?

בכל אופן, אם מישהו בכל זאת מעוניין לעזור....... אפילו אם זה בשאלה אחת. אודה לו מאוד

דרך אגב אם יש לכם אתרים עיניינים מחול שמסבירים בצורה יותר פשטנית את הנושא, גם אשמח מאוד

תודה מראש..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

לפני כמה שנים בניתי קרוס, אנסה לתרום ממה שאני זוכר.

1. אני קניתי את הקבלים וסלילים ממעבדה לתיקון רמקולים. תכלס, יש לך חנויות אלק' שניתן למצוא בהן את הדברים, אם אני לא טועה במרכז יש את אדר סוכנויות בחשמונאין בת"א.

2. אני כבר לא זוכר כמה וואט לכל V אבל אני כן זוכר שאני השתמשתי ב100V (לא זוכר אם זה היה כי באמת הייתי צריך או כי רציתי ללכת על "איכותי" יותר).

3. סה"כ אם תסתכל על רוב הקרוסים שנמכרים עם קומפוננטים תראה שהקופסא לא מי יודע מה נושמת ככה שאני לא חושב שצריכה להיות בעיה.

4. אם אתה הולך לשים שני אלמנטים על קרוס אחד ככה שיהיו 2 אוהם פשוט תחתוך בהתאם ל2 אוהם. יש לך טבלה מדוייקת (ועוד מידע על קרוסים) כאן:

http://www.the12volt.com/caraudio/cross2ohm.asp

5. לוקחים קבל שקיים. בלינק שנתתי למעלה יש לך ערכים של קבלים וסלילים שקיימים בשוק בהתאם לתדר שאתה צריך לחתוך.

6. ההספק שמבוזבז תלוי גם בקרוס. ככל שהוא יהיה מסדר גבוה יותר (למשל 24DB) הוא יכיל יותר רכיבים וההפסד יהיה גדול יותר. זה נקרא Insertion loss, אתה יכול לנסות לחפש על זה בגוגל.

פורסם

תודה רבה על המידע הרב שחלקת... רק רציתי לדעת לגבי הנושא של הערכים של הקבלים

כבר עשיתי את החישובים והגעתי לתוצאות דיי מוזרות, השאלה שלי אם באמת יש קבלים לכל הסוגים ? או מה עושים במצב שכזה ?

דוגמא לערכים :

80hz= l2 11.25259 c2 351.64332

250hz = l2 3.60083 c2 112.52586

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אין קבלים בכל הערכים. יש ערכים מסויימים של קבלים שמייצרים.

אבל אם באמת אתה רוצה לדייק אז בעזרת חיבור מעורב של קבלים, כלומר טורי ומקבילי. תוכל להגיע לתוצאה מדוייקת.

פורסם

כבר אמרתי לך, בלינק שנתתי יש טבלאות עם קבלים בערך נפוץ. הדיוק הוא לא כזה קריטי (לא משנה נגיד סטיה של למשל 2 מיקרופארד), וגם ככה לקבלים יש סטיה של משהו כמו פלוס מינוס 10% (משתנה גם בחום). אם זה יחתוך ב4010HZ במקום 4000HZ תאמין לי שלא תבדיל. כל החברות משתמשות בקבלים בעלי ערך נפוץ, זה לא שאתה תחפף.

פורסם

בקשר ל 50V ...

זה פשוט תלוי בכמה עוצמה אתה הולך להעביר דרך הקרוס..

תירשום לאיזה רמקול זה או כמה RMS בערך (המקסימום) שאתה הולך לתת לו ובהיזדמנות אני יחשב ויראה אם זה מספיק..

לפי מה שזכור לי שזה מספיק ל 100RMS אבל כדאי שאני יבדוק את זה שוב..

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

טוב זה המצב, ביזבזתי היום קרוב לשעתיים בתוך תל אביב,

רוב הזמן היה בשדרות הר ציון, ניכנסתי ליותר מ20 חנויות אלקטרוניקה, רבתי עם 3 פקחים,

(צריך לחנות על מדרכה כמו חאפר בשביל לעבור חנות חנות הם ממש אחת ליד השניה)

לאף אחד מהם אין שמה סלילים, כל אחד שולח אותך לחנות הסמוכה.

לאחר מכן ביזבזתי עוד קצת זמן עם האתר של D.CO.IL בשביל לחפש חנויות אלקטרוניקה

ועשיתי טלפונים בשביל לברר אם אכן יש להם או אין להם

הגעתי לחנות שטענה שיש לה את כל הסלילים וכל הקבלים, אך אין להם את הערכים שלהם עליהם.

הוא אמר שאם אני אגיע עם רב מודד אוכל למדוד איזה נדרש לי, שאלתי היא האם זה אפשרי ? או לוותר על החאפר הזה?

לגבי הצריכה, מדובר פה בוופרים עם עוצמה מאוד קטנה, לא מאמין שיותר מ20 וואט, אך הבעיה היא שהקרוס יהיה מחובר לשניים כאלה, אז אני מאמין שאני אצטרך שיעמוד ב50 וואט ככה.

אז אם אתם טוענים ש50V מספיק בערך ל100 וואט, אני מאמין שאני יכול לישון עם ראש שקט..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אם זה הספק של 50W אז ה50V יספיק למיטב זכרוני. על קבלים רשום את הערך שלהם וסלילים אתה יכול למדוד עם מודד שמודד מיליהנרי.

עזוב את העניין הזה, קודם כל נסה את האדר סוכנויות האלו (תרים טלפון) ואם לא, אז תחפש במעבדה לתיקון רמקולים.

פורסם

היתי ב3 "מעבדות לתיקון רמקולים"

אם לא היתי יודע יותר טוב

היתי חושב שהדבר הזה בכלל לא נחוץ, אחרי הכל אחרי כל האנשים הכל כך מקצועיים שהיתי אצלהם

והם אפילו לא טורחים להחזיק את זה, כניראה שאפילו להם אין שימוש על בסיס עבודתי עם קבלי וסלילים?

כניראה שאחכה למחר בשביל להרים טלפון לאדר הזאתי שרכשת ממנה בעבר.. נקווה לטוב.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אני יודע שבאזור הצפון - חיפה יש המון חנויות העוסקות בדבר ושם באמת תוכל להשיג כל חלק שתרצה , אני חיפשתי פעם כמה דברים ואני לא זוכר שהיתה בעיה למצוא אותם.

HU: JVC KD-LHX500

SPK. AMP : DRAGSTER HP DAB 4075

SUB AMP : GENESIS & DLS Q200X 4*50

REAR :KENWOOD 300 W

SUB: PIONEER 800 W -TS305

COMPONENTS: HYBRID OVATION 6 - MOREL

פורסם

טוף, ביקרתי אצל אדר.. יש להם מספר מצומם של קבלים מסתבר, ללא סלילים.

ביקרתי אצל חנות תיקון לרמקולים, יש לו גם כן מספר מצומצם של קבלים וסלילים, הוא מדבר על ערכים יותר קטנים מ1 מיליהנרי. (אין לי שמץ אם הם בשימוש, כניראה הוא סתם מחזיק שאריות)

וכמובן שהמשכתי במסע שלי, קצת חנויות אלקטרוניקה פה, אלקטרוניקה שם, תיקוני רמקולים, וכו

אין קול ואין עונה.

שוב, אם למישהו יש מיקום ספיציפי בדרום, אני מוכן להגיע... או אפילו שם אני אהייה איתם בקשר טלפוני

תודה מראש,(נואש כבר)

:|

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...