Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמני 15 ו 10 שייכים לעבר, בכל רכב. זה לא שיגרם נזק או שמי שמשתמש בשמני 15 יצטרך לעשות אוברול מחר בבוקר, אבל פשוט אין שום סיבה מוצדקת לעשות כך.

אני לא הייתי אומר ששמן בצמיגות קרה 10 הוא נחלת העבר, זה קצת מוגזם. נכון שברוב המכוניות החדישות עדיף שמן בצמיגות 5 מטעמי חסכון באנרגיה (ונעזוב שמנים בצמיגות 0 שלא רלוונטיים כלל לארצנו), אבל גם שמני 10 נדרשים בלא מעט מכוניות ובמיוחד באלו שמנועיהן כבר עברו שחיקה כלשהי. שמנים בצמיגות 15, בטח לרכב תקין ולא ישן, זה הגזמה, מוסכם.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מצטער, החלטתי שלא להגיב יותר בענייני שמנים כי זה גורר ומוביל ויכוחים אין סופיים. אני מקווה שבקרוב אסיים את המאמר ואז דברים יהיו הרבה יותר ברורים ומוחלטים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש המון חומר שפורסם(מקצועי) על שמנים בפורום צריך רק לבצע חיפוש.

בגדול עדיף שמן שהמספר הראשון כמה שיותר נמוך בתנאי שהוא סינטטי מלא או מיוצר בתהליך HC(במיקרה הזה 5)

פורסם

אך ככה הייתי במוסך של טויוטה הבוקר, מפלס השמן תקין, מסתבר שנוצרת מריחה באחד מן הצצדדים , אז למי שיש אוריס ונתקל בתופעה קחו את המדידה הנמוכה.

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
מה דעתכם על השמן הזה לאוריס?

http://www.valvolineeurope.com/english/products/engine_oils/synpower/cid%284983%29/synpower_xl-iii_5w-30/product-information

שמן של וולוין

Synpower XLIII

5W30

שמן מעולה עומד בתיקני יצרנים כגון VW, MERCEDES ובתקן הACEA האירופאי שהוא מחמיר יותר מתקן API האמריקני.

ולווליין בין יצרני השמנים הטובים בעולם.

אם לא יקר לך, לך על זה בעיניים עצומות. הצמיגות מתאימה לטויוטה.

פורסם

השאלה היא מעבר לצמיתות האם התקן הספציפי של acea מתאים לטיוטה , יש דגם של וולוליין אחר שכן יש עליו api והשמן הזה ספציפית מומלץ לגרמניות, גלון עולה 130 לגבי הצמיגות ברור לי שזה מתאים מהחיות הצמיגת השאלה אם התקן מתאים... ואם אין זה אומר פשוט שלא בדקו אותו לתקן הפסיציפי או שמא הוא לא עובד??

פורסם
השאלה היא מעבר לצמיתות האם התקן הספציפי של acea מתאים לטיוטה , יש דגם של וולוליין אחר שכן יש עליו api והשמן הזה ספציפית מומלץ לגרמניות, גלון עולה 130 לגבי הצמיגות ברור לי שזה מתאים מהחיות הצמיגת השאלה אם התקן מתאים... ואם אין זה אומר פשוט שלא בדקו אותו לתקן הפסיציפי או שמא הוא לא עובד??

תקן הACEA האירופאי הוא מחמיר יותר מתקן API האמריקני.

.

רוצה ולווליין אחר עם תקן API? אז תקנה אותו.

שניהם לא יהרסו לך את המנוע בודאות.

פורסם

תראה אני רואה דגם שמן מנוע אחר מומלץ לרכב שלי בוולוליין והדגם הזה לא מופיע ברשימה הוא כן מופיע בשיבל הגרמניות , פשוט זה הדגם היחיד שיש בחנות...עוד מישהו יכול להצטרף ולייעץ? לגבי התקן יש מספרים כל יצרן בוחר תקן מתאים למנוע שלו.. אם זה מתאים למנוע אחר?

פורסם

שמן מינרלי פשוט, לא הייתי קונה אותו.

ציפור קטנה לחשה לי שיש כאן שמנים של pennzoil. פנה לזוקו שילובים, יתכן שתמצא שמן בצמיגות 5W30 במחיר לא רע.

פורסם
שמן מעולה עומד בתיקני יצרנים כגון VW, MERCEDES ובתקן הACEA האירופאי שהוא מחמיר יותר מתקן API האמריקני

.

לא הייתי יוצא בהצהרות כאלו. שני התקנים די דומים באופיים ובתנאי הבדיקה ומה שחשוב הוא מה דורש היצרן ולא אם תקן X מחמיר יותר או פחות, לא תמיד זה טוב יותר.

כמו שרשמתי, מה שחשוב הוא מה היצרן דורש. טויוטה מאז ומעולם דרשה את התקנים של ה API ו ILSAC וזה מבחינתך מה שחשוב.

ברכב שלך יש מנוע מתקדם ומודרני והשמן הטוב ביותר שתוכל לשים עבורו יהיה מחברה מוכרת, בצמיגות המומלצת (5W30 לדעתי) ובתקן API SN ו ILSAC GF5.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר , שמן מנוע בתקן SN - זו לא דרישת קצה - גם קצת קשה להשיג היום שמנים בתקן הנ"ל .

המנוע הנ"ל מ 2006-7 - דגם - Auris E15 , Auris 1.6 16V VVT-i , וגם דגם- Auris 1.8 16V VVT-i

הדרישה של היצרן לשמן מנוע הייתה בתקני API-SL/SM

ACEA Specification:: A3, B3 . וברמת צמיגות 0/5/10W--30/40 .

לפי אתרים בחו"ל וחברת השמנים הגרמנית AREL .

יש הרבה שמנים סינטטיים בארץ העומדים בתקנים הללו ++ ובמחירים סבירים .

1. - http://www.autostore.co.il/151426/5W30-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2

2. - http://www.autostore.co.il/151426/5W40-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2

לגבי ה ולווליין SynPower XL-III SAE 5W-30 מתאים ועומד בתקן - הוא לונגלייף - החלפה עד כל 30,000 או שנתיים .

http://www.valvoline.co.il/img/uploads/products/12856900459386.pdf

כך שאפשר 5W-30 וגם 5W-40 ועדיף סינטטי מלא .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...