Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החוזה על מכונית הליסינג שלנו (קורולה) עומד להסתיים וכנראה ולא נחדש אותו מטעמי חיסכון. אנו זקוקים למכונית "גשר" לתקופה של 1-3 שנים (שתהפוך אולי בהמשך למכונית שניה במשפחה). זאת תהיה המכונית היחידה במשפחה (אני מגיע לעבודה ברגל) ותשמש את אשתי לנסיעות לעבודה (20 ק"מ לכל כיוון). בנוסף כמכונית משפחתית היא תשמש לקניות וסידורים בעיר, לנסיעות לחברים ומשפחה ולטיולים ברחבי הארץ.

התקציב 20K, אפשר לחרוג מעלה, אבל אני מעדיף שלא. יש תקציב של 5K נוספים חודש לאחר הרכישה לטובת "יישור קו" במוסך.

דרישות יסוד מהרכב --

* יכולת הסעת 2 מבוגרים בגודל בינוני, ילד בבוסטר ותינוקת בכיסא ברווחה מסוימת + עגלת תינוק מוטסי גדולת ממדים (שלדה+טיולון) בתא המטען + עוד 1-2 תיקים לטיול או קניות.

* צריכת דלק משולבת בנהיגה מתונה של לא פחות מ-13 ק"מ לליטר.

* דרישת בטיחות מינימלית - 3 כוכבים בקטגוריה, 2 כריות אוויר, ABS. רצוי כמובן יותר.

העדפות נוספות --

* יכולת דינמית סבירה בכל תנאי כביש מאילת ועד החרמון.

* נוחות סבירה בכבישים עירוניים משובשים.

* יכולת תמרון וחניה במתווה עירוני.

לאחר מחקר ברחבי הפורום הזה ואתרי רכב אחרים צמצתי את הרשימה למספר רכבים ולהם יתרונות וחסרונות פוטנציאליים. המכוניות כולן מקטגורית הסופרמיני הידניות.

-- פיאט פונטו 2003-2005 - כנראה שדי מרווחת, מאוד זולה לרכישה, עלויות אחזקה כנראה סבירות, מנועים חלשים מדי.

-- סקודה פאביה 16V 2003-2004 - כנראה בנויה היטב, ביצועים מספקים, יקרה יותר ומבחר מצומצם בשוק, מרווחת מספיק?

-- רנו קליאו 1.4 או 1.6 2003-2005 - נוחה, בטיחותית ומאובזרת, ביצועים מספקים, זולה לרכישה, מרווחת מספיק? אמינות והוצאות תחזוקה?

אשמח לקבל חוו"ד ממשתמשים בעלי ניסיון לגבי מכוניות אלו וכן לקבל הצעות למכוניות אחרות העומדות בדרישות.

פורסם

המלצה שלי: פונטו גרנדה ידנית

יכולה להיכנס לך בכ 30K ש"ח, רכב עם 5 כוכבים, הכי מרווח בקטגוריה, מאוד זול לאחזקה, דלק, ביטוחים וכו'

בארץ ביגלל תופעת העדר הפיאטים נימכרים במחירי שחיטה ואתה יכול לקנות רכב כמעט חדש 2008.

מכיוון שמדובר בגיר ידני אז אין בעיית האמינות, ואין ממש בלאי של זמן כי הרכב בן 4 שנים(גומיות, פלסטיקים, צינורות וכו,)

אם תצליח להשיג אז הרווחת רכב כמעט חדש ומצויין שניראה מצויין ולא מרובע ומיושן.

תנסה, מקסימום תיקנה את הספייס שגם מאוד מומלצת בתקציב.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

ממה ששמעתי מה שאתה אומר נכון.

הבעיה שלי עם הפונטו ש-95% הם משכרה/ליסינג בגימור מינימלי ומנוע עתיק וחלוש.

החשש שלי שבנסיעות בין-עירוניות באוטו עמוס 60 כ"ס הם לא מספקים ואף לא בטיחותיים.

הדגמים החזקים שנמצאים בתקציב שלי נדירים מאוד. ספייס ELX נדירות ורובן עם סימני אזהרה מעליהן (ריבוי ידיים חריג, הערות כגון "צבע חדש", "הוחלפו מנוע וגיר") גרנדה 1.4 סבירה חורגת מהתקציב באופן משמעות ומאוד נדירה אף היא (אני סוקר מדי פעם את הלוחות כבר שבועיים כחלק מהמחקר המקדים שלי).

העיצוב החיצוני לא חשוב לי, אלא אם מדובר בתפלצת עיצובית בסגנון הסיטרואן אמי...

פורסם

האיבזור היחיד שחסר שאני יודע זה:

2 כריות אוויר במקום 6

מחשב דרך בעל פחות נתונים

צבע בית מראות בצבע הרכב(?)

ומה עוד??

מבחינת הכוח, מדובר במנוע 67~69 כ"ס ורוב המונט מתקבל בסל"ד נמוך(זוה הסיבה שהמנוע 8V ולא כי הוא מיושן!)

אך גם המישקל של הרכב הוא קל יחסית לבטיחות הגבוהה שמציע.- מה היחס משקל/הספק של האחרים שאתה מעוניין?

תנסה אולי להשכיר אותו ליום (כ100 ש'ח בערך) ותיראה אם מתאים לך.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

64 כ"ס ו-10.5 קג"מ (ב-3000 סל"ד) לעומת 98 כ"ס ו-12.8 קג"מ בקליאו (שתיהן שוקלות טון). המנוע למרבה הצער די מיושן (סדרת FIRE הוצגה באמצע שנות ה-80 והמנוע הספציפי הזה ב-93) - אם כי נתון זה שלעצמו הוא לא סיבה לפסול את הרכב על הסף.

אני אשאיר את המכונית ב-shortlist שלי ואנסה למצוא אחת לסיבוב.

אשמח גם לשמוע התייחסות מבעלי קליאו II ופאביה דור קודם לגבי התאמתן לדרישות שלי.

• תוכן חדש...