Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אף פעם לא הבנתי את ההמלצה לעבוד עם מזומן לאנשים שמבזבזים.. כשלי יש מזומן אז אני רק מחפש איפה להעיף אותו ולשכוח ממנו. בכרטיס הכל רשום ונזכר ובסוף החודש אתה רואה הכללל, דברים שבחיים לא היית זוכר. ככה גם אני לא צריך להסתובב עם ארנק שלא נכנס בג'ינס מרוב מטבעות..

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זו בדיוק הבעיה, אתה רואה כמה התפרעת על הכרטיס רק בסוף החודש ואז מקבל את הסטירה.

ההתנהלות הכי נכונה היא מזומן- יש כסף אז אפשר לקנות, אין כסף אז נמתין לחודש הבא.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בנצי - כרטיסי debit נפוצים מאוד באירופה. בארץ ממש לא, ויש לכך סיבות היסטוריות (תקופת האינפלציה של "הכלכלה הנכונה"). אפילו כרטיסי אשראי ללא תבליט מוגבלים בשימוש.

ליאור - המזומן מתאים למי שלא מסוגל לשלוט בעצמו, shopaholics בדרגות שונות. לאנשים עם שליטה עצמית אין שום בעיה עם כרטיס האשראי, במיוחד לטיפוסים כמוני שעוקבים אחר השימוש על בסיס יום יומי. לי דוקא יותר קל לשלוט בכרטיס האשראי עם הירישום שהוא מספק, בניגוד למזומן שיוצא מהכיס ללא מעקב מסודר. צריך להוסיף שאני בא מבית ייקי והורי היו אמונים על חסכנות, ומאידך שהם היו מבעלי כרטיסי האשראי הראשונים בארץ (דיינרס קלאב, בתחילת שנות ה-70).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1.אין לאנשים מושג כמה כסף הם מכניסים הביתה.

2.אין לאנשים מושג כמה כסף הם מוציאים.

3.אין הפרדה בין חשבון בנק עסקי לפרטי.

(...) זה אמיתי הדברים האלה?

למרבה הצער, כן, זה אמיתי.

מעבר לכך שאנשים הם טיפשים/מטומטמים/קוברים את הראש בחול ושאר כינויי גנאי,

האמת היא שהתעסקות עם כסף זה לא כיף, מייגע, משעמם ולפעמים מייאש.

יש אנשים שאוהבים את ההתעסקות הזאת, יש אפילו חייזרים מוזרים שעוסקים בראיית חשבון (ווייזמיר)

אבל הרוב לא.

אני עד היום שונא למיין ולקטלג ולעסוק בחישובים והפקדות וריביות ושאר צרות,

למרות שההתנהלות הכלכלית בסדר (מעולם לא היה מינוס, דוחים סיפוקים וכיו"ב).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
זו בדיוק הבעיה, אתה רואה כמה התפרעת על הכרטיס רק בסוף החודש ואז מקבל את הסטירה.

ההתנהלות הכי נכונה היא מזומן- יש כסף אז אפשר לקנות, אין כסף אז נמתין לחודש הבא.

קונטרה: יש כמה מאות שקלים מזומן בארנק? אז מה הבעיה לקפוץ פה לבית קפה לאיזו ארוחת בוקר קלה. נשארו כמה עשרות שקלים במטבעות? נקפוץ למכולת נקנה איזה ארטיק/סיגריות/קולה. רגע, מה קרה פה? איך נגמר לי הכסף?

איך נגמר לך הכסף? התשובה היא שאין לך מושג - כי שילמת הכל במזומן.

יותר גרוע - כמו אקדח טעון במערכה הראשונה, כך גם הוצאת כסף מהבנק סופה בהעלמותו מהארנק. התוצאה היא שאם יש כסף אז היה כסף בסוף החודש. עכשיו אין.

לעומת זאת, תשלום באשראי דורש ממך אקט שאת המשמעות שלו אתה מבין היטב - אתה מעביר כרטיס ומקבל תמיד קבלה בסוף. אתה גם רואה על מה הוצאת בסוף החודש ומבין לאן הכסף נעלם.

בקיצור - שתי השיטות דורשות ממך משמעת עצמית והתנהלות כלכלית נכונה. אבל בשיטה של האשראי יש לך מנגנון בקרה נוסף שאין לך עם מזומן (או שיותר קשה למימוש במזומן).

והערה אחרונה על שימוש בתשלומים - הם דורשים ממך מעקב טוב יותר אחרי ההוצאות, אבל לטעמי עדיין עדיפים על חלוקה לתשלומים באמצעות צ'קים, מאותן הסיבות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כבר 4 חודשים כמעט שאני לא בארץ ואין לי כרטיס אשראי.

אני גם מתעצל להוציא כרטיס DEBIT.

השימוש במזומן הוא הכי נכון שיש.

אני יודע בדיוק מי שילם לי על מה ומתי, ואני יודע בכל רגע נתון כמה כסף יש לי.

עוד משהו שאני עושה זה שכשאני יושב פעם בשבוע עם זוגתי בשביל לעשות חשבונות כמו שצריך ולתכנן את השבוע הבא, אני לא אומר "יש לנו 1250000 פסו", אלא "יש לנו 450000 + חודשיים שכר דירה + משלמים על ההלוואה שלקחתי מדוד שלי".

מבחינתי הכסף שמיועד למשהו, לא קיים ככסף, אלא כהשירות\מוצר שאליו הוא מיועד. לגעת בו אסור לחלוטין!

ככה אני יודע שגם אם הכל נדפק לי, אני עדיין אשאר בלי חובות משום סוג.

בגלל זה גם אני לא אקנה אוטו בתשלומים עד שאני לא אדע שאת ששת התשלומים הראשונים אני מסוגל לשלם במזומן גם ברגע זה, אם אני אדרש לעשות את זה.

אין צורה אחרת לחסוך כסף חוץ מלהיזהר עם כל הוצאה קטנה ולהיות מודעים לגמרי לאן הולך הכסף.

פורסם

לא רואה את התוכנית ולא בא לסנגר על איש, אבל אני מנחש שחלק גדול מהמוצגים הם בעלי עסקים קטנים. זה טוב ויפה שכל אחד מכם יודע להתנהל בצורה מושכלת כשכיר, אבל כבעל עסק החיים שלך מסובכים בסדר גודל אחר לחלוטין - לך תתמרן בין ספקים, לקוחות, עובדים, מע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי, חברות אשראי... בתור שכיר אתה יודע שיש נקודה בחודש שבה הכסף נכנס, ויש נקודה בחודש שבה כסף יוצא. אצל בעל עסק, הדרך היחידה להבין את מצבך הכלכלי היא לשבת ולעשות מאזן. בנוסף, בעלי עסק כאלו לעיתים מגלגלים - לא מרוויחים! - סכומי כסף גדולים שמוציאים אותם מאיזון מנטלי וגורמים להם לחשוב שהם עשו את המכה, בזמן שבעצם הכל התחייבויות קדימה ולעובדים.

ואז כשהכל מתחיל לקרוס, רוב בעלי העסקים שולחים את היד לכיס הפרטי ובכלל מתחילה חגיגה. לא תוותר סתם ככה על העסק שבנית בעשר אצבעות, נכון?

בקיצור, זה לא עניין של התנהלות עם מזומן או אשראי, אלא התנהלות כלכלית מסובכת שמצריכה הבנה ומשמעת. לא לכל אחד יש את זה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לאופי שלי מתאימה עבודה עם כרטיס אשראי.

יש לי שניים שקיבלתי מהבנק (ללא עלות) אך באחד מהם אין לי אפשרות לעקוב אחריו באופן יומי אלא רק באופן חודשי בקבלת החיוב ולכן הוא שוכב בארנק ולא נעשים בו שום חיובים.

כרטיס אשראי שלא ניתן לעקוב אחריו באופן יומי גרוע ממזומן לדעתי.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

כשיש לי במקרה הרבה מזומן אני ממהר להוציא אותו על הדברים הקבועים (כמו דלק) כדי שלא יתבזבז עם שטויות.

היום כבר אי אפשר לתרץ שרק בסוף החודש אפשר לראות את החיוב, אפשר בכל יום להיכנס לחשבון הבנק (או ישירות לאתר של כרטיס האשראי) ולראות את החיובים הקרובים, וזה מתעדכן מהר מאוד אחרי כל קנייה.

• תוכן חדש...