Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ בהבנת דו"ח בדיקה

רפאל נאדל
שימו לב! השרשור הזה בן 4151 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם

רציתי לשאול כמה שאלות לגבי דוח בדיקת רכב.

הרכב הוא פוקוס שנת 2003, 146000 ק"מ.

יש בדו"ח כמה סעיפים שברצוני לשאול עד כמה הם קריטיים

סעיף מנוע מערכת קירור, מערכת דלק, והצתה: בלאי פנימי גבוה, רעש מערכת תזמון ושסתומים. רעשים ונקישות פנימיים, רעש פנימי ממיסבים, סימני שריפת שמן, גלגל רצועה (פולי) זורק- מה המשמעות ?, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, צינורות מים פגומים, סיבובי מנוע לא יציבים, הזרקת דלק לקויה, לתאם מנוע.

סרן קדמי ומערכת היגוי: סטיות הגה קלות, נקישה בתיבת הגה (האם זו אינדיקציה לבעיה במסרק ההגה ?), נקישות במתלה, לתקן זוויות, ומערכת היגוי ואיזון, מיסבי גלגלים רועש חזק

קפיצים: קפיציות לקויה

העברת הכוח: חופש צלבים, החלפת הילוכים מאוחרת, נקישה בשילוב הילוכים, רעש מתיבת הילוכים - האם מדובר בבעייה בגיר ?

האוטו עבר טסט לפני שבוע, וטיפול לפני שבועיים בו הוחלפה בין השאר רצועת טיימינג.

יש עוד כמה דברים כמו צמיגים יבשים, היעדר תאריך על המצבר, אבל אם שאר הדברים בסדר זה נראה לי שולי יחסית

סימנתי בהדגשה סעיפים שנראים לי יותר משמעותיים

אשמח לשמוע דעתכם בנושא

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי דו"ח הבדיקה גם המנוע וגם הגיר רחוקים מלהיות במצב סביר.לגבי הגיר,הרוב כסת"ח כי לא נותנים עליו אחריות אבל אי אפשר לדעת ולגבי המנוע,מדאיג מאוד העניין של בלאי פנימי,רעש ממיסבים (אם באמת קיים לא ממליץ לקנות את הרכב,אלא אם תקח בחשבון החלפת מנוע בזמן הקרוב מאוד).גם רעש מתיבת ההילוכים,אינו סימן מזהיר.

האם הרכב היה בעברו בליסינג או השכרה ?

במקומך, הייתי מבקש חוות דעת נוספת ממוסך פורד +קבלת הצעת מחיר לתיקונים כאשר אם מתברר,שגם המנוע וגם הגיר במצב לא תקין, עושה חושבים אם בכלל הקנייה משתלמת.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קולאוטי ערב טוב

תודה על תשובתך. האמת שקיבלתי קצת רגליים קרות כשראיתי את הדו"ח והיה חשוב לי לשמוע דעה של מישהו יותר מנוסה.

אשמח אם תפרט יותר לגבי עניין הבלאי והרעש מהמיסבים - אשמח להחכים קצת יותר בענין, כי כל ההגדרות האלה בדו"ח הבדיקה הם לא ממש ברורות עבור מי שאינו מבין גדול במכונאות. מה בדיוק המשמעות של זה ?

האוטו היה ידיים פרטיות לפי מיטב הבנתי. לא מופיע אחרת ברשיון, ולא בדקתי במשרד הרישוי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

95% מהפורד הפוקוס האלה היו ליסינג, גם אם לא רשום ברישיון. בדיקה במשרד הרישוי תראה לך את זה.

לא יודע מה זה "רעש ממיסבים", אולי אחרים יודעים - כל היתר אלה דברים שאפשר לסדר במסגרת יישור קו אבל זה עולה כסף וכדאי שתוריד אותו ממחיר הרכישה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

95% מהפורד הפוקוס האלה היו ליסינג, גם אם לא רשום ברישיון. בדיקה במשרד הרישוי תראה לך את זה.

לא יודע מה זה "רעש ממיסבים", אולי אחרים יודעים - כל היתר אלה דברים שאפשר לסדר במסגרת יישור קו אבל זה עולה כסף וכדאי שתוריד אותו ממחיר הרכישה.

זה לא יעלה כסף,זה יעלה ה-ר-ב-ה כסף ואולי גם ה-ר-ב-ה מאוד.

אם הרעשים הם ממיסבים של גל ארכובה /קראנק (מתוך המנוע)+ההערה על בלאי פנימי- אז הרכב בדרך הקרובה והבטוחה להחלפת מנוע.כמה יעלה ? 7000-8000 ואולי יותר (טיימינג,מחזירי שמן,מותחנים,טרמוסטט,ניקוי רדיאטור) או שאתה עושה חצי עבודה.

אני חושב שצריך בכלל לנסות להבין אם הק"מ ברכב אמיתי או שמישהו שיחק עם השעון כי ל146,000 ק"מ התוצאות לא הגיוניות או שקרעו לרכב הזה את הצורה.

לקחת בחשבון מנוע +גיר זה באיזור ה-12,000 ש"ח. אם המוכר מוכן להוריד עוד 7-8 מהמחיר של הליסינג אז אולי הקנייה טובה אבל איך שאני רואה -הרכב הזה זקוק לתיקונים משמעותיים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי למנוע יש בסה"כ בלאי המתאים לגילו.

א-ב-ל לא נראה שהרכב טופל כיאות. לא יתכן מצב שהרכב יצא מטיפול והפולי "זורק" - דבר כזה חייב להיות מסודר במשגרת הטיפול.

בנוסף יש לבדוק האם הוחלפה רק רצועת התזמון או גם המותחנים שלה.

בגדול יש הרבה מכניות מהדגם הזה בשוק - זאת ספיציפית מרגישה קצת מוזנחת.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכולם על התגובות. החכמתי רבות, וכמובן שעברתי הלאה. לא מתאים לי להתחייב להוצאות כאלה בנוסף לקניה עצמה. אמשיך לחפש ואולי אעלה את התקציב ואחפש רכב בשנתון גבוה יותר בתקווה ליותר שקט נפשי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4151 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...