Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ענתיקות בפראג

מצא
שימו לב! השרשור הזה בן 4143 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בסוף השבוע האחרון בילינו את הימים והלילות בבירת צכיה - בעיר פראג.

בד"כ איני מערב טיול עם האישה ברדיפה אחרי צילומי מכוניות ענתיקות ,אלה אם המאמץ שווה.

במקרה הפעם נתקלתי במכוניות אספנות (אמיתיות)המשמשות את בעליהן לפרנסה, באישור הרשויות של צכיה, לטובת התיירות.

אני משוכנע שרבים לפני שביקרו בפראג ראו את המכוניות הללו ולכן אפרסם תמונות בודדות.

בשיחה עם אחד מבעלי המכוניות, הצעיר שבהם, על אופן אחזקת הרכב - תשובתו הייתה קצרה - את כל החלקים אנו מייצרים יש מאין.

אחלתי לו פרנסה טובה וניהנתי לראות אותן מסתובבות בעיר ומושכות הן את מבט כולם והן תיירים לסיור.

כמו כן צילמתי למזכרת ג'יפ 42 כמו של חברנו דורון סגל.

טיול בפראג 2012 015.jpg

טיול בפראג 2012 016.jpg

טיול בפראג 2012 017.jpg

טיול בפראג 2012 018.jpg

טיול בפראג 2012 028.jpg

טיול בפראג 2012 029.jpg

טיול בפראג 2012 033.jpg

מצא משה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על השיתוף. אכן יש שם הרבה קלאסיות מסתובבות. קחו גם קצת ממה שאני צילמתי שם לפני כשלוש שנים...

P8313824.jpg

P8313836.jpg

P8313838.jpg

P8313861.jpg

P8313867.jpg

וכמובן, איך אפשר בלי האקספלורר הזה, שחונה בקרבת ביה"כ:

P9024004.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בסוף השבוע האחרון בילינו את הימים והלילות בבירת צכיה - בעיר פראג.

בד"כ איני מערב טיול עם האישה ברדיפה אחרי צילומי מכוניות ענתיקות ,אלה אם המאמץ שווה.

במקרה הפעם נתקלתי במכוניות אספנות (אמיתיות)המשמשות את בעליהן לפרנסה, באישור הרשויות של צכיה, לטובת התיירות.

אני משוכנע שרבים לפני שביקרו בפראג ראו את המכוניות הללו ולכן אפרסם תמונות בודדות.

בשיחה עם אחד מבעלי המכוניות, הצעיר שבהם, על אופן אחזקת הרכב - תשובתו הייתה קצרה - את כל החלקים אנו מייצרים יש מאין.

אחלתי לו פרנסה טובה וניהנתי לראות אותן מסתובבות בעיר ומושכות הן את מבט כולם והן תיירים לסיור.

כמו כן צילמתי למזכרת ג'יפ 42 כמו של חברנו דורון סגל.

מישהו שאל את עצמו למה המכוניות הצכיות מלפני וזמן מלחמת העולם השנייה הם עם הגה בצד ימין ? הרי האנגלים לא שלטו שם.

בתשובה לשאלה ששאלתי את אחד הנהגים ו- "לא ילד" נאמר לי כי עד פלישת הגרמנים לצכיה ייצרו מכוניות בעיקבות הכרכרות עם הגה ימני.

כאשר הגרמנים הגיעו והם נסעו עם מכוניות "נורמליות" הגה שמאלי קרו תאונות רבות עקב הבילבול וההרגלים המנוגדים.

יום אחד הגרמנים השולטים החליטו חד צדדית " מהיום נוסעים כמו שאנחנו רגילים" החליפו את כל השילוט וכולם היו חייבים להתיישר עם צד השולט, במדינה ובכביש. ומאז ועד היום כבר הכל הסטוריה ......

=================================

גם אני מגיע קבוע למפגש שישי הצפוני של מועדון ה-5, Outlet חוצות המפרץ קפה Greg :lol:

Classic car parts hunter

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצא,

תודה על הצילומים היפים.

מפתיע לראות וויליס mb, בפראג, בצבע מדברי. מעניין מה הסיפור האישי של בעלי הג'יפ.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מישהו שאל את עצמו למה המכוניות הצכיות מלפני וזמן מלחמת העולם השנייה הם עם הגה בצד ימין ? הרי האנגלים לא שלטו שם.

בתשובה לשאלה ששאלתי את אחד הנהגים ו- "לא ילד" נאמר לי כי עד פלישת הגרמנים לצכיה ייצרו מכוניות בעיקבות הכרכרות עם הגה ימני.

כאשר הגרמנים הגיעו והם נסעו עם מכוניות "נורמליות" הגה שמאלי קרו תאונות רבות עקב הבילבול וההרגלים המנוגדים.

יום אחד הגרמנים השולטים החליטו חד צדדית " מהיום נוסעים כמו שאנחנו רגילים" החליפו את כל השילוט וכולם היו חייבים להתיישר עם צד השולט, במדינה ובכביש. ומאז ועד היום כבר הכל הסטוריה ......

מצרף כמה תמונות מ 2005:

פראג.jpg

IMG_1205.jpg

IMG_1196.jpg

IMG_1195.jpg

IMG_1265.jpg

IMG_1283.jpg

=================================

גם אני מגיע קבוע למפגש שישי הצפוני של מועדון ה-5, Outlet חוצות המפרץ קפה Greg :lol:

Classic car parts hunter

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממה שאני מבחין בתמונות מהשנים שעברו, סד"כ המכוניות לשימוש התיירים הצטמצם.

אכן יש 2 סקודות פתוחות אדומות (כמופיע לעי"ל) שאותן ךא הספקתי לצלם, אבל הרבה אחרונות שצולמו ע"י נתי והאחרים - נעלמו מהנוף או שזו עדין לא עונת התיירות הבוערת ולכן הן אינן מסתובבות בעיר.

מה שיפה בתופעה הזו הוא השילוב של מכוניות ענתיקות עם נוף אורבני יפה ומצוייר בצבעים רועשים, כנהוג באירופה המרכזית.

מצא משה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4143 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...