Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש אחד שמשתכר שמתחיל להכות ולדבר שטויות ובצורה רעה, כנ"ל גם לגבי חשיש וכדומה.

תראה לי בן אדם אחד (ללא סכיזופרניה פעילה) שהכה מישהו אחר אחרי שהוא עישן בבקשה.

ויש לזה מחיר היום בריכוז ובמחשבות שווא (סרטים טובים ורעים ), ובעתיד בהבזקי פתע .

הבזקי פתע? אין שום עדויות בשום מקום להבזקי פתע כתוצאה ממריחואנה.

ואני אוכל כל יום סלט וערימה של דגים רקובים, ואני אומר לך הסלט הזה הוא דבר נוראי. אין יום אני מסיים בלי להקיא את נשמתי.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבזקי פתע אופייניים לאסיד/אקסטזי ולא קשור בכלום למריחואנה.

יש היום מריחואנה בריטית בשם SKUNK שמכילה אחוז גבוהה מאוד של THC (מעל 18%) והיא רק חשודה כגורמת התקפים סכיזופרנים במשתמשים כבדים אבל היא היוצא מן הכלל כי לא רק שאחוז ה THC בה מאוד גבוה אלא גם אחוז ה CBD בה גבוהה מאוד וזה החומר שכרגע חשוד שאולי זה הוא שבמקרים ספציפיים גורם להתקפים פסיכותים.

בכל מקרה, הגראס משמעותית פחות מסוכן מאלכוהול שבשתיית בקבוק שלם (כמו בהודעה של פותח השרשור) מכניס את הגוף לשוק וגורם למוות מיידי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לפי מה שאני זוכר המורה שלי לכימיה או ביולוגיה (אני לא זוכר שתיהם זה אותה מורה)

אמרה לנו שאחת מתופעות הלוואי של המריחואנה הוא הזיות אך יותר מאוחר מאחרי שנה או שנתיים לפעמים גם אחרי עשר שנים.

לדוגמא שאמא אחת נסעה בצפון עם הילדים שלה והיא נסעה מול משאית בכביש דו סיטרי,

האמא פתאום סובבה את ההגה לכיוון המשאית, ועלה בבדיקה שכנראה שזאת הזיה וששאלו אותה מה קרה,

היא אמרה שהיא לא יודעת וניסו למצוא סיבה ואז היא אמרה שהיא עישנה מריחואנה לפני 15 שנים.

אז לכל דבר יש תופעות לוואי.

תשמע בלי להעליב,זאת כנראה ההודעה הכי טיפשית בקראספורום עד היום.

פורסם

אם אני בסוף יום עבודה מעוניין (באופן היפוטטי) להדליק לי בביתי ג'וינט ולהנות מהחיים, עזבו אותי בשקט ואל תשלחו לי את הבילוש לפשוט לי על הבית (מקרים שקרו לאנשים שאני מכיר, אנשים נורמטיבים לחלוטין).

.

:mm_yeah: לזה חתרתי להגיע.

Gn'f'R

פורסם

סתם עובדה מעניינת -

ישראל היא המדינה המובילה בשימוש בקנאביס רפואי,

כשלוקחים בחשבון את אחוז המטופלים באוכלוסיה הכללית.

יש מעל ל 10,000 מטופלים, מספר שצמח בקצב מסחרר

(בשנת 2007 היו פחות מאלף אם זכרוני אינו מטעה אותי),

ובכל זאת, בקרב כל אותם עשרת אלפים,

נרשמו פחות מעשרה מקרים של "התקפים פסיכוטיים" שהצריכו אשפוז רפואי.

זאת כפי שנאמר קודם, קורה כאשר אדם בעל נטייה למחלת נפש מסויימת משתמש בכמות גדולה מדי, מהר מדי,

וכתוצאה מכך האפקט הפסיכו-אקטיבי מהווה "טריגר" שמוציא אל פני השטח את ההפרעה הנפשית,

שחיכתה בין כה וכה להתעורר.

אמנם, בכלל האוכלוסיה, יהיה לא נכון לקרוא לתופעת הלוואי הנ"ל "התקף פסיכו-אקטיבי", לפחות לא בפה מלא.

כשאדם שגופו לא רגיל להשפעת המריחואנה, יצרוך יותר מדי מהחומר, הוא יוכל להגיע למצב לא נעים שדומה להתקף פסיכוטי (אבדן שיווי משקל, סחרחורת, ירידה בלחץ הדם, נפילת סוכר,

אבדן תחושת התמצאות במרחב, תחושת פרנואיה כתוצאה מכל הנ"ל וכן הלאה,

כשכמובן לא סביר בעליל שאדם יחווה את כל אלו בבת אחת,

אלא כמובן אם הוא בלתי-סביל לחומר בצורה גבוהה וכמו כן צרך כמות ממש גדולה יחסית).

ובכל זאת, זהו מצב זמני בצורה וודאית (שוב, במידה וזה אינו אדם בעל נטייה להפרעה נפשית כזו או אחרת),

שיעבור ברגע שאותו אדם ישב ויצרוך משהו ממותק,

בנוסף עוזר אם יש מישהו מנוסה בעניין שירגיע ויסביר שזה יעבור,

כמו כן במצב הכי גרוע הוא יעלה לישון ובזה יגמר העניין, למחורת הוא יתעורר כמו חדש.

(ובמנת יתר, הכוונה לכמות שהאדם לא רגיל לצרוך,

מצד האמת האובייקטיבית אין במריחואנה מנת יתר במובן שאליו אנו רגילים מעולם התרופות הקונבנציונליות,

בו אדם חסון ככל שיהיה, יצרוך x מיליגרם של מורפין לדוגמה תחת y זמן,

בכדי שהמערכות שלו לא יוכלו לתפקד והדבר יסתיים במוות \ נזק בלתי הפיך כזה או אחר)

אי לכך, מקורם של ההתקפים הפסיכוטיים לכאורה, הוא אינו בצמח עצמו - אלא בשימוש לא נכון.

שכן, במידה ואותו אדם, שגופו לא רגיל להשפעת החומר,

היה צורך כמות נכונה, באופן הנכון, מהזן הנכון - זה לא היה קורה.

(כשם שבגירה ציין יש כאלו פסיכו-אקטיביים יותר ויש פחות)

זה כמו שאדם שישתה יותר מדי מים יקבל הרעלה.

ובכל זאת, אני לא רואה מישהו אומר שמים מסוכנים כי הם גורמים להרעלה,

פשוט צריך ללמד אנשים איך שותים מים בצורה נכונה.

גם כאן, אם אדם מנוסה ישב וידריך את ה"משתמש" החדש הוא לעולם לא יקבל שום התקף פסיכוטי.

ובמידה וזה אדם מאותם אנשים עם נטייה להפרעה כזו או אחרת, הדבר יתעורר לאורך זמן כתוצאה מהשימוש הממושך.

לאנשים שלא סובלים מהבעיות הנ"ל, אין מה לדאוג במידה והם עוברים הדרכה נכונה.

יש לדבר הזה תועלות רפואיות רבות אין-ספור,

מאידך, התופעות השליליות הן מגוכחות כשמדברים על העניין מנקודת המבט הרפואית

(בהצלחה למי שינסה להשוות תופעות לוואי של קנאביס לשל סטרואידים \ אופיאטים \ שלל חומרים אחרים).

כמו כן, תועלת נוספת בקנאביס מבחינה רפואית היא שטיפול בצמח מסוגל לענות על מגוון רחב של צרכים טיפוליים,

כזה שכדי להשיג בעזרת תרופות קונבנציונליות היה מצריך שימוש בכמה וכמה כדורים שונים לצורך העניין שלכל אחד מהם תופעות לוואי משלו.

כשמדברים על שימוש באוכלוסיה הרחבה זה כבר דיון אחר -

אם תשאלו אותי, במידה ואדם מצליח לשמור על פרופורציה,

מעשן כמות קטנה בטוב טעם, ולא מאבד את הצפון ונופל להתמכרות מזיקה - אין שום סיבה שלא.

לדבר יש תועלות רפואיות מרחיקות לכת כמו שכבר הוכיחו מספיק פעמים,

ובמידה ואדם מעשן ג'ויינט פעם בכמה זמן זה יכול לתרום רבות לתקינות המערכות הפיזיולוגיות שלו -

הן מכיוון שלחומרים הפעילים בצמח יש השפעה טובה על המערכות בגוף בכוחות עצמם,

והן מכיוון ש"פסק הזמן" הזה, של לחוות מעט אופוריה ולהתרחק במקצת מהטרדות היום יומיות יכול לעשות נפלאות לבריאות של הרבה אנשים.

המון לחץ זה דבר לא בריא בעליל, וקנאביס זה אחלה כלי להשריית רגיעה, הן מהבחינה הפיזית והן מבחינה המנטלית -

רק צריך לדעת להשתמש בו נכון.

כמו שאומרים שטוב מאוד לשתות בכל ערב כוסית קטנה של יין אדום בכדי למנוע כל מיני בעיות.

ניתן לומר כמעט באופן גורף שכל חומר בטבע יכול להיות גם חיובי וגם שלילי,

הכל תלוי באופן הצריכה וברמת המושכלות שבה היא מתנהלת.

לאחר כל זאת, גילוי נאות - אני חולה קרוהן, מטופל בקנאביס רפואי כבר כמעט שנה - והצמח הזה הציל לי את החיים.

ונקנח בשני סרטים מבית היוצר של אברי גלעד וצחי קליין, ממליץ לצפות בשניהם (במיוחד בשני אם תשאלו אותי, בראשון יש מידע נפוץ יותר בהשוואה יחסית לשני שבו תמצאו יותר עובדות חדשות לכם) בכדי לקבל קצת מידע אובייקטיבי וקצת פרופורציות, ולאחר מכן לחשוב קצת על איך ייתכן שנעשה ציד מכשפות כלפי הצמח הזה,

בעוד שיש לו תועלות רבות כ"כ. (כמובן, מלבד המסקנה המתבקשת מאליו כי מדובר באינטרסים כלכליים8))

http://www.youtube.com/watch?v=VeIWUQrN60I דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=gC_KSSdubMA דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

blavie

אני גם סובל מקרוהן , מה הקריטריונים לקבלת אישור לשימוש בקאנביס רפואי?, ואיזה השפעה יש לו על התסמינים של המחלה?

פורסם

בסוף נקים פה תת-פורום קרוהן :-) השאלה מעניינת כשלעצמה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זה באמת לא המקום לשאלות כאלה!

תתיעץ עם רופא.

פורסם
blavie

אני גם סובל מקרוהן , מה הקריטריונים לקבלת אישור לשימוש בקאנביס רפואי?, ואיזה השפעה יש לו על התסמינים של המחלה?

אתה צריך לקבל המלצה מגסטרולוג מומחה, שיבקש ממשרד הבריאות לאשר לך את הרשיון לשימוש בקנאביס.

כפי שכבר נכתב כאן, לקנאביס השפעה אנטי-דלקתית, אי לכך - הוא עוזר קודם כל לדלקת במעי.

מעבר לכך, הוא מסייע בהתמודדות עם הכאבים,

ומקנה תחושת תיאבון.

אצלי זה מתאים כטיפול בודד, במיוחד לאור העובדה שכל התרופות הקודמות שדחפו לי עוררו תופעות לוואי כאלו ואחרות.

יש כאלו שאצליהם זה יכול לסייע לטיפול קיים, ובגדול, ניתן לומר שזה משפר את החיים ללא הכר.

(לא רק בקרוהן, בכל מקרה שבו נעשה שימוש רפואי בקנאביס)

לפי משרד הבריאות,

אף לא מטופל בודד הפסיק את הטיפול כתוצאה מחוסר תועלת טיפולית,

וזאת מתוך כל אלו שהחלו אותו מאז שהוסדר השימוש הרפואי בישראל.

לשאלתך - הקריטריון הוא להיות חולה קרוהן 8):wink:

בישראל, כמו ברוב הטוטאלי של המדינות אשר מתירות שימוש בקנאביס רפואי,

קרוהן נכלל ברשימת המחלות שבגינן ניתן טיפול בקנאביס.

זה הליך טיפולי, בגדול אתה צריך למצוא גסטרולוג\ית שלא ניזוק מהדמוניזציה שנעשתה לעניין

(הגסטרולוג הראשון שהלכתי אליו טען שזה "שטויות שנותנים לאנשים שימיהם ספורים, כדי שהזמן יעבור להם בסבבה, זו לא תרופה" :shock:)

והוא יעזור לך לבדוק אם וכמה זה יכול לעזור לך.

אם אתה רוצה מידע פרטני יותר בנוגע לכיצד ניתן למצוא גסטרולוג כזה צור איתי קשר בפרטי ואנסה לעזור לך,

יש כל מיני שפזורים בכל הארץ.

הנה ראיון מעניין עם ד"ר תמנע נפטלי, גסטרולוגית מומחית שמטפלת בקנאביס (אם איני טועה היא מנהלת מחלקת גסטרו בביה"ח מאיר) -

http://www.youtube.com/watch?v=YGWMsQeILCY דרך יוטיוב

זה באמת לא המקום לשאלות כאלה!

תתיעץ עם רופא.

הוא בסה"כ שאל שאלה כללית,

כיצד קנאביס עוזר למחלת מעי דלקתית -

זה מידע שנמצא בסרט של אברי גלעד.

כמו כן, בגוגל.

כנ"ל באתר משרד הבריאות, ובעוד מקומות רבים.

הוא לא ביקש ממני לתת לו המלצות רפואיות

(לצורך העניין לא המלצתי לו לזרוק את התרופות ולהתחיל לעשן ג'ויינטים מעכשיו והלאה,

וזה גם לא מה שהוא שאל)

DOESN'T WORK HARD

פורסם

למיטב ידיעתך, האם מריחואנה רפואית קיימת בארץ בצורות אחרות פרט לעישון?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אין בעד מה ניאורקס...

ל RK -

יש בארץ מספר מגדלים מורשים מטעם משרד הבריאות שאמונים על אספקת התרופה למטופלים.

כל מטופל יכול לבחור מאיזה ספק ברצונו לקבל את התרופה שלו,

ויש ספקים שמאפשרים לבחור גם מוצרים לצריכה באכילה (עוגיות, עוגות, סוכריות וכו'),

וכמו כן שמנים למיצוי מתחת ללשון \ למריחה חיצונית.

בנוסף, ניתן לאדות קנאביס, ואז להימנע מהנזקים הנלווים שנגרמים כתוצאה מתהליך העישון.

באידוי המטופל לוקח תפרחת טרייה ומכניס אותה למאייד ייעודי, כך שמטופלים שמאדים מקבלים את תרופתם כתפרחת.

אתה יכול כמטופל לבחור להשתמש בתרופה שלך בכל דרך,

ואפשר גם לאפות בעצמך מוצרי צריכה נלווים.

כמובן, שהכל צריך להיות בליווי של הרופאה, ועדיף של גורמים נוספים מכיוון שלא כל רופא מומחה בקיא בהשפעות הצמח

(יש מספר גורמי צד-שלישי שניתן לפנות אליהם כמטופל לקבלת ייעוץ והכוונה בטיפול ובצורת הצריכה)

DOESN'T WORK HARD

פורסם
יש אנשים שמרגישים שעל מנת למצות את החיים, או רגעים מסויימים, הם צריכים להשתמש במשני תודעה, ומבין כל אלו - החל מאלכוהול, דרך מריחואנה וחשיש, דרך כימיקלים כמו LSD וMDMA, וכלה בהירואין - כנראה שהמריחואנה הכי פחות גרועה.

אני חושב שאתה מכליל.

זה כמו שאני אגיד, שיש אנשים שמרגישים שכדי למצות מפגש עם חברים באחה"צ של סוף שבוע, הם צריכים להדליק BBQ ולעשות על האש עם כמה בקבוקי בירה.

אני בקנדה, ולא נדיר פה להיפגש מידי פעם בסוף שבוע בבית של אחד מהחברים לעבודה, ויחד עם ה-BBQ מדליקים ג'וינט אחד או שניים.

זה בסה"כ עוד "אמצעי" בדרך למטרה - "לעשות חיים" :-)

מי שמעשן או צורך סמים כדי "לשנות תודעה", יעשה את זה גם בדרכים אחרות והרבה פחות חוקיות והציבור הזה לא בהכרח מייצג את הקונצניוס של האנשים שדוחפים ללגליזציה של מריחואנה.

השיח הציבורי בקנדה מאד מאד בעד לגליזציה, אבל עד שזה יקרה יש פה תהליך של decriminalization של הסם, כלומר - גם אם תפסו אותך עם חומר לשימוש אישי, זה לא נגמר בהליך פלילי, אלא ב-"נו נו נו" וקנס.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
כל המאמר התאורטי שלך שווה בדיוק לנייר ,, גם מסוג קנאביס .

כנס לבתי-החולים הפסיכיאטריים וראה שם את כמות הצעירים המאושפזים , מעניין אחרי שימוש במה .

http://www.antidrugs.org.il/pages/1285.aspx

אייל .

לצטט מאמרים כנגד השימוש במריחואנה מאתר "הרשות הלאומית למלחמה בסמים ואכולהול" זה כמו למצוא הצדקות לטיעון ש"מהירות הורגת" באתר "אור ירוק" :-)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אכן, יש דמיון גדול מאוד בין עמותת אל סם לעמותת אור ירוק, בשני המקרים ההשוואה של אחד לשני לא מחמיאה לאף אחד מהם.

• תוכן חדש...