Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לצטט מאמרים כנגד השימוש במריחואנה מאתר "הרשות הלאומית למלחמה בסמים ואכולהול" זה כמו למצוא הצדקות לטיעון ש"מהירות הורגת" באתר "אור ירוק" :-)

אתם צודקים - עדיף להפנות לחלקת קבר בחולון של בחור צעיר ויפה שחשב לרגע שהוא ציפור וריחף ממרפסת קומה 8 .

או שתי משפחות של בחורים צעירים , עם התקפי חרדה עזיבת הצבא והסתגרות כבר שנתיים בבית .

אתם צודקים כי אופי האדם , הגיל הכמות הכל חשוב - הבעיה אין בזה שליטה .

אם כולם היו בוגרים , מסודרים בעבודה טובה וקבועה , ונהנים פעם בשבוע בבית עם חברים - זה אפשרי .

אבל לחברה צעירים , עם בעיות גיל ההתבגרות , לחץ חברתי , לימודים , בעיות של ביטחון עצמי - החומר מגביר את התחושות

ולפעמים עד התפרקות התודעה , ומשם להחזיר אותם למסלול קשה עד בלתי אפשרי .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם כולם היו בוגרים , מסודרים בעבודה טובה וקבועה , ונהנים פעם בשבוע בבית עם חברים - זה אפשרי .

אבל לחברה צעירים , עם בעיות גיל ההתבגרות , לחץ חברתי , לימודים , בעיות של ביטחון עצמי - החומר מגביר את התחושות

ולפעמים עד התפרקות התודעה , ומשם להחזיר אותם למסלול קשה עד בלתי אפשרי .

הכל נכון.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

מסכים שיש אנשים שנדפקים קשות כתוצאה משימוש בסמים.

קשה לי מאד להאמין שמריחואנה היא הטריגר לזה (סביר להניח שמדובר בחומרים הרבה הרבה יותר משמעותיים)

גם אם היית משמיד את כל המריחואנה עלי אדמות, אותם אנשים היו גומרים באותו מצב ב-99% מהמקרים, על ידי שימוש בסמים אחרים, או הידרדרות לאלכהוליזם.

רחובות אמסטרדם שורצים באנשים מעושנים שלא חושבים שהם ציפורים או דולפינים. חופי הודו לעומת זאת נראים בדיוק ככה. ולא, זה לא בגלל מריחואנה.

מריחואנה לא דוחפת אנשים מהחלון, תחושות אובדניות המקננות בבני אדם יבואו לידי ביטוי במוקדם או במאוחר, ולא צריך שום זרז "כימי" בשביל זה - החיים הם הזרז הטוב ביותר.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

ליין מן, תביא לי בסיס פיזיולוגי למה שרשמת, מחקר כלשהו(שלא מגיע מאל סם! אלא מאוניברסיטה/מכון חקר רציני. באותה מידה אני יכול להיכנס ל- FDA ולהראות שאספירין בעצם בריא).

פיזיולוגית(וזה הוכח! במחקרים) המקרים(למעט האחים, כי זה תלוי בגילם. אם זה מעל גיל 17/18 והם בכללי בריאים נפשית ואין שום "טריגרים" לעורר, ששוב זה לא קשור לגראס, אנשים כאילו צריכים מאוד להיזהר מהרבה דברים, אז גם מקרה זה בלתי אפשרי שהוא קשור ישירות לקנאביס) שתיארת הם בלתי אפשריים(ד"א אני לומד פיזיולוגיה, ביוכימיה, כימיה וביולוגיה אז אני לא סתם אומר את זה). אם לא מספיק לך כל מה שכבר רשמתי(וזה לא כדי להוכיח לך, זה אך ורק כדי שאחרים לא יחשבו שמה שאמרת זה נכון), אז בבקשה:

http://www.youtube.com/watch?v=dvosdIXyjWM

http://www.youtube.com/watch?v=FX5jQoLn5yQ

http://www.ibs.org.il/doc-room/article1.html

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%A4%D7%90%D7%9C_%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%9D

http://newsletter.huji.ac.il/article.php?ID=32

בבקשה, וזה רק חלק מאוד קטן.

בקשר לבחור הצעיר(אם אילו בכלל סיפורים אמיתיים. לא נגדך אבל כבר נתקלתי בלא מעט "סיפורים אמיתיים" של אל סם והרשות למלחמה בחולים שהם או חצאי אמיתות או שקרים מוחלטים), אז תביא לינק, הוכחה, משהו להסתמך עליו. גם מאוד יכול להיות שבתוך הקנאביס היו איזשהו סם ממריץ כימי חזק(כלומר, לא אמדיאמאיי אלא קטמין ודומיו).

בקשר לבחורים צעירים, פיזיולוגית(עם הוכחה מחקרית מאחורי זה) ניתן ללא חשש לעשן מעל גיל 15(המוח מסיים להתפתח). מנטלית מומלץ מעל גיל 18(התפתחות נפשית) ובארץ מעל גיל 21(צבא וכאלה). בדיוק כמו אלכוהול. אתה רוצה לשמוע סיפורים על אנשים שאיבדו הכל בגלל "הבקבוק"?

שוב, אם מדברים על חומר כלשהו או כל דבר מדעי אחר ולא פוליטיקה ופרשנויות אז צריך להביא הוכחות מאחורי הדברים שלך(וזה חלילה לא נגדך אישית כמובן, לא מכיר אותך בסופו של דבר והדיעות שאתה מחזיק בקשר לקנאביס אילו דעות עם הרבה אינטרסים מאחורי זה - כמובן לא אינטרסים שלך, אלה דברים שאמרו לך ולהוריך ולכולנו).

עכשיו לאנקדוטה מסוימת:

הצמח נהיה לא חוקי(עד אז, כפי שכבר ציינתי, היה בשימוש נרחב בהרבה מאוד תחומים - ביניהם רפואה) בסוף שנות ה-30 או תחילת שנות ה-40(לפחות מעשית) מתוך תואנות מדעיות לכאורה(גורם לשיגעון תמידי היה הסיבה העיקרית, כל כמה שנים משנים את התירוץ. היום זה סכיזופרניה ולחשוב שאתה ציפור) - עכשיו מה שמוזר בסיפור שכדי להוכיח/למצוא מה עושה חומר ספיציפי מסוים(THC במקרה זה), במיוחד כשאתה מכוון למחלה מסוימת כמו שיגעון מסוים(לא סכיזופרניה, אז הכוונה הייתה אחרת) יש צורך לבודד אותו(על מנת לבודד השפעות אחרות) ולבדוק את השפעותיו כדי לראות אם הוא מזיק או לא - ללא הבידוד הזה לא ניתן לשייך נזק כלשהו לחומר כלשהו, במיוחד לא במקרים של מחלות מסוימות - הרי יכולות להיות הרבה סיבות. ועם דגש ענק כשזה נוגע למחלות מנטליות/נפשיות(פיזיות יותר קל לבדוק).

החומר בודד בשנות ה-60 על פרופסור משולם הישראלי - כאשר נאמר על החומר שהוא גורם למחלות בשנות ה-40 בארה"ב.

קצת מוזר לא?

נ.ב.

במדינה היקרה שלנו יש מעל מיליון וחצי אנשים שהם צרכני קנאביס(ואם נוריד זקנים וטף נגיע לבערך חצי מדינה ורוב הצעירים במדינה), מוזר שאנשים לא קופצים מחלונות על שמאל וימין או טובעים בבניאס כי חשבו שראו את בודהה.

פורסם

מקרה פרטי בלבד , לא תאוריות קשר ומחקרים - אני רואה , אני יודע אני הפסדתי חבר , ורואה כל יום שתי משפחות הרוסות .

ואני בטוח שגם בפורום יש חברים המכירים מקרה פרטי שהשתבש , ומיתביישים או לא נעים להם לספר .

ראיתי מסוממים , ראיתי בחיי שתיינים שהיתנהגו באלימות וושתו עצמם למוות .

ההבדל- אל תשחקו ותכתבו שזה משחק כאילו ללא נפגעים , אמרו את האמת יש נפגעים .

זה לא משחק בטוח , כשם שהשתייה היא לא בטוחה , אל תשדרו שזה תקין וטוב - יש לזה לפעמים מחיר אמיתי , אמרו את האמת .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תשמע, בלי חלילה לזלזל במקרה, אבל שוב זה יכול לנבוע מכל כך הרבה סיבות שבלתי אפשרי לקבוע שזה מגיע מהקנאביס כשיש פה גם תלות בגיל ובכמויות. אם הבנאדם מעשן כל יום כל היום במשך שנים עשוי להיות נזק שהוא זמני בלבד כאשר קיימים אנשים שזה עשוי להזיק להם(מבחינת מחלה זה 1 אחוז מהאוכלוסיה) מנטלית(יותר בדרך חיים מאשר משהו רפואי) אך גם נזק זה הוא זמני ועובר לאחר הפסקת השימוש(כשזה לא קשה לעשות מכיוון שבלתי אפשרי להתמכר פיזית לקנאביס כשגם התמכרות פסיכולוגית - שהינה יותר קלה לטיפול - נעשית לאחר מינימום שנתיים של שימוש קבוע). לאנשים בריאים נפשית(ובריאים במונח רפואי, פחות במונח חברתי) אין שום סיבה לפיתוח נזק רפואי כתוצאה מקנאביס למעט 1% מהאוכלוסיה, כאשר השימוש סביר(וסביר זה עשוי להיות גם יומיומי, אגב. זה די סובייקטיבי העניין), זוהי עובדה פיזיולוגית.

בעניין ההתמכרות(כי זה מתקשר מבחינת כמויות צריכה) - בלתי אפשרי להתמכר פיזית לקנאביס משתי סיבות - 1. זהו חומר אנדוגני, כלומר חומר הקרוב במבנהו ותפקודו לחומר שהגוף עצמו מייצר(קנאבינואידים הם נקראים). 2. החומר אינו "עובד" על מערכת הדופמין וסרונתונין(עליהם עובדים רוב, אם לא כל, הסמים הקשים והממכרים. כולל אלכוהול אגב), אלא על מערכת אחרת המאזנת רמות דופמין וסרונטונין(התמכרות פיזית היא בדר"כ מתוך חוסר איזון ממושך באחד מהם כתוצאה מסם מסוים, אז אם החומר הנצרך מאזן - לא תהיה התמכרות אלא אם כן אותה מערכת מאזנת גורמת להתמכרות, והיא לא כי שוב הגוף מייצר את החומר).

אז נגיד וקיים אדם שקנאביס "לא בא לו טוב" - ויש כאלו כמובן, כמו כל חומר - לא תהיה לו בעיה להפסיק אם הוא מחליט להפסיק. כאשר שוב, אם נגרם נזק הוא יהיה זמני.

ליין מן, אני מבין מאיפה אתה מגיע, אבל אילו עובדות מוכחות.

וכן בוודאי שיכול להיות נזק לאדם מסוים(כי כל השפעה תהיה בריכוז קצת שונה אצל אנשים שונים. אבל ההשפעה הבסיסית זהה אצל רובינו המוחלט) בשימוש מוגזם(כשההגדרה של מוגזם, בוא נגיד שזאת כמות מאוד גדולה). אבל גם קפה, תה, סיגריות, סוכר ,שומן, מים וכל חומר אחר ביקום. אבל ההבדל הוא שמקנאביס הבנאדם לא ימות כשגם הנזק(אם קיים) הוא יחסית קטן אצל הרוב המוחלט של האוכלוסיה(למעט 1%). יש מקרה אחד בהיסטוריה הכתובה של אדם שמת מקנאביס. שוטרים שפרצו לדירה של סוחר ואותו אחד זרק חבילה של בערך 10 קילו מהחלון. נפל על ראש של מישהו. זהו אין יותר הרוגים מקנאביס בהיסטוריה המתועדת(וקנאביס בשימוש מוכח של מעל 5000 שנה ומשוער של 10000 - לפני תירס).

פורסם

נהנתי לקרוא את דברייך , אך אני צריך להוסיף דבר אחד :

הסכנה היחידה הנשקפת משימוש קבוע וגבוה של הקאנביס הוא עצם העובדה שאצל אחוז קטן מהאנשים

הוא יכול לשמש כסם 'מדרגה' ,כלומר מעבר לסם חזק יותר ושם כבר תגיע ההתמכרות.

אישית לא נתקלתי בתופעה.

Gn'f'R

פורסם

אם אדם משתמש בזה ככלי לבריחה מהמציאות במובן הרע של המושג,

זה רק עניין של זמן עד שהוא יעבור לדברים "כבדים" יותר,

וגם לולא השימוש בקנאביס סביר מאוד להניח שהיה מגיע לשם.

בנוסף, זה שלא ניתן לפתח תלות פיזיולוגית לקנאביס, לא אומר שלא ניתן להתמכר אליו.

קנאביס ממכר ועוד איך,

אך מה שממכר הוא לא הצד הפיזיולוגי של ההשפעה, אלא ההשפעה הנלווית שממכרת אנשים.

בטיפול רפואי, זו התמכרות מובנת של תלות השיפור בטיפול,

ובכלל האוכלוסיה זו יכולה להיות התמכרות ל state of mind שהקנאביס משרה לאחר השימוש.

אנשים מתמכרים כאן יותר להשפעה, ופחות לחומר עצמו.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

זה נכלל תחת ההגדרה "התמכרות פסיכולוגית". מבחינה סטטיסטית, ברוב המקרים, ההתמכרות הפסיכולוגית מגיעה לאחר כשנתיים של שימוש קבוע.

אם אדם מחליט שהשימוש מזיק לו לאורך החיים שהוא מנהל ואותו אחד מעשן קבוע כבר כמה שנים(ועל כן הוא כביכול מכור פסיכולוגית) - הוא יכול, פיזית, להפסיק בקלות וזה עניין של החלטה, כלומר תלוי באדם ולא בחומר.

תשמע, להתמכר פסיכולוגית אדם יכול להתמכר לכל דבר - נניח, לקפוץ על רגל אחת כשהוא מחזיק כוס יין ביד ימין ומנופף בשמאל(ההקצנה הדי חריפה בכוונה :) ) ואם נגיד דוגמאות הגיוניות יותר - כוס הקפה של הבוקר, כוס יין בערב(כלומר לא תחת התמכרות פיזית), מין ועוד- זאת לא סיבה אמיתית לאסור שימוש(ובינינו? אכילת ג'אנק פוד אמורה להטריד אותנו יותר).

אגב, התייחסות לקנאביס בתור "סם מדרגה" - זוהי, סטטיסטית, תופעה קטנת מימדים(כמו שציינת), אך יותר מזה - זוהי נטו תופעה חברתית. בוא נגיד נער די אהבל מגיע לסוחר סמים(ולא רק קנאביס כלומר) ורוצה לקנות גראס, אותו סוחר מנסה למכור לו משהו אחר, נגיד קוקאין - אותו נער קונה.

האם קנאביס אשם? או שמה - אי החוקיות שבעניין והעובדה שסוחר סמים לא חוקי הוא הספק?

תוריד את האי חוקיות - אתה מוריד את התופעה. אגב גם בעניין הזה - אי החוקיות(וזה לדעתי, אני מדגיש- אך אני מאמין שרוב האנשים שהתנסו יסכימו איתי וזה גם די הגיוני) היא, לדעתי, אחת הסיבות ל"פרנויה"(האמת זה הרבה יותר קרוב לחרדה קלה מאשר "פרנויה" אבל ניחא) היא הפחד להיתפס. שומעים נקישה, חושבים ההורים פתחו את הדלת. או לחילופין(וזה קורה תחת התנסות ראשונה לרוב) - לא באמת מבינים מה קורה ויחד עם ההפחדות שנתנו לנו לגבי זה(הרי תמיד בפעם הראשונה יש "חשש") אנו נהיים קצת חרדתיים ומקבלים חוויה לא נעימה.

יצא לי בלא מעט מקרים בחו"ל(המקום היחיד שאני אישית מרשה לעצמי לעשן. בארץ אני מעדיף שלא) לראות אנשים בפעם הראשונה מעשנים - אבל באווירה יותר מרגיעה וחוקית ואף אחד לא נכנס לחרדות או קיבל חוויה לא נעימה. אבל זוהי תיאוריה אישית שלי.

פורסם

ואני בטוח שגם בפורום יש חברים המכירים מקרה פרטי שהשתבש , ומיתביישים או לא נעים להם לספר .

אייל .

לא,עם היד הלב אני אומר שלא.

בכוונה העלתי את הנושא הזה והצבתי אותו מול האלכוהול כי לראות עיניי הסיבה לאיסורו של הקאנביס בארץ וברוב העולם

הוא נטו עיניין של תפיסה שאולי קצת מוטעית של הממשלות :

הדרך הג'אנקית במרכאות שבה תתפס המדינה ביחס לעולם כאשר התירה שימוש בסם

או אולי זה עיניין של שבירת סטטוס קוו שהיה מקובל מאז ומתמיד .

אבל באמת שאני רואה בעייתיות בסמים אחרים שנמכרים בחופשיות כגון האלכוהול ותרופות מרשם שניתן להשיג בקלות יתרה.

מה שנקרא "סמים ברשיון" .

זה מוזר עבורי לשוחח על הנושא ולהציג דעות של בעד .

Gn'f'R

פורסם

זה לא משחק בטוח , כשם שהשתייה היא לא בטוחה , אל תשדרו שזה תקין וטוב - יש לזה לפעמים מחיר אמיתי , אמרו את האמת .

אייל .

ההבדל המעניין הוא, שכאן נבנה לאורך עשרות שנים מערך שלם של יחצנות שלילית,

ובנוסף הדבר נאסר חוקתית כמעט בכל פינה בעולם, כשהנזק הכי גדול שהקנאביס יכול לגרום -

אינו משתווה לקטן ביותר כשמשווים מבחינה סטטיסטית אל מול טבק, אלכוהול ועוד מליון ואחד דברים,

שגורמים הרבה יותר נזק, ולא רק שהם אינם מחוץ לחוק, הם חוקיים בריבוע ועוד נהנים ממערכת משומנת של יחסי ציבור,

שמטרתה לגרום לאותו נער \ אדם בוגר לחשוב שהוא יהיה מגניב אם הוא יעשן סיגריה... או ישתה אלכוהול... או...

ושם, למרות שאנו עדים לניצני התנגדות (ארגונים שמלמדים מנגד על נזקיהם של הנ"ל),

בעל המאה הוא בעל הדיעה, והעסקנים העשירים מחברת הטבק \ אלכוהול בסופו של דבר תמיד יצליחו לרפד איזה כיס,

כדי שיוכלו לשמור לעצמם את האפשרות לרפד את כיסם שלהם על חשבון הכבד \ הריאות של אנשים אחרים.

זה בדיוק על אותו משקל, ונראה לי ששם צריכים להתחיל להגיד את האמת 8)

כשמגיעים לדיון במריחואנה, מי שצריך "להתאפס" ולחזור לקרקע הוא ארגונים כדוגמת אל-סם שרואים בכך קרש קפיצה לנרקומניות - ולא בצדק.

כמו שנאמר כאן, הכל תלוי בחינוך.

אם ילד יודע לעמוד על שלו, ולא להתנהל על פי לחץ חברתי,

זו לא תהיה קפיצת מדרגה לשום דבר.

וגם אם היה ילד מושפע בקלות,

שלכאורה אבא שלו היה מביא לו את הקנאביס,

זו גם לא הייתה יכולה לשמש קפיצת מדרגה -

כי כמו שאמרו, מה שמדרדר הוא שילוב של אופי חלש + הסביבה שממנה נצרך הילד להשיג את ה"סם".

אם הוא היה מקבל אותו בצורה "נקייה" יותר, לא היה מה שידרדר אותו לתהום אפילה של התמכרות לסמים קשים.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

הסכנה היחידה הנשקפת משימוש קבוע וגבוה של הקאנביס הוא עצם העובדה שאצל אחוז קטן מהאנשים

הוא יכול לשמש כסם 'מדרגה' ,כלומר מעבר לסם חזק יותר ושם כבר תגיע ההתמכרות.

דווקא שני מחקרים דיי רציניים שיצאו לאחרונה אומרים שאלכוהול הוא סם המדרגה.

מה גם שאם קאנאביס היה חוקי, לא היה לך דברים יותר כבדים אצל המוכר השכונתי ותיאלץ לעבור את מחסום החוסר חוקיות בשביל דברים יותר כבדים.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

אני מצרף לכם דיון על אישפוזים וטיפולים בנפגעי קאנביס -

נוכחים - חלקי

דר' מוטי משיח - ס. מנהל ביה"ח, מרכז רפואי לבריאות הנפש אברבנאל

דר' זיו כרמל - המרכז לבריאות הנפש שלוותה

כנסת ישראל ->

מישיבת הוועדה המיוחדת למאבק בנגע הסמים

יום שלישי, כ"ד בתמוז התשע"א (26 ביולי 2011), שעה 10:30

אבל אני רוצה להגיד למה אני מתכוון ב'נפגעי קנביס'. אנחנו רואים פה בעיקר ארבע צורות של פגיעות מקנביס.

הפגיעה הראשונה זה התקפים פסיכוטיים.

כל מי שעוסק בתחום, קורא את המחקרים, יושב בבתי חולים, בקליניקות, בכל מקום, רואה שמשנה לשנה יש לנו יותר ויותר התקפים פסיכוטיים מקנביס. אחד ההסברים, לא היחידי, הוא העובדה שהזנים הולכים ומשתבחים. אגב, בכל תחום, גם בתות שדה וגם בעגבניות וגם בקנביס. מי שיקרא את המחקרים בארצות הברית ובארץ על קנביס רגיל, לא על הזנים החזקים, יודע, ואם תרצו, אני אתן לכם אחר כך את הנתונים, הקנביס של היום חזק פי 15 יותר מהקנביס של תחילת שנות ה-70. או, אם אתם רוצים, 74'-75', כשהתחיל המחקר. פי 15. ואלה הזנים הרגילים. על זה תוסיפו את הזנים המיוחדים, את האקסטרה, שזה הרפואית, ההיידרו, הסקאנק, קקוש, ויש עוד שניים-שלושה זנים שלא ניכנס עכשיו לשמות שלהם, ששם הריכוז עומד על 23%-25% THC. הדבר הראשון זה ההתקפים הפסיכוטיים.

הדבר השני שהקנביס יודע לעשות נפלא, ועוד פעם, אני מדגיש, בשום פנים ואופן לא לכל מי שייקח קנביס,

זה כל הנושא של חרדות ופרנויות ודיכאונות. כל מי שמטפל בקליניקה פוגש את זה בהמוניו.

הדבר השלישי שהוא יודע לעשות זה התמכרות. אני מודיע פה חגיגית למי שלא מוכן עדיין, יש מתמכרים לקנביס, אדיקשן. זה כמובן בעיקר מופנה לצעירים, בעגה שלנו 'משתמשים', כל יום, כל היום. לא כל יום, אלא כל יום כל היום. שם אנחנו מדברים על אדיקשן.

הדבר האחרון זה פגיעה בדרייב. יש מה שאני קורא עספורניקים. מי שרואה את הסדרה עספור, אלה חבר'ה בגיל 30, הם לא פושעים גדולים, הם לא עבריינים, אבל בגיל 30 הם מסתכלים אחורה והם לא עשו עם החיים שלהם כלום, הם בניוטרל כבר עשר שנים .

למה אני קושר את זה לדיון שלנו? אני רוצה כרגע למקד אותו בעולם הקנביס. מבחינתי זה לא משנה בכלל אם זה חשיש או מריחואנה, או ג'ראס, או כל שם שייתנו לו, זה ממש לא משנה מבחינתי. הדבר היחידי שיכול לפנות למקבלי ההחלטות או לממליצי ההחלטות, או תקראו לזה איך שאתם רוצים, כאשר הולכים לעשות שינוי כזה של מדיניות או גישה, צריך לשים את כל הקלפים על השולחן ולבדוק אותם. אני אגיד למה אני מתכוון. למיטב ידיעתי, אין פה כמעט אחד בחדר, כולל ברשויות, שמתנגד לזה שמישהו שחייב לקבל קנביס אני יודע שמריחואנה רפואית זה שם בעייתי, אבל מריחואנה לצרכים רפואיים, ועבר את כל הבדיקות, וזה הדבר היחידי שעוזר לו, לא כתרופת קו ראשון שיקבל, אני לא חושב שלזה בכלל יש התנגדות. לא ראיתי שמחלקים חשיש רפואי, אבל נעזוב, בסדר. לא חושב שיש התנגדות, לא במשרד הבריאות ולא ברשות למלחמה בסמים, זה בכלל לא הדיון. הדיון הוא גם לא על קנביס שפוגע בכל אחד שמשתמש. אני אומר לכם פה ויחזקו את זה כל האנשים אחריי ו... בשום פנים ואופן לא כל מי שמשתמש בקנביס ייפגע או ימשיך להרואין, זה ממש לא נכון ,,,

זו דעה חשובה.

זאת עובדה. מה כן צריך להניח על השולחן? אני רוצה להניח על השולחן כמה דברים.

אחד, תדעו לכם שבשנים האחרונות יש להערכתי מאות נפגעים בשנה רק כתוצאה מקנביס, לא שום סם אחר.

מגיעים אלינו בשנה האחרונה עשרות נפגעי מריחואנה רפואית. אגב, אף אחד מהם לא עם מרשם מסודר, אני מתכוון במובן של בעיה שבאמת מופיעה באותה רשימת הבעיות, ואני רואה שכל מי שיש לו פה קליניקה פרטית עושה לי עם הראש ככה, שמופיעה ברשימה המפורסמת. הזליגה שקרתה... בקיצור ולעניין, החבר'ה הבינו שיש פה חומר טוב, אז למה להשתמש בזבל? באופן פרדוקסלי, למי שקרא את הכתבה ב-YNET, מן הסתם אתם מכירים את כל הספרות על הקנביס ועל האינטרסים הכלכליים והכל.

טוב פה אני אפסיק מהציטוטים - , מקרה פרטי לא מאמינים , מומחים לא מאמינים .

אז בזהירות ובחוכמה בבקשה .

נ , ב - המוסד שהוא מנהל - כפר איזון טיפל עד היום ב כ 200 נפגעי קנאביס ופטריות הזיה .

את המיסמכים מציגים בכתב ומצרפים לפרוטוקול ..

ולחיזוק מקרה פרטי

http://www.maccabi4u.co.il/5440-12310-he/Maccabi.aspx

"קוראים לי גליה שקד. אני אימא של עדי, גילי ושני. באתי לפה לספר על בתי הבכורה, עדי, שנהרגה בגלל פסיכוזה מ'סמים קלים'. היא הייתה בת 21 במותה.

למרות שהבטיחה לנו שהיא לא נוגעת בסמים, עשנה ג'ראס, כי האמינה שזה 'סם קל' שלא מזיק. עדי והחברים לא ידעו שכמעשנים 'סמים קלים' יכולים להיכנס למצב פסיכוטי. זה יכול לקרות אחרי סיגריה אחת וזה יכול לקרות גם לאחר תקופה של חודשים ואף שנים.

ששה ימים לפני מותה עדי נסעה לדלהי והתארחה בביתו של ידיד הודי. יום לפני מותה היא אמרה לאותו בחור שהיא יכולה לעוף. הוא לא חשב שהיא באמת מתכוונת לזה.

ביום מותה, החליטה לא להצטרף למשפחה לארוחת צהריים ועלתה לחדרה.

כשהידיד עלה לחדרה לשאול אותה אם היא רוצה להצטרף לקפה היא לא הייתה שם. הוא מצא אותה שרועה ללא רוח חיים למרגלות המרפסת של הקומה הראשונה.

עדי צולמה בווידיאו שלושה ימים לפני שנהרגה. פסיכיאטרית שצפתה בסרט קבעה שעדי הייתה במצב פסיכוטי.

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כל מה שהוא אומר זה "להערכתי" ו"את הנתונים אספק אחר כך". רציני הוא לא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

חשוב להבין, כל המחקרים האלה הם מה שנקרא בזלזול בזרגון המקצועי, "מחקרים ברוורס".

לא לקחו אוכלוסיית מעשני קנביס ובדקו מי מהם סבל אי פעם מהתקפים פסיכותים אלא לקחו את כלל האנשים שסבלו אי פעם מהתקפים פסיכותים ובדקו מי מהם התנסה אי פעם קנביס.

על בסיס מחקרי שכזה, אין לי שום בעיה להוכיח את הטענה הידועה שאוננות גורמת לעיוורון.

נלך לבית ספר לעיוורים, נבדוק מי מהם אונן אי פעם והי פרסטו, הטענה שלי הוכחה.

שלא תהיה טעות, אין שום מחקר רציני, מדעי בעל סטנדרטים מדעיים מקובלים שמוכיח כל קשר בין קנאביס להתקפים פסיכותיים.

בלי שום קשר, ברור שאם החברה בוודסטוק קיבלו אחלה סאטלה מקנביס בעל 4% THC, אין מה לחפש בזנים מופרעים ומהונדסים בעלי 18% THC.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...