Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה, מה?? בקליפורניה מותר לקנות ולעשות שימוש במריחואנה? זה לא מיועד רק לכל מני מחלות כאלו ואחרות ומותנה במרשם רופא?

מה הן ההגבלות שחלות על נטילת סמים קלים בקליפורניה?

אתה צריך רישיון בשביל לרכוש , מספיק שתגיד לרופא שקשה לך לישון ושמריחואנה מרגיעה אותך :)

haters will hate

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי מה שאני זוכר המורה שלי לכימיה או ביולוגיה (אני לא זוכר שתיהם זה אותה מורה)

אמרה לנו שאחת מתופעות הלוואי של המריחואנה הוא הזיות אך יותר מאוחר מאחרי שנה או שנתיים לפעמים גם אחרי עשר שנים.

לדוגמא שאמא אחת נסעה בצפון עם הילדים שלה והיא נסעה מול משאית בכביש דו סיטרי,

האמא פתאום סובבה את ההגה לכיוון המשאית, ועלה בבדיקה שכנראה שזאת הזיה וששאלו אותה מה קרה,

היא אמרה שהיא לא יודעת וניסו למצוא סיבה ואז היא אמרה שהיא עישנה מריחואנה לפני 15 שנים.

אז לכל דבר יש תופעות לוואי.

קומפוננט: מורל דוטק מגבר 1 : JL AUDIO 360.2

מגבר 2 : הייפוניקס BRX 2400.1D סאב : GROUND ZERO GZHW 12SPL

פורסם
לפי מה שאני זוכר המורה שלי לכימיה או ביולוגיה (אני לא זוכר שתיהם זה אותה מורה)

אמרה לנו שאחת מתופעות הלוואי של המריחואנה הוא הזיות אך יותר מאוחר מאחרי שנה או שנתיים לפעמים גם אחרי עשר שנים.

לדוגמא שאמא אחת נסעה בצפון עם הילדים שלה והיא נסעה מול משאית בכביש דו סיטרי,

האמא פתאום סובבה את ההגה לכיוון המשאית, ועלה בבדיקה שכנראה שזאת הזיה וששאלו אותה מה קרה,

היא אמרה שהיא לא יודעת וניסו למצוא סיבה ואז היא אמרה שהיא עישנה מריחואנה לפני 15 שנים.

אז לכל דבר יש תופעות לוואי.

וזו, חברים, בערך הרמה של השיח הציבורי סביב מריחואנה. לא אשמתך כמובן, אנחנו פשוט מוקפים במטומטמים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הבנתי שלא דיברת עליי כשאמרת שאנחנו מוקפים באנשים מטומטמים (כך אני לפחות מקווה ;)

אבל כן יצא מצב גם שאמרתי את זה לאבא שלי והוא אפילו לא התייחס לכך ברצינות,

הוא אמר שהוא מכיר מספיק אנשים שעישנו, והוא לא עבריין כן ;) אבל הוא אמר שלאף אחד מהם לא היה כלום.

קומפוננט: מורל דוטק מגבר 1 : JL AUDIO 360.2

מגבר 2 : הייפוניקס BRX 2400.1D סאב : GROUND ZERO GZHW 12SPL

פורסם

לא התכוונתי אליך. אני לא חושב שמריחואנה היא דבר טוב כשלעצמו (למעט בשימוש רפואי מבוקר כמובן, ושם יש לה יתרונות רבים), אבל אני גם לא חושב שסוכר, קפאין, ניקוטין, סקס מזדמן ונהיגה מהירה טובים למישהו.

יש אנשים שמרגישים שעל מנת למצות את החיים, או רגעים מסויימים, הם צריכים להשתמש במשני תודעה, ומבין כל אלו - החל מאלכוהול, דרך מריחואנה וחשיש, דרך כימיקלים כמו LSD וMDMA, וכלה בהירואין - כנראה שהמריחואנה הכי פחות גרועה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
עצם זה שמריחואנה אתה מכנה "סם" ואלכוהול הוא "אלכוהול" בשבילך, אתה כבר חוטא.

מריחואנה וחשיש (THC) הם סמים.

קפה (קפאין) הוא גם סם.

סיגריה (ניקוטין ועוד אי אלו כימיקלים) היא גם סם.

אקמול, דקסמול, קודאין, קטמין הם גם סמים.

אלכוהול הוא גם סם. מסוכן בידיים לא נכונות.

- אתה מוזמן להביא לי עובדות, סטטיסטיקות ואחוזים לגבי מנת יתר מכל הנ"ל.

כשאתה שולל סם כלשהו על סמך זה שראית "מישהו שלא הצליח להתמודד איתו" (ועוד ציינת שהם לקחו מנת יתר) זה לא הוגן מצידך.

אתה גם מפספס את כל הצד החיובי שלו, שחוסך להרבה נכים בארץ (לא מספיק לדעתי) כאב וסבל רב (ואתה לא מבין עד כמה. אתה מוזמן לבקר בראשון לציון, אני אפגיש אותך עם כמה נכים, חלקם בעלי משפחה עם ילדים).

תוסיף לזה את המגוון הרחב של מוצרים טבעיים שניתן ליצור ממנו (נייר, מזון, בד, שמן, דלק ועוד..) ואת העובדה שהצמח כל כך קל לגידול וכל כך תורם לסביבה אקולוגית נקיה - ואתה מבין שיש פה פסילה מגמתית פוליטית וכלכלית של משהו שהוא כן חיובי (או לפחות לא כזה מסוכן כמו שמתארים אותו).

אתה יכול להימנע מזה, זו זכותך ואני מבין אותך. אבל לבוא ולהצהיר שזה מסוכן? תביא עובדות יותר קונקרטיות מניסיון של 2-3 חברים.

*אני אישית לא צורך ולא ממליץ לצרוך.

אני בעד ניטרול שימוש בכל הדברים האלו, ככה חונכתי ביד קשה וחזקה שיש דברים שלא נוגעים שהורסים את הבריאות וכו'.

אז אני מעדיף לא לנסות, אבל יש אנשים שצריכים לנסות קודם כדי להבין כמה זה רע, למשל החברה שלי לשעבר סיפרה לי שכשטיילה בספרד היתה עם חברות והלכו לעשן אצל כמה אנשים שהכירו שם, נתנו לה ג'ויינט והיא אכלה סרטים במשך כל הלילה ולא מעוניינת לגעת בזה יותר, אם זה היה אני פשוט היתי אומר לזה לא, אבל היא רצתה לנסות כדי להגיע ל "לא" הזה.

יש אנשים שלוקחים את השפעת הסם בצורה רעה כמו אלכוהול בדיוק, תמיד תראו שיש אחד שמשתכר שהוא שמח והכי חמוד בעולם, ויש אחד שמשתכר שמתחיל להכות ולדבר שטויות ובצורה רעה, כנ"ל גם לגבי חשיש וכדומה.

זה לא ישנה מה נראה מה נאמר ומה נעשה, הדבר הזה עדיין יהיה בתוקף וימשיכו גם להשתמש בו, אני נשאר נגד הדברים האלו.

אגב באקמול אני כמעט ולא נוגע, מבחינתי זה חומר כימי בדיוק.

לקפאין שהוא סם בעצמו יש השפעה טובה לגוף (במינון נכון ומדוייק)

לג'ויינט וכדומה או כל סוג עשן כלשהו מעבר לזה שזה פוגע בזכרון ובתפקוד המיני יש עוד הרבה דברים על הדרך, כל עוד זה לא נמצא בגוף שלנו זה לא אמור להיות שם וכנראה זה לא טוב לנו, זה לא מים, או חלבון, או ויטמין, זה חומר חיצוני שלא נברא בגוף שלנו, אם הגוף שלנו היה צריך את זה, היו סימנים לזה גם לפני, ככה זה אבולוציה (אחרי 6 שנים של ביולוגיה אני יכול לומר את זה בקטנה).

אבל מי שרוצה להשתמש שיבושם לו ויהנה מזה, אני עוד מנסה לגרום לאקסית שלי להפסיק לעשן סיגריות רגילות כי זה רעל.

היא לא מבינה את זה בשבילה זה כיף, אז מה אני יכול לעשות לה? אותו הדבר בנוגע לסמים, מי שרוצה שיהנה.

Opel Adam S 2017

פורסם

לחסידי השיטיון המתאבדים בפוטנציה - קבלו דיון קודם .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=320987&highlight=%D7%A1%D7%9E%D7%99%D7%9D&page=2

ומאחר ואנו פורום של אוהבי נהיגה - תנהגו בככף אבל קראו את המחקר

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2982950,00.html

תמשיכו כך ותגיעו למצב שלי - עכשיו אני סחי וחוקי , ושונא את זה .

לא מרוכז מבולבל , מנהל שנתקע עם המילים , מנחה עובדים ושוכח אחרי 5 דקות מה רציתי .

כן מריחואנה זה סבבא , דפקו את עצמכם ואת הזיכרון , והכייף בכלל התקפי חרדה , למה להתגייס , אתה כל יום במלחמה .

אני נכה צה"ל שנפצע שלוש פעמים בפעילות , מרוסק ברגליים ברזלים בקרסוליים ברכיים גב וצוואר והקרנות וחוסר תחושה ואני היום .

הנכות היא כלום , היא מגבלה סך הכול , אבל הכאבים משמידים אותך וחוסר שינה כרוני - גם כאשר אני ישן כואב ומתעורר מזיע אחרי חלומות בצבע ,

אז אין ברירה והרופאים דוחפים לי משככי כאבים של סוסים ומריחואנה לשיחרור שרירים וולההקהיית כאבים , אבל זו קללה , זה לא אני .

אני מלא במריחואנה ואוקסנטין חוקי חוקי - אז לגבי הכאבים והמגבלות אני משלים .

אבל שאני מבולבל , בגלל משכככי הכאבים , לא זוכר דברים ולפעמים חוזר על דברים שאמרתי מקודם , ומפחד לנהוג ולצאת מהבית ,

לזה אני לא מסכים .

יש ימים שהשימוש באמת טוב ומרגיע , ויש ימים של טירוף , והכל נשאר בסוף במוח ובמערכת העצבים , ומספיק הידלקות קטנה ,

מצב רוח שונה והשדים הרעים קופצים -

אז חסידי הג'ראס למה לא שחקו סחי ותשפכו , תקיאו תזיעו דברו לא לעניין וספרו בדיחות קרש והן מה זה מצחיקות .

אם אתם נעל בלי שכל תהנו מהבריחה לחלומות , אם אתם חושבים שאתם שווים משהו - הצחיקו את עצמכם לימדו ותהנו מהחיים .

אנשים שואליים אותי במסעדה למה אני מגיע כאשר אני מבולבל ורואים שכואב לי לעבודה - התשובה שלי בצחוק פעם הייתה ,

לצאת מהבית ולראות אנשים לכאורה בריאים ,, שהם יותר חולים ממני - והיום חצי מאנשים בלילה שרוטים ומעשנים גם במסעדה זה כבר לא צחוק .

כל משככי הכאבים מריחואנה הרואין מורפיום והנגזרות הם דברים המתנחלים על המוח -

לאחד יפתח המוח - יראה צבעים ויכתוב מוסיקה שמיימית ,ואחר יאכל סרטים בלי מלח -

אז לא יודע היכן אתם נמצאים - אבל זה מתנחל , וההבזקים ממשיכים בהפתעות , תהנו טופשים , ותשארו עבדים כל חייכם .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
עצם זה שמריחואנה אתה מכנה "סם" ואלכוהול הוא "אלכוהול" בשבילך, אתה כבר חוטא.

מריחואנה וחשיש (THC) הם סמים.

קפה (קפאין) הוא גם סם.

סיגריה (ניקוטין ועוד אי אלו כימיקלים) היא גם סם.

אקמול, דקסמול, קודאין, קטמין הם גם סמים.

אלכוהול הוא גם סם. מסוכן בידיים לא נכונות.

- אתה מוזמן להביא לי עובדות, סטטיסטיקות ואחוזים לגבי מנת יתר מכל הנ"ל.

כשאתה שולל סם כלשהו על סמך זה שראית "מישהו שלא הצליח להתמודד איתו" (ועוד ציינת שהם לקחו מנת יתר) זה לא הוגן מצידך.

אתה גם מפספס את כל הצד החיובי שלו, שחוסך להרבה נכים בארץ (לא מספיק לדעתי) כאב וסבל רב (ואתה לא מבין עד כמה. אתה מוזמן לבקר בראשון לציון, אני אפגיש אותך עם כמה נכים, חלקם בעלי משפחה עם ילדים).

תוסיף לזה את המגוון הרחב של מוצרים טבעיים שניתן ליצור ממנו (נייר, מזון, בד, שמן, דלק ועוד..) ואת העובדה שהצמח כל כך קל לגידול וכל כך תורם לסביבה אקולוגית נקיה - ואתה מבין שיש פה פסילה מגמתית פוליטית וכלכלית של משהו שהוא כן חיובי (או לפחות לא כזה מסוכן כמו שמתארים אותו).

אתה יכול להימנע מזה, זו זכותך ואני מבין אותך. אבל לבוא ולהצהיר שזה מסוכן? תביא עובדות יותר קונקרטיות מניסיון של 2-3 חברים.

*אני אישית לא צורך ולא ממליץ לצרוך.

למה זה לא הוגן מצידי? אני מדבר על עצמי כאינדווידואל. אני רואה שהפלוסים במריחואנה לא שווים למינוסים, מבחינה אישית, ובוחר שלא להשתמש בזה. יש אנשים שבוחרים כן לצרוך, שיהיה להם לבריאות.

מעניין אם היית כול כך עקשן בנוגע לזה, אם זה היה מדובר באדם שבוחר במודע לא לשתות אלכוהול, כי לא מתאים לו להרגיש בחילה ולהקיא.

פורסם
מכיוון שעברתי את חיי בישראל עד לתחילת שנות ה20 והיום אני יכול לראות את הנוער האמריקאי מכיוון שיש לי 2 אחים שנולדו פה וכיום הם בני 19 ו16.

הילדים פה שותים, אבל שותים עם אחריות, אני זוכר איך בימי שישי הייתי קונה להם בירות והיינו מתכנסים בבית של אבא שלי, כל הילדים ששתו השאירו את המפתחות של המכוניות אצלי ונשארו לישון אצלנו, ההורים שלהם ידעו והם היו רגועים, עדיף שהילדים יתנסו תחת אחריות מאשר שישתו לבד, ומה היינו עושים? משחקים BEER PONG, הם היו מדליקים נרגילה, הרבה צחוקים וזהו, לפעמים קצת שחייה לילית וזהו. ותמיד היו את הילדים שלא שתו, מבחינתי זה בסדר.

אני לא חושב שעשיתי משהו פסול, בארץ לא הייתה הגבלה ובגיל 16 השתכרתי כי הייתי מטומטם, התערבתי על 50 שקל שאני מסיים בקבוק טקילה, חוץ מזה שעשיתי היכרות כואבת בין הפרצוף שלי למדרכה פשוט הקאתי את הנשמה ולא הפסקתי להתנצל כל הלילה כשחיבקתי את הדלי ליד המיטה.

אני לא שתיין, היום אני שותה יין ושמפניה בבית, בחוץ אני בקושי שותה, אני אוהב להיות בשליטה וכשאני נפגש עם חברים בבר אני בדרך כלל שותה בירה אחת או כוסית של בייליז.

לגבי מריחואנה, פה בקליפורניה זה חוקי. התנסתי עם מריחואנה בישראל ומעולם לא הייתי מהסטלנים שחייבים לעשן כל הזמן, אני לא מסוגל לעשן באנג כי זה לא מסתדר לי בראש, זה נראה לי זול, אבל ג'ויינט? לפעמים אני מעשן פעמיים שלוש בשבוע ולפעמים אני לא מעשן 3 חודשים.

הכל עניין של אחריות וחינוך, בתור ילד לא אמרו לי אסור אז להתמרד היה להגיד לא, אמא שלי אמרה לי, בן אם אתה רוצה לעשן גראס תגיד לי, אני אתן לך, אני מעדיפה שתעשן משהו טוב מאשר שמישהו יביא לך משהו חרא מהרחוב.

ככה גם מספר חברים קרובים שלי גדלו, ואתם יודעים מה? אף אחד לא ניסה דברים כדי לדפוק את הראש, גדלנו בידיעה שזה שם ושיש אחריות לכל דבר.

מריחואנה זה דבר לגיטימי בעיני, עישנתי דברים מפגרים, כל החנויות פה מחזיקות ג'אראס וחשיש מצויינים, וגם בירוק יש כל כך הרבה סוגים, יש כאלה שאחרי 2 שאכטות אני רואה את בייבי ג'יז'ז רץ לי בבית, ויש את אלה שאחרי ג'ויינט שלם פשוט עושים לי חשק לנבור בארון אחרי שקית ביסלי והראש מרגיש קצת קצת קליל.

וכן עישנתי פעם עד למצב שהקאתי, זה היה חד פעמי ולמדתי איפה הגבול שלי.

האם הייתי עצבני? האם הייתי קופצני? לא, ממש לא, הייתי מרוח על הספה עם חיוך מטומטם במשך שעה.

אלכוהול משפיע בצורה שונה, הוא בונה ביטחון ומערפל את שיקול הדעת.

לא זכור לי שראיתי אנשים על מריחואנה הולכים מכות, מיותר לציין כמה מכות ראיתי בברים ומועדנים.

הכל עניין של אחריות והיום לא מלמדים ילדים מהי אחריות, הרי איזה ערכים ילדים סופגים? תוכניות ריאלטי?

אלכוהול זה חרא של דבר, ראיתי מספיק אנשים הופכים למפלצות אחרי שהם שתו יותר מדי.

וילדים ששותים יותר מדי? הם מרגישים כאילו שהם טוני מונטנה, במיוחד בסביבה הישראלית.

בנצי, דחיל רבאק. הילדים באמריקה שותים באחריות? נו באמת. כמה ילדים נולדו לעולם הזה שם כתוצאה מאלכוהול? אם פיתחתי מחשבות לגמרי שליליות לגבי שיכורים זה רק בגלל הבהמות שלא מסוגלות לשתות אלכוהול בצורה מבוקרת או לפחות להיות בסביבה בטוחה כאשר הם שתויים. אלכוהול זה מכת מדינה בארה"ב ואני מקווה שהמצב לא יחריף גם כאן. את המטומטם השיכור האחרון שראיתי שם זה היה שאיזה בחור השתכר בכזו צורה שהוא "שלף" את איבר המין שלו לפני אנשים והשתין על שיח בטענה שהוא כבאי שמכבה שריפה. השוטרים הראו לו שאחווה בין שוטרים לכבאים לא תמיד מסתדרת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

שלום לכולם,

סמים: כל חומר אשר מוכנס לגוף ולא משמש כתזונה. מה שאומר דבר פשוט מאוד, כל שתייה שאינה מים או לחילופין מיץ טבעי(ולא החרא שמוכרים בחנויות, אלא פרי סחוט אמיתי) - מה שמכניס גם תה וקפה להגדרה של סמים(כי אינם משמשים לתזונה למרות שעל תה אפשר להתווכח), וכל חומר אחר שאינו משמש לתזונה.

בקשר לקנאביס(חשיש, ג'ראס וגראס) אמרו פה הרבה דברים ורובם הם ללא שום בסיס ומדעי וחלקם הם עם בסיס מדעי מסוים אך שטות מוחלטת(לא מאשים אף אחד, זה פשוט מה שאומרים לנו מהרבה סיבות), אז תרשו לי להביא לפה כמה עובדות:

לקנאביס יש שתי תתי זנים עיקריים:

אינדיקה: בעל אחוזי חומר פעיל נמוכים ביותר - עד 5 אחוזי חומר פעיל(כאשר החומרים הפעילים הם THC וCBD (שני חומרים שעושים פלאים בגוף). זהו הצמח ה"זכרי"

סאטיווה: בעל אחוזי חומר פעיל גבוהים יותר, יכול להגיע ל-20 אחוז ומעלה, זהו הצמח ה"נקבי" והמפורסם ביותר.

למרות שיש כל מני שילובים ותתי זנים(רובם – אך לא כולם – נוצרו ע"י אדם) שבהם האינדיקה יכולה להגיע לאחוזים גבוהים יותר - אילו הזנים הטהורים בטבע אך נתונים אילו לא תמיד נכונים(יש המון תתי זנים) ואילו בסופו של דבר הגדרות בוטניות ותו לא.

צמח הקנאביס הוא צמח רב שנתי, בעל קצב צמיחה גבוה ויכול לגדול בכמעט כל מקום בכדור הארץ. צמח זה הוא בעל יחס שחרור של חמצן מול פחמן דו חמצני מהגבוהים בבוטניקה, כלומר צמח מעלה אחוזי חמצן באוויר בצורה מעולה

נתחיל עם כמה מיתוסים נפוצים:

1. קנאביס שורף תאי מוח:

שקר מוחלט שהסימוכין המחקרי היחידי אליו הוא מחקר משנות ה-60/70(לא זוכר בדיוק איזו שנה - אם תרצו אפשר לברר) והינה איך שעשו את המחקר(שנעשה בארה"ב ע"י הממשלה): לקחו קופים שמו להם מסיכה אטומה על הפנים והחדירו להם נטו עשן קנאביס למשך 2 3 דקות כמה פעמים ביום. מה שאומר שהם חנקו את הקופים - כלומר חמצן לא נכנס למוח - אם אין חמצן אין אנרגיה לתא ואם אין אנרגיה התא מת והופה יש מחקר חדש שאומר שקנאביס הורס תאי מוח. בולשיט.

CBD ו-THC פועלים על 2 רצפטורים בגוף ששייכים למערכת האנדו קנאבידיולית(השם הוא לא במקרה. אנדו - פנימי, קנאבידיולי נגזר מהשם קנאביס, כלומר קנאביס פנימי, כן כן גבירותיי ורבותי הגוף שלנו מייצר חומר מאוד דומה לTHC ויש לו תפקיד מכריע בכמעט כל המערכות והתהליכים בגוף-תשובה לאדם שאמר שזה חומר זר לגוף. כולנו סטלנים ברמה הבסיסית ביותר. וכולנו זה כולל את כל צורות החיים הרב תאיות) והם נקראיםCB1 ו-CB2.

1CB נמצא בעיקר במוח, בכל החלקים של המוח למעט 1 וזה המוח הקטן(קולטן זה אינו נמצא בכלל! במוח הקטן כלומר אין השפעה על איזור זה) כאשר המוח הקטן אחראי על הפעולות הלא רצוניות של הגוף ועל פעולות ההישרדות - מה שאומר שבנאדם לא יכול למות מחנק, חוסר הקאה , איבוד שיווי משקל , אובדן נשימה וכו' לא משנה כמה הוא מסטול! אבל, הוא כן נמצא בכל שאר איזורי המוח ותפקידו(שכן זהו בדיוק תפקיד המערכת האנדו-קנאבידיולית) הוא וויסות ואיזון פעולות המוח כגון - הרגעה מלחצים , וויסות זיכרונות כואבים(וזאת בדיוק הסיבה שנותנים וויד רפואי לחולי פוסט טראומה והלם קרב) - כמו שנאמר ע"י פרופ' רפאל משולם - "לזכור זה חשוב, לשכוח לא פחות חשוב", ואיזון שחרור דופמין וסרונטונין(שהינם חומרים בעלי פוטנציאל נזק רב כשהם בחוסר איזון - יעידו נרקומנים) במוח. חומרים אילו אחראים על תחושות עונג, אושר, סיפוק וביטחון עצמי - על חומרים אילו משפיעים סמים כגון הרואין, קראק, קוקאין וכו', THC מאזן את הרמות שלהם ובעצם מכניס כך את כל המוח לאיזון ורמה בריאה - על בסיס עובדה זו יש מקומות שמטפלים בנרקומנים ע"י קנאביס ואחוזי הגמילה גבוהים בהרבה מהממוצע.

CB1 אינו משפיע לרעה על המוח(ברמות צריכה הגיוניות - כאשר צריכה יומיומית נורמאלית אינה מהווה בעיה ברוב המוחלט של המקרים) אלא להיפך - הוא מגן עליו ומאזן אותו.

CB2 לעומת זאת נמצא בכל הגוף למעט המוח, וכשאני אומר בכל הגוף אני מתכוון כל הגוף - בלבלב, בלב, במעי , בתאי שריר, בסימפונות ובקיצור כמעט כל מקום ותא בגוף. תפקידו הוא מאוד דומה ל1CB - הרגעה, הקלה ושמירה או בקיצור תפקיד הגנתי.

במחקרים שמתחילים לצאת יותר ויותר ע"י חוקרים מאוד מכובדים(כמו פרופ' רפאל משולם ממכון וויצמן והאוניברסיטה העברית - שהינו האדם ה-1 שהצליח לבודד את החומר הפעיל בשלהי שנות ה-60) מראים שקנאביס בעצם נלחם בתאים סרטניים(!) ומשקם תאים בריאים במנגנון שידוע היום שקיים(בקהילה המדעית ולצערי לא בקהילה הרחבה בגלל אינטרסים כספיים) אך אינו ידוע איך הוא פועל עד היום.

בנושא הקנאביס וסרטן אני יגיד כמה מילים - היום יש הוכחות חותכות ששמן קנאביס(לא הפרח עצמו - אלא מיצוי השמן מהצמח שמכיל אחוזי חומר פעיל גבוהים) מרפא לחלוטין סוגים שונים ומגוונים של סרטן כמעט ללא תופעות לוואי אם בכלל יש(מה שתלוי במינון אך שוב תופעות הלוואי ממש לא חמורות, בטח שלא בהשוואה להקרנות) והסיבה היחידה לחוסר שימוש בתרופת פלא זו היא כסף(חברות התרופות מגלגלות מיליארדים על המחלה). אך שוב בשביל להרחיב תראו את הסרט rick sampsons - run from the cure ותקשיבו לפרופ' משולם בנושא.(הסרט המלא קיים ביוטיוב)

בנושא מחלות ,הקנאביס לא מטפל רק בסרטן אלא במעל למאה(כן, שוב אני אחזור מאה!) מחלות שונות - החל מסכרת , גלאוקומה , אוסטופורוזיס , ליים דיזיז , טרשת נפוצה , ברונכיטיס , סרטן , הקאות , בחילות, פרקינסון , הפרעות שינה , אסטמה ועוד ועוד...ביניהם מחלות שהן כביכול "חשוכות מרפא".

בנוגע לסכיזופרניה:

יש נתון מאוד מעניין: ב-10 שנה האחרונות אחוז המעשנים עלה בצורה ניכרת, אפילו מעבר לרמות הסיקסטיז, והפלא ופלא הסיכון לסכיזופרניה(שהינו במהלך כל ההיסטוריה הידועה 1 אחוז) לא זז ואפילו לא במילימטר בתקופה זו , אפילו לא זמנית. אז בואו תסבירו לי איך לעזעזל מקשרים את זה לקנאביס??

סכיזופרניה יכולה להיגרם גם עקב אכילת בננה, החומר עצמו אצל אנשים אילו לא ממש משנה, מה שמשנה זה השילוב של גנים והקונוטציה שנגרמת ע"י אותו מצב.

החומר הפעיל מסוג CBD, אגב, נמצא במחקרים עדכניים כמצויין לטיפול בסכיזופרניה. כן, בדיוק אותה מחלה שיכולה להתעורר (לסובלים ממנה) משימוש בTHC.

טוב נמשיך הלאה מעבר לתחום הרפואי וניגע קצת בנושא דחוף לא פחות וזה איכות הסביבה.

ובכן מה הם היום המזהמים הכי גדולים, למעט מפעלים כימיים?

כריתת עצים, נפט, פלסטיקה וניילון.

ובכן מקנאביס(ובעצם מכל צמח בעל סיבים , אך הקנאביס הוא היעיל ביותר בפער גדול) אפשר להכין מעל 50 אלף מוצרים(כן כן קראתם נכון, וזוהי עובדה בלתי ניתנת לערעור כי המוצרים מיוצרים זוהי הוכחה מספקת) אבל נתאר את החשובים ביותר:

נייר: היום מכינים בעיקר מעצים נייר(שזהו צמח שגדל מאוד לאט והוא קריטי ביותר לאיזון המערכת האקולוגית) מה שמוריד את אחוזי החמצן באוויר וכך מגביר ריכוז של דו תחמוצת הפחמן ותחמוצת הפחמן(חומרים רעילים לכל בעל חיים מרובה תאים) וגורם לאפקט החממה. מקנאביס אפשר לייצר נייר שהוא יותר עמיד יותר איכותי ולא מצהיב גם אחרי הרבה שנים. יותר מזה, קנאביס גדל בכל מקום וגדל מאוד מהר. אם ניקח כמות מסוימת של נייר(נגיד טון) אז בשביל לייצר כמות זו נצטרך שטח של קנאביס שהוא רביעית(!!!) משטח של עצים. תחשבו על הפוטנציאל המטורף הזה מבחינה אקולוגית וכלכלית.

רק בשביל להוכיח: את מגילת העצמאות של ארה"ב כתבו על נייר קנאביס, כאשר השם קנבס(בד ציור בלועזית) הוא נגזרת ישירה של המילה קנאביס.

נעבור לפלסטיקה וניילון:

שני החומרים הכי מזהמים היום(אינם מתפרקים בטבע ובכך מזיקים) שלא רק הימצאותם בטבע מזיקה אלא תהליך הייצור שמלווה בכימיקלים שנשפכים לנו למי השתייה. מקנאביס אפשר להכין פלסטיקה(ללא מעורבות של חומרים כימיים רעילים) וניילון שהינם חזקים יותר מפלדה(!) מתפרקים טבעית בטבע ואינם מזיקים כלל למערכת האקולוגית, וכל זה בעלות נמוכה מאוד ובעזרת מכשור בסיסי ביותר(המכשור קיים משנות ה-30 ונשאר כמעט ללא שינוי - עד כדי כך פשוט וזול). תחשבו רגע ברמה התיאורטית על הפוטנציאל, נניח וכל תעשיית הפלסטיקה, הניילון והדלק הפשוט(לחימום וכו', לא לרכב) היה מבוסס קנאביס, מחיר הנפט היה יורד לרצפה(בגלל הרבה יותר נפט שהולך לדלקים ולא לפלסטיקה שזה ענף ייצור ענקי ביותר ששואב הרבה נפט), הזיהום היה יורד, , ואין כמעט צורך לחפש דלקים חלופיים ולבזבז המון כסף על כלום(כשגם כל נושא המכוניות החשמליות הוא שקר אחד גדול שנועד להרוויח כסף ואני אוכל לפרט על כך ולהוכיח) ובקיצור הכל פשוט יותר טוב.

כעת אני רוצה להציג עובדה ולשאול שאלה, העובדה:

יש תתי זנים רבים של קנאביס אינדיקה שמכילים פחות מחצי אחוז חומר פעיל(שזה אומר שצריך לעשן דונם בשביל להתמסטל - כלומר לא למטרת עישון הצמח קיים) אך יחד עם זאת ניתן להשתמש בו כחומר גלם תעשייתי(כל משפירטתי וזה רק בערך חמישית מהפוטנציאל התעשייתי שלא לדבר על הרפואי והחברתי של הצמח).

עכשיו לשאלה:

למה לעזאזל קנאביס אינדיקה לא חוקי???(תחשבו על כמות הכסף שמתגלגלת בתעשיית הנפט והנייר כאשר קנאביס הוא מתחרה ישיר על התעשייה הזו ותחשבו על הכוח שיש בשליטה על המוצרים האלו).

קצת לא קשור לרצף אבל רציתי להכניס את זה:

כבר מוכח שתחת השפעת קנאביס אדם רואה יותר טוב, שומע יותר טוב(קליטת צבעים וקולות מוגברת), בעלת התנהגות אדיבה יותר לסביבה ואף במבחני נהיגה(יש אף פרק פיפת' גיר הבריטי - אם אתה מכיר - שמוכיח זאת) האדם ינהג טוב יותר - יותר רגוע ויותר לאט. אז האדם תחת השפעת קנאביס יותר מחובר לסביבה ולמציאות. ד"א, לגבי היכולת לתפקד תחת השפעה עולה עם השימוש(מבחינת משך זמן, כלומר בפעמים הראשונות האדם יתפקד פחות טוב תחת השפעה אך זה משתפר עם הזמן ויש אנשים שמפקדים אף טוב יותר. בעניין הזה זה תלוי באדם, אך לגבי קליטת צבעים וכו' זוהי עובדה).

כמה עובדות מעניינות בקשר לקנאביס:

1. מגילת העצמאות של ארה"ב נכתבה על נייר קנאביס

2. ג'ורג' וושינגטון גידל קנאביס למחייתו והיה תומך גדול בגידולו

3. במאה ה-19 בארה"ב לא רק שקנאביס היה מותר לגידול חופשי, אלא אף היה חובה בחוק על כל חקלאי בארה"ב לגדל כמות מסוימת של האמפ. הפלא ופלא שלא הסתובבו גדודים של נרקומנים ברחובות.

4.הרכב הסדרתי ה-1 בעולם, סמל ה"מהפכה התעשייתית" היה עשוי כולו מקנאביס למעט השלדה הבסיסית(רצפת הרכב) שהייתה מפלדה- הפלסטיק מקנאביס , הבד מקנאביס , ואפילו הדלק היה שמן קנאביס וד"א, פלסטיק קנאביס חזק פ-10 מפלדה(!). וכן מדובר בפורד מודל טי. בזכות הצמח הזה כולנו היום נוהגים במכוניות וזה לא נשאר כזכות רק לעשירים(משמתחיל להשתנות היום - אני מאמין שחלק יסכימו איתי).

5. עדויות ארכיאולוגיות מוכיחות שקנאביס היה בשימוש נרחב עוד מלפני 5000 שנה, ועדויות שמצביעות על שימוש מלפני 10000 שנה - עדויות אלו מצביעות שקנאביס בוית(כלומר גודל ביתית והיה בשימוש נרחב) עוד לפני מלפפונים עגבניות ותירס. בקשר לסעיף הזה מישהו הזכיר אבולוציה(לא זוכר מי בדיוק, סליחה) - אז בבקשה, נושא האבולוציה בהחלט נכנס אבל בכיוון אחר - הגוף שלנו, מבחינה טוקסית ואלרגנית, מורגל אבולוציונית לצמח.

6. כמות לא מועטה של רבנים ופרשני תורה מפרשים את המושג "קנה בושם" ,שמתואר בבראשית לא פחות ולא יותר, כצמח הקנאביס.

לסיום קצת על אלכוהול:

אלכוהול חומר פסיכו אקטיבי חזק ביותר. לפני כמה שנים עשו מחקר על אנשים מאנטרקטיקה(שאינם יודעים מה זה אלכוהול - לעולם בהיסטוריה לא שתו) כאשר נתנו להם כוסית אחת לשתייה - המחקר גילה שאפילו אחרי כוס אחת האדם מתמכר ולאחר עוד כמה כוסות מועטות זה מגיע למנת יתר(שיכול לקרות גם ממים - כאשר קנאביס זה בין החומרים היחידים בעולם שבלתי אפשרי להגיע למנת יתר מהם - אף אדם בהיסטוריה לא מת מקנאביס מה שעושה את החומר הזה יותר בטוח מסוכר, מלח, קפאין ואפילו מים) ומוות.

דעות ודברים שראיתם/שמעתם מאנשים זה טוב ויפה אבל כשמדברים על חומר מסוים(גם ההגדרה של חומר "כימי" וחומר "טבעי" זה בולשיט כי חומר זה חומר זה חומר, הכל מולקולות ואטומים - גם אנחנו. ההבדל מגיע מזה שהטבע הרבה, אבל הרבה יותר חכם מאיתנו - לכן חומרים "טבעיים" יהיו יותר בריאים, או פחות מזיקים, מחומרים מקבילים שהם מעשה ידי אדם) צריך לדייק מדעית ולהגיד עובדות, על פרשנויות ניתן תמיד להתווכח לא על עובדות.

ד"א כל דבר שרשמתי פה הינם דברים שלמדתי מפי אנשים שחקרו את הצמח שנים על גבי שנים וכל אדם שחקר אי פעם את הצמח(והוא לא מונע מאינטרסים מסוימים) יגיד את אותם דברים - האדם העיקרי שלקחתי את דבריו ממנו הוא פרופסור רפאל משולם מהאוניברסיטה העברית, כל שאר המדענים הינם אנשיי מקצוע כגון פסיכיאטרים, בערך כל סוגי הרופאים הקיימים, בוטניקאים ועוד.

וסליחה על החפירה, אך זהו נושא שהוא חשוב לעלות לדיון ונושא שחשוב לדייק בעובדות.

פורסם

כל המאמר התאורטי שלך שווה בדיוק לנייר ,, גם מסוג קנאביס .

כנס לבתי-החולים הפסיכיאטריים וראה שם את כמות הצעירים המאושפזים , מעניין אחרי שימוש במה .

http://www.antidrugs.org.il/pages/1285.aspx

א. דיסוציאציה, דה-פרסונליזציה מדבריו של סטודנט בן 23 לאחר כשנה מאז "שהתנסה" במריחואנה בארץ והגיע למשבר שהיה מלווה בתחושת דיסוציאציה שגרמה לו להתחיל בטיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי מבלי שאף אחד היה מודע לחומרת מצבו.

[/url]

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

קודם כל תודה על הזלזול המוחלט שלך, אין לי אפילו מושג אם קראת מה שכתבתי.

אז, כמו שהתעלמת מכל מה שרשמתי, תסלח לי אם אני אתעלם מהלינק הזה לאל סם(או הרשות למלחמה בחולים זה היה?).

הלינק הזה שהבאת הוא זהה לאם נתווכח על אלכוהול ואני אעיד לטובה עם אתר האינטרנט של סמירנוף, או לחילופין נתונים לטובת נשק מחברת קולט.

תהיה רציני בנאדם.

פורסם

ילדים מאושפזים כי הם לקחו פיטריות, ניסו הרואין, קריסטל מת', אקסטזי וסמים אחרים. לא ממריחואנה.

לצערי יש מקרים שבהם מריחואנה רוססה בחומרים כימיים על מנת ליצור אפקט חזק יותר.

אם זה חוקי אין צורך בזה ולמעשה הכל תחת פיקוח.

לגביי השתיה בארה"ב והנוער של היום, אני שם לב שהיום זה יותר קול להיות היפסטר מאשר להיות פרחח.

אני מוקף ברופאים רבים, מעניין למה הם מעודדים את השימוש בקנאביס?!

haters will hate

פורסם
ילדים מאושפזים כי הם לקחו פיטריות, ניסו הרואין, קריסטל מת', אקסטזי וסמים אחרים. לא ממריחואנה.

לצערי יש מקרים שבהם מריחואנה רוססה בחומרים כימיים על מנת ליצור אפקט חזק יותר.

אם זה חוקי אין צורך בזה ולמעשה הכל תחת פיקוח.

לגביי השתיה בארה"ב והנוער של היום, אני שם לב שהיום זה יותר קול להיות היפסטר מאשר להיות פרחח.

אני מוקף ברופאים רבים, מעניין למה הם מעודדים את השימוש בקנאביס?!

הסיבה , לשימוש רפואי כקו לפני אחרון - הוא נוגד דלקת , משכך כאבים מרפה שרירים ועוזר במצבי קיצון .

יש לזה מחיר - זה לא סתם מכהה את הכאבים , החומרים הנ"ל משחקים במערכת העצבים והמוח ,

ויש לזה מחיר היום בריכוז ובמחשבות שווא (סרטים טובים ורעים ), ובעתיד בהבזקי פתע .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

שמעו, הבעיה היא כלל לא באלכוהול אלא בחברה הישראלית, ובמה שקורה לה.

לי יש דוגמא ממקור ראשון לחוסר הבעיה באלכוהול.

גדלתי כנער צפונבוני בצפון תל אביב של תחילת שנות ה 80, למדתי בתיכון עירוני ה'.

בשנים ההן לא הייתה שום הגבלה, שום איסור, ילד בן 12 נכנס לפאב ומבקש ג'ק דניאלס, הבר מן היה שואל עם קרח או נקי?

היינו קבוצה די גדולה בתיכון שהיום בדיעבד אני יכול בבטחה להגיד שהייתה לנו בעיית אלכוהול רצינית.

MASH היה הפאב השכונתי, הפסקת צהריים כללה את הסנדביץ שאמא הכינה עם 2 חצי ליטר גולדסטאר בעמידה מחוץ לפאב (ואני לא מדבר על 2 תיכוניסטים ששותים בירה, היו שם כל הפסקה אולי 30-40 חברה).

כל מסיבה, כל יציאה, כל מפגש חברים היה רווי באלכוהול.

זכורות לי לפחות 3 סיטואציות של אמבולנסים ואישפוזים במסיבה על רקע של הרעלת אלכוהול.

מה אני בא להגיד?

מעולם לא הייתה שום צורת אלימות, לא מכות, לא דקירות, לא אונס ולא מעשים מגונים.

שתינו, נהניינו, רקדנו ובזה הסתיים העניין (טוב, נו, גם הקאנו לא מעט).

היום זה אחרת לא כי גוף האדם שונה ולא כי האלכוהול שונה אלא רק מסיבה אחת, החברה ככלל נהייתה יותר אלימה וכך גם הנוער.

בקשר לקנביס, אני לא חושב שצריך לאשר אותו, רק שיעזבו בשקט את משתמשי הקצה.

אם אני בסוף יום עבודה מעוניין (באופן היפוטטי) להדליק לי בביתי ג'וינט ולהנות מהחיים, עזבו אותי בשקט ואל תשלחו לי את הבילוש לפשוט לי על הבית (מקרים שקרו לאנשים שאני מכיר, אנשים נורמטיבים לחלוטין).

דרך אגב, אני לא יודע מה מצב האלימות בקרב בני נוער בגרמניה אבל אתה בהחלט רואה שם קבוצות של בנים ובנות מטיילים ברחוב הראשי בעיר כאשר כל אחד אוחז בקבוק בירה ביד, כולל הבנות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...