Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תיבה רובוטית = תיבה שהמבנה שלה זהה לזה של תיבת הילוכים ידנית אבל יש רובוט קטן שמפעיל במקומך את הקלאצ' ומזיז במקומך את ידית ההילוכים.

תיבת עם טיפטרוניק - תיבת הילוכים אוטומטית שיש בה אפשרות להעברה ידנית של ההילוכים.

בדרך כלל בתיבות רובוטיות יש גם טיפטרוניק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני אחדד את השאלה כי היא מענינת אותי גם כבר זמן מה:

אם יש בתיבה רובוטית "רובוט קטן" שמחליף עבורך את ההילוך ולוחץ על הקלאץ' - אז מה קורה באוטומט? אין קלאץ'? מי לוחץ ומעביר שם?

אגב אני עדיין מתרגל לתיבה הרובוטית שברשותי. מורגש הבדל משמעותי בתפעול. היא עובדת נפלא ורוב ההעברות חלקות (קלאץ' כפול) אבל פה ושם מגיעים למצבים של רעידות או שהרכב מתחיל להתגלגל אחורה בטרם הקלאץ' מגיע לנקודה... מבחינת התחושה והביצועים אני רואה בו יותר יתרונות מחסרונות. לפני יומיים בירידה שמתי לב לכך שהוא ירד להילוך נמוך יחסית כדי לבלום את ההתדרדרות והתתרשמתי לטובה... בכלל בשטח הררי הוא מתנהג בצורה חכמה ויעילה יותר מהאוטומט שהיה לי, שם נאלצתי לעבור לטיפטרוניק (כשהיה).

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

באוטומט אין קלאץ' בין מנוע לגיר. יש ממיר מומנט - טורבינה עם נוזל שלאומת קלאץ' מספקת טווח יחסי העברה.

יש קלאצ'ים ובנדים רטובים בתוך התיבה שעוצרים חלקי מערכת פלנטרית כדי לקבל יחסי העברה שונים - הכל עובד על חיכוך ושחיקה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...