Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כבר זמן די רב שבו אני ואבי מחפשים אחר אוטו חדש. ביקרנו בהרבה מאוד סוכנויות רכב ולאחר סקירה ממושכת סיננתי כמה רכבים אופציונאליים. אני נהג חדש. התקציב המקסימלי שלי עומד על 100,000 שקלים וקצת.

עד כה חשבתי על הדגמים הבאים:

1) פולקסווגן פולו החדשה (ידנית)

2) פורד פיאסטה (ידנית)

3) טויוטה יאריס החדשה (גרסה אוטומטית)

אשמח אם תוכלו להמליץ לי על אחת משלושתן. בנוסף מה עדיף אוטומט או דווקא ידני.

שמעתי גם שמצטרפת מתמודדת חדשה שהיא פיג'ו 208. האם יש למה לחכות? מישהו יודע דבר או שניים על תאריך יציאתה?

תודה רבה רבה לעונים.

טל

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פולו איננה מכונית טובה יותר מהפיאסטה והיא יקרה משמעותית.

הפיאסטה זולה מהתקציב שלך בעשרות אלפי שקלים - יופי של חסכון.

היאריס יקרה יותר ולא באמת עדיפה בתור מכונית.

ידני עדיף בשביל ההנאה וצריכת הדלק. אם אתה מסתדר עם ידני, הפיאסטה היא החבילה הטובה ביותר כיום, לדעתי (נסה גם את הסוויפט הידנית). אם לא - זה עניין אחר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, קודם כל המון תודה על התגובה המהירה. לקחתי את הדברים שלך ברצינות ושקלתי את הנושא מחדש.

אני חיפשתי וממשיך לחפש אחר אוטו שייתן מקסימום במחיר מינימום.

אם הרשימה הייתה טיפה שונה...מה היית אומר? אני מדבר על:

*פורד פיאסטה (שוב)

*סוזוקי סוויפט שמאוד הפתיעה אותי מבחינת נתוני צריכת הדלק

*קיה ריו הידנית

*ואחרונה חביבה יונדאי i20.

אני אשאל שוב את החברים בפורום אם ידוע להם דבר או שניים על פיג'ו 208...האם כדאי לחכות לה? האם יש לה מה להציע? ראיתי אותה בתערוכה של מוטוקאר והיא השאירה עליי רושם של מכונית טובה.

תודה רבה לכל העונים. אתם מאוד עוזרים בקבלת ההחלטה הרי אוטו לא קונים כל יום.

טל

:-)

פורסם

ה 208 עוד לא בארץ אז לא נראה לי שיש פה מישהו שיש לו הרבה מה להגיד עליה. בינתיים לא נראה שהיא מביאה עמה מהפיכה.

תתחיל מנסיעת מבחן ותראה מה דעתך קודם כל. אח"כ תחזור עם התלבטות יותר ספציפית.

emotion of motion

פורסם

ה-208 כבר בארץ אבל שיווקה טרם החל. הוא אמור להתחיל בקרוב, ממש בקרוב. בניגוד למה שנכתב כאן היא כן אמורה להביא בשורה של ממש, גם אם לא מהפיכה בסגנון האחים המוסלמים :wink: ב-208 אמורה פיג'ו לחזור לכל מה שאהבנו בסופר-מיני הישנות והטובות של פיג'ו (205,206) - קטנה, חסכונית, זריזה ומהנה לנהיגה. אם זה לא מספיק בשורה בשבילך, אז אני לא יודע איזו בשורה כן תספק אותך.

לגבי הרכבים הידניים שציינת -

יונדאי i20 לפני מתיחת פנים קלה, המתן איתה עוד מספר חודשים.

קיה ריו הידנית היא אופציה מעניינת. קצת חלשה, אבל מאוד מרווחת ובטיחותית.

פורד פיאסטה הידנית מצויינת. גם כאן, קצת חלשה, אבל לא נורא.

אני מציע שתפרט קצת יותר על הדרישות שלך מהרכב. אם הרכב הולך לשמש כסוג של תחליף לרכב משפחתי הייתי שוקל בחיוב את הריו, שהיא מהגדולות ומהמרווחות ביותר בקבוצה. אם הרכב הולך לשמש בעיקר נסיעות בפקקים הייתי שוקל בחיוב כן ללכת לכיוון האוטומט, זה פשוט נוח הרבה יותר. אם הרכב ישמש בעיקר למרוצים הייתי שוקל את הפולו, היחידה שמגיעה עם מנוע טורבו ופוטנציאל שיפורים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

על איזו פולו אתה מדבר? הדגם 3 דלתות שעולה 80K? או משהו אחר?

i20 יקרה מדי ביחס למתחרות.

לגבי ה-208 - זה ממש תלוי בכמה יתמחרו אותה, וקשה לי להאמין שיהיה לה מחיר תחרותי ביחס לידניות הקטנות האחרות (בכל זאת, דגם חדש + מנוע 1.6 + לובינסקי)

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם

בתגובה הקודמת אמרתי שאני מחפש רכב במינימום כסף שייתן לי מקסימום תועלת. כנראה ששחכתי לציין מהו אותו המקסימום שאני מחפש. ובכן מה שחשוב לי באוטו זה צריכת דלק טובה, מנוע זריז ושקט יחסית ואבזור עשיר.

לגבי הפולו שציינתי מדובר בגרסה של החמש דלתות. חבר קנה את הגרסה של השלוש ולבנאדם לא קטן קצת בעייתי להכנס ולצאת מהאוטו. העובדה הזו מקפיצה את המחיר קרוב ל95,000 שקל וחבל.

שנה הבאה אני מתגייס ועד אז אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה וביג' כך שאני משער שאת מרבית הנסיעות שלי ביום יום אעשה בעיר.

אם פיג'ו תגיע באוגוסט אני לא אחשוב פעמיים וכנראה שאלך עליה. אחרת הנטייה היא לפורד פיאסטה ידנית/קיה ריו.

אם תמליצו על אוטומטית דווקא אז אלך או על טויטה יאריס או על קיה ריו אוטומטית.

זו התלבטות שאני צריך לקבוע. הדבר הראשון שעליי לעשות זה להחליט אם לקנות אוטומט או ידני. אח"כ גם אלך לצעדים הבאים.

שוב תודה לכם על הכל :)

פורסם

ובכן, הוחלט סופית. אני אלך על גיר ידני. אציג שוב שלוש מכוניות אופציונליות והייתי שמח אם הייתם נותנים את חוות דעתכם עליהן:

1) פורד פיאסטה

2) קיה ריו 5 דלתות

3) פיג'ו 208 שתרם שווקה בארץ אבל מי שראה/מכיר אז אשמח אם היה אומר את דעתו.

מה שמעניין אותי במיוחד כאן זו איכות הנהיגה, חסכון בדלק, עומצה של מנוע ורמת אבזור. זה הרבה בקשות וכמובן שיש מקום לפשרות אבל בתקציב מכובד כמו שהצעתי הייתי רוצה להתפשר כמה שפחות.

תודה לכל העונים :)

פורסם

פיג'ו 208 תשווק בישראל גם עם מנוע 1.2 ליטר 3 צילינדרים עם 82 כ"ס, תיבת הילוכים ידנית וצריכת דלק של 22.2 ק"מ לליטר.

הביצועים סבירים עם 0-100 קמ"ש ב-12.2 שניות ומהירות מרבית של 175 קמ"ש.

אם אתה סבלני, לדעתי בהחלט יש למה להמתין (לפחות מהמעט שיצא לי לראות באוטומוטור וממבחנים בחו"ל). מחיר? אני כמובן לא יודע, אבל אני מאמין שגם בלובינסקי יודעים שאם היא לא תתמוחר בין 70-80, היא תימכר במספרים קטנים.

בסך הכל, רכישה חכמה כיום היא ללא ספק סופרמיני ידנית הזולה ברוב המקרים בכ-25-30 אלף שקל מהדגמים האוטו'. תחשוב שבבחירה בתיבה ידנית וקצת פחות אבזור, אתה מקבל שווה ערך דלק לשנתיים בערך.

הריו בהחלט אופציה טובה, היא מרווחת, מודרנית ומאובזרת אבל שוב, שווה לדעתי להמתין קצת ולעשות את החשבון שנדע את תג המחיר ל-208.

פורסם

החלטה נכונה- רק ידניות, יותר חסכוני, יותר זול.

פיאסטה וסוויפט הם הבחירה אבל אפשרי גם לשקול איביזות חדשות אלו במבצע זולות ועונות על הצרכים.

אם תתפשר מעט על האבזור יש גם את האופציה ל206+ חדשה ב70K אם כי צריכת הדלק לא מדהימה כמו האחרות.

פורסם

206+לא יכולה לתחרות עם הפיאסטה/איביזה/ריו היא כבר די מיושנת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

206+ מיושנת? קיבלה צורה חדשה מקדימה לגמרי ב2011.. עד כדי כך שבקושי מזכירה את הקודמת, אם לזה אתה קורא מיושן מה זה חדש?

פורסם

תשב מאחור ותיראה את מהרווח המצומצם,תסתכל אחורה ותיראה את אותה ה 206,ציון של 4 כוכבים,במחיר שלה יש אופציות פשוט טובות יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ישבתי אינספור פעמים מאחורה, סביר לאדם ממוצע.

יכול להיות שיש אופציות טובות יותר, הצעתי לבחור חלק ממגוון הידניות הזולות.

אני בתקציב כזה ייקח את האיביזה (מבצע כמובן), לדעתי התמורה הכי טובה למחיר גם אם תבדוק המהירה מכל רכב מתחת ל100K (מלבד היאריס :evil: )

פורסם

זה שה 206 קיבלה את הפרונט ה"חדש" של פג'ו לא אומר שהיא מודרנית כמו דגם שיצא לאחרונה...מדובר ברכב שהמחליפה שלו (ה 207) כבר הוחלפה ב 208...

לפתוח השרשור, לדעתי שווה לך לבדוק גם את האופל קורסה הידנית. היא מציעה חבילה די משתלמת ובמבצע שיש עכשיו עולה 68K בערך, שזה באמת אטרקטיבי לדעתי.

ה 208 אגב נראית מבטיחה וגם כשישבתי בה באוטומוטור הרגשתי פשוט כיף...רק שאין סיכוי שהיא תתחרה במחירים האלה, לדעתי הדגם הידני יעלה לא פחות מ 80 ואני לגמרי מפרגן (לא אתפלא אם 85).

• תוכן חדש...