Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחינת "אוטו אמיתי" הייתי לוקח את הקיה ריו. נותנת הכי הרבה מכולם. ו7 שנות אחריות.

אחריה הייתי לוקח את הסקודה פאביה. ולו רק בגלל שלא הגיוני לשלם יותר על השם WV.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה חסר בפיאסטה שהיא תהיה "רכב אמיתי"?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חברים באמת שאין עליכם. התגובות שלכם מפרטות ומכוונות ומאוד מאוד עוזרות.

נסעתי על סוזוקי סוויפט ולא התרשמתי ממנה כל כך. לא יודע..משהו היה חסר בנוחות נסיעה, זריזות מנוע...

חזרתי אי שם אחורה לתגובות שלכם וקרצה לי טיפה סיאט איביזה וכבר מחר יש לי עליה נסיעת מבחן.

אני מתלבט וההתלבטות היא לא קלה מאחר והמחירים זהים ולכל רכב יש את היתרונות והחסרונות שלו.

הפיאסטה אוטו מדהים..המנוע מצוין..הנוחות גם היא ומבחינת חיצוניות יש לה יופי. מה שמרחיק אותי ממנה היא רמת האבזור המאוד נמוכה, מבפנים יש תחושה שהאוטו זול ויש להוסיף כסף כדי לאבזר אותה. גם בסוכנות לא מוכנים לבוא לקראת ואין שום סיכוי למבצע או קבלת אבזור במקום.

הפולו גם היא רכב מצוין. הייתי רוצה לשמוע קצת חוות דעת עליה מבחינת הגיר הידני וצריכת הדלק...

אם הייתי לוקח אותה זה רק בגרסת של השלוש דלתות ובמבצע שלהם שעדיין תקף. זה מוביל אותי למחיר של 80,000 שקל אבל במנוע 1.4 שהוא מנוע יחסית מיושן. לפי ידעתי הם משתמשים בו כבר כמעט כעשור וחבל שלא אזכה בגלל התקציב לנהוג במנוע החדש 1.2tsi שהוא יקר משמעותית.

אחרונה חביבה. האיביזה היקרה (דו משמעי XD). בהשוואה לפולו מחומשת הדלתות לאיביזה לא הייתי חושב פעמיים. לשתיהן אותו מנוע, אותה אמא, אותו יבואן ומה שמבדיל ביניהן הוא אך ורק המחיר...והשם. מה ידוע לכם על איביזה? האם אפשר להשיג שם אי אילו מבצעים? הגרסה של החמש דלתות עולה 72,000 אבל במנוע 1.4. בכמה בערך אוכל לקבל אותה עם מנוע 1.2?

הייתי שמח אם הייתם נותנים את קצת מחוות דעתכם עליה. ועכשיו כשאני כמעט סגור הייתי רוצה לדעת גם על הטיפולים...החלקים וכו'

פולקסווגן וסיאט נותנים סה"כ שנתיים אחראיות לעומת פורד שנותנים שלוש. האם יש לתת לזה חשיבות גדולה?

מה לגבי השוק? הוא משתנה וזה ידוע אבל מבחינת הערכה מה יהיה יותר קל למכור בתום ארבע שנים?

לא בדקתי בכלל את פיאט בגלל אבא שלדעתו היא לא אמינה. אז אני שואל בכל מקרה אם בכלל שווה להכניס את אחד מהדגמים למשוואה?

עוד קצת וסיימתי עם זה וכן אבא יוצא ממש תותח במיוחד שהוא נותן לי את זכות הבחירה :)

אני מודה לכם מאוד. אתם מספר אחת!!

פורסם
חברים באמת שאין עליכם. התגובות שלכם מפרטות ומכוונות ומאוד מאוד עוזרות.

נסעתי על סוזוקי סוויפט ולא התרשמתי ממנה כל כך. לא יודע..משהו היה חסר בנוחות נסיעה, זריזות מנוע...

חזרתי אי שם אחורה לתגובות שלכם וקרצה לי טיפה סיאט איביזה וכבר מחר יש לי עליה נסיעת מבחן.

אני מתלבט וההתלבטות היא לא קלה מאחר והמחירים זהים ולכל רכב יש את היתרונות והחסרונות שלו.

הפיאסטה אוטו מדהים..המנוע מצוין..הנוחות גם היא ומבחינת חיצוניות יש לה יופי. מה שמרחיק אותי ממנה היא רמת האבזור המאוד נמוכה, מבפנים יש תחושה שהאוטו זול ויש להוסיף כסף כדי לאבזר אותה. גם בסוכנות לא מוכנים לבוא לקראת ואין שום סיכוי למבצע או קבלת אבזור במקום.

הפולו גם היא רכב מצוין. הייתי רוצה לשמוע קצת חוות דעת עליה מבחינת הגיר הידני וצריכת הדלק...

אם הייתי לוקח אותה זה רק בגרסת של השלוש דלתות ובמבצע שלהם שעדיין תקף. זה מוביל אותי למחיר של 80,000 שקל אבל במנוע 1.4 שהוא מנוע יחסית מיושן. לפי ידעתי הם משתמשים בו כבר כמעט כעשור וחבל שלא אזכה בגלל התקציב לנהוג במנוע החדש 1.2tsi שהוא יקר משמעותית.

אחרונה חביבה. האיביזה היקרה (דו משמעי XD). בהשוואה לפולו מחומשת הדלתות לאיביזה לא הייתי חושב פעמיים. לשתיהן אותו מנוע, אותה אמא, אותו יבואן ומה שמבדיל ביניהן הוא אך ורק המחיר...והשם. מה ידוע לכם על איביזה? האם אפשר להשיג שם אי אילו מבצעים? הגרסה של החמש דלתות עולה 72,000 אבל במנוע 1.4. בכמה בערך אוכל לקבל אותה עם מנוע 1.2?

הייתי שמח אם הייתם נותנים את קצת מחוות דעתכם עליה. ועכשיו כשאני כמעט סגור הייתי רוצה לדעת גם על הטיפולים...החלקים וכו'

פולקסווגן וסיאט נותנים סה"כ שנתיים אחראיות לעומת פורד שנותנים שלוש. האם יש לתת לזה חשיבות גדולה?

מה לגבי השוק? הוא משתנה וזה ידוע אבל מבחינת הערכה מה יהיה יותר קל למכור בתום ארבע שנים?

לא בדקתי בכלל את פיאט בגלל אבא שלדעתו היא לא אמינה. אז אני שואל בכל מקרה אם בכלל שווה להכניס את אחד מהדגמים למשוואה?

עוד קצת וסיימתי עם זה וכן אבא יוצא ממש תותח במיוחד שהוא נותן לי את זכות הבחירה :)

אני מודה לכם מאוד. אתם מספר אחת!!

הפולו והאיביה שונות. אתה אולי מכיר אותן, אבל לא נהגת בהן.

הפולו יותר איכותית(תסתכל על תא הנוסעים), הנסיעה בה יותר שקטה ויותר נעימה.

האם הפולו שווה את תוספת הכסף? לא יודע. לשיקולך. קח בחשבון שמדובר על דגם 3 דלתות(חסרון).

מהכרות טובה עם סיאט, כושר המיקוח הוא מאד חשוב כאשר רוצים לקנות מהם רכב.

אני מאמין שאפשר לקבל איביזה TSI באזור 100K. תלוי באיזה רמת גימור, תלוי אם לפני או אחרי המתיחת פנים. ידנית אפשר לקבל יותר קרוב ל-90K(אני מנחש).

פורסם

פולו איכות חומרים יותר טובה??? תרשה לי ולכל בעלי הVW של השנים האחרונות לחלוק עליך. ממש לא אמין.

פאביה אותה איכות.

פורסם

הוא לא השווה לפאביה אלא לאיביזה. ופה אני דווקא מסכים איתו.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ושוב כמו בכל השרשורים הדומים כדאי להזכיר שהמכוניות מבית VAG (פולקסווגן/סיאט/סקודה) מגיעות עם אחריות קצרה בשנה ועלות טיפולים גבוהה מן הממוצע.

האיביזה היא רכב מאד גניב ולכן חייבים להתקין מיגון כדי לבטח אותה - וגם עם המיגון הביטוח יקר.

מוזר שבסוכנות פורד לא הסכימו להוסיף איבזור. אני קיבלתי את הפיאסטה עם גלאי רוורס ודיבורית BT שעובדת בתיאום עם המערכת המובנית. איזה איבזור אתה מרגיש שחסר לך?

לגבי תחושה זולה בפיאסטה - על טעם וריח וכו' אבל האיביזה מרגישה לי מאד מצועצעת ואיכות החומרים שם נמוכה יותר.

לפאביה באמת יש תא נוסעים מאד איכותי אבל לדעתי הוא די משמים (בפולו לא הייתי). כמו שכבר אמרו כאן - בין ה-VAGיות, אם מכניסים למשוואה מחיר ושימושיות, הפאביה היא המוצלחת מהשלוש. קח בחשבון שמנוע ה-1.4 אולי ותיק אבל האמינות שלו מוכחת.

האיביזה שבמבצע היא לפני הרענון הקל שהדגם קיבל ולכן אני מאמין שהפער במחיר לעומת ה 1.2TSI מהדור החדש יהיה משמעותי.

כמובן שהשיקול תלוי גם בכמה אתה מתלהב מפנסי ערפל ושאר 'שופוני' :wink:

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם
פולו איכות חומרים יותר טובה??? תרשה לי ולכל בעלי הVW של השנים האחרונות לחלוק עליך. ממש לא אמין.

פאביה אותה איכות.

אני נמנה על "בעלי ואג של השנים האחרונות". מה לא אמין?

אם לא הבנת מהטקסט, ההשוואה נעשתה בין האיביזה לבין הפולו. פותח השרשור בכלל לא מתעניין ברכישת פאביה.

הפאביה אכן איכותית אבל העיצוב(החיצוני והפנימי) מיושן לעומת מה שקיים בפולו. כמו כן, לפאביה 4 כוכבי בטיחות לעומת 5 באיביזה ובפולו.

• תוכן חדש...