Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הורדת הילוכים באוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר התאונה בטבריה, קבלנו המלצה לנסוע בירידות על הילוך 2, אז ניסיתי את זה אתמול בירידה בקסטל, ורק אז הבנתי שלא קבלתי הוראות איך ומתי להעביר את ההילוך, האם תוך כדי נסיעה, או אולי צריך לבלום קודם? ומה קורה כשנוסעים על הילוך 2 והרכב מאט, האם מותר להאיץ?

מי שמבין ויכול לתת הוראות מסודרות, אשמח לקבל

פורסם

ההילוכים ברכב אוטומטי L ו-2 נועדו לעליות וירידות.

מצד אחד כדי לאמץ את המנוע בעליה, ומצד שני לבלום את המנוע בירידה.

תוך כדי נסיעה, במהירות סבירה ואפילו בהאטה (עם בלמים או לא זו החלטה שלך), סביבות ה40 קמ"ש (תלוי מאוד ברכב)

מומלץ להעביר הילוך בירידה להילוך 2 כדי לייצר האטה של המנוע ופחות שימוש בבלמים.

לכיוון ה-L או ההילוך הראשון לא מומלץ לרדת כיוון שצריך להיות במהירות נורא נמוכה והוא בעיקר נועד לעליות ותחילת נסיעה.

לצערי להעביר הילוכים לא היה עוזר במקרה של התאונה המזעזעת בטבריה, ואין לזה שום קשר לתאונה.

פורסם

מאוד פשוט, תשנן לעצמך כלל אחד בסיסי:

בשביל להוריד מהירות משתמשים בבלמים

בשביל לשמר מהיות משתמשים בהילוכים

ולכן, הגעת לירידה של הקסטל והרכב שלך מתחיל להאיץ לכיוון הירידה ואתה מעוניין להאט,

דבר ראשון, תאט את הרכב למהירות הרצויה לך. איך להאט? עם הבלמים כמובן.

לאחר שהאטת למהירות הרצויה לך, תשלב את ידית ההילוכים להילוך שמתאים למהירות שבה אתה נמצא וזה כבר תלוי בסוג הרכב שלך.

לעולם אל תאט רק בעזרת ההילוכים (אם תרצה הסבר למה זה מסוכן, אז בכיף)

בהצלחה!

• אהבתי 1

"אני לא מצטער על דברים שעשיתי, אני מצטער על דברים שלא עשיתי…"

פורסם

קודם כל שלום.

לא ראיתי את השאלה הזו עדיין:

ישנם תיבות הילוכים אוטומטיות המאפשרות הורדת והעלאת הילוכים ידנית, טיפטרוניק בלע"ז.

בחלק מתיבות אלה כאשר הסל"ד מגיע למנתק ההצתה, ההילוך עולה באופן אוטומטי.

אם כך, בתאונה האחרונה, התיבה לא היתה מאפשרת להוריד הילוך אם הרכב נסע במהירות של 150 קמ"ש, לפי השמועות, במצב

כזה אפשר לבלום רק באמצעות הבלמים.

האם ישנה דרך אחרת לבלום ברכב המצוייד בתיבה כזו?

פורסם

בהצלחה בטיגון הבלמים בירידות.

אני תמיד רואה איך בירידות של הקסטל וים המלח אנשים לוחצים באינפנטיליות על הברקסים במשך 20-30 שניות רצוף(ולפעמים יותר!) ולא יודעים לבלום את הרכב בעזרת ההילוכים, ואיך נאמר, הריח של הגומי השרוף באוויר מוסיף לאווירה תרתי משמע

אפשר לבלום את הרכב בעזרת הילוכים בירידות מן הסוג הזה ללא שום רבע לחיצה על הברקס יפה מאוד, הדברים שצריכים להקפיד עליהם זה תכנון נסיעה, קשר עין ,ושמירת מרחק, כשאני נמצא בכבישים הנ''ל אני עושה את זה תמיד, ואז גם אין צורך בליטוף הכי קטן על הברקס.

דבר ראשון, תאט את הרכב למהירות הרצויה לך. איך להאט? עם הבלמים כמובן.

למה?! מה הבעיה להאט עם ההילוכים(אוטמט, ידני, טיפטרוניק) ?

אתה רואה שאתה מתקרב יותר מדי לרכב שנמצא מולך והבלימת מנוע כנראה לא תעזור עד אז?(קרי מצב חירום) פשוט, תן לחיצה בריאה ודיי אגרסיבית(תוך הסתכלות במראה הפנימית לאחור כמובן) שתביא אותך למהירות הרצויה תוך כדי שילוב של שימוש נכון בהילוכים ושחרר את הברקס. אין צורך סתם לשרוף סתם את הרפידות.

לעולם אל תאט רק בעזרת ההילוכים (אם תרצה הסבר למה זה מסוכן, אז בכיף)

לא מסוכן ולא נעליים. שוב, אם מתכננים נסיעה, מקפידים על קשר עין תמידי , הסתכלות במראות, ושומרים מרחק סביר, אין שום סיבה בעולם שזה יהיה מסוכן.

זאת ועוד כמובן להסתכל על מחוג הסל"ד שלא מגיע לקו האדום (שכן במכוניות מודרניות היום יש הגנה של מחשב הרכב שימנע מצב כזה, וגם לא יתן בכלל לעוד הילוך נוסף לרדת אם אתה כבר קרוב לשם)

אבל נו, אח''כ אנשים מתפלאים למה הם מוצאים את עצמם עם ברקסים חצי לא עובדים בירידות של ערד-ים המלח.. :shock:

פורסם

הרכב שלי מצוייד באופציית טיפטרוניק,

ים המלח - ערד הוא קו שיגרתי אצלי

את הירידות אני מבצע על טיפטרוניק הילוך 3 ,הרכב שומר על מהירות קבועה של 60 70 קמ"ש

במהירות כזו אין צורך בבלמים-מלבד כמה פניות שמוגדרות חדות ומצריכות בלימה לפני הכניסה אליהם

כל שאר הנסיעה היא די אלגנטית בצורה הזו ובקטעים מסויימים אני גם מעביר ל4 .

אך בכל אופן אני לא נוהג עם אופציה D בכביש הזה.

בעליות בחזרה -ישנם מס' עליות תלולות שאני נעזר באופציית הטיפטרוניק בכדי לבנות לחץ ולהפיק תועלת מירבית

מהגיר.

Gn'f'R

פורסם

שאלה חצי קשורה..

ידוע לכולנו שרכב זולל דלק במיוחד כאשר הוא על טורים גבוהים.

אז אם אני נמצא בירידה עם הרכב ונניח אני בהילוך 3 או 4 והתורים שומרים על גובה נגיד של 4K סלד אבל הרגל שלי לא נוגעת בדוושת הדלק.

האם צריכת הדלק עדיין גבוהה כאילו רגלי על הגז?

פורסם

לא. במקרה הזה, אתה לא נוגע בכלל בדוושת הגז, אלא הגלגלים מסובבים את המנוע במקום שהוא יסובב אותם. ברכבים מודרניים צריכת הדלק במצב כזה היא 0, כלומר אפילו טובה יותר ממנוע מסתובב בסרק ששם מוזרק קצת דלק כדי שהמנוע לא יכבה.

פורסם

בגלל זה בשיוט צריכת הדלק היא הטובה ביותר, למרות שאתה כביכול על 100 קמ"ש.

האנרגיה שכבר צבר הרכב מאפשרת את סיבוב המנוע ולא המנוע עצמו.

ד"א אומרים שהורדת הילוכים בגיר אוטומטי(לא רובוטי) דופקת את הגיר, לא יודע למה...

פורסם
ד"א אומרים שהורדת הילוכים בגיר אוטומטי(לא רובוטי) דופקת את הגיר, לא יודע למה...

אם עושים את זה נכון אין בעייה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מישהו פה אמר שאם ההילוך מגיע למנתק הצתה, התיבה מעלה הילוך לבד.

לדעתי די טעות.

אתה כולה רכב משפחתי, אתה צריך שיפוץ ממש גבוהה, ומשקל מאוד גבוהה ברכב, כדי שיגיע למנתק! (בלי גז כמובן).

חוץ מזה שאפשר להשתמש בבלמים, אומנם כמה שפחות, אבל אפשר פעם ב.. כדי להוריד קצת מהירות לסיבובים וכאשר הרכב צובר תאוצה.

לפותח הנושא.

קח לך כמה ליטרים של דלק, וקח לך כביש ריק עם מקסימאלית של 100\110 (בשעות ערב\בוקר קיצוניות), תלחץ על הגז הכי חזק מ0, ותרשום באיזה מהירות עובר כל הילוך.

נגיד והתוצאות שקיבלת: (להלן התוצאות ברכב שלי), 1 עד 70, 2 עד 125, 3 עד שהרכב מתפרק:wink: (עוד הגבלה אלק' ב175). יש לי רק 3 הילוכים ברכב!

בקיצור, עכשיו יש לך גבולות לכל הילוך, מה שעושים, אסור להגיע לגבולות הללו! (בחיים).

הכוונה בלהגיע לגבולות, שלא יצא מצב שאתה מוריד מD ל2 ב120 קמש, כי אז אתה יכול לפוצץ מנוע!

קח דוגמא, אתה יורד בירידה באיזה מקום, אתה בא ב110 קמש, רוצה לשמור על 80, אתה מאט עם ברקס ל80, מוריד להילוך אחד-פחות (אצלי זה להוריד מD ל2), ואז אתה עוזב ברקס, האוטו ממשיך לטפס מהירות, אתה מאט עם הבלמים ל60-70, ומוריד עוד אחד. (תיזהר לא להגיע למגבלות:idea:).

דוגמא מעשית אצלי ברכב:

מגיע לירידה ב110 קמש, רוצה לשמור על 80, מאט עם ברקס ל80 (הגבול ב125!:idea:), מוריד מD ל2, והופ, הרכב לא יזוז יותר מ90! (למנוע יש כוח עצום, והכוונה שההילוך יכול להחזיק לך גם משפחה שלמה וגם נגרר בירידה, על ההילוך! מבלי להגיע למנתק, ככה כמעט בכל רכב).

אצלי ספציפית, הייתי במישור, הורדתי ב80 להילוך 2, הייתה בלימה חזקה ומהירה וירד מתחת ל65, ואז האטתי עם ברקס ל40 והורדתי ל1, והופ עוד בלימה חזקה ל25 ככה.

זה סתם כי היה לי משעמם ורציתי לבדוק אם ואיך זה פועל..

תהנה, תיישם, מקווה שהבנת עכשיו ב100%.

פורסם

בקיצור, עכשיו יש לך גבולות לכל הילוך, מה שעושים, אסור להגיע לגבולות הללו! (בחיים).

הכוונה בלהגיע לגבולות, שלא יצא מצב שאתה מוריד מD ל2 ב120 קמש, כי אז אתה יכול לפוצץ מנוע!

בגיר מודרני בדרך כלל יש הגנה והגיר לא יעבור להילוך שאסור לעבור אליו.

אצלך מקרה חריג של גיר 3 הילוכים. ברוב הירידות ברכבים בעלי 4 הילוכים מספיק הוריד לשלישי. כאשר מורידים הילוכים בגיר אוטומטי צריך לזכור שגיר הוא לא בלמים. כלומר קודם להגיע למהירות שאתה רוצה לשמור עליה ואז להוריד להילוך מתאים.

ברוב הירידות לא צריך להוריד עד הילוך שני.

בגירים חכמים לא צריך אפילו להוריד הילוכים. כאשר מאיטים, הגיר יודע בעצמו להוריד להילוך מתאים ולבלום על ידי המנוע.

יוצא אפילו שטיפטרוניק פחות פרקטי מאוטומט סטנדרתי. כי באוטומט כזה אפשר להגביל הילוכים ובטיפטרוניק רק לשים איזה הילוך שאתה רוצה שהרכב יסע. לא נוח אם יש רמזורים.

לא רק בעליו וירידות הגבלת הילוכים מעוליה. גם בעיר זה אוד פרקטי להגביל להילוך 3 כדי שגיר לא יעבור סתם בין ההילוכים 3 ו4.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נראה לי די מפחיד להוריד להילוך שני בירידה מהקסטל, לא רק שהמנוע ישאג ויסבול מעומס כבד, הרכב יוריד מהירות באופן פתאומי לסביבות 50-60 קמ"ש במקרה הטוב ושעה שכל האחרים נוסעים במהירות 100-120, הסיכון לתאונה עורפית גבוה!!

פורסם
בהצלחה בטיגון הבלמים בירידות.

אני תמיד רואה איך בירידות של הקסטל וים המלח אנשים לוחצים באינפנטיליות על הברקסים במשך 20-30 שניות רצוף(ולפעמים יותר!) ולא יודעים לבלום את הרכב בעזרת ההילוכים, ואיך נאמר, הריח של הגומי השרוף באוויר מוסיף לאווירה תרתי משמע

אפשר לבלום את הרכב בעזרת הילוכים בירידות מן הסוג הזה ללא שום רבע לחיצה על הברקס יפה מאוד, הדברים שצריכים להקפיד עליהם זה תכנון נסיעה, קשר עין ,ושמירת מרחק, כשאני נמצא בכבישים הנ''ל אני עושה את זה תמיד, ואז גם אין צורך בליטוף הכי קטן על הברקס.

למה?! מה הבעיה להאט עם ההילוכים(אוטמט, ידני, טיפטרוניק) ?

אתה רואה שאתה מתקרב יותר מדי לרכב שנמצא מולך והבלימת מנוע כנראה לא תעזור עד אז?(קרי מצב חירום) פשוט, תן לחיצה בריאה ודיי אגרסיבית(תוך הסתכלות במראה הפנימית לאחור כמובן) שתביא אותך למהירות הרצויה תוך כדי שילוב של שימוש נכון בהילוכים ושחרר את הברקס. אין צורך סתם לשרוף סתם את הרפידות.

לא מסוכן ולא נעליים. שוב, אם מתכננים נסיעה, מקפידים על קשר עין תמידי , הסתכלות במראות, ושומרים מרחק סביר, אין שום סיבה בעולם שזה יהיה מסוכן.

זאת ועוד כמובן להסתכל על מחוג הסל"ד שלא מגיע לקו האדום (שכן במכוניות מודרניות היום יש הגנה של מחשב הרכב שימנע מצב כזה, וגם לא יתן בכלל לעוד הילוך נוסף לרדת אם אתה כבר קרוב לשם)

אבל נו, אח''כ אנשים מתפלאים למה הם מוצאים את עצמם עם ברקסים חצי לא עובדים בירידות של ערד-ים המלח.. :shock:

אנסה לענות לך בקצרה לגופו של עניין.

אפשר לבלום רכב רק בעזרת ההילוכים בלי לגעת בברקס כלל, זה לא מומלץ משני סיבות עיקריות:

1. בלאי גיר, ואני אומר את זה בעירבון מוגבל, ישנם חברי פורום שבקיאים יותר בפן הטכנולוגי ויוכלו אולי להרחיב על הנושא, וכאשר אתה שוקל בלאי טכני של גיר אל מול שחיקה של רפידות (שתפקידן להישחק) הבחירה היא ברורה.

2. ולמרות מה שכתבתי בסעיף לעיל, השיקול הטכנולוגי/בלאי לא משנה כלל כשנכנס כאן הפאן הבטיחותי.

תחשוב רגע, כאשר אתה נמצא במהירות מסויימת ורוצה להפחית את המהירות בעזרת שימוש בתיבת ההילוכים, לצורך העניין, אתה בירידות של הקסטל, הרכב מאיץ ל 120 ואתה מעוניין לשמור אותו על 80. לשם כך, אתה מעביר את תיבת ההילוכים ממצב D למצב 3 (או S או OD OFF או טיפטרוניק, וואטאבר) אתה למעשה שולח כוח בלימה לרכב,אבל לאן?

אז ככה, בהנחה שיש לך רכב סטנדרטי (לצורך העניין משפחטומטית 1600) אתה נוסע ברכב עם הנעה קדמית, זאת אומרת, כאשר אתה מנסה לבלום את הרכב למהירות הרצוייה לך אתה למעשה מפחית את הכוח רק לגלגלים הקדמיים בצורה בלתי נשלטת. בנוסף לכך, אם אתה נמצא בסיבוב (אך לא רק) אתה עלול לאבד אחיזה בגלגלים הקדמיים כתוצאה מהבלימה החזקה והבלתי נשלטת מה שמוביל כמעט בהכרח ל"היגוי חסר". ואם אתה חלילה נוהג ברכב הנעה אחורית במקרה? מה יקרה אם הגלגלים האחוריים יקבלו בטעות פרפור בלתי נשלט ואיבוד אחיזה (רמז: היגוי יתר)

אז בוא ונראה מה היה לנו:

בלימה עם הילוכים = 2 גלגלים בולמים, בלימה עם בלמים = 4 גלגלים בולמים.

בלימה עם הילוכים = בלאי לגיר/קלאץ', בלימה עם בלמים = שחיקה של רפידות בלמים.

בלימה עם הילוכים = סכנה לאיבוד אחיזה!, בלימה עם בלמים = מערכות בטיחות ברכב (ABS, ESP) מסייעות

עכשיו, חלק נכבד מהדברים שאמרת הוא נכון, אני אצטט אותך:

"הדברים שצריכים להקפיד עליהם זה תכנון נסיעה, קשר עין ,ושמירת מרחק" "אם מתכננים נסיעה, מקפידים על קשר עין תמידי , הסתכלות במראות, ושומרים מרחק סביר"

אבל זה לא קשור לסכנה הבטיחותית של להגיע לירידה חדה ולבלום את הרכב עם ההילוכים.

כנ"ל גם הטרוניה הנשמעת בקולך על כך שאנשים לא יודעים לנהוג ולכן הם שורפים את הבלמים בירידות, הצד ההפוך של ביקורתך היא על אנשים ששומעים בעצתך (ואני פוגש לצערי יותר מדי כאלה) ולא מבינים כמה הם מסכנים את עצמם מבחינה בטיחותית כאשר הם "לא נוגעים בברקסים" כל הנסיעה כי ככה הם שמעו איפשהוא.

ואם עדיין אתה חושב אחרת (וזה לגיטימי כמובן) אני ממליץ לך בחום רב על קורס נהיגה מתקדמת (שמתעסק גם בפן הבטיחותי של הנהיגה).

יום מקסים :-)

"אני לא מצטער על דברים שעשיתי, אני מצטער על דברים שלא עשיתי…"

פורסם

GS-egal, אני מסכים עם מה שאמרת ורוצה להוסיף משהו.

הנהגים צריכים להפנים שגיר זה לא בלמים, בלימת מנוע נועדה לשמור על מהירות מסויימת ולא להוריד מהירות - לצורך הזה יש את הבלמים. אם בנסיעה צריך לבצע בלימה פתאומית זה אומר שיש מצב מסוכן, כאשר יש ירידה לא טסים כמו מטורפים ואז דופקים בשנייה האחרונה ברקס, אלא: מורידים מראש למהירות בטוחה בעזרת הבלמים ושומרים עליה בעזרת הילוך שמתאים לאותה מהירות.

• תוכן חדש...