Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הורדת הילוכים באוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לשפר סגנון שחייה.

למישהו יש המלצה לחוג בהתכתבות?

בגלל זה בשיוט צריכת הדלק היא הטובה ביותר, למרות שאתה כביכול על 100 קמ"ש.

האנרגיה שכבר צבר הרכב מאפשרת את סיבוב המנוע ולא המנוע עצמו.

הצריכה הטובה ביותר במישור היא במהירות קטנה ממאה קמ"ש. אין פה עניין של גלגלים שמסובבים את המנוע, יש פה עניין של יעילות מנוע בעירה שמספק מומנט מינימלי בכל מקרה, מול התנגדות האוויר ההולכת וגדלה עם המהירות.

בכל מקרה - מהירות משתנה כרוכה בהפסדי אנרגיה! (במישור)

פורסם
אני מעוניין לשפר סגנון שחייה.

למישהו יש המלצה לחוג בהתכתבות?

אפשר לארגן קורסים לשחייה בנחל התנינים. מניח שכל מי שיסיים את הקורס בהצלחה יהיה סופר שחיין.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
GS-egal, אני מסכים עם מה שאמרת ורוצה להוסיף משהו.

הנהגים צריכים להפנים שגיר זה לא בלמים, בלימת מנוע נועדה לשמור על מהירות מסויימת ולא להוריד מהירות - לצורך הזה יש את הבלמים. אם בנסיעה צריך לבצע בלימה פתאומית זה אומר שיש מצב מסוכן, כאשר יש ירידה לא טסים כמו מטורפים ואז דופקים בשנייה האחרונה ברקס, אלא: מורידים מראש למהירות בטוחה בעזרת הבלמים ושומרים עליה בעזרת הילוך שמתאים לאותה מהירות.

1+

לא יכולתי לתמצת את זה טוב יותר... :-D

"אני לא מצטער על דברים שעשיתי, אני מצטער על דברים שלא עשיתי…"

פורסם
אם עושים את זה נכון אין בעייה.

למיטב ידיעתי הדרך הנכונה היא נגיעה קצרה במוט ההילוכים ז"א דחיפה זריזה מעלה או מטה .

פורסם

car4fun, הכוונה לא איך מזיזים את הידית ולאן (לרכבים שונים זה שונה). אלא מתי צריך לעשות את זה. בנהיגה חשוב מאוד לא רק תפעול פיזי, אלא תזמון - כלומר לבצע את זה בזמן הנכון ובתנאים הנכונים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אנסה לענות לך בקצרה לגופו של עניין.

גם אני אנסה לעשות זאת, ברשותך :-)

אפשר לבלום רכב רק בעזרת ההילוכים בלי לגעת בברקס כלל, זה לא מומלץ משני סיבות עיקריות:

1. בלאי גיר, ואני אומר את זה בעירבון מוגבל, ישנם חברי פורום שבקיאים יותר בפן הטכנולוגי ויוכלו אולי להרחיב על הנושא, וכאשר אתה שוקל בלאי טכני של גיר אל מול שחיקה של רפידות (שתפקידן להישחק) הבחירה היא ברורה.

לא ידוע לי על בלאי מיוחד בגיר אוטמט שמאט בעזרת ההילוכים, במיוחד בגיר טיפטרוניק שמצויד בשיטת + - להילוכים, והוא לא ליופי שם, אלא בידיוק למצבים כאלה.

אם אתה מדבר על AL4 ושאר גירים שיכולים להידפק בעקבות זה, זה כבר משהו אחר (ואני מניח שגם שם זה יהיה בשימוש אגרסיבי)

מסכים איתך לחלוטין שעדיף בלאי של רפידות מאשר בלאי של גיר שלם.

אז ככה, בהנחה שיש לך רכב סטנדרטי (לצורך העניין משפחטומטית 1600) אתה נוסע ברכב עם הנעה קדמית, זאת אומרת, כאשר אתה מנסה לבלום את הרכב למהירות הרצוייה לך אתה למעשה מפחית את הכוח רק לגלגלים הקדמיים בצורה בלתי נשלטת. בנוסף לכך, אם אתה נמצא בסיבוב (אך לא רק) אתה עלול לאבד אחיזה בגלגלים הקדמיים כתוצאה מהבלימה החזקה והבלתי נשלטת מה שמוביל כמעט בהכרח ל"היגוי חסר". ואם אתה חלילה נוהג ברכב הנעה אחורית במקרה? מה יקרה אם הגלגלים האחוריים יקבלו בטעות פרפור בלתי נשלט ואיבוד אחיזה (רמז: היגוי יתר)
רמז: 99.9% מהשפחטומטית הם הנעה קדמית, למי שיש הנע(א)ה אחורית כנראה "קצת" יותר מבין על האוטו שלו, אז איך זה רלוונטי?

. ולמרות מה שכתבתי בסעיף לעיל, השיקול הטכנולוגי/בלאי לא משנה כלל כשנכנס כאן הפאן הבטיחותי.

תחשוב רגע, כאשר אתה נמצא במהירות מסויימת ורוצה להפחית את המהירות בעזרת שימוש בתיבת ההילוכים, לצורך העניין, אתה בירידות של הקסטל, הרכב מאיץ ל 120 ואתה מעוניין לשמור אותו על 80. לשם כך, אתה מעביר את תיבת ההילוכים ממצב D למצב 3 (או S או OD OFF או טיפטרוניק, וואטאבר) אתה למעשה שולח כוח בלימה לרכב,אבל לאן?

אז בוא ונראה מה היה לנו:

בלימה עם הילוכים = 2 גלגלים בולמים, בלימה עם בלמים = 4 גלגלים בולמים.

נכון.

בלימה עם הילוכים = בלאי לגיר/קלאץ', בלימה עם בלמים = שחיקה של רפידות בלמים.

הבלאי לקלאץ' הוא מזערי עד אפסי, הבלאי לגיר משתנה וגם שמדובר בגיר "גרוע" או לא מוצלח הוא אמור להתמודד עם זה בלי להישחק כמו שאתה חושב.

בלימה עם הילוכים = סכנה לאיבוד אחיזה!, בלימה עם בלמים = מערכות בטיחות ברכב (ABS, ESP) מסייעות

מדובר במצב קיצון, בשביל להגיע למצב כזה, ולבלום עם הילוכים בלבד ולאבד אחיזה צריך להיות אידיוט, הכוונה שלי בתחילת ההודעה הייתה היא להאריך את חיי הרפידות והכי חשוב בראש וראשונה היא מבחינה בטיחותית היא שבמצב חירום באמת יהיו לך ברקסים שעובדים, לא להתקמצן עליהם! אבל גם מצד שני לא לטגן אותם לכל אורך הירידה. (מה שהרוב עושים, וכן, זה אינפינטלי לחלוטין)

שים לב את הדברים החשובים שכתבתי, תכנון נסיעה, קשר עין ,ושמירת מרחק , אלה דברים שחייב וצריך להפקיד עליהם, כך שלעולם לא תגיע למצב כזה שתצטרך להגיע 10 מטר מהרכב מלפנים ולחשוב עוד להשתמש בהאטה של הילוכים בשביל "לחסוך" חלילה בברקסים.

צריך למנוע את המצב הזה מלחתחילה !! להסתכל מלפנים ולא לחכות לרגע האחרון שכבר האטה בעזרת הילוכים לא תיהיה רלוונטית ואף גם בלימה אגרסיבית לא תעזור ( אי שמירת מרחק)

אבל זה לא קשור לסכנה הבטיחותית של להגיע לירידה חדה ולבלום את הרכב עם ההילוכים.

כנ"ל גם הטרוניה הנשמעת בקולך על כך שאנשים לא יודעים לנהוג ולכן הם שורפים את הבלמים בירידות, הצד ההפוך של ביקורתך היא על אנשים ששומעים בעצתך (ואני פוגש לצערי יותר מדי כאלה) ולא מבינים כמה הם מסכנים את עצמם מבחינה בטיחותית כאשר הם "לא נוגעים בברקסים" כל הנסיעה כי ככה הם שמעו איפשהוא.

ראה סעיף קודם. זה נראה לך הגיוני לרדת את כמעט כל הקסטל עם לחיצה על הבלמים? זה בטיחותי? :?

, אני מסכים עם מה שאמרת ורוצה להוסיף משהו.

הנהגים צריכים להפנים שגיר זה לא בלמים, בלימת מנוע נועדה לשמור על מהירות מסויימת ולא להוריד מהירות - לצורך הזה יש את הבלמים. אם בנסיעה צריך לבצע בלימה פתאומית זה אומר שיש מצב מסוכן, כאשר יש ירידה לא טסים כמו מטורפים ואז דופקים בשנייה האחרונה ברקס, אלא: מורידים מראש למהירות בטוחה בעזרת הבלמים ושומרים עליה בעזרת הילוך שמתאים לאותה מהירות.

לא מדויק.

אין שום בעיה להאיט את הרכב בבטחה בעזרת ההילוכים, ההילוכים בין היתר קיימים למטרה הזאת(ולא רק בלמים!), במשאיות לא סתם יש אגזוז-ברקס וריטרדר , אם הם היו משתמשים תמיד בבלמים ולא מאיטים גם בעזרת ההילוכים ועוד עזרים שיש להם(המשאיות), הם היו מוצאים את עצמם למטה ועוד 10 מכוניות מרוסקות למחצה.

ואם תקרא שוב את ההודעה שלי תבין שאני מדבר בידיוק על זה. לא צריך להגיע למצב של בלימה פתאומית ואגרסיבית!!

אם תתכנן את הנסיעה כמו שצריך, תוכל להאט את הרכב בבטחה בעזרת ההילוכים ללא כל סיכון בטיחותי, ולהפך! בזמן שתצטרך את הבלמים הם יהיו לך זמינים ב100%.

פורסם
במשאיות לא סתם יש אגזוז-ברקס וריטרדר , אם הם היו משתמשים תמיד בבלמים ולא מאיטים גם בעזרת ההילוכים ועוד עזרים שיש להם(המשאיות)

אין קשר. ריטרדר זה בלם נפרד שנמצא במוצא של תיבת ההילוכים ובולם את הדרייבשפט - לא קשור להילוכים. יש הרבה סוגים של עזרי בלימה במשאית. דבר מועיל מאוד בירידות ארוכות כי הילוכים לא ישמרו על מהירות של המשאית.

ובF16 יש בולם אוירודינאמי כדי להאיט בזמן הטיסה. ומה זה אומר?

אני רוצה להזכיר שאנחנו מדברים על רכב פרטי וברכב כזה בשילוב של מנוע והילוכים ניתן לשמור על מהירות.

פיזית ניתן להוריד גם מהירות (אנשי ליסינג מאוד אוהבים לעשות את זה וזה במפורש להתעלל ברכב), אבל ברוב המקרים זה דבר לא נכון לעשות כי גורם עומס ובלאי מיותר לתיבת ההילוכים. אבל פיזית יש הרבה דרכים להוריד מהירות ואף לעצור באופן מיידי מ200קמ"ש. זה לא אומר שבשיטות האלו צריך להשתמש. החוכמה להשתמש בשיטות שנותנות הרבה תועלת ללא נזק וסיכון.

פורסם

לא ידוע לי על בלאי מיוחד בגיר אוטמט שמאט בעזרת ההילוכים, במיוחד בגיר טיפטרוניק שמצויד בשיטת + - להילוכים, והוא לא ליופי שם, אלא בידיוק למצבים כאלה.

אם אתה מדבר על AL4 ושאר גירים שיכולים להידפק בעקבות זה, זה כבר משהו אחר (ואני מניח שגם שם זה יהיה בשימוש אגרסיבי)

רמז: 99.9% מהשפחטומטית הם הנעה קדמית, למי שיש הנע(א)ה אחורית כנראה "קצת" יותר מבין על האוטו שלו, אז איך זה רלוונטי?

נכון.

מדובר במצב קיצון, בשביל להגיע למצב כזה, ולבלום עם הילוכים בלבד ולאבד אחיזה צריך להיות אידיוט, הכוונה שלי בתחילת ההודעה הייתה היא להאריך את חיי הרפידות והכי חשוב בראש וראשונה היא מבחינה בטיחותית היא שבמצב חירום באמת יהיו לך ברקסים שעובדים, לא להתקמצן עליהם! אבל גם מצד שני לא לטגן אותם לכל אורך הירידה. (מה שהרוב עושים, וכן, זה אינפינטלי לחלוטין)

שים לב את הדברים החשובים שכתבתי, תכנון נסיעה, קשר עין ,ושמירת מרחק , אלה דברים שחייב וצריך להפקיד עליהם, כך שלעולם לא תגיע למצב כזה שתצטרך להגיע 10 מטר מהרכב מלפנים ולחשוב עוד להשתמש בהאטה של הילוכים בשביל "לחסוך" חלילה בברקסים.

צריך למנוע את המצב הזה מלחתחילה !! להסתכל מלפנים ולא לחכות לרגע האחרון שכבר האטה בעזרת הילוכים לא תיהיה רלוונטית ואף גם בלימה אגרסיבית לא תעזור ( אי שמירת מרחק)

ראה סעיף קודם. זה נראה לך הגיוני לרדת את כמעט כל הקסטל עם לחיצה על הבלמים? זה בטיחותי? :?

לא מדויק.

אין שום בעיה להאיט את הרכב בבטחה בעזרת ההילוכים, ההילוכים בין היתר קיימים למטרה הזאת(ולא רק בלמים!), במשאיות לא סתם יש אגזוז-ברקס וריטרדר , אם הם היו משתמשים תמיד בבלמים ולא מאיטים גם בעזרת ההילוכים ועוד עזרים שיש להם(המשאיות), הם היו מוצאים את עצמם למטה ועוד 10 מכוניות מרוסקות למחצה.

ואם תקרא שוב את ההודעה שלי תבין שאני מדבר בידיוק על זה. לא צריך להגיע למצב של בלימה פתאומית ואגרסיבית!!

אם תתכנן את הנסיעה כמו שצריך, תוכל להאט את הרכב בבטחה בעזרת ההילוכים ללא כל סיכון בטיחותי, ולהפך! בזמן שתצטרך את הבלמים הם יהיו לך זמינים ב100%.

עברתי כמה פעמים על כל מה שכתבת, אנחנו די מסכימים על הכל, אני פשוט חושב שאתה מפספס נקודה קריטית.

נהג ממוצע רגיל במהלך נסיעות לשלב את הגיר האוטומטי ל D, לשכוח שהוא שם, בעליות להאיץ עם הגז, בירידות להאט עם הברקס, עד לשלב שהוא מגיע הביתה, שם ב P ושלום על ישראל.

אותו נהג, שומע על הסיפור הנורא שקרה בטבריה ומתחיל להיות קצת מודאג, הוא נכנס לאינטרנט, מחפש בפורומים ושואל את עצמו מהי הדרך הנכונה בה ניתן להפחית מהירות ברכב במידה ואיבדתי את הברקסים (או לשמור עליהם לאורך זמן)?

ואז הוא מתחיל לקרוא בכל מיני מקומות על כך שכדאי לבלום את הרכב עם ההילוכים ואומר לעצמו, יאללה ננסה.

ביום שלמחרת הוא נוסע עם רכבו מתל אביב לירושלים, עולה את הקסטל כהרגלו על D, אחריי הגשר מתחילה הירידה והוא עדיין על 80 נותן לרכב להתקדם עדיין על D, כאשר כל הזמן יושב לו בראש "להאט עם ההילוכים". הרכב ממשיך להאיץ, ב 105 קמ"ש הוא כבר מתחיל להרגיש קצת לא בטוח ושהאוטו קצת "בורח" לו אז הוא נזכר מההמלצה שנחרטה אצלו בזיכרון מהאינטרנט "לא לגעת בבלמים! להוריד הילוך!" בטוח בעצמו הוא תופס את ידית ההילוכים ומעביר אותה ל-2 (או ל S), אגב, אולי יש גם 3 בדרך ל - 2 אבל אין לו שום מושג הוא מעולם לא נגע בידית ההילוכים תוך כדי נסיעה קודם לכן. ברגע שהגיר מקבל את הפקודה "2!" הוא שולח כוח לבלימה לצמיגים הקדמיים (אמרנו הנעה קדמית) אמממה, מעניין מתי הפעם האחרונה שבו בדקו לחץ אוויר באותם צמיגים (ניחוש, בטסט) משם ועד לאיבוד אחיזה בגלגלים הקדמיים (זוכר, לABS אין מושג בכלל שמתבצעת בלימה, כנ"ל ל ESP, TCS וכדו') וכניסה להיגוי חסר בדיוק בסיבוב שלפני הפנייה החסומה למוצא וכניסה בגדר ההפרדה, קצר מאוד.

ולכן, כל מה שאתה אומר לגבי תכנון נהיגה, צפי ותכנון, שמירה על כשירות הרכב, הסתכלות במראות, לא להיות מופתע ועוד ועוד ועוד, הכל נכון, הכל רלוונטי, הכל ישים.

אבל אני אדגיש את זה עוד פעם,

אם אתה רוצה להאט את האוטו, תלחץ על הברקס! בדיוק בשביל זה הם שם!

לאחר שהאטת את הרכב למהירות הרצויה לך תתאים את ההילוך למהירות! תוריד ל 3, ל S, תשחק עם הטיפטרוניק, הכל תלוי באיזה רכב אתה נוהג.

אחריי שהתאמת את ההילוך, אז תגלה שאתה כבר לא צריך ללחוץ על הברקס, הרכב כבר משמר מהירות בעזרת תיבת ההילוכים, ואולי השורה האחרונה שלי הייתה חסרה בפוסט הקודם בכדי שתראה שאנחנו מדברים על אותו הדבר:-D

אגב, לגבי מספר דברים שכתבת:

לא תמיד אנשים שיש להם רכבים עם הנעה אחורית מודעים לחסרונות הבטיחות של רכב כזה. אתה חושב על בעלים של

S2000, אני חושב על בעלי טנדרים, טויוטה Hiace, סוואנה וכדו'.

בנוגע לאגזוז ברקס וריטרדר (שכחת להוסיף תלמה :-) ) הרי הם אמצעי בטיחות שנועדו להאט את מהירותו של הרכב, כל אחד בטכנולוגיה שלו, אבל הסכנה בשימוש בהם היא אותו הדבר בדיוק!

למזלנו הרב, רוב הנהגים הנוהגים בכלים בהם מותקנים מאיטים אלו הם נהגים מקצועיים אשר עוברים הדרכה והכשרה איך להשתמש במאיטים הללו בכדי לא להגיע למצבים של איבוד אחיזה כתוצאה מבלימה חזקה מדי ולא נשלטת.

אבל לצערי, נתקלתי כבר בנהגי משאיות (קלות בעיקר, עד 15 טון) אשר נפוצה בקרבם השמועה כי "בעת שיורד גשם, אסור להשתמש באגזוז ברקס מחשש לאיבוד אחיזה כתוצאה מבלימה בלתי נשלטת בגלגלים האחוריים"

אגב, זה שטויות, אבל הבסיס של זה נכון, צריך לדעת כיצד ומתי ואיך לעבוד עם אגזוז ברקס וריטרדר במטרה לא לסכן את עצמך באיבוד אחיזה.

מקווה שעכשיו אני קצת יותר מובן :-)

ערב מקסים.

פורסם

אתה צודק בגדול שכדאי קודם להאט עם הבלמים ואז להוריד הילוך כדי לשמור על המהירות.

אבל הטיעונים שלך לא ממש קשורים למציאות. אין למנוע כח בלימה כל כך גדול שהוא יכול לנעול גלגלים

ולגרום להחלקה בגלגלים קדמיים (שעליהם כל המשקל). אולי בהנעה אחורית ברכב מאד חזק בכביש רטוב בתוך סיבוב, אבל

זה לא המצב הממוצע וגם לא קרוב אליו.

אתם נותנים ליכולת הבלימה של המנוע/גיר קצת יותר מדי קרדיט.

האמת שהסיבה העיקרית בעיניי לא לבלום עם ההילוכים היא שזה פשוט לא נעים לנהג ולנוסעים מבחינת הטלטלה של הרכב,

בבלימה יש לך שליטה מדוייקת על העוצמה, עם הגיר ברגע שההילוך נכנס אתה מקבל את כל הבלימה בלי שליטה בעוצמה

וזה פשוט לא נעים לגוף ולאוזן.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

.

לגבי הAL4, הוא גיר חכם מאוד, אופן פעולה מעולה וחכם שאין הרבה כמותו, אבל כמו שאמרת, ההורדת הילוכים דופקת אותו, הבעיה שזה האופן פעולה שלו, בתוך העיר במישורים הוא מוריד הילוכים כדי לעזור בבלימה. (אני מוריד לN לפני כל עצירה מוחלטת, פשוט כי ההורדת הילוכים מעלה לחץ ודופקת את הווסת לחץ בגיר.

אל תצאו עליי שזה לא חוקי\בטיחותי, תאמינו לי אני מיומן כבר, N מאריך את החיים של הווסת הזה.)

מה שכן מאוד אהבתי שם, בנהיגה אגרסיבית, בשילוב מצב S, הוא מוריד הילוכים בסלד גבוהה יותר, ועוזר מאוד בבלימה!

מעולה לנהיגה אגרסיבית, רק טוחן את החיים של הגיר!

פורסם
אתה צודק בגדול שכדאי קודם להאט עם הבלמים ואז להוריד הילוך כדי לשמור על המהירות.

אבל הטיעונים שלך לא ממש קשורים למציאות. אין למנוע כח בלימה כל כך גדול שהוא יכול לנעול גלגלים

ולגרום להחלקה בגלגלים קדמיים (שעליהם כל המשקל). אולי בהנעה אחורית ברכב מאד חזק בכביש רטוב בתוך סיבוב, אבל

זה לא המצב הממוצע וגם לא קרוב אליו.

אתם נותנים ליכולת הבלימה של המנוע/גיר קצת יותר מדי קרדיט.

האמת שהסיבה העיקרית בעיניי לא לבלום עם ההילוכים היא שזה פשוט לא נעים לנהג ולנוסעים מבחינת הטלטלה של הרכב,

בבלימה יש לך שליטה מדוייקת על העוצמה, עם הגיר ברגע שההילוך נכנס אתה מקבל את כל הבלימה בלי שליטה בעוצמה

וזה פשוט לא נעים לגוף ולאוזן.

אני לא לגמרי מסכים איתך.

אני מסכים עם זה שב"מצב ממוצע" עם רכב "ממוצע" ועם נהג "ממוצע" ככל הנראה לא תגיע לנעילת הגלגלים הקדמיים

בהאטה עם העברת משקל קדימה.

אבל אני מדבר על נהיגה נכונה/בטוחה.

וכשאני נוהג בכביש אני לא מסתמך על "הממוצע" אני חושב על הזמן על "הלא ממוצע"

אני חושב על כתם הסולר/שמן שמסתתר לי אי שם מאחורי העיקולים של נס הרים, אני חושב על רוכב האופנוע שעלול להפתיע אותי במידה ואני לא אהיה עירני מספיק לחפש אותו, אני חושב על הצמיג שעלול להתפוצץ לי במהלך הירידה במידה ולא אקפיד לבדוק לחץ אוויר ותקינות צמיג פעם בשבוע, ועוד ועוד ועוד...

אני לא סומך על ה"ממוצע" אלא נותן תשומת לב למה שעלול להפתיע אותי.

ואגב, בלא מעט רכבים "ממוצעים" אני יכול להדגים לך בקלות היגוי חסר כתוצאה מפרובוקציה של האטה חריפה בעזרת הילוך, אבל בנהיגה בכביש הציבורי אני טוען כי ישנם עוד הרבה פרמטרים שמאוד קשה להביא בחשבון מאשר כוח מנוע ועוצמת בלימה כתוצאה מהורדת הילוך. זה נחמד להתדיין על זה ברמה התיאורטית, בפועל רצוי לנהוג בדיוק כמו שאתה אומר: "להאט עם הבלמים ולשמר את המהירות עם ההילוכים"

ערב מקסים :-)

פורסם
ההילוכים ברכב אוטומטי L ו-2 נועדו לעליות וירידות.

מצד אחד כדי לאמץ את המנוע בעליה, ומצד שני לבלום את המנוע בירידה.

תוך כדי נסיעה, במהירות סבירה ואפילו בהאטה (עם בלמים או לא זו החלטה שלך), סביבות ה40 קמ"ש (תלוי מאוד ברכב)

מומלץ להעביר הילוך בירידה להילוך 2 כדי לייצר האטה של המנוע ופחות שימוש בבלמים.

לכיוון ה-L או ההילוך הראשון לא מומלץ לרדת כיוון שצריך להיות במהירות נורא נמוכה והוא בעיקר נועד לעליות ותחילת נסיעה.

לצערי להעביר הילוכים לא היה עוזר במקרה של התאונה המזעזעת בטבריה, ואין לזה שום קשר לתאונה.

מדוע הינך סבור שלא היה עוזר להוריד הילוכים במקרה ההוא בטבריה?

פורסם
אני לא לגמרי מסכים איתך.

אני מסכים עם זה שב"מצב ממוצע" עם רכב "ממוצע" ועם נהג "ממוצע" ככל הנראה לא תגיע לנעילת הגלגלים הקדמיים

בהאטה עם העברת משקל קדימה.

אבל אני מדבר על נהיגה נכונה/בטוחה.

וכשאני נוהג בכביש אני לא מסתמך על "הממוצע" אני חושב על הזמן על "הלא ממוצע"

אני חושב על כתם הסולר/שמן שמסתתר לי אי שם מאחורי העיקולים של נס הרים, אני חושב על רוכב האופנוע שעלול להפתיע אותי במידה ואני לא אהיה עירני מספיק לחפש אותו, אני חושב על הצמיג שעלול להתפוצץ לי במהלך הירידה במידה ולא אקפיד לבדוק לחץ אוויר ותקינות צמיג פעם בשבוע, ועוד ועוד ועוד...

אני לא סומך על ה"ממוצע" אלא נותן תשומת לב למה שעלול להפתיע אותי.

ואגב, בלא מעט רכבים "ממוצעים" אני יכול להדגים לך בקלות היגוי חסר כתוצאה מפרובוקציה של האטה חריפה בעזרת הילוך, אבל בנהיגה בכביש הציבורי אני טוען כי ישנם עוד הרבה פרמטרים שמאוד קשה להביא בחשבון מאשר כוח מנוע ועוצמת בלימה כתוצאה מהורדת הילוך. זה נחמד להתדיין על זה ברמה התיאורטית, בפועל רצוי לנהוג בדיוק כמו שאתה אומר: "להאט עם הבלמים ולשמר את המהירות עם ההילוכים"

ערב מקסים :-)

מצטער אבל עדיין לא מסכים איתך..

לא דיברתי על מצב ממוצע בכביש, ברור שצריך להתחשב במצבי קיצון, דיברתי על כל רכב הנעה קדמית בעצם,

גם לא ממוצע. למעט חריגים של הנעה אחורית חזקה בתנאי אחיזה נמוכה - לא יקרה שום דבר מסוכן מבלימת מנוע.

מדובר בבלימה חלשה מאד יחסית לכל לחיצה ממוצעת על הברקס בכניסה לסיבוב.

אני יכול להגיד לך שאני אישית בנהיגה ספורטיבית תמיד מנסה להיות בסל"ד הכי גבוה כשאני נכנס לסיבוב, וזה כולל הורדת

הילוך עד קצת לפני הקו האדום (בשילוב עם ברקס, ככה שהבלימה עוד יותר חזקה).

אין שום בעיה עם זה, לא קרה לי מעולם שהגעתי להיגוי יתר בגלל בלימת מנוע.

ואני נוסע חלק גדול מהזמן 'על הקצה' של האחיזה - אז זה היה קורה מתישהו.

אם אתה יכול להדגים מצב כזה ברכב הנעה קדמית - אני אשמח לראות.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
car4fun, הכוונה לא איך מזיזים את הידית ולאן (לרכבים שונים זה שונה). אלא מתי צריך לעשות את זה. בנהיגה חשוב מאוד לא רק תפעול פיזי, אלא תזמון - כלומר לבצע את זה בזמן הנכון ובתנאים הנכונים.

יצאתי מנקודת הנחה שזה ברור לכלל.

אני דיברתי על תפעול מכאני נכון.

לגבי טכניקה, לעניות טעמי מדובר על נסיון .

פורסם

למה להסתבך? יש שיטה פשוטה והיא "Brakes to slow, Gears to go" או בלשון הקודש - מאטים עם הבלמים, נוסעים עם ההילוכים (בכל סוגי הממסרות). עוד לפני תחילת השיפוע יש להאט עם הבלמים ואז לשלב את ההילוך המתאים.

מהו ההילוך המתאים? זהו ההילוך שבו אנו יכולים לרדת את הירידה מבלי ללחוץ על הבלמים כלל - אלא דווקא ללחוץ על דוושת הגז כדי לשמור על מהירות קבועה. לא, לא טעיתי: על הגז, לא על הבלמים! בדיוק כמו בנהיגה בישורת: עזבת גז? הרכב מאט (אפילו שהכביש בירידה), נתת יותר גז? האצת את מהירות הרכב.

למה? כי זה יותר טבעי לשלוט כך ברכב, כי זה מאפשר לך מרווח טעות אם לא הערכת נכון את השיפוע או שהוא מתחדד וכי זה מוריד את העומס ממכלולי ההנעה. שווה! אם בכל זאת צריך לבלום בקטעים מסוימים, אפשר להשתמש בדוושת הבלם ובלבד שהשימוש בה לא יהיה באופן עדין וממושך מדי - בלימות למשך של 5-6 שניות רצופות (עם הפוגות של כשניה אחת) זה בסדר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...