Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה פורטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם כבר פורטה, לך על דגם ה-EX שהאבזור שלו עשיר יותר וההפרש בינו ל-LX לא גדול.

יש כמה חברות ליסינג שהחזיקו את הדגם הזה.

ההבדל בין הדגמים (נכון לשבוע שעבר) :

פנסי ערפל.

מזגן עם בקרת אקלים .

חישוקים מסגסוגת קלה ("מגנזיום").

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ערב טוב,

הלכתי היום עם אמא שלי למגרש כדי לרכוש רכב, אמא שלי בחרה את הקיה פורטה 2010 עם 70000 ק''מ מליסינג.

קנינו את הרכב, עכשיו מה שמוזר לי שהרכב משנת 2010 ואין לו מראות חשמליות, הוא ממש פשוט מבפנים, המתגים של החלונות החשמליים נמצאים ליד ידית ההילוכים ורק שני החלונות הקדמיים חשמליים, ולא מצאתי בשום מקום את רמת האבזור הזאת שתואמת לקיה פורטה.

ד''א הרכב נקנה ב77 אלף שקלים.

האם משהו פה מוזר?

הרכב אינו מגיע כך במקור.

ברשותי פורטה מודל 2010.

המראות חשמליות עם שליטה מדלת הנהג , 4 חלונות חשמלים עם שליטה מדלת הנהג.

הרכב עבר כנראה תאונה \ בעיה חשמלית וזו תוקנה בצורה חפראית לגמרי.

תתרחק מהרכב יש עוד הרבה פורטה בשוק, לגבי המחיר , ראיתי פירסומים באינטרנא החל מ 65 א"ח , המחיר שבו אתה נוקב יקר מאוד.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

חד משמעית הייתי מתרחק מהרכב.

לא ראיתי באף פורטה של חברים (יש כמה עם פורטה), את מה שאתה מדבר עליו. כולן עם 4 חלונות ופנל שליטה רגיל לחולטין בדלת הנהג.

יתרה מזאת, הפיז'ו שלנו אמורה בזמן הקרוב גם היא להיות מוחלפת בפורטה 2010 של מישהו מהעבודה של אישיתי (סיפור אחר),

ראיתי ונהגתי על הרכב, אין שום קומבינה כזאת כמו שאתה מתאר.

במקומך הייתי מבקש לראות פורטה אחרות במגרש, ואם הן שונות להעלות בתמימות את השאלה מה הההבדל...

באיזה מגרש/ ליסינג מדובר?

אם זה מגרש פרטי ולא של חברת ליסינג גדולה (מה שאני משער שהמצב), אז מנסים לזמבר אותך פעמיים כי כנראה אתם נראים תמימים. גם למכור לכם יקר מאד וגם רכב שעברה עליו טראומה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

גם לי הייתה פורטה lx, אמנם רגילה אבל יצא לי להיתקל ברכבים ברמת גימור שונה. ההבדלים הם מערכת מקורית 1 din עם תא מתחתיה והיא כנראה באיכות נמוכה יותר וללא כניסות לנגנים חיצוניים, 2חלונות חשמל קדמיים בהתקנה מקומית ומראות ידניות, יש גם כמה הבדלים בפלסטיקה בקנסולה המרכזית ואין שליטה על המערכת מההגה. כך אגב משווקת הגירסה הבסיסית בארצות הברית, לי יצא להיתקל ברכבי השכרה כאלה אך ורק באלדן ובעיקר בצבע כסף ולבן. יכול להיות שזאת הזמנה מיוחדת וזולה שלהם או משלוח שהגיע בטעות ונמכר כסטוק לחברת ליסינג.

העיסקה שקיבלת לא נשמעת משהו וכדאי לבדוק בכמה מקומות ולהשוות הצעות לפני שקונים.

אני קיבלתי השבוע הצעות לפוקוס ומאזדה 3 מקל אוטו, רכבים חדשים לחלוטין שנרשמו באוגוסט 2011 אבל לא נסעו בקצת יותר מ-90 אלף שקלים אז אני ממליץ בחום לעשות סקר שוק ולהשוות את ההצעות שתקבלו.

בהצלחה.

פורסם

פעם אחת שהלכתי לשטוף את הרכב ראיתי קיה כזאת ברמת הגימור הנמוכה - LX,

מלפנים היו מראות ידניות, מערכת בסיסית נטולת שליטה מההגה וחלונות חשמל מלפנים בלבד (נראה כמו התקנה מקומית).

שווה לחפש את הEX שמציעה הרבה יותר אבזור תמורת תוספת מחיר זעומה ביותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הפורטה פשוט רכב לא טוב.

מניסיון של כמה חודשים לצערי.

הגה פשוט דפוק והרגשה שקנית רכב הרבה יותר זול.

יש אפשרויות הרבה יותר טובות.

כמו מאזדה 3 פורד פוקוס שברולט קרוז והם באותו מחיר.

פורסם
גם לי הייתה פורטה lx, אמנם רגילה אבל יצא לי להיתקל ברכבים ברמת גימור שונה. ההבדלים הם מערכת מקורית 1 din עם תא מתחתיה והיא כנראה באיכות נמוכה יותר וללא כניסות לנגנים חיצוניים, 2חלונות חשמל קדמיים בהתקנה מקומית ומראות ידניות, יש גם כמה הבדלים בפלסטיקה בקנסולה המרכזית ואין שליטה על המערכת מההגה. כך אגב משווקת הגירסה הבסיסית בארצות הברית, לי יצא להיתקל ברכבי השכרה כאלה אך ורק באלדן ובעיקר בצבע כסף ולבן. יכול להיות שזאת הזמנה מיוחדת וזולה שלהם או משלוח שהגיע בטעות ונמכר כסטוק לחברת ליסינג.

העיסקה שקיבלת לא נשמעת משהו וכדאי לבדוק בכמה מקומות ולהשוות הצעות לפני שקונים.

אני קיבלתי השבוע הצעות לפוקוס ומאזדה 3 מקל אוטו, רכבים חדשים לחלוטין שנרשמו באוגוסט 2011 אבל לא נסעו בקצת יותר מ-90 אלף שקלים אז אני ממליץ בחום לעשות סקר שוק ולהשוות את ההצעות שתקבלו.

בהצלחה.

בדיוק עמדתי לענות לבחור - כמעט באותם המילים שאתה תארת את הרכב. :)

מדובר בהזמנה שהגיעה לאלדן השכרת רכב. רמת הגימור בסיסית מאד. מעבר למה שציינת, הוא גם חסר את משענת היד המרכזית במושב האחורי, פתיחת תא המטען מהשלט וחיצונית זה מתבטא בהיעדר פנסי איתות במראות הצד.

לא מצאתי את הגרסא הנ"ל במחירונים, אז אני מניח שמתמחרים אותם לפי רמת איבזור LX.

ממליץ להתרחק, במיוחד במחיר הזה!!

פורסם
הפורטה פשוט רכב לא טוב.

מניסיון של כמה חודשים לצערי.

הגה פשוט דפוק והרגשה שקנית רכב הרבה יותר זול.

יש אפשרויות הרבה יותר טובות.

כמו מאזדה 3 פורד פוקוס שברולט קרוז והם באותו מחיר.

הפורטה רכב טוב , בהחלט טוב יותר מהקרוז עם הגיר הטיפשי שמורכב בה ורמת ההרכבה הבינונית .

הפורטה אינה מתיימרת להיות הרכב המוביל אך רמת הרכבה טובה, מרווח פנים + תא מטען מכובד יהפכו אותה למובילת משפחות נעימה.

מנוע נמרץ הופך אותה לרכב זריז בוודאי הרבה יותר מהפוקוס , וכמשפחתית היא עדיפה מה 3 הקלאסטרופובית והצפופה.

הרכב אינו מדהים, אבל במחירים שבהם היא נסחרת היום מדובר על אופציה טובה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני מסכים עם CX25GTI, קיבלתי את הפורטה אחרי 2 I30 כמעט ברצף וזה רק הגדיל את שביעות רצוני מהתוצרת הקוריאנית.

מדובר ברכב משפחתי מצויין, היא מרווחת, נוחה, שקטה והביצועים טובים, האיבזור הבטיחותי טוב וגם ניסויי הריסוק האמריקאי היה מוצלח. אצלי גם צריכת הדלק הייתה טובה והייתי מאוד מרוצה מהרכב.

חבל שהקהל הישראלי מעדיף לשלם עוד קצת בשביל השם של טויוטה או מאזדה ואפילו יונדאי ולא לקבל את הרכב הזה שסובל מעיצוב חיצוני לא הכי אטרקטיבי, בעיקר עם הטאסות המכוערות שעיצבו לו אבל לדעתי באמת מדובר בבחירה טובה וגם חכמה.

פורסם

כי הקהל הישראלי הרבה פעמים מקובע במחשבה (אפקט העדר)

אני חייב לציין שהקיה חביבה בהחלט ובחירה טובה למשפחה אבל משהו חסר בה ובהשוואה בינה לבין ה- I30 האחרונה לוקחת בהליכה וזה למרות שהם מתחלקות בהרבה דברים דומים ועדיין ההבדל הוא במגע הסופי

פורסם
אני מסכים עם CX25GTI, קיבלתי את הפורטה אחרי 2 I30 כמעט ברצף וזה רק הגדיל את שביעות רצוני מהתוצרת הקוריאנית.

מדובר ברכב משפחתי מצויין, היא מרווחת, נוחה, שקטה והביצועים טובים, האיבזור הבטיחותי טוב וגם ניסויי הריסוק האמריקאי היה מוצלח. אצלי גם צריכת הדלק הייתה טובה והייתי מאוד מרוצה מהרכב.

חבל שהקהל הישראלי מעדיף לשלם עוד קצת בשביל השם של טויוטה או מאזדה ואפילו יונדאי ולא לקבל את הרכב הזה שסובל מעיצוב חיצוני לא הכי אטרקטיבי, בעיקר עם הטאסות המכוערות שעיצבו לו אבל לדעתי באמת מדובר בבחירה טובה וגם חכמה.

הבעיה היא לא המתחרים ולא כלום.

אני אגיד את זה בצורה הכי בוטה שיש:

הבעיה היא שאמא שלו בדומה להרבה אמהות כאן בפורום (כולל שלי) ישלמו הרבה עבור רכב שהסיבה היחידה שהוא אטרקטיבי בשבילן היא הסיבה שהוא קילומטרז' נמוך ושנה הכי גבוהה שיש, מבלי להתחשב כלל וכלל באופציות אחרות, גם אם זה אומר הורדה במחיר (ברוב המקרים).

סיפור אמיתי:

שאמא שלי קנתה את היונדאי אקסנט (1.6) הדבר היחיד שהיה אכפת לה זה "רכב שנתון גבוה וקילומטרז' נמוך", 70 אלף בשביל יונדאי אקסנט שהורידה 30K מהמחיר שאמא שלי קנתה אותו, ירידת הערך לא היוותה חישוב עבורה בכלל והיא העדיפה ללכת עם העדר, על כך היא הפסידה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
כי הקהל הישראלי הרבה פעמים מקובע במחשבה (אפקט העדר)

אני חייב לציין שהקיה חביבה בהחלט ובחירה טובה למשפחה אבל משהו חסר בה ובהשוואה בינה לבין ה- I30 האחרונה לוקחת בהליכה וזה למרות שהם מתחלקות בהרבה דברים דומים ועדיין ההבדל הוא במגע הסופי

אני מחזיק ב-I30 ואני אומר לך שהיתרון היחיד שלה מתבטא בסאנרוף בחלק מהדגמים.

1.6 בסיסי מול 1.6 בסיסי הפורטה עדיפה על היונדאי. היא נוחה יותר ושקטה יותר, יש מחשב דרך שאין ביונדאי עד 2010, יש תא מטען גדול יותר ומרווח ראש וכתפיים עדיף מאחור והיא גם בדרך כלל נמכרת במחיר אטרקטיבי יותר, גם מול ה-CW הייתי מעדיף את הפורטה.

מבחינת "מגע סופי", החומרים בפורטה מרגישים הרבה יותר עבים ואיכותיים מבחינתי לפחות. התלונה היחידה שלי בנושא היא לפאנל של ידית ההילוכים בדגם ה-4 הילוכים שנוטה להישרט ולאבד את המראה המבריק, בדגם עם ה-6 הילוכים הוא הוחלף בשקיק עור.

פורסם
הבעיה היא לא המתחרים ולא כלום.

אני אגיד את זה בצורה הכי בוטה שיש:

הבעיה היא שאמא שלו בדומה להרבה אמהות כאן בפורום (כולל שלי) ישלמו הרבה עבור רכב שהסיבה היחידה שהוא אטרקטיבי בשבילן היא הסיבה שהוא קילומטרז' נמוך ושנה הכי גבוהה שיש, מבלי להתחשב כלל וכלל באופציות אחרות, גם אם זה אומר הורדה במחיר (ברוב המקרים).

סיפור אמיתי:

שאמא שלי קנתה את היונדאי אקסנט (1.6) הדבר היחיד שהיה אכפת לה זה "רכב שנתון גבוה וקילומטרז' נמוך", 70 אלף בשביל יונדאי אקסנט שהורידה 30K מהמחיר שאמא שלי קנתה אותו, ירידת הערך לא היוותה חישוב עבורה בכלל והיא העדיפה ללכת עם העדר, על כך היא הפסידה.

לא הבנתי מה רע ברכב עם ק"מ נמוך ושנה גבוהה. זה מבטיח לך אמינות (אלא אם קנית שברולט אביאו) ובכלל, הרבה יותר נעים לנסוע ברכב שעבר 30K מאשר אחד שעבר 100K.

לא כולם צריכים את הרכב הכי מפואר או הכי מאובזר או לא יודע מה.

אני אישית גם מעדיף רכבים עם רדיו פשוט שאני יכול להחליף ישר באחד אחר שמתאים לי, ומתאים את עצמי לטכנולוגיה - לא כמו אלה שעוד צורבים דיסקים עם MP3 בפנים כי יש להם רדיו דיסק מקורי...

פורסם

אנחנו מחפשים רכב זה תקופה. בין השאר בחנו גם את הקאיה פורטה במיוחד לנוכח הניסיון המוצלח שיש לנו עם הפיקאנטו שקנינו. ערכנו נסיעת מבחן גם בפורטה ובניגוד לדברים פה מדובר ברכב שקט ונעים לנסיעה. תנוחת הנסיעה גם כן נוחה. חיצונית המכונית בהחלט נאה ומכובדת. לא מיוחדת אולי כמו רכבים אחרים אבל סולידית ובהחלט מתאימה לאדם מבוגר. בסופו של דבר ירדתי מהרעיון בגלל נוחות מושב הנהג שלא התאימה לי באופן אישי. אם לאמא שלך זה לא משנה אז הפורטה היא בהחלט מכונית מתאימה.

ביחס למחיר אני מצטרף לדברים שאמר קודמי. המחיר שקבלת לא מתחשב בירידת הערך הנובעת מכך שמדובר במכונית ליסינג ומכך שמדובר ברכב בעל ק"מ די גבוה ובעל אבזור הנמוך מהסטנדרט.

לסיכום, יתכן והיית יכול לחסוך קצת, אבל אם הרכב מצא חן בעיני אמא שלך וחלונות חשמליים מאחורה אינם הפריט החשוב בחייה ובמיוחד לנוכח העובדה שחתמת על עסקת מימון ואולי על התחייבויות נוספות, הרי שהמצב לא כל כך נורא.

פורסם
אני מחזיק ב-I30 ואני אומר לך שהיתרון היחיד שלה מתבטא בסאנרוף בחלק מהדגמים.

1.6 בסיסי מול 1.6 בסיסי הפורטה עדיפה על היונדאי. היא נוחה יותר ושקטה יותר, יש מחשב דרך שאין ביונדאי עד 2010, יש תא מטען גדול יותר ומרווח ראש וכתפיים עדיף מאחור והיא גם בדרך כלל נמכרת במחיר אטרקטיבי יותר, גם מול ה-CW הייתי מעדיף את הפורטה.

מבחינת "מגע סופי", החומרים בפורטה מרגישים הרבה יותר עבים ואיכותיים מבחינתי לפחות. התלונה היחידה שלי בנושא היא לפאנל של ידית ההילוכים בדגם ה-4 הילוכים שנוטה להישרט ולאבד את המראה המבריק, בדגם עם ה-6 הילוכים הוא הוחלף בשקיק עור.

שכחתי לציין שזו דעתי כמובן :lol: אבל לטעמי ובמיוחד בהשוואה ל- CW ליונדאי מספר יתרונות מעבר לסאנרוף כמו כפתורי שליטה נוחים יותר על ההגה למעט החוסר ב- MUTE. ההגה יותר נוח בלי הבליטה התחתונה עם הסמל של קיה ומצופה עור (קיים גם בקיה לדעתי תלוי בדגם), RDS ברדיו בכל הדגמים, קליטת רדיו טובה יותר, שמע עדיף (חלוקת הרמקולים כנראה והחלל), תא פנימי יותר נעים בדגש על המושבים (עניין של טעם כמובן), תאי אחסון שימושיים יותר במיוחד בתא מטען מתחת ללוח וגם התא מטען עצמו מרופד יותר ב- I30 לעומת הפורטה. בעניין הגיר, אני אישית מעדיף את הרציף הקלאסי מאשר את הטיפטרוניק בקיה, משהו בכיול שלו מוזר, תחושה של כוח בהאצה מעמידה וכל שאר הזמן תחושה של חוסר כוח, אפילו לתאורה האדומה לא ממש התחברתי.

כיתרונות בקיה אני יכול לציין את המרווח ראש מאחור, תא מטען גדול, כפתור MUTE לרדיו, חלון חשמל שגם עולה אוטומטית וגם את זה שהיא אכן שקטה יותר וזה חשוב.

• תוכן חדש...