Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עד 40 אלף ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאור כוונה למכור את הרכב הנוכחי שלי (אופל קורסה 2000) ורצון לעבור לרכב יותר גול ויותר חדש ארצה לשמוע בעצתכם:

בנתיים אלה הקריטריונים שגיבשתי בחיפוש רכב:

1. שנתונים בין 2004 ל 2008.

2. אמינות - אני לא מבין גדול במכוניות, מעדיף רכב שמה שיותר אמין בלי מחלות ידועות ובעל טיפולים כמה שיותר זולים.

4. דלק - לא מחפש משהו מיוחד צריכה ממוצעת של 1/10 זה בסדר גמור פחות מזה בונוס

5. אוטומט

הדגמים שבנתיים שאני מתלבט ביניהם (אפילו לא הספקתי לסקור את מצב השוק בכולם) הם :

יונאי (אקסנט, אלנטרה?), סובארו אימפרזה, טויוטה קורלה (יש משהו שנכנס למסגרת תקציב כזאת בכלל?), מזדה 3

כמו שאתה רואים אני רק בתחילת דרכי של החיפוש לכן כל עצה הכוונה תתקבל בברכה

תודה מראש לכל מי שיקדיש זמן.

פורסם

את דגמי יונדאי מהשנים האלה אתה יכול להוריד. צריכת הדלק גבוהה יחסית, איכות ההרכבה והחומרים לא מרשימים כל כך, האבזור סביר, התנהגות הכביש והאחיזה ממוצעות מינוס וביצועים פושרים. אלו דגמי יונדאי שהוצגו לפני המהפך שהם עשו, הן אמינות ופשוטות לאחזקה, אבל מבחינת נוחות, איכות, בטיחות וניהוג הן בפיגור אחרי האירופאיות (פוקוס, גולף, אסטרה), וגם אחרי היפניות (קורולה, מאזדה 3...). בתקציב שלך אתה יכול למצוא רכבים יותר טובים במחיר זהה, גם אם זה אומר לרדת שנה בשנתון הרכב.

סובארו אימפרזה היא מכונית טובה. אמינה, קלה לאחזקה, אחיזת כביש טובה, האיכות סבירה, תא הנוסעים מרגיש טוב והנסיעה נוחה. אבל הביצועים לא טובים כל כך ב1.6 וב1.5 ליטר. עם מנוע ה2.0 הוא מספק ביצועים טובים, אבל צריכת דלק גבוהה ביחד עם זאת.

טויוטה קורולה ומאזדה 3 לדעתי הן היפניות הטובות בקטגוריה, כל אחת מהן טובה בדרך משלה. שתיהן אמינות, מספקות ביצועים סבירים (בקורולה למעשה הם טובים למדי), צריכת דלק ממוצעת (במאזדה 1:10.5-1:11 משולב, בקורולה 1:12 באותם תנאים) ושומרות על ערכן כמשומשות.

המאזדה מהנה יותר לנהיגה, אוחזת טוב יותר את הכביש, מערבת את הנהג יותר, נראית (לדעתי) הרבה יותר טוב, מאובזרת יותר (לפחות במובן הבטיחותי) ונוחה יחסית. (בתקציב הזה יכולה להכנס אחת מהשנים 2005/6). עדיף לא לקנות ברמת האבזור "אקטיב" לא רק בגלל שהאבזור פחות נדיב, אלא בגלל שרובן שרתו בליסינג וההיצע גדול ויהיה קשה יותר להפטר מהן).

הטויוטה נותנת תמורה יותר טובה למשפחה ממוצעת. היא נוחה, חסכונית יותר, מרווחת, שימושית, נראית בסדר, צפויה בנהיגה, שומרת על המחיר מעט יותר טוב והביקוש אליה ער יחסית. (בתקציב שלך יכולה להכנס קורולה משנת 2004/5). לשנתונים הראשונים שהוצרו בטורקיה (2003-2004) היו כמה בעיות ולכן רצוי להמנע מהן, למרות שאני מאמין שהן תוקנו עוד במסגרת האחריות.

עוד אופציות שאתה יכול לבדוק:

פורד פוקוס (2006/7) - יתרונות: נוחה, מהנה, שקטה, איכותית, בעלת אחיזה גבוהה ואבזור טוב. חסרונות: בעלת צריכת דלק גבוהה יחסית, עצלה, כבדה.

מיצובישי לאנסר קלאסיק 2007/8 - יתרונות: אמינה, פשוטה וזולה לאחזקה, זולה לרכישה, מאובזרת, איכות הרכבה טובה, שנתון מתקדם יחסית עיצוב סולידי אך יפה. חסרונות: ביצועים לא טובים. המנוע מקבל כוח בסל"ד נמוך יחסית ומאפשר התקדמות טובה, אך בעליות ובעקיפות מורגש מחסור מסוים בכוח. איכות חומרים לא מרשימה, צריכת דלק גבוהה מהמקובל.

ניסאן אלמרה (2006) - יתרונות: אמינה מאוד, זולה מאוד לאחזקה, פשוטה לטיפול, מאובזרת טוב (ב"TEKNA"), צריכת דלק טובה, מנוע גמיש וחזק (1.8 סמ"ק), ביצועים טובים, אחיזה טובה, ביטוחים זולים. חסרונות: לא מאובזרת ברמת האבזור הפשוטה "PERFECT", מיושנת בתא הנוסעים, הגה כבד יחסית ולא מדויק, התנהגות כביש, סחירות. עדיף לבדוק את הTEKNA ולא את הפרפקט שמאובזרת בקמצון יתר.

פורסם

דבר ראשון cars-@-lover תודה רבה על התגובה הארוכה והמפורטת

יש לי כמה שאלות:

לא ציינתי בדרישות אבל ביצועי כביש/נוחות נהיגה זה הקריטריון שהכי פחות חשוב לי, אני לא אגיד שזה לא חשוב בכלל אבל אחרי 7 שנים עם אופל קורסה שנת 2000 שהיא לא נוחה ולא מהירה וזה היה בסדר גמור זה פשוט לא במקום הראשון שלי, האם זה משנה במשהו את ההמלצה?

האם אתה רואה איזשהי מניעה בלקנות מכונית שהיתה מליסינג? חוץ מכמובן שיהיה יותר קשה למכור אותה אח"כ, המחיר אמור להיות ב10% בערך יותר נמוך וכמו שאמרת השוק מוצף בכאלה אז בטוח אפשר למצוא אחת נורמאלית...

מכיוון שההבנה שלי בשיקולי קילומטרז היא אפסית, מה ההבדל בין לדוגמא קורולה 2004 למזדה 2006? כמה נחשב קילומטרז סביר?

האם בסביבות 150K קילומטר זה סביר לשנתונים אלה? אני משאר שהכל כמובן מותנה במצב הרכב הכולל, אך לא נראה לי שאקנה אוטו עם קילומטרז גבוהה יותר משמעותית מ 150K.

שוב, רציתי להודות על העזרה המשמעותית מקווה שאני לא שואל שאלות מובנות מאליהן..

פורסם

קילומטראז' ממוצע לרכב משפחתי הוא באזור ה-15 עד 20 אלף קילומטרים בשנה. אם מדובר על רכב מודל 2004 אז כנראה שהרכב עלה לכביש באמצע שנת 2003 ואז מדובר על עשר שנים בערך, כלומר 150 אלף קילומטרים זה קילומטראז' ממוצע ואף למטה מכך.

ברכבים כאלו חשוב מאוד לבדוק את מצבו של הרכב, זה הרבה יותר חשוב מהעבר של הרכב בחברת ליסינג או השכרה. בכל מקרה, בשנתונים האלו לא היה רישום של ליסינג ברישיון כך שאתה כלקוח פרטי לא תמיד יכול לדעת מי היה היד הראשונה של הרכב.

נתנו לך כאן כמה אופציות טובות מאוד שכדאי לבדוק - ניסן אלמרה, טויוטה קורולה, פורד פוקוס ומיצובישי לנסר. בנוסף לאלו אני ממליץ לך לבדוק גם את האפשרות לרכישה של רנו מגאן. כאן תוכל לקבל רכב ממודל 2008 עם אחריות מלאה לשלוש שנים מרגע הרכישה. תקבל רכב חדש יותר, מרווח יותר ובטיחותי יותר מרוב הרכבים שצויינו קודם לכן ובמחיר אטרקטיבי מאוד.

פורסם

אתה יכול אפילו להגיע גבוה יותר ולשקול פורד מונדאו מ2006-2007 עם עבר ליסינג.

אין לך מה ללכת על הפשוטות, כיום 40 אלף יכולים להשיג לך אפילו רכב משנתון 2007-2009, כל עוד תרד בשנים כמובן תוכל להשיג רכבים הרבה יותר טובים, אם דלק לא משמעותי אני שמתי לב שהמחירים של המונדאו דווקא טובים, עם זאת לא אוכל להמליץ לך על הרכב ספציפית כי לא נהגתי בו.

סך הכל תוספת שכדאי לשקול עם יתר השיקולים שלך, אם מאזדה 3 נראית לך, תנסה למצוא אחת עם מנוע 2000, השוק מוצף באלו עם המנוע 1.6 מה שיקשה עליך מכירה לאחר מכן (שים לב שהמחירים כבר כמעט נושקים ל30 אלף).

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

קרסו טרייד אין ו avizaz תודה רבה על התגובות המפורטות אני בהחלט הולך להשתמש במידע הרב שנתתם ואקבל החלטה, נתחיל לבדוק מה היצע הדגמים הספציפים האלה כרגע ביד 2, אם יהיו עוד שאלות אני יעלה אותם פה בתקווה ששוב אקבל מידע מפורט ויעיל כפי שקיבלתי

שוב תודה רבה

• תוכן חדש...