Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי בצמיגים NEXEN

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה הצמיגים המצוינים שהיו מורכבים אצלי ברכב (ברידג'סטון פוטנזה) הגיעו לגיל המופלג של 4 שנים,

החלטתי ללכת ולהחליף אותם ל 4 טריים. המידה היאה 195/60/15.

ביקרתי במספר פנצ'ריות:

באחת הציעו לי GoodYear efficientgrip ב 1900 שנראה לי יקר מידי.

בשניה הציעו לי Bridgestone B250 ב 2000.

בשלישית שביקרתי היו קונטיננטל וקלבר ב 2000 ש"ח והציעו לי להזמין את היוקוהמה A drive ב 1800.

ברביעית הצמיג הכי חדש היה בן למעלה משנה.

בסוף הגעתי לצמיגי עוז מאחורי תחנת הדלק ילו , קצת אחרי התחנה המרכזית הישנה לכיוון דרום. שם נתקלתי ב 3 אפשרויות:

1. קלבר ב 1700 - צמיג בן שנה, החלטתי לרדת מזה.

2. dunlop SP 490 גם ב 1700 - די חדש, אבל לאור הביקורות השליליות עליו, החלטתי לרדת גם מזה.

3. צמיג בשם NEXEN ב 1600, עם טריות של 5 חודשים.

מכיוון שהכוחות והזמן של אבא לקטנטנים מוגבלים מאוד, ואני כבר התרוצצתי הרבה, התחלתי לשאול שאלות על המותג. מסתבר שמדובר בפירמה שמגיעה היום על כל דגמי הקיה והיונדאי (גם בארה"ב וקנדה אגב). ממה שקראתי בדיעבד, מדובר בחברה שעושה מאמצים גדולים כדי להיכנס לשוק האירופאי ולמצב את עצמה בין שאר המותגים הידועים.

הצמיג עצמו מיוצר בקוריאה והדגם הוא N blue HD.

ממגע בצמיג אפשר ללמוד שהוא רך יחסית, ויש לו דופן רכה. כל הפרמטרים שאפשר לקרוא על הצמיג זהים לברידג'סטון הישנים.

ההבדל היחיד הוא בקוד המהירות - 88V לעומת 88H. יותר טוב.

אחרי התלבטות של ביני לביני, ולאור העובדה שאני מעריך מאוד את התוצרת הקוריאנית - החלטתי ללכת על זה.

התמקחות קלה והמחיר ירד ל 1550 (כנראה שאפשר היה גם בפחות עם עוד קצת מיקוח).

עכשיו לתוצאות:

אומנם אני משווה לצמיגים יבשים בני 4, אבל הצמיגים שקטים בטירוף. ממש הופתעתי לטובה מרמת הרעשים שכמעט ולא קיימים.

אני מדבר גם על נסיעה איטית בעיר על כבישים גרועים וגם במהירות של 120 קמ"ש.

הנוחות השתפרה מאוד, את זה קל לומר כי הכבישים בתוך חיפה מטולאים ומלאים בורות.

לגבי אחיזה, קשה לי להגיד, כי אני נוסע די רגוע ולא ממש בודק את המגבלות.

עד עכשיו אני יכול להגיד שאני מרוצה. גם מהצמיג וגם מסובחי - הצמיגאי שעשה את העבודה.

השאלות שנשארו פתוחות הם: 1. איך האחיזה ברטוב? 2. כמה זמן הם יחזיקו?

אני אשתדל לזכור לכתוב בעוד חצי שנה פוסט נוסף ולענות על כך. מקווה שאשאר מרוצה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מזמן החלפתי רבעיה במידה זו של חברת Kleber במחיר של 1700 ש"ח.

הבחירה שלך לרכוש צמיג עלום שם (קוריאני או לא, זה לא ממש משנה), בכדי לחסוך 150 ש"ח על פני שלוש שנים (כלומר קצת פחות מ-17 אג' ליום) ממש לא ברורה לי.

הצמיג הוא אחד מהרכיבים הכי חשובים ברכב בנושא הבטיחות, למה לנסות לחסוך.

אם נושא הגיל של הצמיג זה כל הבעיה, אני מניח שעם כמה טלפונים היית פותר את הבעיה (כאשר אני חפשתי מקום להחליף בו צמיגים לא הזזתי את התחת מהכיסא במשרד, יש דפי זהב ויש טלפון).

פורסם

איזה כיף לך!!! אני כל כך מקנא בך עכשיו על כך!

צמיגים באוטו או בבטן של אשתך?ומהסוג הטוב?(אההה קלטת אותי :-) )

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם קומהו התחיל כמותג קוראני עלום שם.

אבל אם הייתי מוצא צמיג מחברה ידועה במחיר דומה לא הייתי מסתכן ומנסה משהו חדש ולא מוכר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לצערי הרכב שלי נועל צמיגים שלהם, והם...לא משהו (דגם CP643A משהו כזה).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הבחירה בצמיג לא היתה כדי לחסוך 150 ש"ח, היא היתה בעיקר כדי לקבל צמיג טרי.

כמו שאמרתי מיציתי את כל הזמן שהיה לי להשקיע בענין והייתי חייב להגיע להחלטה.

המותג אכן לא מוכר בארץ, אבל עצם העובדה שקיה ויונדאי מוסרות את הרכבים שלהם עם הצמיג הנ"ל, מפחיתות את החשש שמדובר בצמיג זבל. עדיין לא ראיתי יצרנית רכב בין הגדולות בעולם שמוסרת רכבים עם צמיגי לינגלונג.

בכל מקרה, אני לא חושב שצמיג טרי יהיה פחות טוב מצמיג בן 4 שנים ולא משנה מה המותג.

אולי באמת מדובר בצמיג לא טוב, מקבילה לזבל הסיני שמרכיבים בליסינג. אבל, אולי מדובר דווקא כן בצמיג טוב, שפשוט לא מוכר עדיין.

יש נטיה לישראלים לפסול על הסף את כל מה שהם לא מכירים וביחוד מה שמגיע מהמזרח. הרבה פעמים בצדק, לפעמים ממש לא. לפעמים הם יקנו מוצר יקר שגדול על הדרישות שלהם בכמה מידות רק כי זה מותג. לפעמים דווקא המותג הוא שמאכזב.

אני בא עם ראש פתוח, אולי קניתי זבל, אולי לא. בינתיים אני מרוצה. בכל מקרה לא ניסיתי לחסוך 150 ש"ח.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אני לא שולל את המותג כי אני לא מכיר, אבל אני יכול להגיד כמה דברים :

1. ב-1600 ש"ח אתה יכול לקבל רביעית קונטיננטל פרימיום קונטקט 2 שהם מעולים, או יוקוהמה C-DRIVE, המחיר שקיבלת לA-DRIVE מאד גבוה. צמיגי תמר מאחורי חוצות המפרץ או בצמיגי חנא בצומת אעבלין למשל.

2. כל צמיג חדש שתשים אחרי שאתה יורד מצמיגים של 4 שנים ירגיש לך מעולה. מעבר לזה שביבש גם צמיג סיני זבל יכול להיות מצוין.

רטוב זה מה שמבדיל בין צמיג טוב לצמיג רע.

3. תתחדש ותקווה לטוב בחורף.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה הצמיגים המצוינים שהיו מורכבים אצלי ברכב (ברידג'סטון פוטנזה) הגיעו לגיל המופלג של 4 שנים,

החלטתי ללכת ולהחליף אותם ל 4 טריים. המידה היאה 195/60/15.

ביקרתי במספר פנצ'ריות:

באחת הציעו לי GoodYear efficientgrip ב 1900 שנראה לי יקר מידי.

בשניה הציעו לי Bridgestone B250 ב 2000.

בשלישית שביקרתי היו קונטיננטל וקלבר ב 2000 ש"ח והציעו לי להזמין את היוקוהמה A drive ב 1800.

ברביעית הצמיג הכי חדש היה בן למעלה משנה.

בסוף הגעתי לצמיגי עוז מאחורי תחנת הדלק ילו , קצת אחרי התחנה המרכזית הישנה לכיוון דרום. שם נתקלתי ב 3 אפשרויות:

1. קלבר ב 1700 - צמיג בן שנה, החלטתי לרדת מזה.

2. dunlop SP 490 גם ב 1700 - די חדש, אבל לאור הביקורות השליליות עליו, החלטתי לרדת גם מזה.

3. צמיג בשם NEXEN ב 1600, עם טריות של 5 חודשים.

מכיוון שהכוחות והזמן של אבא לקטנטנים מוגבלים מאוד, ואני כבר התרוצצתי הרבה, התחלתי לשאול שאלות על המותג. מסתבר שמדובר בפירמה שמגיעה היום על כל דגמי הקיה והיונדאי (גם בארה"ב וקנדה אגב). ממה שקראתי בדיעבד, מדובר בחברה שעושה מאמצים גדולים כדי להיכנס לשוק האירופאי ולמצב את עצמה בין שאר המותגים הידועים.

הצמיג עצמו מיוצר בקוריאה והדגם הוא N blue HD.

ממגע בצמיג אפשר ללמוד שהוא רך יחסית, ויש לו דופן רכה. כל הפרמטרים שאפשר לקרוא על הצמיג זהים לברידג'סטון הישנים.

ההבדל היחיד הוא בקוד המהירות - 88V לעומת 88H. יותר טוב.

אחרי התלבטות של ביני לביני, ולאור העובדה שאני מעריך מאוד את התוצרת הקוריאנית - החלטתי ללכת על זה.

התמקחות קלה והמחיר ירד ל 1550 (כנראה שאפשר היה גם בפחות עם עוד קצת מיקוח).

עכשיו לתוצאות:

אומנם אני משווה לצמיגים יבשים בני 4, אבל הצמיגים שקטים בטירוף. ממש הופתעתי לטובה מרמת הרעשים שכמעט ולא קיימים.

אני מדבר גם על נסיעה איטית בעיר על כבישים גרועים וגם במהירות של 120 קמ"ש.

הנוחות השתפרה מאוד, את זה קל לומר כי הכבישים בתוך חיפה מטולאים ומלאים בורות.

לגבי אחיזה, קשה לי להגיד, כי אני נוסע די רגוע ולא ממש בודק את המגבלות.

עד עכשיו אני יכול להגיד שאני מרוצה. גם מהצמיג וגם מסובחי - הצמיגאי שעשה את העבודה.

השאלות שנשארו פתוחות הם: 1. איך האחיזה ברטוב? 2. כמה זמן הם יחזיקו?

אני אשתדל לזכור לכתוב בעוד חצי שנה פוסט נוסף ולענות על כך. מקווה שאשאר מרוצה.

תודה גיל- כבר עזרת לי.

האם ידוע לך בוודאות שגם מכוניות היוקרה של קיה ויונדאי מגיעות עם MEXEN?

אניי מניח שהמחירים בהם אתה נוקב הם לרביעיה, מותקנת מאוזנת וכול מעמ. האמנם?

תודה

ספי

פורסם

אם כבר מדברים על צמיגים לא ידועים, אזי יש את maxxis, שכמה דגמים שלהם באמת משובחים על ידי הלקוחות בארה"ב ובאירופה.

שזה מה אני מתכוון להרכיב, כיוון שגם המחיר טוב וגם הביקורות על הm1 טובות.

פורסם

זה כבר לא משנה כרגע אבל שים לב למספר דברים בעתיד:

-צמיגים לא קונים בלחץ. אם הגעת למצב בו אתה חייב להחליף סט צמיגים שלם ובמיידי אז זה מעיד כי אינך מתחזק את הרכב כראוי, כאשר יש את הזמן אז עדיף לעשות סיבוב וסקר שוק כדי לרכוש את הצמיגים האופטימליים מבחינת מחיר, איכות/ביצועים וגיל.

-לא תמיד בחירת צמיג של יצרן טוב משמעה שהצמיג הנבחר הוא איכותי (ראה מקרה "דנלופ") ובכל מקרה יצרן הצמיגים מייצר דגמים שונים של צמיגים הנבדלים בינהם באיפיון, איכות ומחיר.

-אע"פ שיצרן רכב כלשהו משווק את הרכבים שלו צמיגים של יצרן מסוים אין משמעה כי כל צמיג של יצרן זה הוא איכותי.

פורסם
אם כבר מדברים על צמיגים לא ידועים, אזי יש את maxxis, שכמה דגמים שלהם באמת משובחים על ידי הלקוחות בארה"ב ובאירופה.

שזה מה אני מתכוון להרכיב, כיוון שגם המחיר טוב וגם הביקורות על הm1 טובות.

מקסיס זו חברה מוכרת וטובה לצמיגים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

מתעלק, ברכבי מותקנים צמיגים מאותה המידה בדיוק.לפי החותמת הם יחגגו 4 שנים באוגוסט הקרוב למרות שהם מותקנים רק שנתיים.

כבר התחלתי לרחרח פה ושם. התקציב נטה לכיוון ה Good Year DURAGRIP.

לאחר מכן שמתי לב שיש את הדאנלופ 490 שמגיע עם קוד מהירות H לעומת T בגודאיר, לפי מה שהבנתי מהתגובות קודם הוא לא כל כך מוצלח?

ועכשיו אני דווקא חושב על קומהו, יש מבצע באוטו דיפו, יוצא שרבעייה תעלה 1400.

אני עדיין מתלבט ונראה שיש לי זמן עד סוף החודש\תחילת חודש הבא.

אשמח לעצה טובה לגבי סוג צמיג ומקום מועדף לרכישה באיזור חדרה-חיפה.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

שכח מה"דאנלופ". נדמה לי כי ה SP490 מיוצר באינדונזיה ובכל מקרה הוא צמיג "מדבקה". בכל מקרה על סיווג מהירות הצמיג להיות תואם לרשיון הרכב כדי לעבור טסט.

ה"קומהו" הם צמיגים "בסדר" (לא ממש רעים אך לא ברמת הצמיגים מהחברות הידועות). המחיר נשמע נמוך עד מחשיד, לכן בדוק: כי הצמיגים אינם ישנים מדיי, כי הצמיגים לא מיוצרים בסין או מקום דומה, חפש אינפורמצייה נוספת על דגם הצמיג הספציפי שמוצע שם, בדוק ב TIRE4U ובמספר פנצ'ריות מה מחירם.

פורסם

הדגם: kumho solus kh17

תאריך ייצור: 11/2011

דגם מוכר? מומלץ?

חשוב לציין שאופי הנהיגה שלי הוא רגוע מאוד. אני לא אחד שמחפש דביקות\אחיזה בפניות וסיבובים וכו'.

מה שחשוב לי זה: נוחות,אחיזה על רטוב,שקט,ובלימה.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

שלום לכולם.

צר לי לאכזב את פותח השרשור.

הצמיגים הם הדבר החשוב ביותר ברכב.

חברות הצמיגים הידועות משקיעות מיליונים כדי לפתח צמיגים,

בעלי ניקוז מים טוב יותר,ובעלי מרחק עצירה קצר יותר.

יש אנשים שנוטים לחסוך בכל מה שקשור לרכב.

על צמיגים לא חוסכים נקודה!

ההבדל בין עצירת חרום בצמיגים ממותגים לצמיגים לא ממותגים הוא חצי מטר.

זה ההפרש בין תאונה עם נפגעים לכמעט תאונה.

המחיר שהוצע לך הוא גבוה מאוד.

במחיר של 1600 ש"ח הרכבתי בדצמבר האחרון(אולי התייקרו קצת)קונטיננטל פריומיום קונטקט 2E

הם צמיגים שאוחזים היטב ביבש ורטוב.

חסכת עם הצמיגים שרכשת 400 ש"ח -נו זה היה שווה?

אני מקווה שלא תזדקק לעצירת חרום.

בכל מקרה הייתי ממליץ מנסיון על יוקוהמה C DRIVE ,או GoodYear efficientgrip או קונטיפרימיום כאמור.

NEXEN בודאי לא נמנה על עילית הטכנולוגיה ובשביל 300-400 ש"ח חסכון אתה מסתכן וחבל!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

• תוכן חדש...