Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז מה הגזר דין הסופי ?

על איזו תיבה ללכת ?

מבחינה תיאורטית , אם אני יבנה תיבה אטומה בעלת נאמר ... נפח של 42 ליטר ואני יגיע למסקנה שהיא גדולה מידי , עם קצת עבודה אני יוכל להפוך אותה לפורטד ע"י חיתוך והתאמת פורט מצד אחד וגם/או להקטין אותה במקרה הצורך מצד שני ... לא ?

"יש לי על השמשה הקדמית שריטות כנראה של חתול, שריטות קלות לא עמוקות.

יש מקום אולי שמשייפים שם זכוכית והם יכולים לשייף קצת כדי שזה יראה חדש?"

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Bil

זאת דרך טובה למצוא מה מתאים ומה לא מתאים. להקטין את הנפח של תיבה תמיד אפשר (קוביות קלקר, קוביות עץ ועוד כל מני דברים מתאימים) ואז תראה מה מתאים יותר.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

טוב אז נראה לי שאני ילך בכיוון הזה

תודה

פורסם

scaled.php?server=440&filename=subbox.png&res=landing

שירטטתי מימדים של תיבה לסאב המדובר,

המטרה היא להגיע ל42 ליטר.

המידות של התיבה הן הפנימיות, ולפיהן התיבה בנפח 46.8 ליטר, מיזה מורידים את הנפח של הרמקול עצמו, + הנפח של הקוביות לחיזור הדפנות, ומקבלים 42.

מבחינת מימדים היא ניראה בסדר ?

פורסם
scaled.php?server=440&filename=subbox.png&res=landing

שירטטתי מימדים של תיבה לסאב המדובר,

המטרה היא להגיע ל42 ליטר.

המידות של התיבה הן הפנימיות, ולפיהן התיבה בנפח 46.8 ליטר, מיזה מורידים את הנפח של הרמקול עצמו, + הנפח של הקוביות לחיזור הדפנות, ומקבלים 42.

מבחינת מימדים היא ניראה בסדר ?

מישהו ?

פורסם

HilelS

הנפח נראה נכון, 46.872 ליטר אם כי הייתי מקטין אותו ל- 43.5-44 ליטר

יש בעיה בקדח של הרמקול עצמו. הקוטר הכללי של סאב הוא בסביבות 30 ס"מ יש מצב שלא יהיה אפשר לתפוס את רמקול על הדופן. הקדח צריך להיות בסביבות 28 ס"מ, הכי טוב, שמתחיל הנושא ימדוד את קדח הנדרש.

דופן קדמי לא יכול להיות 42X42 ס"מ. משפט פיתגורס, בי"ס חטיבת ביניים:

הטרפז של ההטייה של הפנל נוצר ע"י משולש ישר זווית ומרובע. גודל המרובע הוא 31X30 ס"מ, לכן הניצבים של משולש ישר זווית הם 12 ו-31 ס"מ. מכאן שאורך היתר (וגובה של פנל קדמי) הוא שורש ריבועי של סכום הריבועים של הניצבים, כלומר שורש ריבועי של הסכום של 31 בריבוע ו-12 בריבוע. 31 בריבוע זה 961, 12 בריבוע זה 144, הסכום שלהם הוא 1105. שורש של זה הוא 33.2 ס"מ. לכן גודל הפנל הקדמי הוא 42X33.2 ס"מ במקרה שלך, מידות נטו. אני הייתי הולך על תיבה צרה יותר כי לחתוך קדח בקוטר 28 ס"ם בלוח ברוחב 33 מאוד יכול להיות מסובך.

ועוד דבר לגבי התיבה "נטויה". תיבה כזאת מחייבת חיתוכים בזווית לא ישרה, וזה יכול להסתבך.

במקרה כזה כדאי מאוד לשאול את הבעלים האם הוא מעוניין בזה בכלל.

חוץ מזה, Bil טוב בנגרות :-)

סתם, לידע כללי:

1. נפח של סאב 12 רגיל הוא משהו כמו 1.5 ליטר. אני לא מדבר עכשיו על מפלצות כמו STROKER

2. את ההטייה בתיבת טרפז מקובל בד"כ לעשות בסביבות 20-22 מעלות. ופה החישובים יותר מסובכים. שימוש בטנגנס וקוסינוס. אבל שום דבר לא מסובך, מתמטיקה כיתה י'

(אם שאלתם את עצמכם בבית ספר "למה אני צריך את המתמטיקה הזאת" אז הנה התשובה :-) )

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם
HilelS

יש בעיה בקדח של הרמקול עצמו. הקוטר הכללי של סאב הוא בסביבות 30 ס"מ יש מצב שלא יהיה אפשר לתפוס את רמקול על הדופן. הקדח צריך להיות בסביבות 28 ס"מ, הכי טוב, שמתחיל הנושא ימדוד את קדח הנדרש.

הטרפז של ההטייה של הפנל נוצר ע"י משולש ישר זווית ומרובע. גודל המרובע הוא 31X30 ס"מ, לכן הניצבים של משולש ישר זווית הם 12 ו-31 ס"מ. מכאן שאורך היתר (וגובה של פנל קדמי) הוא שורש ריבועי של סכום הריבועים של הניצבים, כלומר שורש ריבועי של הסכום של 31 בריבוע ו-12 בריבוע. 31 בריבוע זה 961, 12 בריבוע זה 144, הסכום שלהם הוא 1105. שורש של זה הוא 33.2 ס"מ. לכן גודל הפנל הקדמי הוא 42X33.2 ס"מ במקרה שלך, מידות נטו. אני הייתי הולך על תיבה צרה יותר כי לחתוך קדח בקוטר 28 ס"ם בלוח ברוחב 33 מאוד יכול להיות מסובך.

ועוד דבר לגבי התיבה "נטויה". תיבה כזאת מחייבת חיתוכים בזווית לא ישרה, וזה יכול להסתבך.

סתם, לידע כללי:

1. נפח של סאב 12 רגיל הוא משהו כמו 1.5 ליטר. אני לא מדבר עכשיו על מפלצות כמו STROKER

2. את ההטייה בתיבת טרפז מקובל בד"כ לעשות בסביבות 20-22 מעלות. ופה החישובים יותר מסובכים. שימוש בטנגנס וקוסינוס. אבל שום דבר לא מסובך, מתמטיקה כיתה י'

תודה על המענה המפורט. התיבה בן השאר חושבה ע"י פיטגורס, אבל עכשיו אני מבין ממך שגיאומטרית היא לא הגיונית.

אני ינסה להכין משהו מחר.

בכל מקרה חישוב הזויות בעזרת סינוסים קוסינוסים וטנגנס זה החלק הקל... צריך אח"כ לחשב את זווית החיתוך של כל פאה על מנת ליצור את הזווית הנכונה בתיבה, וגם חיתוך בזווית זו יהיה קצת בעייתי.

מחר אלך לראות את הכלים שעומדים ברשותי וניראה מה אפשר לעשות.

בכל מקרה, כנראה שביל לא יבצע הפעם עבודות נגרות, אלא אני 8)

נ"ב, לא הבנתי איזו זווית מומלצת ליהיות בין 20-22 מע' ?

פורסם

אז אני מבין שההחלטה היא ללכת על תיבה נטויה? אולי שהסאב יישב דווקא על הדופן הישרה שממול הנטויה? כך אפשר להכניס את התיבה ולנצל את השטח המת שמאחרי המשענות של מושבים האחוריים? אגב מה עובי החומר? 18 או 25?

תנסה תיבה הבאה: רוחב 40 ס"מ, גובה - 40 ס"מ, עומק למעלה - 34, עומק למטה - 48 (44.1 ליטר עם פלטות בעובי 25 מ"מ) או רוחב 40 ס"מ, גובה - 40 ס"מ, עומק למעלה -30, עומק למטה - 44 ( נפח של 44.25 ליטר עם פלטות בעובי 18 מ"מ) את הפאה הנטויה תחשב לבד.

אגב, יש כאן מחשבון תיבות מצויין (תודה ל-floyd_88 ).

פורסם
HilelS

הקדח אכן 27.6 ס"מ

איך הגעת למסקנה מרחיקה לכת זאת :-D

סתם, לידע כללי:

נראה לי שאתה מתבלבל , זוית של 20-22 זאת זוית מאוד חדה !

יכול להיות שאתה מתכוון לזוית של 68-70 מעלות ?

אני עדיין שואל את עצמי את השאלה הזאת כל יום ! :loco::-D

פורסם
אז אני מבין שההחלטה היא ללכת על תיבה נטויה? אולי שהסאב יישב דווקא על הדופן הישרה שממול הנטויה? כך אפשר להכניס את התיבה ולנצל את השטח המת שמאחרי המשענות של מושבים האחוריים? אגב מה עובי החומר? 18 או 25?

תנסה תיבה הבאה: רוחב 40 ס"מ, גובה - 40 ס"מ, עומק למעלה - 34, עומק למטה - 48 (44.1 ליטר עם פלטות בעובי 25 מ"מ) או רוחב 40 ס"מ, גובה - 40 ס"מ, עומק למעלה -30, עומק למטה - 44 ( נפח של 44.25 ליטר עם פלטות בעובי 18 מ"מ) את הפאה הנטויה תחשב לבד.

אגב, יש כאן מחשבון תיבות מצויין (תודה ל-floyd_88 ).

העובי יהיה 20 ס"מ כנראה

הזוית שיצאה לך פה היא 76 מעלות , אז אני מניח שמקודם התבלבלת בזוית ...

פורסם

Bil

אתה לא טוב בנגרות? טוב, יש מצב שאני התבלבלתי. :oops:

לגבי הזווית, אתה צודק, אני התכוונתי זווית הטייה, כלומר זווית מניצב. אכן, הזווית למטה בד"כ 68-70 מעלות (90-20)

פורסם

[ATTACH]290391[/ATTACH]

Bil

אתה לא טוב בנגרות? טוב, יש מצב שאני התבלבלתי. :oops:

לגבי הזווית, אתה צודק, אני התכוונתי זווית הטייה, כלומר זווית מניצב. אכן, הזווית למטה בד"כ 68-70 מעלות (90-20)

יכול להיות שאני יותר טוב בנגרות ממה שחשבתי :-D

טוב אז ... מחשב מסלול מחדש ... :type:

פורסם

זהו , חושב

זה הנפח הפנימי כאשר העובי הוא 20 מ"מ

subboxme.png

פורסם

אם לא נתייחס רגע לכישורי הצייר שלך :lol:

יוצא נפח 60 ליטר.

או שאלו מידות חיצוניות, ולאחר הפחתת עובי דופן ונפח הסאב עצמו נקבל 43 ?

עריכה: הבנתי את הטעות...

בקיצור עכשיו צריך לחשב זוויות, וזוויות חיתוך. מצאתי כלי נחמד שניראה לי שאפשר להגיע איתו לחיתוך יפה של קצוות הMDF, אם לא ילך נקפוץ לנגריה ממול.

פורסם
אם לא נתייחס רגע לכישורי הצייר שלך :lol:

יפה לך :lol: , מה אני יעשה שהצייר הזה לא נתן לי להכניס טקסט ...

יוצא נפח 60 ליטר.

או שאלו מידות חיצוניות, ולאחר הפחתת עובי דופן ונפח הסאב עצמו נקבל 43 ?

עריכה: הבנתי את הטעות...

בקיצור עכשיו צריך לחשב זוויות, וזוויות חיתוך. מצאתי כלי נחמד שניראה לי שאפשר להגיע איתו לחיתוך יפה של קצוות הMDF, אם לא ילך נקפוץ לנגריה ממול.

אם הכלי הוא ג'קסון :-D זה לא יהיה ממש יפה ...

• תוכן חדש...