Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Backfiring RFV engine

erez
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

הסיפור הוא מייגע וארוך:

מדובר במנוע RFV שהורכב אצלי ברכב (וולקן) לפני פחות משנה.

המנוע עצמו במצב מעולה ללא שריפת שמן כלל אם זה קשור.

כשקיבלתי את הרכב היתה בעיה של חוסר דלק, המשאבה היתה חלשה מידי, המנוע הרגיש מעפן והיו בקפיירים בבלימה.

בניתי בעצמי משאבת דלק עם מנוע של WALBRO (או איך שלא קראו לו), המנוע התחיל לעבוד יפה אך עדיין היו בקפיירים.

הבעיה עם המשאבה בבנייה עצמית היא ש....לא בניתי אותה טוב :drinking: והייתי צריך לתדלק כל 150 קילומטר. או לנסוע לאט בסיבובים ימינה.

היא נזרקה אחר כבוד למחסן השטויות בבית.

הרכבתי משאבה של GTI6 והמנוע התחיל לעבוד סוף סוף, אבל שוב - עם בקפיירים.

המשך תיאור: מאחר והיה לי דלקן מהעבודה רק לתחנות פז, ברמת הגולן אין תחנות פז ולא פעם ולא פעמיים הגעתי למצב של ריקון מיכל וסתמתי את האינג'קטורים. בפעם הראשונה שמתי תוספשטות כזה וזה עזר המון, אבל על הפעם השניה לא התגברתי. והאינג'קטורים נשארו סתומים. עם בקפיירים! :puzzled:

לפני שבוע לא היתה ברירה ופשוט ירדתי לרכב והחלפתי אינג'קטורים לGTI6, עכשיו האוטו שוורצע חייס אבל עדיין יורה כמו מטורף בבלימות. מה שיותר מטריד הוא שלפעמים כפעם בשבוע, אין כלל בקפיירים.

ומה שתמיד גרם לי לחשוד בחוסר דלק היא העובדה שבהתנעה קרה אין בקפיירים בדקות הראשונות. גם עם המשאבה הקודמת, וגם עם האינג'קטורים הקודמים.

אני כבר מיואש וגם תושבי חולון... פאדיחות.

עוד כמה פרטים שאולי קשורים ויעזרו לכם לעזור לי:

על צנרת הפליטה יש אך ורק דוד אחורי - אמנם מקורי אבל לא נראה לי שנשארו בו מחיצות. שאר צנרת הפליטה צינור נקי.

לי אין יותר כיוונים שאני מצליח לחשוב עליהם.

אשמח לרעיונות חדשים ומאתגרים.

עוד בעיה קטנה על הדרך אבל לא דחוף: מאז שהחלפתי את האינג'קטורים, כשאני מניע, קשה לו להתייצב על סרק, ולוקח כמה שניות של החזקת הדוושה על 1500 בערך ואז אין בעיה לעזוב דוושה (כ3-4 שניות). יש לציין שמנוע הצעדים מנותק והסלק מקובע על 1000. כל הבעיות הנ"ל אינן קשורות למנוע צעדים מאחר ובמהלך הזמן הזה כן היו תקופות שחיברתי את מנוע הצעדים והיו אפילו ימים שהוא עבד יפה. הוא נותק כי הוא לא שולט בעצמו ועושה שטויות.

בינתיים יש אמבטיה אולטרסונית שנקנתה היום לאינג'קטורים אבל לא בטוח שזה יעזור כמובן.

תודה על הסבלנות!

ארז.

פורסם

בזמן הרכבת המנוע באוטו, כל מה שהיה אפשר להחליף הוחלף.

טיימינג, משאבה, מחזירים, ועוד ועוד. יוני 2011.

אבל כיוון יפה, לא חשבתי עליו בכלל.

השאלה היא איך זה משתלב עם הטענה שבבוקר אין בקפיירים?

פורסם

שאלה, האם בקפיירים הורסים או מעידים על נזק במנוע?

לדעתי זה כיף בק פיירים כל עוד זה לא מזיק, חוץ מזה שלא יפה להעיר את אלה שיושנים צהריים.

פורסם

יש כאן סיכום די ממצה של הסיבות לבקפיירים:

A fuel-injected engine may backfire if an intake leak is present (causing the engine to run lean), or a fuel injection component such as an air-flow sensor is defective.

Common causes of backfires are:

הכל נשמע רלוונטי למקרה שלך.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

תודה!

אני אנסה להתייחס סעיף סעיף:

intake leak

לפני או אחרי בית מצערת? אחרי בית מצערת בטוח הכל תקין אלא אם הסעפת ממש שבורה (אבל היא תקינה), לפני בית מצערת אין כלום מאחר והפילטר אויר מחובר ישירות עם מתאם גומי שעליו מתחבר נשם מהראש.

טיימינג ללא ספק כיוון מעניין כמו שאמרתי אבל עדיין לא מסתדר לי עם עניין הבוקר, כאמור - בבוקר הכל שקט ורגוע.

improper wiring in ignition

הכוונה לבלבול בחוטי הצתה? אין חוטי הצתה במנוע הנ"ל, אם הכוונה למשהו אחר, מה עוד יש? האוטו נוסע מעולה.

low fuel pressure

ללא ספק אני אחליף את וסת הדלק, אני אזמין מחר. לגבי משאבת דלק - הבקפיירים היו עם 3 משאבות שונות והעובדה שהספק המנוע עלה פלאים כשהחלפתי אינג'קטורים אולי מוכיח את העובדה שלמשאבת הדלק לא היה חסר הספק.

ממיר קטליטי חסר - גם כשהיה ממיר היו בקפיירים באותה מידה בדיוק רק שהם היו טיפה מושתקים יותר. אבל עדיין חזקים ומטרידים.

אז יש לנו טיימינג שמוטל בספק יחסי כי עדיין אין הבהרה האם התנעת בוקר ונסיעה של כמה דקות ללא בקפיירים יכולה לקרות אם טיימינג לא במקום.

ויש לנו וסת דלק שלמיטב הבנתי יכול גם יכול לגרום ללחץ נמוך. יש אמצעים ביתיים לבדיקה וסת לחץ דלק? כי למצוא מישהו ולשלם לו שיבדוק - כבר זול בהרבה לקנות וסת חדש ובכל מקרה להחליף.

תודה שוב.

פורסם

שכחת גם את העניין של חיישן MAF (או MAP?) תקול.

רגע, בעצם החיישן יושב על הבית מצערת לא? לפחות ככה זה בGTI6. אם כך יכול להיות שזו הבעיה, חיישן מנותק?

אגב, אין לי רקע טכני נרחב אני פשוט מעלה השערות.

כמו כן האם הבק פיירים מהאגזוז או מאזור יניקת האוויר? נראה שזה משמעותי

כמה עולה לך וסת? אם לא הרבה, תחליף ומקסימום יישאר לך ספייר שמיש.

אגב 2, למה שמת מזרקים של GTI6 על RFV? המחשב מנוע יודע בכלל להתמודד עם זה?

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

יכול להיות שבבוקר כאשר המנוע קר יש צורך בהעשרת התערובת ואז הוא מתגבר מעט על

הפיספוס בטיימינג.

לבקפיירים יכולים להיות המון סיבות.

מלחץ דלק לא תקין, טיימינג לא במקום, הצתה לא מכוונת וכו'.

אתה בעצמך אמרת שבוצע החלפת רצועת תזמון.

יש פתגם ידוע שאומר:"לך לאיפה שנגעו קודם".

לגבי ווסת דלק ומזרקים בדגם מנוע הזה, מנסיוני הרב בסיטרואן, הם אמינים יחסית.

גם משאבת דלק אמינה יחסית במנועים האלה.

אבל, אתה יודע, זה לא רכב חדש והכל יכול להיות.

יש נטיה לפספס ברצועת תזמון הזאת כיוון שהנעילה היא על הפולי של גל הארכובה.

על הפולי יש גומי שהוא הבלאנסר.( מהמילה מאזן).

אם השנים הפולי קצת זז ונועלים את הקראנק לא במקום הנכון.

תשמע, תעשה את הבדיקות שלך, אבל זה הכיוון לפי דעתי.

תעדכן, כי זה די מעניין.

• תוכן חדש...