Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

בהמשך להחלפת השמן שבוצעה עם איתמר ופורטה בשרשור הזה , החלטתי היום להחליף את פילטר האוויר שהיה מלוכלך לגמרי ושחור. אגב-התמונות שצילמתי לא באיכות מי יודע מה והפילטר נראה יותר שחור ומלוכלך במציאות :|

קפצתי ל"אוטו ציון" ביהוד אך שם היה להם פילטר תחליפי של AMC שעלה 40 ש"ח ולא התלהבתי מהעניין והעדפתי לקנות פילטר מקורי (האם מישהו שמע על חברת AMC מבחינת מסננים ויודע שהמסננים איכותיים?).

רכשתי במוסך טויוטה "בכור כהן מוטורס" באור יהודה פילטר חדש מקורי בעלות (שערורייתית) של 190 ש"ח.

על הדרך ביררתי עלות של פלאגים-עלות של פלאג אחד (!!) ליאריס שלי עומדת על 135 ש"ח לפני מע"מ-ובחו"ל רביעייה של פלאגים עולה 40 דולר :evil:.

את המסנן הרכבתי לבד-פשוט פתחתי 2 קליפסים והוצאתי את הפילטר הישן, וידאתי שהוא יושב טוב ולא זז והידקתי את הקליפסים.

עד כאן סיפור המעשה.

הבעיה? אינני בטוח שהכיוון שהרכבתי הוא נכון. צירפתי תמונות של הפילטר הישן (החתולה טוי הסתקרנה לגבי המשחק החדש והסכימה לדגמן בחינם :lol: ) שעליו יש סימון חץ+מק"ט למתעניינים.

סלחו לי על העדר הטרמינולוגיה-אך הרכבתי את הפילטר איך שהוא נראה, עם החץ לכיוון הצינור הפתוח מצד אחד (שהולך למנוע) כשהמק"ט פונה כלפי מעלה. אני מניח שקוראים לזה צינור הנשם?

האם הרכבתי אותו נכון-דהיינו שהכיתוב למעלה (אם פותחים את בית המסנן), ועם החץ שפונה לכיוון צינור הנשם?

HPIM2189.jpg

HPIM2190.jpg

HPIM2191.jpg

פורסם

היית יכול לקנות פילטר אויר של דנסו שזו החברה המקורית שמייצרת פילטרים לטויוטה בשליש המחיר. י

ש בבית הפילטר שתי מגרעות מלבניות שטוחות שצריכות לבוא יחד עם השקעים המלבניים השטוחים בפילטר אויר.

אם תשים לב בתמונה זה בחלק התחתון של הפילטר.

פורסם

מאיפה? חיפשתי בEBAY בעיקר ולא מצאתי ספק שיהיה מוכן לשלוח לארץ. המק"ט שרשמתי הביא בעיקר מסננים תחליפיים ורשימות באתרים ברוסית :)

באתרים בארה"ב המק"ט לא מופיע כי נפח המנוע שם שונה.

לגבי החץ-האם הוא מצביע על כיוון זרימת האוויר או על כיוון פתח הנשם? ממבט בבית הפילטר לא הצלחתי לראות את המגרעות שהזכרת.

פורסם

נו נו נו :nono: לא היית מרוכז בשיעור.

הפינה השמאלית תחתונה, זו שאתה מסתיר עם היד שלך, אם תשים לב היא קצת פחות מעוגלת ויותר מרובעת. זה מנגנון ה Idiot proof של הפילטר. לא ניתן להרכיב את הפילטר בצורה אחרת.

הפילטר אמור לשבת בדיוק בצורה בה את מחזיק אותו, כשהכיתוב כלפי מעלה והחץ מצביע לכיוון שמאל.

לגבי הפילטרים של דנסו, קודם כל בשום מקום לא יצא לי לראות מסננים שלהם (וזאת למרות ששמעתי שיש יבוא סדיר שלהם בארץ).

דבר שני, לא תמיד מה שנראה זהה הוא אכן זהה, ובפילטר אוויר ושמן לא הייתי ממליץ לאף אחד לשים פילטר שאיננו מקורי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

היי איתמר, תודה על התשובה-בבדיקה חוזרת שלי אכן הרכבתי אותו נכון בהתחלה, כפי שהנחית אותי.

better safe than sorry :wink:

לגבי פילטרים של AMC-האם מישהו מכיר?

פורסם
נו נו נו :nono: לא היית מרוכז בשיעור.

הפינה השמאלית תחתונה, זו שאתה מסתיר עם היד שלך, אם תשים לב היא קצת פחות מעוגלת ויותר מרובעת. זה מנגנון ה Idiot proof של הפילטר. לא ניתן להרכיב את הפילטר בצורה אחרת.

הפילטר אמור לשבת בדיוק בצורה בה את מחזיק אותו, כשהכיתוב כלפי מעלה והחץ מצביע לכיוון שמאל.

לגבי הפילטרים של דנסו, קודם כל בשום מקום לא יצא לי לראות מסננים שלהם (וזאת למרות ששמעתי שיש יבוא סדיר שלהם בארץ).

דבר שני, לא תמיד מה שנראה זהה הוא אכן זהה, ובפילטר אוויר ושמן לא הייתי ממליץ לאף אחד לשים פילטר שאיננו מקורי.

איתמר.

אם תסתכל בתמונה של הפילטר רשום שם גם דנסו על הפילטר המקורי.

הפילטר של דנסו זה בדיוק כמו זה רק בלי חותמת של טויוטה. חברת ב.מ. מצתים מביאה אותם לארץ.

פורסם
אם תסתכל בתמונה של הפילטר רשום שם גם דנסו על הפילטר המקורי.

הפילטר של דנסו זה בדיוק כמו זה רק בלי חותמת של טויוטה. חברת ב.מ. מצתים מביאה אותם לארץ.

אני יודע מי אלה DENSO ושהם ה OEM של טויוטה במגוון רחב של חלפים. הכוונה שלי הייתה שאף אחד לא מבטיח שפילטר מקביל - אפילו אם הוא מתוצרת DENSO - יהיה שווה באיכותו לפילטר המקורי שמיוצר ע"י מפרט מדוייק של יצרן הרכב ועובר בדיקות איכות על ידו.

יש באיזה פורום אמריקאי השוואה בין מספר סוגי פילטרי שמן שכולם יצאו מאותו המפעל אבל תחת מותגים שונים. חיצונית כולם זהים (למעט צבע ומדבקות) אבל פתיחה שלהם חושפת מי יותר איכותי ומי פחות. זה הכיל יותר נייר סינון וזה פחות, זה הכיל גומיית אטימה מסיליקון וזה מגומי שחור פשוט, זה היה עם שסתום אל חוזר וזה בלי. היה אפילו הבדל בעובי הפח של הפילטרים, מוחשי.

לכן אני אומר שלא תמיד מה שנראה אותו הדבר הוא אכן אותו הדבר. במקרה של פילטר אוויר קל מאוד לשמור על הצורה של הפילטר אבל להשתמש בנייר סינון זול יותר או בעל חרירים גדולים יותר ממה שקבע יצרן הרכב, גם אם זה חלף OEM. ללקוח ההדיוט אין שום דרך לדעת את זה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

למה לא לקנות פילטר אינבוקס של K&N מאיביי במחיר של כ 50$ ולנקות אותו עם הקיט ניקוי שלהם אחרי כל טיפול מאשר להוציא 190 ש"ח כל פעם? אני בטוח שהוא לא פחות איכותי מהפילטר המקורי של טויוטה.

פורסם

gozal, זו החנות שממנה רכשתי את המוצרים של meguiars אך אינני מכיר את יצרן המסננים הזה כך שהוא בבחינת "כבדהו וחשדהו". בחו"ל ניתן להשיג פילטרים OEM במחירים שווים לכל נפש, בניגוד לארץ.

mayrun, לגבי K&N-לא בטוח שהוא איכותי כמו הפילטר של טויוטה. ראה את תגובתו של איתמר מעליי לגבי השוואת פילטרים.

פורסם

איפה מוכרים?

מהמחירים למסנני שמון? (של רכבים פרטים)

פורסם

איפה מוכרים?

מהמחירים למסנני שמון? (של רכבים פרטים)

אני קניתי לאחרונה מאמזון עם משלוח אווירי דרך USHOPS.

2 מסנני שמן DENSO כ-7.5 דולר כל אחד - מסנן אוויר DENSO לדיהטסו אפלאוז 18.50 דולר - מסנן אוויר PUROLATOR לסיויק 11.32 דולר( לסיויק אין DENSO) וחישן חמצן BOSCH לאפלאוז כ-20 דולר.

סה"כ כ- 65 דולר ועוד 55 דולר משלוח לארץ.

כל מה שאיתמר אמר זה נכון - יש הרבה מיקרים בתעשיה איפה יצרן ידוע של מרכיב מייצר פריט מיוחד במינו ובבלעדיות עבור יצרן מכונה.

גם יכול להיות שחלקים מקורים של רכבים עוברים ביקורת כפולה (ע"י יצרן החלק וע"י יצרן הרכב)

בצד שני באתר של DENSO כאשר מחפשים חלק עבור רכב מסוים הם כותבים (אם זה המיקרה) שהם יצרן OEM ואני משער שמתכוונים שהחלק זהה לחלוטין עם המקורי (אחרת אירגוי צרכנות אמריקאים היו מטפלים בהם) (אתר בארצות הברית) (http://www.densoaftermarket.com/)

אני אישית מסתפק בפירמות טובות וידועות (WIX - PUROLATOR - DENSO)

ראיתי WIX בזול פה:

http://www.usafilterstore.com/

לא ברור כמה לוקחים למשלוח תוך ארצות הברית)

פורסם

עדיף לקנות פילטר אינבוקס רב-פעמי איכותי (כמו-K&N) ולא להתעסק עם חד-פעמי.

If you can't go fast with 90hp, 900hp won't help you. © Bob Hall

• תוכן חדש...