Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה לא מאותתים חלק מהנהגים? בגלל שכאשר כן מאותתים אז לא נותנים להם להכנס. למהדרין מאותת במהלך הפנייה. :|

נהג תרבותי כאשר רואה רכב מאותת יאיט מאט ואפשר לו להכנס אם תנאי הדרך והמרחק מאפשרים זאת. נהג מצויי יסחוט דוושת גז עד הרצפה רק כדי שלא תכנס.

אני זוכר סיטואצייה שהייתי בנתיב שמאלי (בכביש הרבה מאוד רכבים ואני צריך לפנות שמאלה בעוד כמה מאות מטרים) והיה מאחור אמבולנס. כמובן עברתי לנתיב הימני כדי לאפשר לאמבולנס לעבור בבטחה ליעדו. ואחרי האמבולנס רציתי כמובן לחזור לנתיב (אני הרי צריך לפנות שמאלה). כמו שנהג נורמאלי היה עושה אותתתי. מה קרה? זה שקודם נסע אחרי נתן קיק דאון ושמעתי את המנוע שלו צורח, אם הוא לא היה עושה זאת הייתי יכול לחזור למקומי בבטחה כי היה מרחק סביר. אני מאותת לי ונהג שאחיו גם דופק קיק דאון.

ולמה כל זה? כי היה לי וולוו S80 (רכב שניראה כמו של זקן) בלי מקדם פחד בעיני אותם נהגים (אופל אסטרה כסופה ואימפרזה שחורה).

להבדיל, כאשר הייתה לי BMW שחורה עם חלונות מושחרים כאשר הייתי מאותת היו נותנים לי לעבור נתיבים חופשי (ממש בלי הפרעה אפשר להתקדם בפקק עומד). עם פסאט שחורה עם חלונות מושחרים גם המצב היה די טוב, אם כי פחות טוב מהבימר. עם גולף כסופה המצב היה גרוע - לא היו סופרים אותי על הכביש: חותכים, לא נותנים זכות קדימה, נדבקים לפגוש האחורי.

אנשים רבים נוהגים כבהמות ולפי מקדם הפחד. יש לך במוו שחורה? יש לך זכות קדימה. עצוב כמה שזה נכון. יש כמה צדיקים על הכביש שבאמת נוהגים לפי חוק, אבל באיזור שאני גר יש לא הרבה כאלה.

כמו עם מעבר נתיבים, איתותים וכד', אותו דבר עם זכות קדימה. כאשר היה לי גולף והייתי פונה בכיכר אנשים היו נוסעים. עם יוקון אני רואה שהוא רוצה להתחיל לנסוע ומתלבט אם לחתוך בכיכר, אבל כאשר רואה את הפגוש בגובה של ראש שלו עוצר.

נחש איך אני מרגיש עם הפנדה השחורה שלי:lol:

לדעתי העניין של איתות בין נתיבים זה כמו ביצה ותרנגולת,מי שמאותת ורוצה לפנות מתעצבן שלא נותנים לו,מי שנוסע ורואה רכב שרוצה לסטות ישר חושב שהוא רוצה לעקוף תור.בעייתי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא יהיה בעיתי כאשר יתחילו לנהוג כמו בני אדם. בינתיים זכות קדימה לרכב הכבד/מפחיד/חבוט/ליסינג.  

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
למה לא מאותתים חלק מהנהגים? בגלל שכאשר כן מאותתים אז לא נותנים להם להכנס. למהדרין מאותת במהלך הפנייה. :|

נהג תרבותי כאשר רואה רכב מאותת יאיט מאט ואפשר לו להכנס אם תנאי הדרך והמרחק מאפשרים זאת. נהג מצויי יסחוט דוושת גז עד הרצפה רק כדי שלא תכנס.

אני זוכר סיטואצייה שהייתי בנתיב שמאלי (בכביש הרבה מאוד רכבים ואני צריך לפנות שמאלה בעוד כמה מאות מטרים) והיה מאחור אמבולנס. כמובן עברתי לנתיב הימני כדי לאפשר לאמבולנס לעבור בבטחה ליעדו. ואחרי האמבולנס רציתי כמובן לחזור לנתיב (אני הרי צריך לפנות שמאלה). כמו שנהג נורמאלי היה עושה אותתתי. מה קרה? זה שקודם נסע אחרי נתן קיק דאון ושמעתי את המנוע שלו צורח, אם הוא לא היה עושה זאת הייתי יכול לחזור למקומי בבטחה כי היה מרחק סביר. אני מאותת לי ונהג שאחיו גם דופק קיק דאון.

ולמה כל זה? כי היה לי וולוו S80 (רכב שניראה כמו של זקן) בלי מקדם פחד בעיני אותם נהגים (אופל אסטרה כסופה ואימפרזה שחורה).

עוצר.

סיטואציה כל כך מוכרת לי, קרה לי שפיספסתי פנייה בגלל זה, לכן בכבישים מסויימים אני לוקח את הנתיב השמאלי כחצי קילומטר לפני הפנייה. ומשאיר את האיתות שמאלה לסמן שאני עומד לפנות

פורסם

הנסיעה משמאל בלי סיבה זה אחד הדברים שפעם היו הכי מעצבנים אותי.

הייתי נורא נגד עקיפה מימין אז הייתי מתיישב מאחורי השמאלני ופותח בשלל נסיונות להזיז אותו ימינה, הבהובים קלים, הבהובים רציניים, עד כדי צפירות :?

אבל על כל זה וויתרתי כבר מזמן. היום אם אני רואה שאחרי הבהוב או 2 הוא לא זז, אני עובר ימינה ועוקף משם.

באסה, אבל זה המצב.

V5

פורסם
שלום

אני מסכים לכל מילה בכתבה!

מעניין אם הכתבה תעיר מישהו אי שם במשטרה או ב-"אור ירוק", והמשטרה תתחיל לאכוף את העבירה הזאת.

לא נשכח גם את המנהג, שהוא בעיני גרוע יותר והוא אי איתות בעת מעבר בין נתיבים או לפני פניות!

שי

אתה חושב שזה גרוע? היום מישהי אותתה שמאלה (לפני) אבל... פנתה ימינה -לגמרי -(לכיוון המדרכה) ואז שברה שמאלה :| במזל לא הייתה תאונה

אני חושב שהתגובה הזו מסכמת הכל: "אני נוסעת בנתיב השמאלי על 110 שזוהי המהירות המקסימלית בכביש ועדיין יש חוצפנים שמרשים לעצמם להבהב לי למה ? כי הם ישראלים שחושבים שמותר להם הכל אז אני נשארת בנתיב בכוונה"

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

בדיוק היום חשבתי על הרעיון לתלות שלט על החלון האחורי בסגנון "שמור על הימין" או "עוף ימינה":-D

מדי פעם אני גם משתשעשע מהרעיון שאם הייתה לי מערכת כריזה הייתי יכול להבהיל את המתנחלים בשמאל והיו עוברים לימין בשניות:lol:

פורסם

ומה תגידו על הנהגים שמשחקים איתכם...אתה עוקף אותו כי הוא נוסע בימני, על 80, עוקף אותו על 100, פתאום הוא נזכר להאיץ, או שלאחר דקה שאתה עוקף אותו, הוא עוקף אותך, חוזר לנתיב שלך ושוב פעם יורד ל 80-90.

כשהיתה לי חברה בכפ"ס, ואני בראשל"צ כל נסיעה כזו לשם היתה טרור, אני לא יכול לספור את כמות האידיוטים שנוהגים איך שבא להם, ויש לי המון סיפורים על נהגים שלא צריכים לשבת על ההגה בכלל, שכל זה בגלל שרציתי לנהוג על 90-100 כי אני לא עובר את המהירות הזו (גם המצלמות בדרך וגם סופר לנסר 97 :p ).

יש אנשים שאוהבים לשים את האגו שלהם על הכביש, אבל כמו שאמרו לי...תהיה חכם לא צודק.

לא מתעצבן, ולא שום דבר, אוכל את זה בשקט וחוזר לנתיב שלי ומקווה להגיע לבית בשלום.

Opel Adam S 2017

פורסם

קרה לי בראשון על 431. איזה בחורצ'יק על מסחרית (עמוסה) החליט שהשמאלי הוא הנתיב הכי טוב שיש. בנקודה מסויימת התאפשר לי לעקוף אותו, והוא (כמובן) פשוט עקף אותי חזרה, רק כדי לחזור למהירות המקורית שלו :| אז עקפתי אותו שוב, אך הפעם המשכתי ללחוץ על דוושת הגז לעוד כמה שניות עד שפתחתי פער ניכר ממנו.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
האמת, מעולם לא ירדתי לסוף דעתם של הנהגים שכל כך מתעצבנים מהתופעה הזאת. אנשים ממש יוצאים משלוותם בגלל איזה נהג שנשאר בנתיב השמאלי. שלא תבינו אותי לא נכון: כולנו באותו צד (הצד הימני...). גם אני לא מת על ה"שמלאנים" הללו, וגם אם הם לאו דווקא יושבים בנתיב השמאלי הקיצון אלא גם בנתיב ה"אמצעי." אני אפילו נוהג לסמן להם קצר באורות (לא באופן אגרסיבי - רק הבהוב קצר או שניים) וגם מפגין זהירות רבה כשאני נאלץ לעקוף אותם מימין.

אבל לדעתי, כל הכעס על התופעה הזאת קצת מוגזם וגם לא מכוון למקום הנכון: מה אכפת לי שהנהג ממול "מעכב" אותי או "קובע" לי איפה לנסוע? אותי רק מעניין שאני אצטרך עכשיו להיכנס לו לתוך השטח המת מימין. כלומר, הבעיה הפרקטית או התרבותית שמעורבת כאן לא מעניינת אותי, אלא רק הבעיה הבטיחותית, וכך צריך להיות!

בדיוק כך... ובאורח פלא הסיכון הבטיחותי מגיע מאותם המתלוננים על אלה שלא שומרים על הימין אשר עושים פעולות מסוכנות אשר עלולות לגרום לתאונת דרכים קשה כמו היצמדות, הבהוב ועקיפה מימין, להבדיל מסתם נסיעה בשמאל אשר כשלעצמה לא יכולה לגרום לתאונת דרכים. נהיגה של אחד לא אמורה להשפיע על אחר לבצע עבירה.

פורסם

להבדיל, כאשר הייתה לי BMW שחורה עם חלונות מושחרים כאשר הייתי מאותת היו נותנים לי לעבור נתיבים חופשי (ממש בלי הפרעה אפשר להתקדם בפקק עומד). עם פסאט שחורה עם חלונות מושחרים גם המצב היה די טוב, אם כי פחות טוב מהבימר. עם גולף כסופה המצב היה גרוע - לא היו סופרים אותי על הכביש: חותכים, לא נותנים זכות קדימה, נדבקים לפגוש האחורי.

אנשים רבים נוהגים כבהמות ולפי מקדם הפחד. יש לך במוו שחורה? יש לך זכות קדימה. עצוב כמה שזה נכון. יש כמה צדיקים על הכביש שבאמת נוהגים לפי חוק, אבל באיזור שאני גר יש לא הרבה כאלה.

כמו עם מעבר נתיבים, איתותים וכד', אותו דבר עם זכות קדימה. כאשר היה לי גולף והייתי פונה בכיכר אנשים היו נוסעים. עם יוקון אני רואה שהוא רוצה להתחיל לנסוע ומתלבט אם לחתוך בכיכר, אבל כאשר רואה את הפגוש בגובה של ראש שלו עוצר.

נהג לא אמור להאט כדי לאפשר לרכב אחר להשתלב. נהג שעובר נתיב צריך לוודא שהנתיב אליו הוא עובר פנוי ואם הוא עושה זאת, ויש מקום לעבור, הנהג מאחור גם לא יספיק לעשות את הפעולה שאתה מתאר. מצד שני, נהג אחר לא צריך בכוח תוך סיכון חיי אדם להאיץ ולמנוע ממישהו להשתלב, אבל בגדול, מי שרוצה להשתלב עליו החובה לבדוק לאן הוא משתלב והאם זה אפשרי ולתכנן זאת כמה שניתן מראש. מי שההשתלבות שלו כרוכה בהאטה של נהג אחר - הוא בהחלט לא בסדר.

פורסם

בוא לא נגזים. קודם כל, אני לא בטוח שכל המתאוננים כאן באמת מסתכנים ונצמדים או מתנהגים באגרסיביות לנהג ה"שמאלני" ומי שכן - ראוי לו שיחסמו אותו!

ולגבי האצה או האטה בזמן השתלבות\מתן השתלבות - כל עוד הדבר נעשה במתינות אין בכך בעיה ואפילו חוקי התעבורה מחייבים את הנהג לאפשר לרכב אחר להשתלב על ידי האטה. אני תמיד עובר נתיב בזוית הכהה ביותר האפשרית כך שמעבר הנתיב לוקח מספר מכובד של שניות, כדי לאפשר לרכב השני להתאים את נהיגתו לדבר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
בוא לא נגזים. קודם כל, אני לא בטוח שכל המתאוננים כאן באמת מסתכנים ונצמדים או מתנהגים באגרסיביות לנהג ה"שמאלני" ומי שכן - ראוי לו שיחסמו אותו!

ולגבי האצה או האטה בזמן השתלבות\מתן השתלבות - כל עוד הדבר נעשה במתינות אין בכך בעיה ואפילו חוקי התעבורה מחייבים את הנהג לאפשר לרכב אחר להשתלב על ידי האטה.

אי אפשר להצביע על נהג X. בכביש יש הרבה נהגים והרבה עושים את זה וגם לא מאפשרים לנהג להשתלב ימינה כי הם עוקפים אותו מימין מהר מדי.

האטה דורשת האטה גם מהרכב מאחור. אני זוכר טוב מהתאוריה שמי שמשתלב חובתו הוא לבדוק ומי שזכות הקדימה שלו, לא אמור להיות מוטרד מאותם משתלבים. בהיסח דעת יכולים לקרות כל מיני דברים. זה פשוט לא נכון להשתלב כשאי אפשר ולסמוך על נהג אחר שיאט "יהיה בסדר". נהג אמור להשתלב כשיש לו אפשרות להשתלב. נהג אחר כמובן לא אמור למנוע בכוח השתלבות, בין אם הנהג האחר השתלב כאיות ובין אם לאו כי מעשה כזה עלול להתבטא בתאונה קשה.

פורסם
נהג לא אמור להאט כדי לאפשר לרכב אחר להשתלב. נהג שעובר נתיב צריך לוודא שהנתיב אליו הוא עובר פנוי ואם הוא עושה זאת, ויש מקום לעבור, הנהג מאחור גם לא יספיק לעשות את הפעולה שאתה מתאר. מצד שני, נהג אחר לא צריך בכוח תוך סיכון חיי אדם להאיץ ולמנוע ממישהו להשתלב, אבל בגדול, מי שרוצה להשתלב עליו החובה לבדוק לאן הוא משתלב והאם זה אפשרי ולתכנן זאת כמה שניתן מראש. מי שההשתלבות שלו כרוכה בהאטה של נהג אחר - הוא בהחלט לא בסדר.

נהג טוב בהחלט יאפשר לרכב אחר להשתלב ולעבור נתיב כי הוא מבין שלפעמים הוא גם צריך להשתלב וזה לא תמיד קל בתנועה עמוסה. וזה בסדר קצת להאט כדי למישהו יוכל להשתלב. כך למשל אוטובוס עם 50 נוסעים שעוצר בתחנה בנתיב הימני ועוד 200 מטר הוא צריך לפנות שמאלה. אוטובוס רכב שמאיץ לאט ובמצב שאתה מתאר הוא פשוט ימשיך לנסוע ישר ולא יגיע ליעד. בגלל גישה כמו שלך במקום נהיגה תרבותית כביש הפך למקום של מאבקי כוח וברבריות כי יש כאלה נהגים שמבינים שאם הם לא יחתכו רכב אחר ולא יכנסו בכוח הם לא יגיעו ליעד ולכן יש ברבריות כזאת.

אם אני יכול לאפשר לרכב להשתלב - אני תמיד עושה את זה. אם יש שני נתיבים ועוד נתיב השתלבות, כאשר אני רואה רכב בנתיב השתלבות אני עובר כאשר זה אפשרי לשמאלי כדי שהוא יוכל להשתלב לתנועה בבטחה.

זה גם בסדר אם אתה רואה רכב יוצא רוורס מחנייה לאפשר לו לצאת, אתה לא חייב להדחף. זה גם בסדר אם אתה רואה שבנתיב הימני יש הפרעה לתנועה לאפשר לרכבים לעבור לנתיב שלך כדי שהם יוכלו לנסוע.

יש מצבים שאי אפשר לעבור נתיב מבלי שנהג בנתיב השני יתן לך. אני רואה סיטואציות שרכב בנתיב ימני למשל מאותת והוא יכול לאותת עד מחר ונהגים אדישים נוסעים ולא מאפשרים לו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא זוכר שכתוב שנהג לא אמור להאט כדי לאפשר לרכב אחר להשתלב, אני לא יודע מאיפה הבאת את הדברים האלה. אבל ככה בהחלט מתנהגים נהגים רבים. הם לא יתנו לאף אחד לאותת שמאלה ולהכנס לפניהם, ומי שלא כוחני ופשוט מתחיל לפנות שמאלה, יכול להשאר בנתיב הימני קילומטרים ולפספס את הפניה שלו וגם את הבאות.

לפני שבוע ראיתי כמעט תאונה כשהנהגת לפני אותתה כמה מאות מטרים לפני הצומת ואף אחד לא איפשר לה להשתלב, היא פשוט התייאשה והתחילה לפנות והנהג התורן שניסה להדחק ולא לאפשר לה לפנות ראה שזו אין לה כבר מה להפסיד ואם הוא ממשיך להתעקש הוא יצטרך פחחות לדלת שלו, אז הוא ויתר, לא לפני שציפצף ואחר כך עצר במקביל וקילל וקילל וירק ועיכב את כל התנועה מאחוריו ויצר פקק קטן.

וכל זה בשביל מה ?

• תוכן חדש...