Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קיבלתי היום הצעה לרכישה של רכב חדש מחברת ליסינג/השכרה עם 0 ק"מ (עסקת ליסינג מימוני פרטי).

לפי דבריו של איש המכירות, הרכב נמצא עדיין במגרשי המכס וכאשר אני ארכוש אותו הרישום ברישיון יהיה על שמי כאשר אני הבעלים השני של הרכב (פרטי), ולא יצויין ברישיון שהבעלות הראשונה היתה ליסינג (החכר) או השכרה אלא פשוט יהיה רישום ריק כאילו הבעלים הראשון היה פרטי.

האם באמת יכול להיות כזה דבר ? (לא נתקלתי בהצעות דומות במקומות אחרים)

אם כן, האם יש חשש שבמועד המכירה אאלץ "לרדת מהמחירון" בגלל שאני יד 2 ?

תודה,

איתי

פורסם

אבישי -

למיטב ידיעתי, תחת סעיף "רישום קודם" יכול להיות רשום רק במקרים שהם לא בעלים פרטי והיו בשימוש כגון: משטרה , משרד הביטחון , השכרה , ליסינג.

ברגע שהרכב עובר לידיים שלי, לא אמור להיות רשום שם הבעלים הקודם, אלא רק "רישום קודם" (בהנחה והיה כזה), ואת כמות "בעלים הקודמים" (איזה יד הרכב).

איפה אמור להיות רשום שם החברה? ברשיון המקורי של הבעלים הראשון (חב' אלדן) ?

אם כן, זה אמור לשנות משהו ? הרי לא יהיה רשום כלום ב"רישום קודם".

פורסם

גם אם לא יהיה רשום, המוכר חייב לדווח על עבר הרכב בעת מכירתו. בלי קשר, במידה וזה אכן היה רשום ע"ש חברת ליסינג/השכרה/אחר זה כן יופיע במחשבי משרד הרישוי וההפחתה בעת המכירה תהיה בהתאם .

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

גם אם הוא חייב לדווח אין שום סיבה אמיתית להורדה במחיר במקרה הזה, כיוון שהרכב הנ"ל לא היה יום אחד מימיו בחברת ההשכרה ויש כאן סה"כ קומבינה כלכלית.

לפותח השרשור: שם הבעלים הקודם לא רשום, אבל רשומה המקוריות: כלומר יהיה רשום שהרכב הוא בעל עבר כזה או אחר.

כמובן שתבקש מכתב מחברת הליסינג שהרכב נמכר עם 0 ק"מ וכו'.

אין מתנות חינם, אתה תקבל עכשיו הנחה, אבל תצטרך לתת הנחה שתבוא למכור את הרכב. במקרים של רכבים יד שנייה מליסינג עם 0 ק"מ ההנחה לרוכש הבא היא יותר ל"טעם הטוב" ופחותה מהורדה במחיר שתעשה אם הרכב באמת היה בליסינג.

פורסם

זה נותן לך הזדמנות לקנות רכב במחיר נמוך בהרבה ממחירו בסוכנות.

עם זאת, קח בחשבון שיש רישום (בוודאות) של "מקוריות:השכרה" או "מקוריות:החכר" ואם קיבלת 20 אלף ש"ח הנחה, יש מצב טוב שתצטרך לתת אותה לקונה הבא, במלואה או בחלקה - ז"א שאם עכשיו המחירון הוא 120K ואתה קונה ב-100K, בעוד 3 שנים המחירון יהיה 75K ואתה תצטרך למכור סביבות 55K, פשוט כדי להיות תחרותי אל מול חברות הליסינג שיכולות לגלם את ההנחה הזו בקלות.

פורסם

באופן כללי, כאשר לקוח רוכש רכב יד ראשונה 0 ק"מ מחברת ליסינג, אזי חברת הליסינג נרשת כיד הראשונה והלקוח הפרטי כיד שנייה. אמורה להופיע ברישיון הערת "החכר" וזו היא הוראה של רוב יבואניות הרכב מסיבות מובנות לחלוטין.

אם אתה רוכש את הרכב לתקופה ארוכה זאת יכולה להיות עסקה משתלמת כיוון שאת ההנחה השקלית שאתה מקבל היום לא תצטרך לתת בעתיד במעמד המכירה של הרכב. בכל מקרה מומלץ לבקש אישור שהרכב אכן נמכר לך כיד ראשונה ולא שימש כרכב ליסינג, להזיק לך בעתיד זה בוודאי לא יכול.

פורסם

לפעמים כשרכב עומד בבונדד כבר כמעט שנה במקום להעביר אותו ליד ראשונה על שם היבואן (חברה) עושים קומבינה ומעבירים אותו על שם אחד העובדים ביבואן או בחברת הליסינג שעובדת עם היבואן. לי בזמנו הציעו בקל-אוטו מיטו כזו שנרשמה על שם אחד העובדים שם והיתה עם 0 ק"מ. שים לב שבמקרה כזה הרכב לכל דבר ועניין לכאורה "נקנה" ע"י אותו עובד ולכן כבר יש לו רישוי והכל - ולכן אין שום סיבה שלא תראה את הרכב ואת הרשיון עצמו. אם הרכב עדיין עומד בנמל מה שתיארתי כאן זה לא המקרה.

• תוכן חדש...