Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טורבו, מה מזיק לו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש כל כך הרבה שמועות שאפשר להזיק לטורבו, רציתי לדעת חד וחלק מה מזיק לטורבו ומה מאריך את חייו?

אני שמעתי שאם אתה עומד בסרק[ניוטרל] הטורבו מברבר וזה הורס אותו [הכוונה היא כשאתה רק מניע, שהטורבו עדיין לא הסתובב].

עוד דבר ששמעתי זה שאם אתה לא שומע את הטורבו שלך שורק [גם במאמץ] סימן שתוחלת החיים שלו תהיה ארוכה.

ושמעתי גם שיש מגדשים ללא קולרים בכלל, ככה מוציאים אותם מהחברה בלי קולר?

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באיביזה FR למשל אין קולר. לא יודע איפה שמעת את זה, אבל לעמוד בסרק בחניה לא פוגע בטורבו למיטב ידיעתי. תיכף תגיד לי גם שכשאתה מחכה לרמזור אדום אז אתה פוגע בטורבו... פשוט תקפיד כ10 דק לפני כיבוי המכונית לנהוג רגוע מתחת ל2000 סלד ולהמתין לטמפ עבודה לפני שאתה לוחץ והכל בסדר. לגבי השריקה זה גם שטויות (כמובן תלוי איזו שריקה). עם סעפת יניקה אחת (מקורית) לא תשמע, ועם אחרת מסיליקון כנראה שכן..

אברה קדברה

פורסם

אורן, באיזה איביזה FR בדיוק אין קולר?

ב-1.2TSI וב-1.4TSI יש קולר מים.

ב-1.8T 20V יש קולר צד (FR) או חזית (Cupra).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
באיביזה FR למשל אין קולר. לא יודע איפה שמעת את זה, אבל לעמוד בסרק בחניה לא פוגע בטורבו למיטב ידיעתי. תיכף תגיד לי גם שכשאתה מחכה לרמזור אדום אז אתה פוגע בטורבו... פשוט תקפיד כ10 דק לפני כיבוי המכונית לנהוג רגוע מתחת ל2000 סלד ולהמתין לטמפ עבודה לפני שאתה לוחץ והכל בסדר. לגבי השריקה זה גם שטויות (כמובן תלוי איזו שריקה). עם סעפת יניקה אחת (מקורית) לא תשמע, ועם אחרת מסיליקון כנראה שכן..

בוא אני יצטט לך דבריו של אחד מהפורום ואולי תצליחו להבין כי אני לא הבנתי:

"מה שחשוב על אורך חיים של הטורבו זה שהוא יעבוד כל הזמן .

לא יברבר .

ברגע שהטורבו נכנס לעבודה אז ציר האימפלר ( ציר הטובינה \ ציר המניפות ) צף

על השמן ולמעשה אין מגע בין חלקי המתכת ."

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

באמת לא יודע מאיפה המצאת את זה של-FR אין קולר.

לגבי עמידה בניוטרל, זו פעולה שרצוי לבצע לפני תחילת הנהיגה ברכב עם מנוע טורבו, בייחוד בהתנעת בוקר.

כנ"ל מומלץ לעמוד בניוטרל לפני כיבוי מנוע לאחר נהיגה אגרסיבית ( אני משתדל לאחר כל נסיעה).

פורסם

בעיקרון - הדבר הטוב ביותר להצמד להוראות התפעול והתחזוקה של היצרן לרכב הספציפי שלך.

כהכללה למכונית טורבו באופן כללי , כמה דגשים של עשה / אל תעשה .

1.לאחר התנעה קרה (מנוע לא חם מקודם) התחל לאחר מס' שניות בנסיעה מתונה עד להגעת שמן המנוע לטמפ' עבודה , זה עשוי לקחת כ - 5 עד 15 דקות. אל תקרע את המנוע לפני כן. אל תמתין בסרק ליותר ממספר שניות לאחר ההתנעה ואל "תחמם" את המנוע עם גז בסרק.

2. לאחר נסיעה מאומצת סע 2-3 דקות אחרונות באופן מתון. ניתן לשקול בנוסף המתנה בסרק לעוד 1-2 דקות לפני דימום.

3. הדבר ששומר הכי טוב על טורבו (ומנוע) הינו שימוש בשמן נכון (ומסנן איכותי). הקפד להחליף לשמן מסוג ובאיכות גבוהה המומלץ ע"י יצרן. אם הרכב נוסע בתנאים מאומצים - הרבה עירוני , נסיעות קצרות, חום חיצוני חריג וכו' - רצוי מאוד לקצר לחצי את מרווחי

החלפת השמן והמסנן.

אל תחליף לשמן ומסנן מאיכות וסוג לא ידוע, מצובר , או שאינו תואם לגמרי להמלצת היצרן (לא היבואן ! ).

אם צריך השלמת מפלס - מאותו סוג איכותי.

4. הקפד על מערכת קירור במצב מיטבי עם נוזל קירור ייעודי מקורי.

פורסם

אין שום סיבה שסיבובי סרק יפגעו במגדש. אדרבה, אם יש משהו שחשוב לעשותו על מנת שלא לפגוע בטורבו, הרי שזה להמתין בסרק: רצוי להמתין כדקה כדי שהוא יקבל סיכוך טוב (לעומת כחצי דקה או פחות ברכב ללא מגדש). כן צריך לעמוד במקום ולא להתחיל בנסיעה מיד, מה לעשות?! גם לפני כיבוי רצוי לחכות לפחות חצי דקה (לאחר נסיעה רגועה) ויותר לאחר נסיעה מאומצת.

שימוש בשמן מתאים, סינתטי (עדיף "פרימיום"), איכותי ובעל אחוז גבוה של אבץ ואחוז נמוך של מוליבידיניום, והחלפתו בזמן (ועוד לפני כן בתנאים מכבידים) חשובים גם הם.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
בעיקרון - הדבר הטוב ביותר להצמד להוראות התפעול והתחזוקה של היצרן לרכב הספציפי שלך.

1.לאחר התנעה קרה (מנוע לא חם מקודם) התחל לאחר מס' שניות בנסיעה מתונה עד להגעת שמן המנוע לטמפ' עבודה , זה עשוי לקחת כ - 5 עד 15 דקות. אל תקרע את המנוע לפני כן. אל תמתין בסרק ליותר ממספר שניות לאחר ההתנעה ואל "תחמם" את המנוע עם גז בסרק.

2. לאחר נסיעה מאומצת סע 2-3 דקות אחרונות באופן מתון. ניתן לשקול בנוסף המתנה בסרק לעוד 1-2 דקות לפני דימום.

3. הדבר ששומר הכי טוב על טורבו (ומנוע) הינו שימוש בשמן נכון (ומסנן איכותי). הקפד להחליף לשמן מסוג ובאיכות גבוהה המומלץ ע"י יצרן. אם הרכב נוסע בתנאים מאומצים - הרבה עירוני , נסיעות קצרות, חום חיצוני חריג וכו' - רצוי מאוד לקצר לחצי את מרווחי

החלפת השמן והמסנן.

אל תחליף לשמן ומסנן מאיכות וסוג לא ידוע, מצובר , או שאינו תואם לגמרי להמלצת היצרן (לא היבואן ! ).

זו התגובה הנכונה והמדוייקת היחידה כאן בינתיים.

פורסם

החלפת השמן והמסנן.

לדעתי כל הסעיפים למעט 2 נכונים גם למנוע ללא טורבו

חדש פה :shock:

פורסם

בפאגרו שהייתה לי עם טורבו כמובן, זה עלול לקחת כחצי שעה.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם
למה בדיוק לא להמתין בהתנעה קרה ( בבוקר) בהילוך סרק עד שהמנוע מתחמם? זה דבר שלא ככ הבנתי

כשאתה מניע את המנוע, לחץ שמן נבנה תוך שניות, והמנוע והטורבו מקבלים שימון.

עדיף שהמנוע יעבוד כמה שפחות זמן בטמפרטורה נמוכה, בטמפרטורה נמוכה הבלאי וצריכת הדלק הם הגדולים ביותר.

אם אתה עומד במקום, יקח למנוע יותר זמן להגיע לטמפרטורת עבודה, מאשר בנסיעה.

ולכן עדיף מייד לצאת לדרך, ולנהוג במתינות וללא הפעלת עומס גדול על המנוע בדקות הראשונות.

כך אתה גם דואג להגעה מהירה לטמפ' עבודה, גם מקטין את הבלאי הכללי, וגם לא מזהם ולא מבזבז דלק וזמן מיותרים בהמתנה במקום.

וכן, המגיב מעלי צודק. במנועי דיזל גדולים זמן הגעה לטמפ' עבודה בעמידה במקום יכול להיות ארוך מאוד.

פורסם

איפה אין באיביזה FR קולר? בפעם האחרונה שבדקתי יש ויש בכל FR אחרת :shock: .

אני גם ממתין לפני כיבוי המנוע כ דקה או שתיים.

פורסם
כשאתה מניע את המנוע, לחץ שמן נבנה תוך שניות, והמנוע והטורבו מקבלים שימון. אם אתה עומד במקום, יקח למנוע יותר זמן להגיע לטמפרטורת עבודה, מאשר בנסיעה.

לחץ השמן עצמו נבנה תוך כמה שניות, אבל כדי שהשמן באמת יגיע לכל החריצים וגם כדי שסיבובי המנוע יתייצבו, לוקחות עוד כמה שניות. זה סביר ורצוי לחכות 10-15 שניות ברכב פרטי, וברכב עם מגדש - לחכות חצי דקה עד דקה. לא צריך "לחמם" את המנוע - רק להמתין קצת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן, אתה מתמיד בטענותיך על ההמתנה בסרק וחשיבותה לתקינות המכנית , ואף מציע הסברים "טכניים".

האם תוכל לתת סימוכין/הפנייה ליצרן רכב הממליץ כמוך ? אולי ציטוט מספר רכב כלשהו , או מאמר טכני מלומד של מהנדס

מנועי רכב ?

• תוכן חדש...