Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בסוף שבוע שעבר נגנב הרכב שלי - סובארו לאונה 91 אוטומטי שעוד קיבלתי מסבא והיתה רק עם 110K קילומטר.

אני זקוק לייעוץ ברכישת רכב.

*התקציב עד 45K ואני רוצה לא לפרוץ אותו.

*קילומטרז צפוי לשנה 18K.

מתוכם כ- 11K לעבודה מת"א לקרית אונו על איילון כביש 5 וכביש 4. וקצת נסיעות בסופ"ש לטיולים.

בתחשיב קילומטרז כזה--> כל ק"מ נוסף לליטר הוא חסכון של 750 שקל שנתי.

* אני נהג יחיד ומעדיף רכב מיני או סופר מיני אוטומטי.

* מחפש רכב אמין וחסכוני יחסית בדלק במידת האפשר. פחות חשוב לי ביצועים וקיק דאון כל עוד אוכל לנסוע ברמה סבירה איתו מדי פעם גם לטיולים בצפון או דרום.

* אין לי בעייה עקרונית לקנות רכב מליסינג למרות שבתקציב הנ"ל אני לא יודע אם אפשרי.

* נכון לעכשיו אני מתכנן להחזיק את הרכב בין 3 ל4 שנים.

במסגרת האופציות שנתקלתי בהן בתחקיר שנראו מתאימות:

*הטויוטה יאריס שנתון 2004 - עוד לא ניסיתי בעבר גיר רובוטי.

*דיהטסו סיריון שנתון 2006

* אולי קיה פיקנטו מליסינג (אחרי הנחת ליסינג) עם תוספת של תקציב?

* אולי ניסאן מיקרה 1.4 אסנטה מליסינג (אחרי הנחת ליסינג) עם תוספת של תקציב?

אופציה נוספת שאני לא משוכנע לגביה-

דוד שלי מוכר מזדה 3 שנת 2004 דגם קומפורט שעברה 110K ק"מ.

הרכב נמצא בתקציב שלי מבחינת מחירון

היתרונות:

*אני יודע שהוא במצב שמור.

*יותר בטיחותי מרכב סופר מיני ויותר כיף לנהיגה.

* אולי אוכל לקבל ממנו הנחה קטנה.

החסרונות:

* רק 11 ק"מ לליטר וגם עלות ביטוח ואגרת רישוי קצת יותר גדולה בהשוואה למשל לטויוטה יאריס עם 15 ק"מ לליטר זה עוד 4000 שקל בשנה

אשמח לשמוע את חוות דעתכם מה עדיף

פורסם

מליסינג / השכרה, תוכל למצוא בסביבות התקציב שלך - יונדאי אקסנט 1.6/1.4 במודל 2008.

רכב אמין, עם ביצועים סבירים, ועלות התחזוקה שלו נמוכה.

מתוך הרשימה שלך, הייתי מתמקדת בסיריון ובמיקרה.

ענת

אוויס

* אין לי בעייה עקרונית לקנות רכב מליסינג למרות שבתקציב הנ"ל אני לא יודע אם אפשרי.

* נכון לעכשיו אני מתכנן להחזיק את הרכב בין 3 ל4 שנים.

במסגרת האופציות שנתקלתי בהן בתחקיר שנראו מתאימות:

*הטויוטה יאריס שנתון 2004 - עוד לא ניסיתי בעבר גיר רובוטי.

*דיהטסו סיריון שנתון 2006

* אולי קיה פיקנטו מליסינג (אחרי הנחת ליסינג) עם תוספת של תקציב?

* אולי ניסאן מיקרה 1.4 אסנטה מליסינג (אחרי הנחת ליסינג) עם תוספת של תקציב?

אופציה נוספת שאני לא משוכנע לגביה

אשמח לשמוע את חוות דעתכם מה עדיף

פורסם

c4 2008 שמורה עם ק"מ סביר מלובינסקי טרייד + שנתיים אחריות מלאות של היבואן + טיפולים לשנתיים חינם.

זה הכי הרבה תמורה לשקל במחיר שציינת, ויחד עם האחריות המלאה אפשר גם לוותר על כל התגובות בעניין חוסר אמינות וכיו"ב.

הרכב מאוד מאובזר (בקרת שיוט ועוד) מאוד נוח, ומעוצב יפה.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

הם לא פראיירים,בטוח יש קאץ.

בכזה תקציב כדי לשקול גרנדה פונטו עם מנוע 1.4,מאוד חסכונית בטיחותית,ויש גם בליסינג. סריון גם אופציה טובה ועכשיו עם הפסקת היבוא אולי יהיו מבצעים ומחירים עוד יותר טובים בשוק הליסינג,כמובן שאין מה מלדאוג מחלפים.

היאריס אמינה אבל תוכל לרכוש שאר רכבים בכמה שנים חדשות יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הם לא פראיירים,בטוח יש קאץ.

בכזה תקציב כדי לשקול גרנדה פונטו עם מנוע 1.4,מאוד חסכונית בטיחותית,ויש גם בליסינג. סריון גם אופציה טובה ועכשיו עם הפסקת היבוא אולי יהיו מבצעים ומחירים עוד יותר טובים בשוק הליסינג,כמובן שאין מה מלדאוג מחלפים.

היאריס אמינה אבל תוכל לרכוש שאר רכבים בכמה שנים חדשות יותר.

תודה על הפידבק וההכוונות.

היאריס מסתמנת כאופציה אמינה, עם תחזוקה זולה יחסית, גם אם לא בולטת בחסכון דלק.

ובתקציב שהגדרתי נראה שאפשר למצוא מבחר רכבים משנתונים 2008-2009.

בנוגע לסיריון- מההצעות שקיבלתי בינתיים מהליסינג היא נראית אופציה יקרה יותר.

מה גם שצריך לחשוב שעוד 3 שנים קדימה כשארצה למכור אותה לקונה הבא כבר תהיה בעיה להשיג חלפים בגלל הפסקת היבוא - מה שיכול לגרור נפילת ערך גדולה.

באופן אני מעדיף להמנע מאירופאיות ולהצמד ליפני וקוריאני.

אני אחקור עוד לגבי הסיטרואן אבל רוב מי שהתיעצתי איתו עד כה היו נחרצים נגד.

לגבי הפונטו - יש לא מעט פרמטרים שהיא טובה יותר מהיאריס עבור אותו תג מחיר: בטיחות, שנתון חדש יותר..

אבל כמו בכל רכב אירופאי חשוב לי לדעת איך היא מבחינת אמינות ועלות טיפולים ותחזוקה?

ww.icar.co.il/compare?compare-version[]=5281&compare-version[]=3754&compare-version[]=4910

פורסם

אתה יכול להריץ חיפוש ולראות מאנשים שיש להם אותה שהם מרוצים מרמת אמינות,התחזוקה אולי לא כמו אנו 87 אבל יחסית היא זולה.

לגבי החלפים,יש התחייבות להספקת חלפים סדירה למשך 7 שנים משנה האחרונה שהרכב ירד מפס היצור,לכן גם בעוד 3 שנים לא תהיה בעיה,כיוון שסריון פופולרית יש גם שוק של חלקי חילוף לא מקורים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תודה על הפידבק וההכוונות.

בנוגע לסיריון- מההצעות שקיבלתי בינתיים מהליסינג היא נראית אופציה יקרה יותר.

מה גם שצריך לחשוב שעוד 3 שנים קדימה כשארצה למכור אותה לקונה הבא כבר תהיה בעיה להשיג חלפים בגלל הפסקת היבוא - מה שיכול לגרור נפילת ערך גדולה.

המחירון של היאריס גבוה יחסית, כך שב-40 אלף ש"ח בערך תוכל למצוא יאריס ישנה יותר מסביבות שנת 2006 או 2007. כל שאר הדברים שכתבת נכונים כי היאריס אכן אמינה מאוד, זולה לאחזקה וחסכונית בדלק. השאלה היא מדוע לשלם כל כך הרבה על רכב ישן כל כך, כשבאותו הכסף אפשר לקבל את הסיריון שיש לה את אותו המפרט הטכני (אותו מנוע ואותו גיר) בפחות כסף? היא לא פחות חסכונית ולא פחות אמינה מהיאריס.

חלקי חילוף לא אמורים להיות בעיה. היבואן של דייהטסו ממשיך למכור מכוניות בישראל (קיה וסאנגיונג) ומחוייב על פי חוק להביא חלקי חילוף עד לשנת 2019. בכל מקרה, אל תשכח שרוב חלקי החילוף היום הם תחליפיים וגם ככה לא מיובאים דרך יבואן הרכב. פנסים, פילטרים, שמנים, פלאגים ואפילו חלקי מרכב ברוב המקרים לא קונים מהיבואן של הרכב אלא מספק חלקי חילוף. כל עוד יש רכבים נוסעים על הכביש, יהיו חלפים.

פורסם

סליחהQ! טעיתי והתכוונתי לכתוב יונדאי אקסנט ולא יאריס.

המחירון של היאריס גבוה יחסית, כך שב-40 אלף ש"ח בערך תוכל למצוא יאריס ישנה יותר מסביבות שנת 2006 או 2007.

לפי המחירון ומודעות:

אני רואה שבמחיר של 40-45 אלף שניתן לקנות אקסנט שנת 2009-2008 , אפשר רק למצוא יאריס הישנה שנת 2004 .

לגבי סיריון שנתון 2008 מליסינג קיבלתי הצעות מעבר לתקציב שלי.

פחות חשוב לי הקטגוריה של הרכב ויותר האמינות והחישוב של הסה"כ עלות אחזקה שנתי.

לכן נראה לי יותר הגיוני לקנות אקסנט משנתון חדש יותר שיוציא קצת יותר על דלק וקצת פחות על טיפולים.

פורסם

אני נוסע לא מאט על האקסנט 1.4,סך הכול לא רע,אמנם כול פלסטיק פשוט,אך תא מטען סביר,מנוע סביר הכול סביר.

לדעתי עדיף רכב בן 3 מאשר רכב בן 8,במיוחד שהאקסנט מאוד פופלרית בליסינג ואולי תקבל הצעת מימון נוחה,בנוסף לשנת אחריות שבדרך כלל החברות נותנות.

• תוכן חדש...