Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני לומד מדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה ועליי להגיש ממ"ן עד היום בחצות.

אחת השאלות פשוטה למדי, אני יודע לפתור אותה בשיטות מתקדמות יותר אבל לצורך הממ"ן אני צריך לשתמש בשיטות בסיסיות.

העניין הוא שזכרתי איך לעשות את זה לפני שבוע אפילו, אבל ברגע האמת אני לא מצליח להזכר ויכול לחשוב רק על דרכים מתקדמות יותר שלא יתקבלו ע"י המרצה כי הוא בא לבדוק את ההבנה של השיטות הפשוטות...:roll:

בכל מקרה, הנה השאלה:

יש לי שנה, נניח 1978 שנמצאת בתוך משתנה YEAR.

אני צריך לקחת את ספרות המאה (19, כלומר ה2 הראשונות) ולהכניס לתוך משתנה CENTURY ואת השנים (78, הספרות השלישית והרביעית) להכניס למשתנה שיקרא DECADEDS.

כמו שאמרתי, אני יכול לחשוב על דרכים מתקדמות לעשות את זה, אבל אני צריך להשתמש ב Scanner בלבד לצורך העניין.

מישהו יכול לשפוך אור?

גם חיפושים בגוגל מעלים רק שיטות מתקדמות יותר, אלו שאני הצלחתי לחשוב עליהן בעצמי...

שאלה דבילית אני יודע, אבל זה להגשה עד היום בחצות ואני קצת תקוע על זה:oops:

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

Code example:

String str = "1978"; //is the input from the scanner

String firstTwo = "";

String lastTwo = "";

//cutting the specifiec chars that we need from the input

firstTwo = str.substring(0,1);

lastTwo = str.substring(2,3);

//casting the String values to be premetive integers

//now you can use them as normal integers

int firstTwoInt = Integer.parseInt(firstTwo);

int lastTwoInt = Integer.parseInt(lastTwo);

This should be very useful to you.

Enjoy!

Polo 2012

פורסם

כמו שאליבבה אמר, משנה מאוד מה המשתנה

אם זה INTEGER מה הבעיה לחלק ב100 ולעשות מודולו 100 ?

אגב, אתה יכול לפנות לקבוצה הבאה:

http://www.facebook.com/groups/OpenU.20441/

יש קבוצה כמעט לכל קורס במדעי המחשב באו"פ

וש גם קבוצה כללית למדעי המחשב:

http://www.facebook.com/groups/133964790015894/

פורסם

מדובר ב Integer.

בכל מקרה, את כל מה שהצעתם אני מכיר. העניין הוא שהמרצה ציין כמה פעמים שהוא מעוניין שנשתמש בפונקציה מסויימת של ה Scanner שאותה אני לא מוצא ואני לא רוצה להכשל על כך שהשתמשתי בשיטות מתקדמות מדי לשיעור הנוכחי...

שלחתי מייל למרצה, במקרה הוא ליד המחשב והחליט להתקשר אליי בנושא. אני איתו על הקו, אעדכן בהמשך...

תודה לכולם!

ועריכה:

אין לי פייסבוק:oops:

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

מזל שיש לך אינטרנט :D

בכל מקרה,

לכל אובייקט ג'וואי קיים API שיטוט קצרצר בגוגל "Java Scanner" מביא לך את התוצאות הבאות

מה שקיבלת בעצם את כל המתודות (שיטות/פונקציות) של האובייקט Scanner.

ויאללה, נשארה עוד שעה וחצי :D

Polo 2012

פורסם

אתה יכול לפנות לפה, לשם, לשאול, להתקשר, לדבר, לברבר, לחפש, למרוט שיערות...

או לפנות למה שקוראים בעברית דוקומנטציה. יענו, מה שסאן/אורקל (או מי ששולט כרגע בג'אווה)

כתבו בעצמם על המרכיבים של השפה שלהם.

קיבלת לינק מעולה מגוזל.

הבעיה מס' 1 של סטודנטים לתכנות או מתכנתים גרועים

היא שהם כלל לא מעלים על דעתם לפנות למקור.

האמת שזאת "מחלה" כללית אצל ישראלים, בכל תחום -

יש הרבה מוטיבציה ורעיונות אבל מעטים מתאמצים לגשת למקור של משהו,

זה קורה גם במוסיקה (תן לי לנגן וזהו, עזוב אותך מתיאוריה)

וגם בשיעורי תולדות האמנות (אנציקלופדיה? מה זה? עזוב, יש לי תיאוריה משלי לגבי הציור הזה).

אם תצליח להפנים את זה,

הרי שזה יותר חשוב מכל ציון שאי פעם תקבל

באיזה שהוא קורס מעולם התכנות.

- - - - - -

יש סייג להמלצה הזאת בדמות MSDN - הדוקומנטציה של מיקרוסופט הנוגעת ל-C#,

(השפה "שלהם", כן?!) בינונית להחריד, עם דוגמאות לא טובות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תאמין לי שאני יודע גם לפנות למקור, גם לגגל וגם להפעיל שיקול דעת עצמי כדי לפרש קוד קיים ולהסיק ממנו הלאה.

אם אתם מכירים את סביבת הVMS- עבדתי איתה בצבא, בתור חייל פשוט מדריכים אותך להשתמש בה כ "אנטר פה, דליט שם" וכו'.

מתוך חקר עצמי השתחררתי כשאני יודע את השפה כולה בע"פ ואחרי שפיתחתי בשיתוף עם עוד חבר ממשקים ופונקציות שמשתמשים שם עד היום- כל זה מתוך פניה למקור, גוגל וממשק הHelp הקלוקל שהיה שם.

את כל ההצעות שלכם אני מכיר (ומאוד מעריך את הרצון לעזור אגב).

אבל שוב, הדרישה הייתה להשתמש בScanner בלבד.

אז חקרתי, בדקתי, בשום מקום לא היה אזכור לכך שאפשר לסרוק רק חלקים ממשתנה/טקסט/מה שתרצו לסרוק- כולם הפנו לשיטות שהוזכרו כאן ובהם לא רציתי להשתמש.

אז עקב הלחץ בזמן והחשש שאולי בכל זאת אני מפספס משהו (אחרי הכל התעקשו שנשתמש בScanner) - החלטתי להתיעץ.

האנס, תודה רבה על העצה הכנה, אבל לטעמי הודעה אחת לא מספיקה בכדי לשפוט שמישהו לא מבצע מחקר בעצמו.

ואגב, גם לפרופסור שיהיה מומחה (ולא משנה לאיזה נושא), ידקלם ספרים כשתעיר אותו משינה ב4 לפנות בוקר- זה בסדר להתיעץ וזאת לא בושה...

מתנצל אם האמור בהודעה נשמע חצוף, זאת ממש לא הכוונה...

שוב, המון תודה לכולם. מאוד מעריך את זה, במיוחד גוזל ששיגר את מספר הנייד שלו בה"פ כדי שאוכל ליצור קשר ולהתיעץ.

פורסם

המנחה שלי ד"ר אלון, בסוף השתמשתי בהצעה של גוזל.

פורסם
המנחה שלי ד"ר אלון, בסוף השתמשתי בהצעה של גוזל.

באיזה מתודה השתמשתם?

אני זוכר בעברי בקורס הראשון של JAVA שלקחתי גם אותנו הגבילו לכל מיני דברים הזויים כאשר נפתרים בקלות עם הכללה של ספרייה מתאימה.

היום כאשר אני בסוף ובונה את הפרוייקט גמר שלי, רק מעודדים אותנו להשתמש בקוד קיים או בספריות, לא להמציא את הגלגל מחדש.

אם מרצה רוצה ללמוד סטודנט להשתמש בספרייה מסויימת כמו סקאנר שידרוש ממנו לבצע קלט מהמשתמש או לעבוד עם קבצים חיצוניים ולא בשימוש הכי לא יעיל בספרייה.

פורסם

זאת אחת המטרות של ג'אווה.

על ידי ג'אווה אתה מקבל אובייקטים שעושים לך את הכל פחות או יותר ואין צורך להמציא את הגלגל כמו שאתה אומר.

בדיוק בגלל זה הם משחררים גרסאות חדשות ואז לך כמפתח יש יותר אפשרויות.

הכי טוב זה פשוט לחפש בגוגל ולרשום: How to bla bla bla in java ומשם יהיו לך תוצאות סבבה.

זה נכון לכל שפה שהיא בתנאי שאפשר לבצע את מה שאתה רוצה.

Polo 2012

פורסם
מתנצל אם האמור בהודעה נשמע חצוף, זאת ממש לא הכוונה...

סליחה אם נפגעת, זה לא היה אישי,

ומה שכתבת נשמע הגיוני ובכלל לא חצוף.

אין לי ספק שקיבלת תרגיל מטופש וחסר שימוש לעתיד -

כל הקטע בשפה עילית הוא שיש לך אלף ואחת אובייקטים לבחור מהם כדי לבצע פעולה מסוימת.

אבל ככה זה במוסדות, מלמדים כל מיני דברים ושוכחים ללמד לתכנת.

יש גם מרצים שאומרים במפורש: "פה אתה לא לומד תכנות, אתה לומד מדעי המחשב". ציטוט מדויק.

הרבה יותר מעניין יהיה לפתור את השאלה בשפת C - עם אפס אובייקטים,

ובצורה שהכי דומה לאופן שבו מסודרים הביטים בזיכרון.

(כבונוס זה גם יתפוס רק 7-8 שורות וירוץ פי 100 יותר מהר...)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...