Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז גם אני לא יודע מה לעשות בחיים!:cry:

אני חייל בן 23,חודשיים לפני שחרור,הנדסאי אלקטרוניקה מחשבים.

יש אפשרות לקבע אך אני מסרב בתוקף ורוצה לצאת החוצה!

אני יודע שאני חייב ללמוד וכמה שיותר מהר כי אני כבר לא בן 21 ויש לי זמן לבזבז.

הבעיה היא שאני לא סגור מה אני רוצה ללמוד וככל הנראה זה הנדסת חשמל/אלקטרוניקה כי אני די אוהב את התחום ודי קרוב אליי(שיררתי גם במקצוע). מצד שני לא הייתי מתנגד לאדריכלות או הנדסת בניין.

אני יודע מתכנן להתחיל ללמוד שנה הבאה כי יש לי לעשות פסיכומטרי ושתי בגרויות שאני רוצה לשפר.

כמו כן אני לא יודע איפה ללמוד,אוניברסיטה או מכללה.

עד תחילת הלימודים אני מתכנן לעבוד במקצוע ולחסוך כמה שאפשר ללימודים.

מה שהכי מלחיץ אותי זה שאסיים את לימודי לקראת גיל 29 :cry:

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אהלן דני.

אני לא חושב שיש מקום להכנס ללחץ, אף אחד לא רודף אחרייך, תתחיל לעבוד, ביינתים תנסה להתנסות מכל המקצועות שאתה חושב שמעניינים אותך, אולי לקרוא חומר מקוצעי בנושא, אולי לנסות להיכנס להרצאות בתחומים השונים.

אחרי שתסגור על התואר, תיכנס ללימודים, לפעמים כדאי להיות סגור ב 100 אחוז מאשר להיכנס קצת בחוסר וודאות, ואולי להמשיך במקצוע המובן מאליו(מה שלמדת בהנדסאים).

וסחטיין על השחרור!

הצרפתיות לא מסתדרות עם הקוריאנית, לכן אני מחנה אותן רחוק אחת מהשניה:-D

לעבוד עם כובע, בגד ים וכפכפים, נראה לי שאני בגן עדן.8)

פורסם

תרד מהלחץ. חבל, מיותר.

גיל 23 זה ממש לא מאוחר, וגם לסיים לימודים בגיל 29 זה לא נורא (קח את זה מבנאדם שעשה את זה...).

אם אתה מתחבר להנדסת חשמל אז זה מצוין - הרבה אנשים לא יודעים את זה לפני שהם מתחילים ללמוד.

איפה ללמוד - רק אוניברסיטה. מניסיון - בוגרי אוניברסיטה מקבלים פור משמעותי מאוד מול בוגרי מכללות. אין בכך שום ספק ואם מישהו יגיד לך אחרת - הוא טועה. (לא שאי אפשר למצוא עבודה טובה גם עם תואר ממכללה. פשוט יותר קשה).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עוד זקן לחבורה - הסבת מקצוע בגיל 31... מספיק טוב?

מי שלומד הרבה ילמד בקלות רבה יותר דברים.

אם הנדסת אלקטרוניקה מעניינת אותך זה מצוין,

המקצוע מבוקש יחסית ומתגמל ביותר - אחרי שתקרע את הצורה בלימודים, כמובן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני מאמין שיש שני סוגים של אנשים בגילך - כאלה שלחוצים שאין להם מושג מה כדאי לעשות בחיים, וכאלה שאין להם מושג מה לעשות בחיים, אבל עושים משהו שנראה מבטיח על הנייר.

אני חושב שאצל הסוג הראשון הלחץ אף פעם לא יעבור.

בסוג השני (כמוני) לקראת סוף התואר יש פחות דאגות על הראש.

פורסם

עם שוק העבודה של היום, דווקא שנה אחת בקבע לדעתי זאת אפשרות לא רעה. גם ניסיון, גם משכורת, ותוכל לחסוך קצת. וכמו שכבר נאמר, אין בעיה להתחיל לימודים בגיל 23-24 (להתחיל, להתחרט, להירשם למשהו אחר.. וכו' וכו').

בהצלחה!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

1. אתה מתכוון להקדיש שנה לשיפור בגרויות + פסיכומטרי - בדוק את האפשרות לעשות זאת תוך שירות הקבע. זה תלוי, כמובן, באיזה תנאים תשרת.

2. "הנדסת בניין" קרויה הנדסה אזרחית, בהחלט ממשפחת ההנדסה. אדריכלות, לעומת זאת, הוא מקצוע בעל אופי שונה לחלוטין. ממליץ לך להתעמק קצת בתנאי הקבלה ובתאור הלימודים, ואם אפשר - להתעניין אצל אנשיל שלמדו את המקצוע ועוסקים בו.

3. אם אתה יכול - אין ספק שיש עדיפותל לימודים בטכניון או אוניברסיטה, אם כי עליך להביא בחשבון שהם גם יותר קשים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
עם שוק העבודה של היום, דווקא שנה אחת בקבע לדעתי זאת אפשרות לא רעה. גם ניסיון, גם משכורת, ותוכל לחסוך קצת. וכמו שכבר נאמר, אין בעיה להתחיל לימודים בגיל 23-24 (להתחיל, להתחרט, להירשם למשהו אחר.. וכו' וכו').

בהצלחה!

+1

לדעתי עדיף לך להשאר שנה בקבע ואם אתה הנדסאי אז אמור להיות לך תוספות למשכורת אאל"ט זה תוספת של 700~1000 ש"ח בחודש.

לא סיפרת איפה אתה משרת, אני לומד הנדסת חשמל\אלק' בHIT בחולון במסלול הגמיש קרי מסלול ערב איתי לומדים 80% אנשי קבע שהרוב הם גם הנדסאים.

אם תצליח לשלב את השניים זה יהיה מצוין המשכורת אמורה להיות די גבוהה (~6500) יחסית למה שתקבל בחוץ,

מניסיון אני לצערי לא יכולתי להשאר בקבע מסיבות כאלו ואחרות :).

404

פורסם

עזוב את הגיל, אני לא אסיים את התואר לפני גיל 30.

תמצא שילוב של עבודה בתחום ולימודים, תחפש מקום שבו תוכל להתקדם לאט לאט לפי הלימודים.

למשל היי טק או פיתוח.

יש עדיפות ליוצאי אוניברסיטה, זה לא אומר שבמכללה יהיה יותר קל.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אני משרת במקום נוח,20 דקות נסיעה מהבית.

המשכורת היא 4600,וייקח לפחות שנה להעלאה של עוד 700 שקל.

מה גם שממש לוחץ עליי המדים,אני חייב להשתחרר:lol:

אני לא מפחד מעבודה קשה ולכן די בטוח שאסתדר בכל עבודה.

בשביל ללמוד לתואר בזמן הקבע צריך לחתום חוזה יפה ככה שזה לא רלוונטי.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני יודע שאני הולך ללמוד,אם לא השנה אז גג שנה הבאה.הנדסת חשמל.

בכנס משתחררים נרשמתי לתכנית "אופקים להייטק" שמיועדת לתושבי הפריפריה ומעניקה להם אפשרות ללמוד באחת האונברסיטאות במימון מלא לאחר מעבר מכינה הכוללת שיפור ציוני בגרות ופסיכמוטרי(12 חודשים או 15 חודש תלוי לפי כמות ההשלמות).

מצד שני יש לי אפשרות להירשם ל-HIT בחולון ללימודי ערב בלי פסיכמוטרי אפילו(בגלל ציון הנדסאי גבוהה) ותוך 3.5 שנים לקבל מהנדס.

השיקול היחיד נגד תוכנית ה"אפיקים להייטק" היא כניסה נוספת למסגרת של 5 שנים לימודים לעומת התואר במכללה שיאפשר לי גם לעבוד ולנשום יותר.

מה דעתכם?מה אתם הייתם עושים?

פורסם

הנדסת חשמל?

עדיפות 1 - טכניון.

עדיות 2 - ת"א או ב"ג.

מכללות - בעדיפות נמוכה.

יקח לך עוד שנה-שנה וחצי, אבל הבסיס שתקבל בטכניון או באוניברסטה יהיה הרבה יותר מוצק, והמוסדות מוכרים מאוד בכל העולם, לא רק בארץ.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני דווקא חושב שאין שום דבר רע לעשות קצת קבע ובמקביל ללמוד במסלול ערב או אוניברסיטה פתוחה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

או"פ היא אופציה אבל מחייבת משמעת עצמית מחד וסבלנות עד השלמת התואר בזמן כפול מלימודים מלאים - מצד שני מאפשרת לימודים תוך עבודה, ניהול משפחה וכו'. צריך לבדוק אם יש באו"פ מסלול לימודים המתאים לפותח השרשור.

לגבי ליודי ערב - עד כמה הם עוד קיימים היום? בעבר היו קיימים גם באוניברסיטאות, אבל כבר שנים רבות לא שמעתי עליהם לגבי לימודים אקדמיים.

• תוכן חדש...